onsdag 1. januar 2020

USORTERT - PirkePetter om Syntetiske næringssstoffer / Kosttilskudd

"Jeg er heller ikke for bruk av kosttilskudd og piller, kun kosthold, slik at jeg ikke ser noen grunn til å promotere piller eller enkeltnæringsstoffer av noe slag. Fullt og helt, ikke stykkevis og delt!" Sitat: PirkePetter, 18.01.2013 kl. 16.41.

KOSTTILSKUDD
"Om tilskudd er bra eller helseskadelig avhenger av hvorvidt de er 100% naturlige og tas sammen med alle nødvendige opptaksfaktorer. Syntetiske næringsstoffer er helseskadelige, både fordi de ofte ikke virker som deres naturlige motparter, men også fordi de rett som det er opptar reseptorer forebeholdt de naturlige næringsstoffene slik at disse, om de finnes i kosten, ikke får påvirket cellene. I min konklusjon, både basert på det jeg har lest av forskning, så vel som fra erfaring fra helsekostbransjen, er at tilnærmet 100% av vitamin og mineraltilskudd er verdiløse, og gjerne også direkte helseskadelige. Enkeltvitaminer eller mineraler er 100% svindel, da samtlige næringsstoffer trenger en rekke andre for opptak og utnyttelse i kroppen. Og da de fleste næringsstoffer jobber i par og grupper, som synergister, agonister og antagonister vil konsum av enkeltnæringsstoffer forstyrre balansen." Sitat: PirkePetter, 20. desember 2012 kl. 01.20.

"Unntaket er kosttilskudd laget av naturen selv, så som biprodukter, men også her er det fallgruver. F.eks bipollen, som er en rimelig god kilde til en del næringsstoffer, inneholder mye fytinsyre, og bør derfor gjæres eller bløtlegges i syre før konsum. Biene selv spiser aldri bipollen slik den selges i helsekosten, men gjærer pollenet til bibrød før konsum. Ellers dør de av næringsmangel."
Sitat: PirkePetter, 20. desember 2012 kl. 01.20.

 
"Også kosttilskudd laget på tradisjonelt vis er ok, så som gjæret fiskeleverolje, og smørolje."
Sitat: PirkePetter, 20. desember 2012 kl. 01.20.

"Produktet du nevner inneholder syntetiske vitaminer, hvorav minst 1, retinyl palmitat, er dokumentert som giftig. Jeg regner med at hva som enn har gjort at du føler produktet hjelper, så må dette være en av tilleggssubstansene, og ikke de syntetiske vitaminene og mineralene. Hvorvidt du bør fortsette å bruke dette produktet må du bestemme selv. Om din sønn ikke hadde hjerteproblemer før du begynte å gi ham pillene kan dette være en sannsynlig årsak." Sitat: PirkePetter, 15.01.2013 kl. 19.29.


KALIUM
"Cream of tartar - Kaliumhydrogentartrat/kaliumbitartrat er også urindrivende, i tillegg til å virke avførende. Det høye kaliumnivået kan også være helseskadelig om kaliumet ikke balanseres av bl.a mineraler som fungerer som kontrollfaktorer, deriblant kalsium, magnesium, natrium, og vitamin B6. Konsum nå og da av kaliumhydrogentartrat er ikke noe problem helsemsssig, mens det kan bli det om det er snakk om hyppig konsum via drikke." Sitat: PirkePetter, 11. juli 2013 kl. 03.36.

 

"For høye kaliumnivåer kan forårsake bl.a muskelsmerter, mage-tarmsmerter, kvalme, oppkast, sterk svette, svakhet, diarè, forstyrret hjerterytme og hjerteinfarkt."
Sitat: PirkePetter, 11. juli 2013 kl. 03.36


MINERALTILSKUDD
"Mineraltilskuddet som ble anbefalt er dette: http://www.iherb.com/Vital-Earth-Minerals-Fulvic-Mineral-Complex-Ionic-Mineral-Dietary-Supplement-32-fl-oz-946-ml/29330. Tilskuddet ser ok ut, men er unødvendig så lenge du spiser mer animalsk og næringskonsnetrert mat, især innmat." Sitat: PirkePetter, 31.01.2013 kl. 00.38.



PROTEINPULVER
"Proteinpulvere, selv dem uten aspartam og slikt er helseskadelige og tapper bl.a kroppen din for fettløselige vitaminer som deltar i proteinstoffskiftet. Også en rekke B vitaminer forbrukes av samme grunn. Det er derfor alltid best å få i seg proteiner fra matemner som inneholder alle faktorer kroppen trenger i fordøyelsen av proteiner, hvor især mettet fett og fettløselige vitaminer er viktige." Sitat: PirkePetter, 17.09.2012 kl. 19.16.


"Pulver og helsekostprodukter anbefaler jeg normalt aldri, da slike aldri kan erstatte mat i næringsverdi. Og er de syntetiske, eller ikke inkluderer alle opptaksfaktorer og faktorer som trengs for at de skal virke som de skal i kroppen er kosttilskudd ofte direkte helseskadelige." Sitat: PirkePetter, 14.12.2012 kl. 01.18.

"Mangler hun f.eks magnesium kan hun spise kilovis med pulver med B vitaminer uten å kunne nyttiggjøre seg av noe som helst. Og er ikke alle B vitaminene fra naturlige kilder, og tilstede alle som en, så er produktet verdiløst." Sitat: PirkePetter, 14.12.2012 kl. 01.18.


"Proteinpulver - http://proteinpowder.mercola.com/products.html - Ville du kunne anbefalt dette produktet? Eller er ikke noen proteinpulver bra? Jeg promoterer ikke helsekostprodukter, kun mat. Økt proteinkonsum krever mer mettet fett og fettløselige vitaminer, samt B vitaminer for å fordøyes og utnyttes, samt for å unngå at proteinet fremmer ubalanser. Jeg vil heller anbefale mer gelatin enn rent protein, da gelatin inneholder aminosyrer som ikke fremmer problemer i kroppen, selv ved høyt konsum. Ser du på bl.a Raymond Peat`s artikkel, Gelatin, stress, longevity, så får du en ide om hva jeg mener. Chris Masterjohn`s artikler, Biochemical Magic of Raw Milk and Other Raw Foods - Glutathione, og Cysteine Misbehaves, But Glutathione Saves, er også inne på det samme." Sitat: PirkePetter, 24.01.2013 kl. 16.39.

"Mercola er en sleip faen som skor seg på syke mennesker, og som snur kappen med vinden. Han påstår en ting, og selger produkter basert på påstanden ett år, og neste år, når man finner at det hele var feil eller helseskadelig, så fjerner han all informasjon og alt han selv har skrevet om saken, og stopper salget av produktene, og later som ingenting. Ofte er han frekk nok til å skrive slikt som at han visste hele tiden at en gitt påstand eller trend var feil, selv om han bare måneder tidligere støttet påstanden eller trenden." Sitat: PirkePetter, 24.01.2013 kl. 16.39.

"Jeg har fulgt ham i mange år, fra han bare var en infokilde til det begynte å dukke opp stadig flere produkter som i følge ham skulle være så optimale i forhold til alle andre liknende produkter. Han er en kremmer, og løgner, og jeg ville aldri finne på å promotere noen av hans produkter. Det eneste som faktisk er bra med ham er at han har mye nyttig info på sidene sine." Sitat: PirkePetter, 24.01.2013 kl. 16.39.




PROBIOTIKA
"Bakterier i kapsler er også meningsløst da bakteriemengden i kapsler, om de i det hele tatt kommer seg til tarmen, er en brøkdel av mengden i et eneste lite glass surmelk, kefir eller yogurt. Og logikken bak bruk av bakterier er feil, da det ikke nytter å pøse på med bakterier for å normalisere tarmfloraen ved ubalanse/dysbiose om floraen har forandret seg pga feil ph/forstyrrelse i syre/basenivene i tarmene." Sitat: PirkePetter, 14.12.2012 kl. 01.18.

"Det er miljøet, i hovedsak ph, som avgjør hvilke bakterier som er i tarmene, og den største synderen når det gjelder forandringer i tarmens ph er nedsatt magesyreproduksjon, som fører til at tynntarmen blir for sur (den skal være basisk) og tykktarmen for basisk (den skal være svakt sur). Surnede melkeprodukter er i særstilling her da de bidrar med både bakterier, organiske syrer som stimulerer magesyreproduksjonen så vel som normalisering av bakteriefloraen, samt smørsyre og andre kort og mellomkjedede fettsyrer som regulerer ph i tykktarmen. Melkesyrebakterier i kapsler er dermed meningsløst, og ikke langt fra svindel." Sitat: PirkePetter, 14.12.2012 kl. 01.18.






STABILISATORER
"Stabilisator LS25 - ..det ser ut til å være følgende produkt - http://zjyd.en.alibaba.com/product/220755198-201208392/Low_Na_stabilizer_colloidal_silica.html - Det sies å være lite giftig i følge diverse info - http://www.google.no/search?q=colloidal+silica+in+food+toxicity&hl=no&gbv=1&nfpr=&spell=1 - http://en.wikipedia.org/wiki/Colloidal_silica - Men det er syntetisk silisium/kisel, ikke naturlig, slik at konsekvensene i kroppen er ukjent. Og det er mye mulig at syntetisk silisium kan oppta silisiumreseptorer i celler slik at den naturlige versjonen ikke får påvirke cellene." Sitat: PirkePetter, 13.09.2012 kl. 00.39.



SYNTETISKE KOSTTILSKUDD
"Syntetiske vitaminer binder vitaminreseptorer slik at de naturlige versjonene ikke får påvirket cellene. Dette kan gi mangelsymptomer selv om de naturlige versjonene finnes i kosten. Nok en ting er at syntetiske versjoner ofte bare har en brøkdel av de naturlige versjonenes virkninger, og dermed forstyrrer prosesser i kroppen hvor de naturlige versjonene f.eks deltar som koenzymer, samt gjerne setter i gang, men ikke kan følge opp, ulike kjemiske prosesser." Sitat: PirkePetter, 7. februar 2013 kl. 00.13.

 

"Syntetiske vitaminer er helseskadelige, ofte via en direkte "giftvirkning", eller indirekte via å skape mangel på det naturlige vitaminet eller mineralet gjennom å blokkere reseptorer slik at de naturlige næringsstoffene ikke får virke i kroppen. Syntetiske næringsstoffer forhindrer også ofte opptak av naturlige i tarmen. Ferdigmat er som regel like helseskadelig for dyr som for mennesker." Sitat: PirkePetter, 25. oktober 2012 kl. 19.27.


"Om vitaminene og mineralene du tar i tilskuddsform er syntetiske skaper de mangel på de naturlige vitaminene/mineralene i kroppen, selv om de finnes i kosten din." Sitat: PirkePetter, 21.desember 2012 kl. 21.50.  



"Jeg ville anbefale å kutte ut multivitaminproduktet da sjansen er stor for at dette er syntetiske vitaminer. Og da slike som vil forhindre opptak/funksjon av de naturlige fra bl.a lever, ved å oppta reseptorene som er forbeholdt de naturlige vitaminene. Næringsinnholdet i lever utkonkurrerer et hvilket som helst kosttilskudd" Sitat: PirkePetter, 14.06.2012 kl. 12.11.
 
"Vitamin A er bare bra ved graviditet, og i de tilfeller av helseproblemer som har vært rapportert ved vitamin A bruk under graviditet har det vært brukt syntetisk vitamin A, i hovedsak retinyl palmitat."

Sitat: PirkePetter, 14.06.2012 kl. 12.11.
 

KAROTEN
"Multivitaminet er 75% organisk. A-vitamin (beta carotene) naturally fermented whith live probiotics in an organic media. Så kanskje den ikke er så ille? Produktet er et svindelprodukt, da det for lengst er motbevist at karotener kan omdannes til vitamin A. Dette var opprinnelig en ren laboratoriehypotese som aldri ble dokumentert, men til tross for dette grep industrien fatt i hypotesen og presenterte den som sannhet i alle media." Sitat: PirkePetter, 17.06.2012 kl. 01.23.


OMXTRA
"Om akkurat produktet Omxtra, så inneholder det betydelige mengder fenoler og flavoner med mer som krever næringsstoffer som trenges for å danne enzymer som avgifter eller fordøyer dem, slik at produktet absolutt ikke er å anbefale for syke mennesker/mennesker med eksisterende næringsmangel, og da især tarmproblemer og/eller mentale problemer som autisme/aspergers, adhd, epilepsi, dysleksi, etc" Sitat: PirkePetter, 19.01.2013 kl. 15.23.


"Slik jeg har forstått det er OMXtra fermentert etter gamle japanske tradisjoner. Produsenten påstår at produktet er gjæret, men oppgir ikke annet enn at dette er en "revolusjonerende prosess." Straks en produsent kommer med ord som revolusjonerende eller mirakel eller super eller avansert teknologi, etc tar jeg for gitt produktet er alt annet enn dette." Sitat: PirkePetter, 19.01.2013 kl. 17.46.

"Det står i dokumentasjonen jeg fikk med at OMXtra er et resultat av 3,5 års fermentering. ..jeg har lest dette, men det er bare påstand uten dokumentasjon. Alle kan påstå slike ting for å gjøre produktene sine mer tillokkende. Jeg har sett youtube filmsnutt også om denne påståtte prosessen, men ser allikevel ingen gurnn til å tro på dette før det foreligger dokumentasjon på at prosessen det er snakk om faktisk finnes og blir brukt." Sitat: PirkePetter, 19.01.2013 kl. 21.32.


SYNTETISK NITRITT

"Når det gjelder syntetisk versus naturlig nitritt så sier det seg selv at førstnevnte ikke omdannes til naturlig nitrogenoksid i kropen ganske enkelt fordi alle menneskelagde, syntetiske etterlikninger av naturlige substanser alltid er speilvendte den naturlige substansen. Innen forskning kalles naturlige substanser for dextrorotary/høyredreiende fordi molekylstrukturen deres reflekterer lys (på atomnivå) mot høyre, hvor syntetiske etterlikninger, levorotary/venstredreiende, reflekterer lys mot venstre." Sitat: PirkePetter, 8. november 2012 kl. 00.55.


SYNTETISKE SUBSTANSER ER SPEILVENDTE
"I og med at syntetiske substanser er speilvendt naturlige, passer de som regel bare delvis i reseptorer for de naturlige versjonene. Av den grunn har de bare deler av den naturlige substansens virkning, og kortslutter ofte viktige kjemiske prosesser fordi de ikke kan utføre alle den naturlige substansens funksjoner. Den speilvendte molekylstrukturen betyr også at siden de ikke passer helt i reseptorene, som de imidlertid opptar slik at de naturlige versjonene ikke kommer til, så blir ikke celler næret av eller påvirket av dem. De syntetiske etterlikningene kan sette i gang en del prosesser i kroppen som følge av delvis stimulering av reseptorer, men verken følge dem opp eller deltar i alle de andre prosessene som den naturlige substansen inngår i."
Sitat: PirkePetter, 8. november 2012 kl. 00.55.

"I de tilfeller hvor de syntetiske etterlikningene ikke påvirker reseptorer, men inngår som byggestener i kroppsvev og celler, som f.eks transfettsyrer, som har blitt gjørt kunstig mettet slik at de likner naturlig mettet fett i molekylstruktur, så betyr den speilvendte molekylstrukturen at transfettsyrer erstatter fettet i cellemembraner, men uten å dekke hele den delen (puslespillbiten) mettede fettsyrer er ment å dekke. Resultater er i følge forskning bl.a økte lekkasjer til og fra cellene, hvor substanser som som skal være i cellene lekker ut i omgivelsene, og substanser i omgivelsene lekker inn i cellene. Resultatet er bl.a betennelsestilstander og gjerne også skade på gener og mitokondrier = nedsatt energiproduksjon = kronisk tretthet, såkalte autoimmune sykdommer, og hypotilstander i kroppen."
Sitat: PirkePetter, 8. november 2012 kl. 00.55.  



"Får du folket til å fokusere på konkrete og mye omtalte (i media) faktorer, ser ingen nærmere på andre faktorer som kanskje er mye mer helseskadelige. Som f.eks dette med å slutte å røyke og bruk av nikotinplastere, som fremstilles som en gigantisk forbedring helsemessig i forhold til tobakk, og som den reneste uselviske og selvoppofrende tjenesten fra legemiddelindustrien ovenfor det tobakkavhengige folket. Ingen nevner at rent nikotin rett inn i blodet har mangedobbelt den negative virkningen på særlig hjerneceller som samme nikotin i tobakk. Nikotin stimulerer hjerneceller til døde, akkurat som de syntetiske aminosyrene glutamat i MSG og fenylalanin og aspartinsyre i aspartam." Sitat: PirkePetter, 15. november 2012 kl. 04.28.



SYNTETISK VITAMIN C - ASKORBINSYRE
"..det naturlige vitamin C molekylet består av fettsyrer, et hormon, et mineral, flavonoider og en rekke andre substanser så er det et hav av forskjell på dette og den syntetiske etterlikningen av en brøkdel av det naturlige vitaminet, og som kalles askorbinsyre. Og hvor askorbinsyre i utallige forsøk har vist seg å enten ikke virke som man trodde, eller til og med ha helseskadelige virkninger, har man aldri funnet noe liknende om det naturlige C vitaminet." Sitat: PirkePetter, 18.09.2012 kl. 19.04.


 
"Vitamin C har kun synergistisk virkning med følgende vitaminer og mineraler - A, E, B3, B5, B6 og jern, kalsium, kobolt, kopper og natrium. Og da snakker vi kun om naturlig vitamin C, og ikke svindelproduktet askorbinsyre. I tillegg kommer antagonistvirkningen ovenfor kalsium, kopper eller vitamin B12 når vi snakker om større enkeltdoser."
Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.
 
"Jeg er helt med på at det ikke er lett å sile ut det som ikke er riktig eller ønsketenkning fra artikkelforfatteres side. Jeg er også klar over at det er veldig mye forskning på næringsstoffer, især vitamin C, som er manipulert for å fremme resultater som ikke er sanne. Og også at mye forskning aldri egentlig har skjedd i den virkelige verden, men er skrevet av såkalte Ghostwriters for å fremme usannheter av forskjellig grad."
Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.

"Når det gjelder all propagandaen om megadoser med vitamin C så har dette også vært støttet opp av helse og matindustrien som ville øke salget av vegetabilske matemner på bekostning av langt mer næringsrike animalske matemner. Jo mindre næringsrikt folket spiser, desto mer penger i kassa for legemidelindustrien som liksom skal kurere folkets næringsmangelsykdommer med ymse kjemikalier som gjør næringsmangelen enda verre." Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.
 
"Linus Pauling (på oppdrag fra legemiddelgiganten Hoffman-La Roche, som eier patentet på askorbinsyre), mannen som gjorde vitamin C berømt forfalsket mye forskning for å gi inntrykk av at megadoser av syntetisk vitamin C kurerte det meste av helseproblemer. Han brukte selv megadoser av askorbinsyre, men døde like fullt av prostatakreft tross alle hans påstander om at askorbinsyre ville forebygge og kurere alle typer kreft."
Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.
 

Link fra PP:
Info - http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/pauling.html

"Jeg har ellers mye forskning som viser at askorbinsyre ikke fungerer for noe som helst annet enn som abortmiddel om det brukes i høye doser i løpet av de 2 første ukene etter konstantert graviditet."
Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48. 

"Også naturlig vitamin C, i høye doser, er ikke engang i nærheten av å ha alle de helsevirkninger vitaminet har fått tildelt. Nok en ledetråd er at mange folkeslag som lever nesten ensidig på animalsk kost aldri opplever mangel på vitamin C all den tid det er mer enn nok vitamin C i rått/tradisjonelt speket/raket/gjæret(gravet/røykt, etc animalsk mat. Jo mer korn, grønnsaker eller frukt man spiser, desto mer øker forbruket og dermed behovet for vitamin C. Slik at om man f.eks spiser hovedsaklig steinalderkost med mye animalsk mat, hvorav en del er rå/speket, etc så har man mer enn tilstrekkelig med vitamin C for helse og velvære." Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.
 
"At det finnes tilstrekkelig med vitamin C i rå, lettstekt eller tradisjonelt tilberedt animalsk mat ser man også på det ettårige forsøket til Vilhjalmur Stefansson og Karsten Andersen, som levde et helt år på bare kjøtt og fisk. Info - http://inhumanexperiment.blogspot.com/2009/09/two-brave-men-who-ate-nothing-but-meat.html - http://www.jbc.org/content/87/3/651.full.pdf"
Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.


"Verken chlorella, spirulina, tang/tare og i alle tilfeller absolutt ikke gresskarfrø avgifter aluminium eller noe som helst. Kun om det finnes tungmetaller i tarmen din når du tar slike substanser så er der en viss mulighet for at de binder og avgifter dem, mens kjemikalier som allerede er lagret i organer, hjerne og nervesystem, fettvev, etc overhodet ikke blir påvirket." Sitat: PirkePetter, 11.09.2012 kl. 00.00. 

"Chlorella er verdiløst, og kan også være direkte helseskadelig gjennom at bl.a B12 analoger i algen binder seg til reseptorene for B12 og kan forfhindre naturlig B12 i jobbewn sin for. Chlorella avgifter ikke tungemateller eller andre kjemikaliet, slik det promoteres, og binder kun eventuelle kjemialier, etc om det tas med måltider." Sitat: PirkePetter, 06.01.2013 kl. 02.39.




SYNTETISK VITAMIN D
"Vitamin D3 fra fåreull, som også brukes i Tine melk er syntetisk, fremstilt gjennom bestråling av kolesterol fra lanolin/sauefett. Dette er en kunstig etterlikning av hvordan solstråler fremmer vitamin D produksjon i huden fra kolesterol." Sitat: PirkePetter, 1. september 2012 kl. 14.09.

"Før kolesterolet bestråles omdannes det kjemisk til 7-dehydrokolesterol som videre bestråles med ultrafiolette stråler i et laboratorium. Kunstig er dermed nøkkelordet."
Sitat: PirkePetter, 1. september 2012 kl. 14.09.

"Det meste av syntetiske vitaminer og mineraler er også produsert fra olje/kulltjære." Sitat: PirkePetter, 17. august 2012 kl. 22.08.

"Vitamin D i Tinemelk er verdiløst og ikke naturlig, men utvunnet fra fåreull. Og vitamin D trenger uansett magnesium og vitamin A, samt mettet fett både i tarmen og i kroppen for å tas opp og utnyttes." Sitat: PirkePetter, 28. august 2012 kl. 13.54

"Siden jeg fikk vite om D-vitaminmangelen har jeg tatt 2 stk D3-Pearls 20 µg (http://www.pharmanord.no/contentServlet/dpearls.htm) hver dag. Tilskuddet du tar er verdiløst, da det ligger i en base av olivenolje, som er dokumentert å blokkere proteinet i tarmen som vitamin D trenger for å tas opp i kroppen. Kilden til vitaminet oppgis heller ikke, slik at det godt kan være kunstig fremstilt via kolesterol fra lanolin. Mengden er latterlig liten. Og i tillegg inneholder produktet ikke vitaminene A og K2, eller mettet fett eller fiskefett som er nødvendige for opptak og utnyttelse." Sitat: PirkePetter, 21.desember 2012 kl. 21.50.

"Vitamin D3 er den naturlige varianten av vitamin D. Den eneste syntetiske versjonen av vitamin D var lenge D2, men da industrien fikk til å danne vitamin D3 fra kunstig bestrålt kolesterol utvunnet fra lanolin i fåreull er også mye vitamin D3 i kosttilskudd i dag syntetisk. Men hvor D2 er en ren syntetisk etterlikning av naturlig vitamin D3, er den nye formen for D3 fra lanolin et tilnærmet naturlig, men kunstig dannet, vitamin." Sitat: PirkePetter, 10. januar 2013 kl. 19.20.

"Om tilskuddet du tar kan lage problemer eller ikke avhenger av om det er kunstig fremstilt vitamin D3 eller syntetisk D2. Begge varianter binder seg til vitamin D reseptorer, og blokkerer opptak av naturlig vitamin D3." Sitat: PirkePetter, 11. januar 2013 kl. 21.39.

"Om du vil ta opp vitamin D fra tilskuddene dine bør du unngå avocado samtidig, da en og flerumettet fett blokkerer et protein i tarmen som vitamin D trenger for opptak."
Sitat: PirkePetter, 11. januar 2013 kl. 21.39

"Om du mangler vitamin D tross tilskudd kan en av flere faktorer være konsum av en eller flerumettet fett som blokkerer proteinet vitamin D trenger for å tas opp og utnyttes av kroppen, eller vitaminet du tar er syntetisk." Sitat: PirkePetter, 12.05.2012 kl. 15.22.

"Vitamin D spray høres humbug ut, uansett hvilken D form det er snakk om, så jeg ville heller fått vitaminet fra matemner som fiskeleverolje eller eggeplommer (fra frittgående høns som ikke får kraftfor), eller fiskelever, fiskerogn og melke, samt sjømat, især fet fisk. Også smult fra griser som ikke får kraftfor inneholder rimelig vitamin D. " Sitat: PirkePetter, 19.05.2012 kl. 01.35.


"Vitamin D3 fra fåreull, som også brukes i Tine melk er syntetisk, fremstilt gjennom bestråling av kolesterol fra lanolin/sauefett. Dette er en kunstig etterlikning av hvordan solstråler fremmer vitamin D produksjon i huden fra kolesterol. Før kolesterolet bestråles omdannes det kjemisk til 7-dehydrokolesterol som videre bestråles med ultrafiolette stråler i et laboratorium. Kunstig er dermed nøkkelordet." Sitat: PirkePetter, 1. september 2012 kl. 14.09.



 VITAMIN A


"Vitamin A har aldri forårsaket fosterskader, kun syntetisk vitamin A/retinol palmitat eller accutane/isotretinoin, har. Og selv om mye vitamin A hypoptetisk kunne har vært skadelig, så beskytter både vitamin D og K2, som det er mye av i tradisjonskostholdets matemner, samt fiskeleverolje, mot vitamin A's eventuelle giftvirkninger." Sitat: PirkePetter, 12. januar 2013 kl. 19.17



MSG - GLUTAMAT
"En del mennesker som skriver ovennevnte artikler forveksler naturlig glutaminsyre, som bl.a fungerer som stimulerende neurotransmitter i hjerne og nervesystem, med glutamat i MSG, og som er en syntetisk etterlikning. Naturlig glutaminsyre har ikke de samme negative virkningene som glutamat, da det finnes for mange kontrollfaktorer i hjerne og nervesystem som forhindrer dette. Imidlertid, mangler man næringsstoffer som fungerer som kontrollfaktorer, kan selv naturlig glutaminsyre være problematisk. De samme kontrollfaktorer forhindrer også glutamat, samt de syntetiske aminosyrene fenylalanin og aspartinsyre i aspartam, fra å overstimulere hjerne/nerveceller (dvs stimulere dem til døde)." Sitat: PirkePetter, 2. februar 2013 kl. 00.24.


"Følgende næringsstoffer beskytter mot de negative virkningene av MSG - Mer protein/aminosyrer som glycin (mye i gelatin/kraft og taurin (mye i hjerte, innmat generelt og animalske matemner, men tåler ikke mye varme), vitamin B2, B6, B9/folinsyre, B12, lipoesyre, kolin, vitamin E og K2, samt magnesium, selen og sink. Mettet fett, kokosolje inkludert, beskytter ikke mot MSG direkte, men indirekte gjennom å kontrollere oksidasjons/betennelsesprosesser i hjerne og nerveceller etter eksponeirng for glutamat." Sitat: PirkePetter, 2. februar 2013 kl. 00.24.

"Gelatin inneholder ikke MSG og har aldri gjort det. Gelatin inneholder den naturlige aminosyre glutaminsyre, som blant mye annet fungerer som en neurotransmitter i hjerne og nervesystem. Syntetisk etterlikning av glutaminsyre, glutamat, som er hva som finnes i MSG er noe helt annet. Jeg er klar over at glutaminsyre og glutamat omtales som om det er samme substans i utallige sammenhenger, men en naturlig versjon og en syntetisk etterlikning er allikevel to vidt forskjellige ting." Sitat: PirkePetter, 18.09.2012 kl. 19.04.
 
"MSG og syntetisk glutamat har mao ikke noe som helst å gjøre med gelatin og glutaminsyre. Og det er nok av andre aminosyrer i gelatin som kontrollerer glutaminsyre i hjerne og nervesystem, slik at enhver person som skulle frykte overstimulering kan ta det ganske så kuli. Hovedsaklig glycin, som det er veldig mye av i gelatin, samt taurin, kontrollerer både glutaminsyre så vel som glutamat i MSG, slik at enhver person som spiser et protein eller gelatinrikt måltid sammen med MSG vil beskyttes mot glutamatets virkning i hjerne og nervesystem. Andre substanser som beskytter mot glutamat er bl.a vitaminene B2, B6, B7/kolin, B9/folinsyre, B12 og lipoesyre. Naturlig glutaminsyre er faktisk en bestanddel av folinsyre, som altså beskytter mot glutamat."
Sitat: PirkePetter, 18.09.2012 kl. 19.04. 


"..naturlig glutaminsyre også konverteres i kroppen til neurotrasnmitteren GABA, som blant mye annet beskytter mot den overstimulerende virkningen av glutamat. Gelatin inneholder dermed to faktorer, glycin og glutaminsyre, som beskytter mot glutamat i MSG." Sitat: PirkePetter, 19.09.2012 kl. 03.05.

"Og om gelatinet konsumeres via kraft, som er rik på magnesium, så får man nok en beskyttende virkning da magnesium beskytter de reseptorene i hjernen (NMDA reseptorer) som glutamat må binde seg til for å stimulere hjerneceller til døde. Dette fordi magnesium regulerer hvilke impulser som skal tillates å stimulere NMDAreseptorene, slik at all overstimulering blir blokkert av magnesiumet. Både kraft og gelatin kan dermed nytes med svært god samvittighet." Sitat: PirkePetter, 19.09.2012 kl. 03.05.

"En siste ting er at glycin, via sin rolle som hemmende neurotransmitter i hjernen, beskytter mot glutamat slik at glutamat i MSG ikke får skade hjernecellene. På samme måte beskytter glycinet mot de hjernecelleødeleggende virkningene av aminosyren aspartinsyre som, i syntetisk form, er den delen av aspartam som skader hjerne og nervesystem mest." Sitat: PirkePetter, 14.03.2012 kl. 06.21.

"Når det gjelder glycin og neurotransmittere som bl.a serotonin så virker glycin som en hemmende neurotransmitter i hjernen, på den måten at alle eksesser blir kontrollert. Ved for høye serotoninnivåer så dempes skadevirkningene på hjernecellene, og på samme måte beskytter glycin mot skadevirkningene av glutamat fra MSG og aspartinsyre fra aspartam, som begge ellers stimulerer hjerneceller til døde." Sitat: PirkePetter, 20.04.2012 kl. 12.52.


Link fra PP:
Info om glutaminsyre vs glutamat -
http://www.truthinlabeling.org/III.What%20is%20MSG.html


"Vet du forresten noe om kvaliteten på produktet "Basica pulver"? (=Mineralpulver fra helsekost). Logikken (syre/base) bak basica er dokumentert som udokumentert sludder. Og det er basert på laktose som bæresubstans, hvilket bare funker om din sønns tarm er frisk og produserer laktase. Ellers forblir mineralene i pulveret bundet til laktosen og gir næringsrik avføring. Pulveret er ment å være basedannende, og har overvekt av kalsium og magnesium i forhold til de andre mineralene. Og dette blokkerer magesyreproduksjonen, hvilket igjen betyr null mineralopptak. Både kalsium og magnesium er vanlige syrenøytraliserende midler." Sitat: PirkePetter, 23.07.2012 kl. 22.44.

"Vitaminene A og D, samt de andre fettløselige vitamine E og K er helt nødvendige for opptak og utnyttelse av det meste av mineraler, samt flere andre vitaminer, og er også nødvendig for optimalt opptak og utnyttelse av proteiner. Både A og D fungerer også som hormoner i kroppen, og regulerer hormonbalansen, samt trenges for normal funksjon av binyrene og skjoldbruskkjertelen, og ikke minst tarmcellene. Og vitamin D trenges som kjent for at kroppen skal kunne bruke kalsium til å danne nye celler i skjelettet. Hvilket betyr at basica pulveret er verdiløst som kalsiumkilde om du ikke samtidig konsumerer vitamin D eller allerede har tilstrekkelige nivåer av vitamin D i kroppen." Sitat: PirkePetter, 23.07.2012 kl. 22.44.



SØLVVANN
"Sølvvann er dessverre svindel. Det virker mot bakterier, men har alvorlige bivirkninger om det tas oralt over lengre tid. Og dessuten ønsker du å beholde dine bakterier, ikke ta livet av dem. Vil man påvirke bakterier må man forandre miljøet, ikke bakteriene selv. Det er mange år siden jeg sjekket dette produktet, så jeg har ikke linker eller info, da konklusjonen min var at det var verdiløst, og potensielt farlig." Sitat: PirkePetter, 29.06.2012 kl. 01.41.



NATRIUMBENZOAT
"Meg bekjent er det kun en eneste faktor i kostholdet som avgifter natriumbenzoat, og det er aminosyren glycin, som du finner i gigamengder i gelatin og kraft, og ellers hovedsaklig i animalsk mat" Sitat: PirkePetter, 02.06.2012 kl. 14.16.


Linker fra PP:
Natriumbenzoat og vitamin C -
http://www.lawyersandsettlements.com/articles/food-supplements/benzene-00387.html
http://www.motherearthnews.com/nature-community/2006-06-01/known-carcinogen-present-in-soft-drinks-since-1990-green-gazette.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Benzene_in_soft_drinks



Linker fra PP:
Natriumbenzoat som årsak til energisvikti i mitokondrier/Kronisk Tretthet -
http://www.virusmyth.com/aids/hiv/sblubejob.htm
http://www.second-opinions.co.uk/sodium-benzoate.html
http://www.wisegeek.com/what-is-sodium-benzoate.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_benzoate





FINN KILDE - Sitat: PirkePetter, 15. april 2017 kl. 09.27.
"Syntetiske næringsstoffer har bare brøkdelen av virkningene de naturlige næringsstoffene de etterlikner har, og moderne ernæringsforskning har gjennomdokumentert at syntetiske næringsstoffer, selv om de setter i gang noen, eller deler av, livsviktige enzymbaserte kjemiske prosesser i levende organismer, planter og matvekster inkludert, så bidrar de alltid til mangelsymptomer (mao såkalt sykdom) på de samme næringsstoffene de etterlikner. Og de gjør dette delvis gjennom å oppta reseptorer på celler beregnet for naturlige næringsstoffer, delvis gjennom å ikke kunne inngå som byggesteiner i f.eks hormoner og neurotransmittere, eller organer og kroppsvev, slik de naturlige mineralversjonene kan, og delvis gjennom å kun kunne sette i gang viktige kjemiske prosesser i kroppen, men ikke opprettholde eller fullføre disse." Sitat: PirkePetter, 15. april 2017 kl. 09.27.

"Da fordi den molekylstrukturen til syntetiske etterlikninger av naturlige næringsstoffer er speilvendt de naturlige, i og med at de roterer i motsatt retning av de naturlige, på atomnivå. Syntetiske næringsstoffer er mao ikke tilstrekkelige like de naturlige næringsstoffene de etterlikner, molekylstrukturmessig sett, til at disse kan fylle alle de naturlige næringsstoffenes funksjoner. Et av utallige eksempler er at syntetisk magnesium ikke kan katalysere metyleringsprosessen av B vitaminer til disses koenzymformer, slik naturlig magnesium kan, og heller ikke delta i prosessen som omdanner vitamin D fra mat til hormonet kalsitriol. Syntetisk magnesium kan dermed fremme mangelsymptomer på både magnesium, B vitaminer og vitamin D." Sitat: PirkePetter, 15. april 2017 kl. 09.27.
 
"Den moderne vitenskapen har mao dokumentert at syntetiske næringsstoffer verken har de samme positive og livsfremmende virkninger som naturlige næringsstoffer, og at slike i tillegg ofte forårsaker mangelsymptomer på de samme, naturlige, næringsstoffene de er ment å erstatte. Av den grunn, og også fordi det er dokumentert, av den seriøse vitenskapen (som ikke styres av økonomiske eller andre industrielle særinteresser), at enkeltnæringsstoffer ofte forårsaker større grad av kjemisk ubalanse (såkalt sykdom), fordi disse også krever en rekke andre næringsstoffer for å i det hele tatt tas opp og utnyttes i, kroppen, ser jeg ingen logikk eller fornuft i å skulle bruke eller basere meg på definerte verdier av enkeltnæringsstoffer, syntetiske som naturlige, som målestokk for menneske-, dyre- eller plantehelse. Og i alle fall ikke når de definerte verdiene kommer fra en industri som tjener grovt på salg av produkter basert på disse."
Sitat: PirkePetter, 15. april 2017 kl. 09.27.
 
"I tillegg kommer forskning, foretatt av den franske forskeren Louis Kervran, som viser at bakterier i både levende organismer som i jord kan omdanne grunnstoffer til og fra hverandre ved behov. Dette er også godt dokumentert, og gjentatt av forskjellige internasjonale forskere, men er lite kjent forskning, fordi den aldri har nådd vestlig media i nevneverdig grad. Antakelig fordi forskningen slår beina under mye av legemiddel og helsekostindustriens gjeldende paradigmer om bruk og nytte av enkeltnæringsstoffer, så vel som landbruksindustriens påstander om nytten av jordprøver, samt hvorvidt det er alt annet enn meningsløst å tilføre jorden mineraler den mangler, i følge jordprøver. At mennesker og dyr, eller jord, mangler visse næringsstoffer betyr ikke at det faktisk eksisterer mangel på disse næringsstoffene, da det like gjerne kan være snakk om mangel på agonister, synergister og kofaktorer. I mennesker og dyr spiller også fordøyelseskapasiteten inn, dvs fordøyelsessystemets helsetilstand, mikroflora og enzymaktivitet, for optimalt opptak og utnyttelse av næringsstoffer. Eksempler er kalsium, som trenger vitamin D, K2 og magnesium for å tas opp og utnyttes i kroppen; magnesium trenger vitamin D og B6, samt kalsium for å tas opp og utnyttes; vitamin A trenger vitamin D. K2 og sink for å tas opp og utnyttes; alle B vitaminer trenger magnesium for å omdannes til sine koenzymformer, og vitamin D trenger magnesium for å omdannes til hormonet kalsitriol, osv. Det sier seg selv at denne komplekse interaksjonen mellom næringsstoffer også foregår både i matvekster og i jord."
Sitat: PirkePetter, 15. april 2017 kl. 09.27.



Linker fra PP:
http://www.truthinlabeling.org/hiddensources.html
http://www.naturodoc.com/library/nutrition/MSG.htm
http://rense.com/general35/hidd.htm
http://www.msgmyth.com/hidden_names.html

http://www.msgmyth.com/symptoms.html
http://www.natural-health-restored.com/dangers-of-msg.html
http://www.resourcesforlife.com/docs/item1225
http://www.msgtruth.org/states.htm
http://www.msgtruth.org/body.htm







INFO FRA PP:
Professor i psykiatri, John Olney, dokumenterte allerede i 1969 at MSG ødela hjerneceller, samt betacellene som produserer insulin i bukspyttkjertelen –

“Spring 1971—Neuroscientist Dr. John Olney (whose pioneering work with monosodium glutamate was responsible for having it removed from baby foods) informs Searle that his studies show that aspartic acid (one of the ingredients of aspartame) caused holes in the brains of infant mice. One of Searle's own researchers confirmed Dr. Olney's findings in a similar study” –
http://www.alaskawellness.com/AspartameArchive.htm

OLNEY, JW, SHARPE, LG, FEIGIN, RD. "GLUTAMATE-INDUCED BRAIN-DAMAGE IN INFANT PRIMATES." J. Neuropathol. Exp. Neurol. 31: 464, 1972..
OLNEY, JW, HO, OL, RHEE, V. "CYTOTOXIC EFFECTS OF ACIDIC AND SULFUR-CONTAINING AMINO-ACIDS ON INFANT MOUSE CENTRAL NERVOUS-SYSTEM." Exp. Brain Res. 14: 61, 1971..
OLNEY, JW, HO, OL. "BRAIN DAMAGE IN INFANT MICE FOLLOWING ORAL INTAKE OF GLUTAMATE, ASPARTATE OR CYSTEINE." Nature 227: 609, 1970..
OLNEY, JW, SHARPE, LG. "BRAIN LESIONS IN AN INFANT RHESUS MONKEY TREATED WITH MONOSODIUM GLUTAMATE." Science 166: 386, 1969..
OLNEY, JW. "BRAIN LESIONS OBESITY AND OTHER DISTURBANCES IN MICE TREATED WITH MONOSODIUM GLUTAMATE." Science 164: 719, 1969

Linker fra PP:

Generell info -
Bioavailability of Minerals –
http://www.healingcancernaturally.com/bioavailability-of-minerals.html

Vitamins, Natural vs. Synthetic –
http://www.seleneriverpress.com/vitamins-natural-vs-synthetic-featured

Synthetic vs. Natural Vitamins -
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/Synthetic_vs_Natural_Vitamins_by_Royal_Lee.pdf

The Truth About Minerals in Nutritional Supplements -
http://www.doctorsresearch.com/articles3.html

The Truth About Vitamins in Nutritional Supplements –
http://www.doctorsresearch.com/articles4.html

Food Antioxidants are Superior to Isolated Antioxidants –
http://www.doctorsresearch.com/articles1.html

All Supplements Are Not Created Equal -
http://www.lifestar.com/Pages/vitamincompanies.html

Understand the difference between synthetic and whole food supplementation –
http://www.naturalnews.com/032058_synthetic_vitamins_supplements.html

Is Your Multivitamin Toxic –
http://www.greenmedinfo.com/blog/your-multivitamin-toxic-0


Are there GMOs Hiding in Your Vitamins –
http://butterbeliever.com/gmos-hiding-in-your-vitamins/




Linker fra PP:
Vitamins, Natural vs. Synthetic –
http://www.seleneriverpress.com/vitamins-natural-vs-synthetic-featured

The Truth About Minerals in Nutritional Supplements -
http://www.doctorsresearch.com/articles3.html

The Truth About Vitamins in Nutritional Supplements http://www.doctorsresearch.com/articles4.html

Food Antioxidants are Superior to Isolated Antioxidants –
http://www.doctorsresearch.com/articles1.html

All Supplements Are Not Created Equal -
http://www.lifestar.com/Pages/vitamincompanies.html

Understand the difference between synthetic and whole food supplementation –
http://www.naturalnews.com/032058_synthetic_vitamins_supplements.html