onsdag 1. januar 2020

USORTERT - PirkePetter om Leddgikt, knepping i ledd, Artrose, Brusk, Sjøgrens, Bindevevssykdommer, Systemisk sklerose, Prolaps, Nervesykdommer


"..plattfot kan skyldes mangel på bl.a magnesium, kalsium, eller vitaminene D, K2 og/eller B12. Sikkert flere også, men disse er hva jeg kommer på å farta." Sitat: PirkePetter, 13.01.2013 kl. 18.05.

"Jeg har ikke merket smerter i bena før jeg begynte med mye magnesium og lever. Føles som en tynn myk pute jeg går på som er øm. ..magnesium utvider blodkarene, slik at det er mye mulig du har økt utskillelse av ymse kjemikalier, etc fra blodet i fotsålene dine." Sitat: PirkePetter, 13.01.2013 kl. 18.05.

PP ang hypermobilitet:
«Dette er normalt klart tegn på alvorlig magnesiummangel. Men da mangel som antakelig har gått litt opp og ned avhengig av hvor mye og ofte du har fått i deg magnesium via den daglige kosten. Denne formen for magnesiummangel indikerer også mangel på kalsium, og derigjennom på vitamin D og /eller K2 i kosten, som har med kalsium og skjelettets mineralbalanse å gjøre»


"90% av skjelettet er kollagen, slik at alle skjelettlidelser og holdningsproblemer som skyldes kollagendelen av skjelettet også blir utbedret via konsum av gelatin. Kraft gir enda mer for pengene gjennom sitt innhold av vitaminer og mineraler og glykosaminoglykaner utover gelatin." Sitat: PirkePetter, 8. august 2012 kl. 14.19.

"Gelatin mangler eller har for små mengder av enkelte aminosyrer og er derfor ikke et komplett proteintilskudd. Fordelen med gelatin er imidlertid at de aminosyrer som finnes er i svært store mengder i forhold til alle andre kilder." Sitat: PirkePetter, 8. august 2012 kl. 14.19.


"Det er vondt å gå, vondt å "rulle" på fotbladet, mer og mer smerter på toppen av vristen når jeg går. Fortsett å spise og drikke som du gjør, og sjekk holdningen din hos kiropraktor, for å finne ut om du har feil belastning på det ene benet. Strekk og tøy av benet er en god tanke, så vel som massasje, og især bruk av kremer og salver som øker blodtilstrømmingen samtidig som de har en lokalbedøvende virkning. F.ex tigerbalsam. Alternativt kan du investere et et fotbånd med magneter i, som øker blodtilstrømmingen i foten, og som også normaliserer mineralsammensetningen i cellene der." Sitat: PirkePetter, 29. desember 2016 kl. 10.17.


"Vond vrist - Nå har smertene dukket opp igjen, nå som jeg føler meg bedre enn på mange år. Har ikke tenkt på det som en helbredsreaksjon, men ser ikke bort fra at det er det som skjer. Det er den mest logiske og sannsynlige forklaringen. Ikke at skaden dukker opp igjen, slik den feilaktige helbredskriselogikken går, men at kroppen skifter ut celler og/eller forandrer næringssammensetningen i foten." Sitat: PirkePetter, 28. januar 2017 kl. 12.21

"Jeg tenker nå at smertene i beina er et resultat av at jeg har brukt beina feil og begynt å gå annerledes, som en slags kompensering for skjevheter og smerter i ryggen forut for en ryggoperasjon i 2015, og som har satt seg fast? Antakelig en kombinasjon av overkompensering og konkret skade som aldri ble skikkelig helbredet. Mao at det ikke nødvendigvis bare er, eller i det hele tatt er degenerasjon, da det like gjerne kan være at først nå tar kroppen tak i skaden, fordi den har fått bygget opp tilstrekkelige næringsnivåer, samt prioritert viktigere ting først. Viktigere for kroppen vel å merke" Sitat: PirkePetter, 4. mai 2017 kl. 08.49

"..det finnes mye forskning som viser at magnetfelter påvirker og normaliserer mineralsammensetningen i knokler, og også har en stimulerende virkning på nydannelse av benceller. I tillegg er det enda mer forskning på magnetfelter og smertelindring, slik at du kanskje ville ha godt av å bruke magnetsåler. Dette i tilfelle det du opplever er "falne fotbuer."" Sitat: PirkePetter, 12.01.2013 kl. 23.59


"Hvilke næringsmangler kan forårsake "knepping/knekking" i ledd? Leddknekking/knepping er utørkede slimposer i leddene. De vanligste årsakene er kalsiumlagring i posene pga magnesiummmangel, og/eller mangel på glykosaminoglykaner eller kollagen i væsken i slimposene." Sitat: PirkePetter, 29. desember 2016 kl. 10.45.



SMERTER I LEDD, SKJELETT OG MUSKLER
"Kan vonde ledd være en form for helbredskrise? Ja, inntil kalsiumet som er lagret i dem forsvinner, og slimposen/leddvæsken er normalisert." Sitat: PirkePetter, 12. januar 2017 kl. 19.34.

"Når jeg trykker på utsiden av låret, fra hoften og ned til kneet, så er det skikkelig ømt/vondt, lurer på hva det evt er tegn på? Både inn og utoverrotasjon av leddet i leddkapselen gir samme negative virkning på musklene, gjennom å skape en helt ny spening de ikke er ment å ha ved naturlig holdning. Feil stilling av kneledd skyldes normalt feil stilling (muskelspenning rundt) av hofteleddet, som videre skyldes skjeivt bekken. Av seg selv, eller pga f.eks atlassubluksasjon." Sitat: PirkePetter, 1. juni 2017 kl. 03.49.

"
Når jeg trykker på utsiden av låret, fra hoften og ned til kneet, så er det skikkelig ømt/vondt, lurer på hva det evt er tegn på? Andre årsaker er ubalanse mellom kalsium, magnesium og vitamin D (og vitamin A og K2, som jobber med D), både gjennom å svekke skjelettet (for mykt eller for hardt), eller, via paratyroid hormon, å forandre mineralsammensentningen i, og dermed svekke, små bein under foten. Når disse svekkes og begynner å bevege seg ut fra naturlig stilling, vil dette kunne gå feil holdning via kroppens forsøk på å kompensere for den nye beinstillingen og bevegelsen. I følge logikken bak tulleterapien Lock-foot, skal man da manipulere disse små bena slik at alt blir fryd og gammen igjen, hvor lenge det nå blir, så lenge bena er svekket pga mineralmangel. GI heller kroppen den næringen den trenger, slik at bena repareres og bygges på nytt, så vil holdningen normaliseres når kroppen slutter å overkompensere." Sitat: PirkePetter, 1. juni 2017 kl. 03.49.



LEDDGIKT 
"Leddgikt er normalt kalsiumavleringer i leddene, som tørker ut slimposene med glykosaminoglykaner. Dvs at du har manglet kalsium, og/eller magnesium og vitamin D eller K2 i kroppen. Magnesium og K2 kontrollerer kalsium i kroppen, hvor D er nødvendig for opptak." Sitat: PirkePetter, 9. januar 2017 kl. 17.42


"Mangler du kalsium i kosten, tar kroppen kalsium fra skjelettet ditt for å normalisere blodnivået. Men mye av det frigjorte kalsiumet ender i organer, ledd, skjelett (forkalker), hjerne, blodårer, etc hvor det skader celler."
Sitat: PirkePetter, 9. januar 2017 kl. 17.42
 

"Du trenger mao kalsium, magnesium og vitaminene A, D og K2 for å bli helt frisk fra leddproblemene.Hyppig konsum av kraft vil påskyndre helbredsprosessen, gjennom å bidra med glykosaminoglykaner som ikke brytes ned i fordøyelsen din, men går rett til ledd og brusk for å erstatte mangel"
Sitat: PirkePetter, 9. januar 2017 kl. 17.42.  


SJØGRENS SYNDROM
"Jeg tenker da på overfølsomhetssymptomer i form av betennelsesreaksjoner, uro, hjertebank, kløe, søvnløshet m.m. All den tid symptomene du oppgir mest sannsynlig er næringsmangelsymptomer, så gir svaret seg selv. Alternativt snakker vi om problemer i nakke og hals, evt subluksasjoner der, som påvirker vagusnerven negativt, da alle symptomene også har denne nerven til felles" Sitat: PirkePetter, 28. mars 2017 kl. 07.07.

"Sjøgrens finnes ikke, da alle symptomene er tatt ut fra løse lufta, og satt sammen til å tilsynelatende bli en ny, egen sykdom. Hvilket er oksedritt! Det er altfor mange næringsstoffer involvert, samt også østrogen og serotonin, til at jeg rekker å liste disse opp nå."
Sitat: PirkePetter, 28. mars 2017 kl. 07.07.

"Min erfaring er at 8 av 10 personer med disse symptomene blir helt, eller tilnærmet helt friske kun gjennom å fikse mage-tarmfunksjonen alene. Dem som ikke ble helt friske via fokus på fordøyelsessystemet trengte også bedre kontroll på blodsukkerbalansen. De resterende prosentene trengte, i tillegg til, eller helt uten tradisjonskost, kiropraktorbehandling. Da myofascial release og triggerpunktbehandling, og kun lite knokkelknekking"
Sitat: PirkePetter, 28. mars 2017 kl. 07.07.


ARTROSE
"..du danner kontinuerlig ny brusk så lenge du gir kroppen de næringsstoffene den trenger for å danne ny brusk." Sitat: PirkePetter, 28. januar 2017 kl. 12.31.  

"Men hvorfor dannes det ny brusk ellers i kroppen og ikke i knærne? Jeg har ikke artrose andre steder. Mest sannsynlig fordi du har feil holdning, som vrir kneleddene slik at de står i feil stiling i leddkapselen. Dette sliter mer på brusken enn det som er naturlig." Sitat: PirkePetter, 28. januar 2017 kl. 12.59.


"Da vil kanskje atlaskorrigering hjelpe? Hva som vil hjelpe avhenger av hvor holdningen din er feil. Atlas indikeres normalt når kun den ene kroppssiden er høyere eller lavere enn den andre, og du har slitasje i begge knær." Sitat: PirkePetter, 29. januar 2017 kl. 03.39. "Jeg koker kraft og har begynt å spise gelatin, begge er effektive - bare med ulike bruksområder? Ja, men gelatin er best" Sitat: PirkePetter, 29. januar 2017 kl. 03.39.

"Jeg anbefaler aldri at noen drikker kraft, kun at den er en del av måltider"
Sitat: PirkePetter, 29. januar 2017 kl. 03.39.



"Er det spesielle næringsstoffer som går direkte på bruskdannelse? Glykosaminoglykaner i kraft brytes ikke ned i fordøyelsen din, men går rett til brusk i hele kroppen, og setter i gang nydannelse av brusken. Også aminosyrene i gelatin danner ny brusk, via kollagendelen av brusken" Sitat: PirkePetter, 28. januar 2017 kl. 12.59.


"Min erfaring, fra egne pasienter, er at kosthold absolutt regenererer ødelagt brusk og kollagen, og ellers de fleste skader i skjelettet" Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 15.14.

"Skyldes degenerasjonen av brusken i bl.a knærne holdningsfeil, som gjør at leddene sitter feil i leddkapslene, så kan dette utbedres via kiropraktor, gjerne i samsvar med tradisjonskost. Så du har ingen unnskyldning for hvorfor du har det som du har det, men alle muligheter til å bli frisk tar du de rette valgene, fremfor å basere deg på reservedelsteknologi fra legevitenskapen"
Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 15.14.

"..både gelatin og glykosaminoglykaner fra kraft eller som kostilskudd (kondroitin og glukosamin) har i mye forskning vist seg å både stoppe og reversere ulike kneskader, meniskdegenerasjon inkludert. Mangel på mineraler som fosfor, kalsium, magnesium, sink, svovel, og i enkelte tilfeller også jern, er sannsynligvis også en faktor, da menisken består av disse mineralene, utover protein, kollagen og glykosaminoglykaner" Sitat: PirkePetter, 02.01.2013 kl. 23.59.

"En tilleggsfaktor kan være om bekkenet er høyere på den siden hvor man har meniskskade, om dette kun er i ett kne." Sitat: PirkePetter, 02.01.2013 kl. 23.59.

"Et søk på google på stikkord meniscus nutrients gir f.eks 669000 resultater. Litt generell info her, også i margen - http://www.livestrong.com/article/333876-what-supplements-are-best-to-take-after-meniscus-surgery/" Sitat: PirkePetter, 03.01.2013 kl. 20.09.

"..jeg samlet litt info om både meniskskade så vel som brusk generelt i og med at menisken er brusk. Slik at det som virker på brusken i kneet eller brusk generelt også er gyldig for meniskskade. Jeg har kun med studier som viser virkninger, da flere har vist ingen virkning både når det gjelder gelatin så vel som glykosaminoglykaner. Noe av grunnen til manglende virkninger er nok fordi forskere bare undersøker isolerte substanser og disses virkning, uten å tenke på alle de andre næringsstoffene som også er en del av brusken. Slik at der f.eks gelatin ikke hjelper er det sannsynlig at problemet snarere skyldes mineralmangel eller mangel på glykosaminoglykaner. Og motsatt om problemet er svekket kollagen så vil ikke mineraler eller glykosaminoglykaner hjelpe nevneverdig. Dermed står kraft igjen som det beste alternativet, da kraft inneholder alle nevnte substanser." Sitat: PirkePetter, 04.01.2013 kl. 01.31.

"Du kan opprette mailkontoer online og bruke dem til å sende videre til din vanlige epost. Vil du unngå både storebror og lillesøster kan du sende via flere online mailkontoer til din vanlige mailkonto. Du kan også bruke anonymizer baserte mailkontoer; søk på "anonymous email account". Et eksempel, om du er spesielt redd for at noen skal spionere på rumpa di - http://www.hidemyass.com/anonymous-email/" Sitat: PirkePetter, 04.01.2013 kl. 01.31.

"For å styrke brusk er gelatin og glykosaminoglykaner, samt mer protein viktig, og for skjelettet mineraler som bl.a kalsium, magnesium, fosfor, sink, natrium, kalium, kopper og mangan viktige. Men for å få disse mineralene inn i skjelettet må du ha tilstrekkelig med særlig A, D og K2 i kostholdet. Vitamin D er nødvendig for kalsiumopptak, og vitamin A og D stimulerer produksjon av bestemte proteiner og hormoner som øker nydannelse av celler i skjelettet. Vitamin K2 er imidlertid nødvendig for å aktivere proteinene og hormonene stimulert av vitamin A og D." Sitat: PirkePetter, 07.01.2013 kl. 01.33.

"Du har skrevet i en kommentar tidligere i denne bloggen at kefir av rå melk drar ut opphopningen av kalsium ut ved artrose. Jeg drikker kefir hver dag, stort sett av rå melk, men noen ganger må jeg ta til takke med H-melk fra butikken. Gjelder dette kun ved RA/leddgikt eller gjelder deg også ved osteoartrose/slitasjegikt? Gleder dette kun rå melk eller eller er det ok med kefir av H-melk også? Jeg har nok ikke skrevet noe slikt, da kefir tross alt er en kilde til mer kalsium. Magnesium og vitamin D og K2 fjerner kalsium fra kroppsvev mineralet ikke skal oppholde seg i. Kefir av H-melk er bedre enn ingen kefir, men er ikke i nærheten av kefir fra upasteurisert melk." Sitat: PirkePetter, 7. jan 2014 kl. 18.38.

"Hva med chilipepper etc, som jeg har hørt at jeg skal holde meg unna fordi jeg har artrose? Chili og cayenne er helt ok ved leddproblemer da de bidrar til økt blodsirkulasjon (og dermed oksygen og næringsstoffer) til disse, og er også smertedempende i tillegg til å inneholde betennelseshemmende substanser. Søker du på cayenne arthrosis eller cayenne osteoarthritis, evt erstatter cayenne med spices, så får du faktabaset kunnskap og ikke overtroen du har fått fra leger eller andre om at kryddere er uheldig for deg" Sitat: PirkePetter, 11. juni 2013 kl. 16.04.

"Jeg har fått artrose. Hva tror du om mat/kosttilskudd etc for dette? Jeg tar Tidsporten sin fiskeleverolje + smørolje og gelatinkapsler. Jeg spiser ost fra tidsporten, og har nylig begynt å drikke rå melk og fløte og prøver å få mest mulig gelatin inn i kosten. ..du er på rett vei med kosten du beskriver, men jeg anbefaler deg å bruke magnesiumolje og/eller engelsk salt i bad i tillegg til kostforandringen en stund, all den tid atrose ofte skyldes for mye kalsium i leddene. Magnesium, sammen med vitamin K2 fra melkefett og smør, etc fjerner overskudd av kalsium fra ledd og knokler. Kraft inneholder også magnesium, i tillegg til gelatin og glykosaminoglykaner, som er den andre årsaken, da mangel på disse forårsaker degenerasjonen som kalles atrose." Sitat: PirkePetter, 08.03.2013 kl. 3.02.



BAKERS CYSTE
"Cysten du nevner skyldes som regel betennelse i leddet, og som igjen gjenspeiler mangel på mineraler eller kollagen eller glykosaminoglykaner som normalt er en del av leddet. Den vanlig delårsak er at kneleddet ikke sitter helt i ledd, slik at det oppstår ujevnt trykk/påvirkning på leddet. Dette skyldes normalt framoverbøyd bekken/skjev korsrygg/overdreven lordose, som via forandringer i ryggradens naturlige stilling forandrer skulder og kneleddenes stilling gjennom vridning av kroppen. For overkroppens del dreier dette seg om vridning framover, slik at brystkassen skyves framover og skuldrene bakover, slik at skulderleddene settes i unaturlig spenning. For underkroppens del vris hofteleddene utover, slik at kneleddene også blir tvunget i samme, unaturlige retning, og dermed stilling. Man ser lett overdreven lordose ved å se på knærnes og føttenes stilling, som da er vendt utover, til siden, i forhold til normal stilling. Eksempel  - http://egoscueportland.files.wordpress.com/2010/08/condition-11.jpg" Sitat: PirkePetter, 02.01.2013 kl. 23.59.


"Jeg kjenner til en god del forskning som viser at magneter i f.eks støttebånd/bandasjer helbreder ulike former for kneskader, skjønt ingen angående akkurat Bakercyste" Sitat: PirkePetter, 02.01.2013 kl. 23.59.



SKOLIOSE
"Skoliose skyldes normalt ubalanse mellom kalsium og magnesium, samt vitaminene som jobber med disse mineralene, og som er A, D og K2" Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 04.46.

"Skoliose er lett å trene seg frisk fra, via især yogastillinger som påvirker ryggen, men underliggende årsaker, især atlassubluksasjon og feil bekkenstilling, bør gjøres noe med hos atlasprofilaxterapeut og eventuelt kiropraktor"
Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 04.46.
 


"Er det noen videre negativt utfall av å ha stål i ryggen/kroppen med tanke på avgiftning og slikt? Hva gjelder avgiftning vet jeg ikke, men stålet vil forhindre deg å i noensinne bli virkelig frisk. Dvs at kroppen selv finner tilbake til sin naturlige holdning. Jeg ville ha gitt deg info og nedlastingslinker til bøker om yoga og skoliose, men du kan ikke trene holdningen din så lenge den støttes av et fremmedelement, og ikke ditt eget bindevev og muskler" Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 04.46.


"Faktum er, at om du begynner å spise tradisjonskost, så vil skjelett og muskler, samt bindevev, bygges opp på nytt. Og da vil kroppen din prøve å støte stålet fra seg, ut av kroppen" Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 10.35.

"Jeg har tryggheten som ligger i erfaring når jeg sier at du ville ha bedre av å opererer alt ut, og deretter begynne med spesifikke yogaøvelser, som i seg seg selv korrigerer skoliose, i følge mange dokumenterte tilfeller."
Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 10.35.

"I tillegg, om du spiser og drikker næringsrikt, slik at kropp og skjelett får de næringsstoffer som trenges for å gi en naturlig, oppreist holdning, så vil prosessen gå raskere, og bli permanent"
Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 10.35.

"Jeg ville også, for sikkerhets skyld, ha prøvd atlasprofilaxbehandling. Er atlas på plass som du mener, vil du, om jeg husker rett, ikke måtte betale for konsultasjonen, da atlasbehandler vil mene at du ikke trenger behandling. Jeg vil uansett anbefale at du snakker med/bestiller time hos Lars Brænna, som er atlasprofilaxterapeut."
Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 10.35.



PROLAPS
"Akutt prolaps! Har noen tips? kiropaktor, og ellers holde kontroll på blodsukkeret så det ikke skjer igjen er min erfaring...jo fordi når blodsukkeret synker så kommer kortisol på banen, og så vil adrenalin være med på leken, og da trekkes musklene i ryggen slik at det drar knoklene ut av ledd som en reaksjon på adreanlinet ved at man spenner ryggmusklene.. Motsatt Christer. Ellers riktig, men ikke dra knoklene ut av ledd, men i mindre skala, slik at leddene såvidt trykker på nerver. Hvilket er akkurat hva hun opplever nå. Skiveutglidning er luksasjon, mens når dette såvidt skjer, så kalles det subluksasjon" Sitat: PirkePetter, 16. mai 2017 kl. 19.01.


"Adrenalin først mener du? Adrenalin først" Sitat: PirkePetter, 16. mai 2017 kl. 19.07.


"Prøv å smøre lokalbedøvende salver, tigerbalsam, eller eterisk olje av peppermynte, kamfer, eller kryddernellik på og rundt prolapset. Har du varmeflaske, prøv iskaldt vann i den, og ha på området" Sitat: PirkePetter, 16. mai 2017 kl. 18.58.

"Har du en som kan hjelpe deg, be han/henne om å massere rundt. Jeg ville ha anbefalt trykk på triggerpunkter, men du oppgir ikke hvor prolapset befinner seg"
Sitat: PirkePetter, 16. mai 2017 kl. 18.58.

"De mest verdifulle øvelsene ved prolaps er å bøye ryggen i bue, så godt du klarer, samt å vri ryggen til hver side. Som i yogaøvelsene broen og den første på denne siden - https://www.yogajournal.com/poses/yoga-by-benefit/back-pain"
Sitat: PirkePetter, 16. mai 2017 kl. 18.58.
 
"Ellers viktig å spise mer karbohydrater, gjerne fråtse i kosemat som er søt, da dette reduserer virkningene av adrenalin og kortisol"
Sitat: PirkePetter, 16. mai 2017 kl. 18.58.

"Holde kontroll på blodsukkeret, men fråtse i karbohydrater når det først har skjedd? Ja, men selvfølgelig på tradisjonskostvis, ved å følge samme måltidssammensetning som anbefalt, men med høyere mengde karbohydrater. Samt fortsette å bygge opp tilstrekkelige nivåer av bl.a magnesium og natrium." Sitat: PirkePetter, 16. mai 2017 kl. 23.09.

"Karbohydrater er bare en faktor hva gjelder blodsukkerkontroll, da både protein og fett aktiverer insulin. Men protein aktiverer også glukagon, som opprettholder blodsukkerbalansen, etter at insulin har stimulert fraktproteiner til å fjerne glukose og næringsstoffer fra blodet"
Sitat: PirkePetter, 16. mai 2017 kl. 23.09.

"Livenes hage er ment som alternativ til legebehandling og legemiddelavhengighet. Folk får gjøre som de vil, men ikke anbefale operasjoner og slikt her, når det finnes sikrere og bedre alternativer" Sitat: PirkePetter, 17. mai 2017 kl. 04.08.

"Jeg vet en del mer enn folk flest hvor potensielt farlige bedøvelsesmidler er, især dem som tapper kroppen for vitamin B12. Jeg vet også hvilke komplikasjoner som lett oppstår, og i det hele tatt hvor mye enklere og risikofritt det er å heller ordne opp selv eller ta seg en runde hos kiropraktor."
Sitat: PirkePetter, 17. mai 2017 kl. 04.08.

"Operasjon er aller siste alternativ, når ikke noe annet nytter."
Sitat: PirkePetter, 17. mai 2017 kl. 04.08.


W-SITTERE
"Har du noe kunnskap om W-sittere og hva det skyldes? Minstemor er W-sitter og hun har fra starten av utviklet ett feil bevegelsesmønster. Korreksjon nytter ikke. ..dessverre, jeg har ingen kunnskap om dette, og et kort søk gir bare info om at det ikke er et problem lenger. Man antok det før, men ikke lenger. Det eneste jeg kan tenke meg som mulig årsak er mangel på magnesium, slik at skjelettet blir mykere, og mer bevegelig. Og ledd blir ofte så bevegelige (hypermobile/double jointed) at armer og ben gjerne ender i stillinger og bevegelsesmønstre som er unaturlige i forhold til den naturlige holdningen" Sitat: PirkePetter, 1. juni 2017 kl. 03.55.



FARGEFORANDRINGER OVER LEDD
"Jeg har lite erfaring med dette, men kjenner til at fargeforandringer over ledd, også fingerledd, antyder forandringer i mineralsammensetningen i enten bedre eller verre retning. I forbindelse med fingre så reflekterer dette gjerne også et helseproblem i kroppen som helhet, som f.eks sklerodermi, anemi eller raynaud's, for å nevne noe." Sitat: PirkePetter, 22. mars 2017 kl. 06.17.

"Næringsmangelrelatert forandring i hudfarge, også over ledd, skyldes normalt mangel på vitamin A, B6, B9, B12 eller magnesium eller sink" Sitat: PirkePetter, 22. mars 2017 kl. 06.17.



PLATTFOT
"Plattfot er normalt ubalanse mellom de næringsstoffene som kontrollerer kalsium, dvs mangel på noen av dem. Også mangel på kalsium selv, samt altså magnesium, eller konsum av syntetisk vitamin D, eller vitamin D uten vitamin A, K2, og kalsium og magnesium kan være årsak, gjennom å aktivere hormonet paratyroid hormon, som forandrer mineralsammensetningen og dermed formen til noen små knokler i midten av fotsålen." Sitat: PirkePetter, 28. mars 2017 kl. 09.59.



DROPPFOT
"..hengefot kan skyldes atlasubalanse, og som regel også subluksasjon eller annet gæli i midtre eller nederste del av ryggen. Ofte er bekkenet skjeivt til den ene siden også. Næringsrelaterte årsaker er forstyrret forhold mellom kalsium, magnesium og vitaminene A, D og K2, hvor magnesium er faktoren som fører til nervedegenerasjonen som gir de fysiske symptomene som defineres som hengefot. Også mangel på B12 kan gi disse nervesymptomene. Men, er det næringsrelatert årsak skal du ha mangelsymptomer på disse i kroppen som helhet også. Når degenerasjonen har vart en stund er magnesium eller vitaminene B6, B9, B12 eller D normalt involvert. Mao såkalt sklerose." Sitat: PirkePetter, 18. mars 2017 kl. 22.16.




 




SYSTEMISK SKLEROSE
"Hva er egentlig "systemisk sklerose/ sklerodermi? Sklerodermi er abnorm krysskobling av proteiner med fettsyrer eller sukkere (mao glykering av næringsstoffer med hverandre, liknende det som skjer under pasteuriseringsprosessen), oftest forårsaket av hyppig konsum av planteoljer" Sitat: PirkePetter, 30. april 2017 kl. 23.48.

"Ok, så ikke nødvendigvis næringsmangler? Jo, det er alltid næringsmangel involvert, da mange næringsstoffer har som funksjon å bl.a stoppe eller reversere krysskobling. Høyt konsum av planteoljer blokkerer fordøyelsesenzymer, og derigjennom næringsopptak, samt forbruker mange næringsstoffer som fungerer som antioksidanter, så vel som næringsstoffer som prøver å reparere skader på celler, eller stimulere nydannelse av celler fra stamceller når cellene er skadet hinsides reparasjonsmulighet" Sitat: PirkePetter, 2. mai 2017 kl. 01.29.

"Det kan ikke eksistere symptomer på næringsubalanse, mao såkalt sykdom, i en velernæret kropp. Ergo har såkalte sykdommer og syndromer alltid med nærinsubalanse å gjøre, uansett utløsende årsaker, eller delårsaker."
Sitat: PirkePetter, 2. mai 2017 kl. 01.29.

"Når man slutter å konsumere planteoljer vil kroppen fremdeles ha mye lagret flerumettet fett, og da er det viktig å skille dette ut uten å aktivere stresshormonrespons, som f.eks ved blodsukkerfall eller trening, da i så tilfelle vil dette fettet bli frigjort og tenkt brukt som energi, i form av ketoner. Mens det egentlig undertrykker stoffskiftet, blokkerer enzymer og fordøyelsesenzymer, undertrykker kroppens evne til å utnytte glukose som energi, forårsaker betennelser i kroppen, mm"
Sitat: PirkePetter, 2. mai 2017 kl. 01.29.

"Mao, om personen ikke stresser og spiser sånn circa hver tredje time, og ellers har sånn noenlunde normalt sukkerstoffskifte, så vil kroppen kunne regenerere seg selv. I alle fall om man spiser tradisjonskost. Gunhild Stordalenkost derimot, er en garanti for fortsatt uhelse"
Sitat: PirkePetter, 2. mai 2017 kl. 01.29.




FINN KILDE
En liten en fra herr K.Nokkel om leddsmerter:) Jeg lurer litt på gelatin, har en stund nå hørt at dette er fremstilt av svine og fiskeknokler, ofte fra dyr som ikke har hatt det så bra, og at personer med leddsmerter/revmatiske plager ofte kan oppleve en forverring ved inntak av gelatin, jeg har derfor valgt å bruke agar den siste tiden, hva tenker du om dett? :)

Anonym 16. april 2012 kl. 23.18
Det er helt natulig og logisk at mennesker med skjelett og muskelproblemer føler en forverring i en periode etter at de har begynt å bruke gelatin. Dette fordi aminosyrene i gelatinet bygger nytt kollagen i hele kroppen, og også stimulerer ny vevsdannelse i skjelettet. Når kroppen får mer næring enn den er vant med bruker den næringen til å reparere skadde celler og vev, og evt kvitter seg med en del av disse via å bl.a sette i gang lokale betennelser hvori hvite blodlegemer sammen med enzymer og bakterier bryter ned skadde og/eller døde celler for å bli kvitt dem og lage rom for nye celler.

Denne lokale betennelsen er en god ting, og en naturlig del av kroppens helbredsmekanisme, men vil oppfattes mer ubehagelig for mennesker som allerede har betennelseslidelser (leddsmerter/artritt/revmatisme) enn for dem som ikke har slike.

Alle moderne forsøk med gelatin eller substanser i kraft, som bl.a hyaluronsyre, kondroitin eller glukosamin viser forbedring av alle former for betennelses og degenerative lidelser, men i flere tilfeller kan altså tilstanden forverres en kort periode før markert bedring merkes.

K. Nokkel