onsdag 1. januar 2020

USORTERT - PirkePetter om Østrogenovervekt, Menstruasjon, Overgangsalder

 "Angående plantestoffer og helse så har man f.eks funnet at betakaroten og quercetin i flere tilfeller forårsaker genforandringer som gir kreftutvikling, resveratrol kan hemme produksjon og aktivitet av progesteron, og plantesteroler kan forårsake åreforkalkning." Sitat: PirkePetter, 02.01.2013 kl. 23.59.

"..eller østrogenovervekt, samt blokkere skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon." Sitat: PirkePetter, 17. desember 2016 kl. 22.56


"Mangler leveren glycin avgiftes (konjugeres) ikke østrogen som blir gjenopptatt fra galle i tynntarmen." Sitat: PirkePetter, 16. mars 2017 kl. 21.09

 
"Hva med overvekst av hår hos kvinner? Vil det stoppe/reverseres med tradisjonskost? .. ja, da hormonelle ubalanser normaliseres." Sitat: PirkePetter, 20.12.2012 kl. 00.54.

"..om du har hormonell ubalanse ser du via symptomlister på for høye eller lav aktivitet av de enkelte relevante hormoner. Søk på f.eks progesterone deficiency eller estrogen excess eller dominance, etc. Ellers tviler jeg på at hormoner får ta sertifikat i Norge, så hva som enn er ute og kjører, så er det nok ikke hormoner." Sitat: PirkePetter, 31.12.2012 kl. 02.20.


"I tillegg til å spise næringsrikt er det viktig å spise ofte nok for å unngå blodsukkerfall, da blodsukkerfall forverrer østrogendominans. Et annet tips for mer akutte smerter er å bruke ingefær, i form av drikke eller å tygge noen rå biter. Det kan svi i munnen midlertidig, men det hjelper på smertene i underlivet ved å øke blodgjennomstrømningen. Chili, i f.eks måltider, gjør det samme."
Sitat: Katarina, 13. desember 2016 kl. 14.27.

"Dyp massasje omkring livmor og nedre del av ryggen, evt. behandling på bekken og rygg hos kiropraktor, hjelper også i noen tilfeller."
Sitat: Katarina, 13. desember 2016 kl. 14.27.


"..østrogen mangedobler peroksidasjonsprosesser, deriblant gjenom å undertrykke kroppens evne til å bruke glukose som energi, hvilket fremmer frigjøring av lagret flerumettet fett for bruk som energi. Dette fører til massive peroksidasjonsprosesser i hele kroppen, og høyt forbruk av næringsstoffer med antioksidantvirkning." Sitat: PirkePetter, 13. desember 2016 kl. 23.05.

"Motsatt undertrykker østrogen normale og livsviktige oksidasjonsproseser i kroppen, bl.a gjennom å undertrykke utnyttelsen av glukose som energi, samt gjennom å øke forbruk og samtidig tap av magnesium (som må binde seg til cellereseptorer sammen med T3, for å stimulere mitokondrier til å produsere ATP)."
Sitat: PirkePetter, 13. desember 2016 kl. 23.05.


"Skyldes for kort lutealfase også østrogendominans? Det kan gjøre det, på den måten at du kan ha for høyt østrogennivå, eller er belastet med kjemikalier som har østrogenvirkning. Dette er østrogendominans. Østrogen kan også dominere fordi du har for lav progesteronaktivitet, men her er altså årsaken progesteron, og ikke tilstanden østrogendominans" Sitat: PirkePetter, 13. desember 2016 kl. 22.28.

"For høyt prolaktinnivå kan også forårsake for kort lutealfase, men da som regel pga for høyt østrogen eller serotoninnivå. Andre årsaker er mangel på næringsstoffer, deriblant, magnesium, selen, sink eller B vitaminer, vitamin D, samt hypotyreose. Skjønt det like gjerne kan være det som forårsaker hypotyreose som også forårsaker forstyrret lutealfase"
Sitat: PirkePetter, 13. desember 2016 kl. 22.28.


"Er østrogenovervekt et resultat av feil ernæring? Ja, når dette skjer pga konsum av f.eks xenoøstrogener, eller kosthold som mangler animalsk protein og næringsstoffer som kontrollerer østrogennivået, og nei når vi snakker om p-piller og hormonspiraler, eller om serotoninubalanse pga tarmbetennelser, hvor det økte serotoninet øker østrogennivået. Også fettceller øker østrogennivået gjennom å produser enzymet aromatase, som omdanner etstosteron til østrogener." Sitat: PirkePetter, 12. desember 2016 kl. 10.00.


"Østrogendominans. Er dette noe man kan få både ved overvekt og undervekt/lav vekt? Ja, men er man slank er dette som regel snakk om periodevis overvekt, som ofte følger syklusen. Mao ikke kronisk" Sitat: PirkePetter, 30. mai 2017 kl. 03.03.


"Østrogendominans undertrykker skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon, og også trijodtyronin/T3's energistimulerende virkninger på kroppscellenes mitokondrier. I tillegg øker østrogendominans forbruket av spesielt magnesium, som gir blodsukker- og insulinproblemer, og dermed økt sukkerbehov."
Sitat: PirkePetter, 12. desember 2016 kl. 10.00.
 "Kan det tenkes at spiseforstyrrelser som overspising/cravings er forårsaket av østrogendominans? Mangel på sink er alltid indikert ved økt østrogennivå, og sink er også en hovedfaktor i abnorm trang til spesifikke matemner. Både magnesium og sink, samt de fleste B vitaminer, er alltid involvert i spiseforstyrrelser, som hoved eller delårsaker." Sitat: PirkePetter, 12. desember 2016 kl. 10.00.


"..det er svært lite østrogener i melk, og det er samtidig mange faktorer som kontrollerer østrogen i kroppen, og/eller som øker testosteron. Imidlertid er der ofte planteøstrogener fra soya i kraftfor, slik at melk som ikke kommer fra kyr på beite bør surnes før konsum." Sitat: PirkePetter, 04.03.2013 kl. 17.20.


"Har du østrogenoverskudd er det første du må gjøre å redusere fettmassen til det som er naturlig for deg, da fettceller produserer enzymet aromatase, som omdanner testosteron i kroppen din til østrogen." Sitat: PirkePetter, 04.03.2013 kl. 17.20.


"Så fettet har lagret østrogener? Fettceller produserer enzymet aromatase, som omdanner alt testosteron du produserer til østrogen" Sitat: PirkePetter, 27. mai 2017 kl. 11.02.


"Du bør også unngå p-piller og alle kilder til bisfenol-A, tilsetningsstoffer som karragen, alginat, E310, E311, E312, E319, E320, E321, MSG, aspartam, acesulfam-k, sprøytegifter, fluor, plantehormoner (spesielt soya og soyasubstanser, flavonoider og fenoler), samt planteoljer, transfett, fiber, fruktose, hvitt sukker, etc" Sitat: PirkePetter, 04.03.2013 kl. 17.20.


"Mer protein, mettet fett, og mineraler som magnesium, natrium/uraffinert salt, selen, sink, svovel, og vitaminene A, D, E, K2, og B6, B9/folinsyre og B12 hjelper mot østrogenovervekt. Kraft, spesielt gelatindelen, er bl.a viktig for avgiftning av østrogener i leveren, og glycin i gelatin er også anti-serotonin og anti-østrogen. Taurin (mye i rå/speket/tørket/røykt hjerte og innmat) er også anti-østrogen." Sitat: PirkePetter, 04.03.2013 kl. 17.20.


"Kraft av fiskehoder, som inneholder skjoldbruskkjertelhormoner, anbefales også. Hypotyreose er vanlig ved østrogenovervekt, og skyldes ofte mangel på protein i kosten, eller manglende opptak." Sitat: PirkePetter, 04.03.2013 kl. 17.20.


"Du skriver at det første man må gjøre ved østrogenoverskudd er å redusere fettmassen til det normale, men hvordan gjør man det? Sørger du for at kroppen din blir frisk først, så regulerer den fettcellenivået selv. Jeg har ellers skrevet en del her og der i gruppene om dette, men er ikke mer spesifkkk enn jeg abslutt må, da dette er bokmateriale, og noe helt annet enn dette med dietter, faste, metabolsk typing og alt annet meningsløst sludder som dominerer i dag" Sitat: PirkePetter, 30. april 2017 kl. 10.00.


SMÅBLØDNINGER
"Jeg er gravid i 5. Måned og har fått noen bittesmå prikker på hender, armer og hals. Ser ut som røde nålstikk egentlig og går bort når jeg drar huden, men kommer straks tilbake når jeg slipper. Legen mente det var bittesmå blodkar som sprekker og at det ikke er farlig. Men hvis det er tilfelle begynner jeg jo å lure på hvorfor de sprekker og om det er noe jeg mangler/trenger mer av. Det er mest sannsynlig pga variasjoner i østrogennivåene dine for tiden. Mangler du kilder til vitamin K2 i kosten kan dette også være årsaken." Sitat: PirkePetter, 13. desember 2014 kl. 03.29.


UTEBLITT MENSTRUASJON
"Du har forandret kostholdet, hvilket normalt gir stressreaksjon. I tillegg kuttet ut medikamenter, hvilket også kan gi stressreaksjon. Så da er det ikke rart at menstruasjonen uteblir. Alternativt at menstruasjonen er i enda dårligere form enn deg, og har problemer med å ta deg igjen!" Sitat: PirkePetter, 27. april 2017 kl. 22.48.


"Kathy Bowman hadde en podcast som handlet om mensen, bl.a. snakker hun om at det er vanlig å ikke ha mensen en gang i måneden i jeger- og nomadesamfunn https://nutritiousmovement.com/podcast-transcript-ep-50-movement-period/ - Det Bowman sier er riktig, ut fra flere faktorer, deriblant østrogener, både naturlige og kunstige, som det er mye av i moderne mat og drikke. Jeg husker å ha lest forskning på urinvånersamfunn hvor kvinnene ikke hadde menstruasjon i det hele tatt, før de bestemte seg for å bli gravide. Dette satte i gang syklusen" Sitat: PirkePetter, 27. april 2017 kl. 22.57.


USTABIL SYKLUS - MENSPLAGER
"Ustabil syklus er normalt tegn på kjemisk ubalanse, dvs uhelse, all den tid du befinner deg i den siviliserte del av verden. Du har tusener av kjemikalier og tungmetaller i kroppen din som virker som østrogener. I et forsøk i England for mellom 10 og 20 år siden fant man hele 500 dokumentert kreftfremkallende kjemikalier i bare en eneste fettcelle hos en ung kvinne, hvorav mange er xenoøstrogener. Forskerne arbeidet ut fra en liste med oversikt over disse substansene, og hadde kanskje funnet enda flere, hadde listen vært lenger" Sitat: PirkePetter, 28 april 2017 kl. 19.06



SMERTER UNDER MENSTRUASJON
"Sterke menssmerter. Mensen er som regel veldig kort, men kan komme tilbake igjen, eller som småblødninger noen dager. Er dette forenelig med dominans? Svar ja, du skal ikke ha smerter overhodet" Sitat: PirkePetter, 24. mai 2017 kl. 12.47.

"Næringsstoffer som spesielt stopper menstruasjonsmerter er magnesium, og vitaminene D, B1, B3, B6 og B12. Alle vitaminene her er avhengige av tilstrekkelig med magnesium, og østrogen øker forbruk og tap av magnesium. Altså både øker forbruket av, og samtidig dobbelt tap via økt magnesium via urin. Dette siste stoppes/bremses gjennom konsum av natrium/salt"
Sitat: PirkePetter, 24. mai 2017 kl. 12.47.

"Ingefær hjelper også mot menstruasjonsmerter"
Sitat: PirkePetter, 24. mai 2017 kl. 12.47.

"Å smøre f.eks tigerbalsam og liknende salver over livmoren pleier å hjelpe en del kvinner. Og, om du har framoverbøyd hode, så hjelper det kanskje også å smøre halsmusklene, for å påvirke positivt psoasnerven, som i dette tilfellet er den egentlige årsaken til smertene"
Sitat: PirkePetter, 24. mai 2017 kl. 12.47.

"Jevn menstruasjonssyklus, men har av og til kraftig svimmelhet og smerte 1. dag av mens. Kraftig svimmelhet og smerte første dagene (ikke nødvendigvis bare dag 1) av menstruasjon er alltid relatert til kalsiumoverskudd/magnesiummangel på cellenivå, selv når den utløsende årsaken er for høyt østrogennivå. Høyt østrogennivå aktiverer adrenalin og kortisol, som tapper kroppen for magnesium" Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 14.37.

"Magnesium er en god smertestiller, da magnesium er "portvakt" for smertereseptorene (NMDA reseptorene) i nervesystemet, og stopper en del smerteimpulser slik at bare de sterkeste slipper forbi. Dette slik at om noen f.eks holder på å sage deg i to, så vil du kunne stoppe dette gjennom å bli klar over hva som foregår via smerten. Litt info relatert til menstruasjonssmerter -
http://www.earthsfinestmouthwash.com/index.php/Magnesium/magnesium-and-dysmenorrhea-research.html"
Sitat: PirkePetter, 30. september 2012 kl. 01.44.


"Vitaminene B1, B3, B6, D og E er også dokumentert å forhindre menstruasjonssmerter. Jeg kan sende deg forskningsinfo om du vil. Magnesium er også her en nødvendighet, da magnesium trenges for å både aktivere B vitaminene til de formene som virker i kroppen så vel som omdanne vitamin D fra maten til den aktive hormonformen." Sitat: PirkePetter, 30. september 2012 kl. 01.44.
 

"Ingefær øker blodgjennomstrømmingen i livmoren, og tynner ut blodet, samt utvider kapillærene i tillegg til å virke smertestillende og regulerende på for høye serotoninnivåer i tarmen og nervesystemet (for mye serotonin gir betennelser og økt smertefølelse). Litt info -
http://www.naturalnews.com/025979_ginger_cancer_pain.html"
Sitat: PirkePetter, 30. september 2012 kl. 01.44.

 
"Ellers er mer protein, især for aminosyrer som glycin, glutamin, metionin og fenylalanin, også indikert ved menssmerter; glycin og glutamin bl.a for regulering av smertepersepsjon/substans P (glutamin var i et studie like effektiv smertestiller som aspirin - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7257951) og betennelser, samt kontroll av serotonin, og fenylalanin for å forhindre at kroppen danner et enzym som bryter for raskt ned kroppens egne smertestillende substanser, endorfiner. Metionin er en del av et peptid, et enkefalin, som kontrollerer smertefølelse - http://en.wikipedia.org/wiki/Met-enkephalin"
Sitat: PirkePetter, 30. september 2012 kl. 01.44.




GRAPEFRUKT
"Grapefrukt øker østrogennivåene i kroppen, og er derfor bra ved østrogenmangel, og ikke bra ved østrogenovervekt. Info - http://www.functionalps.com/blog/2011/11/08/grapefruit-flavonoids-liver-and-estrogen/ Og her om for mye eller for lite østrogen, samt progesteron og testosteron, fra omtrent midt på siden - http://www.griffinmedical.com/estrogen.htm" Sitat: PirkePetter, 21. mai 2012 kl. 00.17.


FEMINOL
"Jeg har feminol liggende. Kan jeg spise dem? Ikke som en snarvei, men parallelt med tradkost. Feminol er i all hovedsak bare aminosyren arginin, som du får i megadoser fra gelatin. Arginin øker dannelsen av nitrogenoksid(NOx), som blant mye annet øker blodtilstrømming til kjønnsorganer, klitoris inkludert, og dermed potensielt øker den seksuelle nytelsen" Sitat: PirkePetter, 22. mai 2017 kl. 18.21.

"Feminols planteekstrakter (L-Argium) stimulerer kroppen til å produsere NOx. Ekstraktene kommer bl.a. fra yamsrot, kanel, myrt, daddel og damiana. Yamsrot og damiana har ellers vært brukt som hormonregulator i kvinner, men like mange opplever ingen reaksjon, som dem som mener de merker forskjell" Sitat: PirkePetter, 22. mai 2017 kl. 18.21.



KOAGULERT BLOD UNDER MENSTRUASJON
"For høyt østrogennivå er den vanligste årsaken koagulering av blod under menstruasjon." Sitat: PirkePetter, 22. mai 2017 kl. 12.11.



ÅRSAKER TIL HØYT ØSTROGENNIVÅ
"Dette, høyt østrogennivå, har flere årsaker, hvor en er at leveren ikke avgifter østrogen pga svekkelse eller mangel på aminosyren glycin, som leveren binder til østrogenet for å avgifte det.
Også mye xenoøstrogener, inkludert sprøytegiftrester, tungmetaller, kjemikalier, tilsetningsstoffer, bisfenoler, mm vil øke østrogennivået om leveren ikke klarer å avgifte disse"
Sitat: PirkePetter, 22. mai 2017 kl. 12.11.


RAY PEAT
"Offentlig akseptert info om østrogen er mer løgn enn sannhet, da det er legemiddeindustriens definisjoner som råder. Og legemiddelindustrien ønsker å selge østrogentilskudd for det meste. Raymond viser hva ekte vitenskap forteller om østrogen" Sitat: PirkePetter, 21. mai 2017 kl. 23.13.

"Balanse er riktig ja, men ikke bare på hormonelt nivå, som Raymond fokuserer på. Han er tilskuddsperson, på den måten at han fremmer progesterontilskudd, heller enn å gjøre noe med årsakene til for høyt østrogennivå via kost og næring"
Sitat: PirkePetter, 21. mai 2017 kl. 23.13.


FIBER
"Da tenker jeg at fiber kan ha en plass i kostholdet mitt, ikke for næringen sin del, men for avgiftningen av østrogen...jeg har også skrevet, gjentatte ganger, at fiber også binder kroppens eget østrogen, og forhindrer gjenopptak. Hvilket er en "plaster på såret" løsning ved for mye østrogen, når man ikke har de nødvendige næringsstoffer for å avgifte østrogen, samt balansere østrogen via andre hormoner." Sitat: PirkePetter, 18. april 2017 kl. 01.54.

"Det er ikke riktig at østrogen kun tas opp igjen i kroppen om man har feil mikroflora, da dette er en naturlig del av kroppens selvreguleringsmekanismer. Fiber binder imidlertid ikke bare østrogen, men også andre hormoner og næringsstoffer, især livsviktige vitamin B12, slik at jeg ser fiber best utelatt fra tradisjonskost til mennesker med næringsubalanser"
Sitat: PirkePetter, 18. april 2017 kl. 01.54.

"Du fokuserer på østrogendominans, uten å se ut til å forstå at dette kun er en virkning av en årsak du ikke har gjort noe med. Østrogendominans oppstår, tross alt, ikke av seg selv, i et næringsmessig og hormonelt vakuum. Men i og med at du føler deg bedre, er det klart du skal utforske dette, og se hvordan det går for deg!"
Sitat: PirkePetter, 18. april 2017 kl. 01.54.



KOBBER
"Jeg må har spist på meg kobberforgiftning, altså høyt bioutilgjengelig kobber. Kopperforgiftning skyldes kun kosten når man er vegetar, og omtrent aldri får sink av betydning. Østrogendominans, p-piller og xenoøstrogener, samt kopperspiral fremmer kopperbelastning. Hadde du hatt kopperbelastning hadde du også hatt manglende regulering av histamin, da enzymene som deaminerer histamin er kopperbaserte" Sitat: PirkePetter, 3. april 2017 kl. 02.43.

"Spis tradisjonskost, lever inkludert, så får du alle næringsstoffene som avgifter kopperoverskudd, samt regulerer kopperaktiviteten i kroppen"
Sitat: PirkePetter, 3. april 2017 kl. 02.43.

"Fortsett å spise som du gjør, så blir du gradvis bedre og bedre. Å lete etter enkeltårsaker i en årsaks og virkningsrekkefølge som innebærer kombinasjoner av næringsubalanser, hormonelle ubalanser, neurotransmitterubalanser, og evt fysiske vevsproblemer, og som gir nye symptomer som følger de opprinnelige, er klin umulig, og fører ingen vei. Du blir bare mer stresset, og eventuelt motløs, av det" Sitat: PirkePetter, 3. april 2017 kl. 13.50.



BLØDNINGER
"Veldig kraftige blødninger betyr jo høyt jerntap via blodet? Det er da ren idioti å anta at mangel på jern er årsak all den tid virkningen da forårsaker årsaken?" Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 14.00.


OVERGANGSALDER
"Overgangsaldersymptomer skyldes hypotyreose og/eller østrogendominans" Sitat: PirkePetter, 27. mai 2017 kl. 11.02.

"Ingenting kommer med alderen eller degenererer med alderen, og alt man opplever er resultatene av års feilernæring av kroppen. Sykdommer, hormonsvikt, potenssvikt og hva søren som påståes å komme med alderen er myter, og et veldig negativt menneskesyn som har sitt opphav i religiøse vrangforestillinger og rasehygiene. Dette gjelder også den såkalte overgangsalderen, da ingen velernærte kvinner opplever noe slikt. Overgangsalderen er et ukjent fenomen blant mer "primitive" folkeslag som spiser mer næringsrikt enn vestlige mennesker." Sitat: PirkePetter, 2. august 2012 kl. 01.47.



Sjekk kilder:
ØSTROGENDOMINANS – v/PIRKEPETTER

¨Østrogendominans fremmer økt forbruk og samtidig tap av magnesium via ´urin; mao dobbel negativ virkning på magnesium, som fører til en samtidig økning av kalsium i celler utenom skjelettet, så vel som abnormt kalsiumnivå i skjelettceller (disse forkalkes). Dette inkluderer også kraniet/hodebunnen, og kan forårsake betennelse/utslett, kløe og håravfall. Østrogen reduserer også blodtilstrømmingen til skallen/kraniet

Gjennom å redusere magnesium fremmer østrogen også økning av hormonet PTH, som bl.a skader bukspyttkjertelen, som kan forklare oppblåsthet, i og med at bukspyttkjertelen ikke produserer de nødvendige fordøyelsesenzymer da. Mangel på magnesium og/eller kalsium fremmer PTH aktivitet

Også prolaktin, som økes av både østrogen og serotonin, kan aktivere PTH

Østrogen aktiverer også serotonin, som, når nivået er abnormt forhøyet, undertrykker fordøyelsen og stopper peristaltikken i tarmene, især tykktarmen. Både østrogen og serotonin undertrykker stoffskiftet, og mao gir midlertidig hypotyreose, som er nok en årsak til kløe hvor som helst pga at redusert energiproduksjon på cellenivå fremmer økt kalsiumaktivitet i cellene som et middel til økt stimulering av energiproduksjonen. Mao en kompensasjonsmekanisme

I tillegg til dette fremmer østrogen økt konsentrasjon av kalsium i celler utenom skjelettet, mao forkalkning av celler i diverse organer, blodårer, lymfesystem, etc. Dette inkluderer celler i mage-tarmsystemet

Da både kalsium og magnesium trenges for opptak og utnyttelse av vitamin D, som videre sikrer opptak av kalsium fra kosten, er mangel på vitamin D også en mulig årsak til både kløe/betennelse i hodebunnen og oppblåsthet

Et siste scenario er at du har stive nakke og/eller halsmuskler, eller subluksasjon i nakkevirvler, som påvirker bl.a vagusnerven negativt (og som reduserer blodtilstrømmingen til kraniet - stive muskler i hals og/eller nakkeområdet reduserer blodtilstrømmingen direkte, og indirekte via vagusnervens virkning på sinus caroticus). Dette fremmer økt sensitivitet for bl.a østrogen, og øker også behovet for magnesium gjenom å øke forbruket. Gjennom den undertrykkende virkningen både på magesyreproduksjon og tarmperistaltikk, samt energiproduksjon/stoffskifte (både direkte og via å fremme for høyt serotoninnivå i tarmenes nervesystem), fremmer en feilfungerende vagusnerve alle slags fordøyelsesproblemer". PP




Om syklus og blødninger -

"Etter at du sluttet med pillen hadde du nok østrogenoverskudd og/eller kopperoverskudd, men stabil syklus innebærer normale østrogennivåer. Ustabil syklus pleier å involvere østrogenovervekt. Imidlertid kan kraftig blødning indikere østrogenovervekt (eller hypotyreose) om andre symptomer bekrefter dette. Ellers er det mest sannsynlig mangel på vitamin K2 eller jern. K2 får du fra smør og melkefett om kyrne har gått på beite, og ellers fra bl.a –
http://www.westonaprice.org/fat.../x-factor-is-vitamin-k2...


Kraftig blødning kan også skyldes mangel på vitamin A i følge enkelte studier, men da antakelig fordi mangel på vitamin A gir både hypotyreose, mulig østrogenovervekt, samt gjør det du får i deg av vitamin D og K2 delvis ubrukelig ettersom disse 2 vitaminene jobber sammen med vitamin A. Vitamin A og D jobber med vitamin K2 via sine hormonformer (vitamin A og D omdannes til hormoner i kroppen), slik at mangel på ett av vitaminene lager krøll på linja for de 2 andre.

http://liveneshage.blogspot.no/.../har-vrt-lite-tid-til...


PMS
"PMS er normalt østrogenovervekt og progesteronmangel, kortvarig eller kronisk avhengig av andre eventuelle symptomer." Sitat: PirkePetter, 4. september 2013 kl. 22.52.


"Næringsstoffer som er spesielt involvert i regulering av østrogen/økning av progesteron er animalske proteiner, mettet fett og dyrefett, og vitamin A og D, samt enkelte B vitaminer. Og magnesium og sink. Salt og spesielt sterke kryddere bidrar til å redusere østrogen gjennom å kontrollere serotoninnivåene. Det samme gjelder aminosyren glycin, som det finnes mye av i gelatin, utover kraft og animalske matemner." Sitat: PirkePetter, 4. september 2013 kl. 22.52.



"Økt konsum av vitamin E både stimulerer progesteronproduksjonen så vel som overtar en del av progesteronets funksjoner." Sitat: PirkePetter, 4. september 2013 kl. 22.52.


"En normal tarmflora er veldig viktig ved østrogenovervekt, da ubalanse i tarmen fremmer økt serotoninproduksjon og aktivitet, og dette fremmer igjen økt østrogenproduksjon og aktivitet." Sitat: PirkePetter, 4. september 2013 kl. 22.52.


"Normal blodsukkerbalanse, hvor du spiser ca. hver 3. time, er også viktig for å unngå blodsukkerfall og stresshormonrespons, da sistnevnte fremmer økte østrogen og prolaktinnivåer i kroppen. Dvs at blodsukkerfall mangedobler de symptomene som har fått merkelappen pms" Sitat: PirkePetter, 4. september 2013 kl. 22.52.


"Har du mer fett enn du har godt av er det en ide å redusere dette, da fettceller produserer enzymet aromatase, som omdanner testosteron til østrogen. Og det er ikke fett!" Sitat: PirkePetter, 4. september 2013 kl. 22.52.


"Ellers er progesteronkrem kanskje en god ide." Sitat: PirkePetter, 4. september 2013 kl. 22.52.




"Det du kaller overgangsalder eksisterer ikke, og er nok en fantasikonstruksjon fra legemiddelindustrien. Og da snakker jeg om dokumentert informasjon fra bl.a forskere og leger, og ikke min personlige mening." Sitat: PirkePetter, 18. desember 2013 kl. 03.09.


"Et faktum som støtter utsagnet om at overgangsalderen er bløff, er det at dette er et ukjent fenomen blant kvinner som lever utenfor den siviliserte verden. De symptomer som assosieres med overgangsalder er bare symptomer på næringsmangel og års vanskjøtsel av kroppen. Hormonell ubalanse er involvert ja, og da i form av hypotyreose og/eller østrogenovervekt (ikke mangel, men for mye) men kun pga faktorer som er enkle å reversere via kostholdet."
Sitat: PirkePetter, 18. desember 2013 kl. 03.09.
 

"Mine anbefalinger for kvinner i din situasjon er den samme som for alle andre, hvilket er å reparere og bygge kroppen via næringsrik mat og drikke. Dette alene er garantert å gi deg helse, hormonel balanse og lyst tilbake, og jeg har mange tilbakemeldinger opp gjennom årene som støtter dette. Da i tillegg til alle de andre tilbakemeldingene angående andre former for hormonelle ubalanser som har forsvunnet som saft fra den tørre rosinen."
Sitat: PirkePetter, 18. desember 2013 kl. 03.09.


"Dem som vil ha fortgang på prosessen anbefales å bruke adaptogener, som f.eks reinrot, rosenrot, russisk rot, schisandra, etc, da disse bidrar til å normalisere den hormonelle balansen. Kostholdet gjør også dette, men da kroppen gjerne prioriterer andre organer og prosessser før endokrine kjertler og hormoner, tar dette kanskje lengre tid enn mange ønsker."
Sitat: PirkePetter, 18. desember 2013 kl. 03.09.

 
"Jeg anbefaler aldri østrogentilskudd pga alle de dokumenterte helsefarene. Jeg er klar over at slike tilskudd ofte gir inntrykk av å hjelpe, men de gjør det da på bekostning av den totale helsa."
Sitat: PirkePetter, 18. desember 2013 kl. 03.09.


 
"Gi deg selv tid, og du vil merke, steg for steg, hvordan du blir sterkere, sunnere, mer utholdende, og ikke minst mer seksuell. Du vil fortsette å bli eldre i år, men samtidig yngre og yngre fysisk og psykisk år for år."
Sitat: PirkePetter, 18. desember 2013 kl. 03.09.