onsdag 1. januar 2020

USORTERT - PirkePetter om Hudlidelser - Eksem - Cellulitt - Psoriasis - Sopp - Føflekker - Vitiligo

"..utover de næringsstoffer jeg lister opp lenger oppe i dette innlegget så er det kun gelatin som er nummer 1 for alle former for hudproblemer, så vel som rynker og cellulitt. Vitamin C trenges kun for å danne kollagen, men du forbigår dette behovet når du gir kroppen kollagen via gelatin direkte." Sitat: PirkePetter, 12.12.2012 kl. 23.51.

"Har du et forslag til behandling av hudsykdommen Granuloma Annulare? ..jeg gir ikke hjelp til symptombehandling, og hjelper kun mennesker som vil foreta fullstendig kostholdsomlegging. Det nytter ikke at jeg sier du mangler vitaminer som A, D, E og flere B vitaminer, samt i alle fall magnesium og sink da faktorer i kostholdet ditt eller i kroppen din kan blokkere opptak og utnyttelse av disse om du ikke spiser optimalt. Mangler du f.eks magnesiujm kan du spise B vitaminer til de tyter ut ørene dine uten å ha nytte av dem da magnesium trenges for å aktivere dem i kroppen til de formene som kroppen bruker. Mangler du sink går det samme veien med vitamin A, og vitamin A trenger vitamin D, og motsatt, for å tas opp og utnyttes av kroppen. Og begge vitaminer trenger mettet fett for optimalt opptak, samt et kosthold uten planteoljer eller transfett. Og samtlige næringsstoffer trenger optimal magesyreproduksjon samt frisk tynntarm for opptak og utnyttelse." Sitat: PirkePetter, 07.09.2012 kl. 17.05.


"Ellers refererer jeg til de samme rådene jeg ga deg opprinnelig, og at du smører deg med animalsk fett og upasteurisert smør og tålmodighet, da du vil bli bedre straks kroppen din får tilstrekkelig med næring til å reparere seg selv. Om du ikke har begynt med fiskeleverolje enda så anbefales den sterkt pga vitamin A innholdet og dette vitaminets betydning for både hudhelse som stoffskiftet, blant mye annet." Sitat: PirkePetter, 17.08.2012 kl. 15.32.

"Har du prøvd å smøre kokosolje over hele kroppen din? Dette skal hjelpe ved kløe, og er også en kjapp måte å både stoppe betennelser i huden som å nære kroppen din på." Sitat: PirkePetter, 17.08.2012 kl. 15.32.


"..kløen og hudproblemene dine kan ha mange årsaker, og da både for mye eller for lite næringsstoffer, kjemikaliebelastning (især arsenikk), stress, søvnproblemer, hypotyreose, nedsatt funskjon i nyrer og lever, samt skadet tarm/tarmlekkasje, etc. Og du kan mangle de nevnte næringsstoffer i kostholdet, eller ha mage-tarmproblemer som forhindrer opptak og utnyttelse av disse. For å gjøre det enda mer komplisert så kan det være at du i kosten din har akkurat de næringsstoffer huden trenger, men at disse ikke blir utnyttet i kroppen fordi du mangler næringsstoffer som fungerer som kofaktorer. Eller du har de nevnte næringsstoffer i kosten din, men pleier å spise dem sammen med matemner som binder dem i tarmen og forhindrer opptak." Sitat: PirkePetter, 17.08.2012 kl. 19.53.

"Den enkleste måten å løse problemet, som helt klart er en betennelsestilstand, på er å ordne opp i eventuelle mage-tarmproblemer med bl.a kraft/gelatin, mer proteiner (spesielt glutamin til tarmcellene), og konsum av surnede melkeprodukter og upasteurisert smør for bl.a melkesyrebakterier og smørsyre, som også ordner op i mage-tarmproblemer." Sitat: PirkePetter, 17.08.2012 kl. 19.53.

"Kokosolje er en god ide å smøre utvortes, samt magnesiumolje da betennelser hvor som helst i kroppen alltid indikerer mangel på spesielt dette mineralet. Cocosa er helt ok, men unødvendig dyrt." Sitat: PirkePetter, 17.08.2012 kl. 19.53.





"For normal hudhelse er vitaminene A, D, E og de fleste B vitaminer helt nødvendige, samt magnesium, kisel/silisium, kopper, sink og svovel. Svovel da hovedsaklig fra svovelholdige aminosyrer, hvilket vil si animalske matemner. Alle næringsstoffer eller matemner som bygger nytt kollagen og nye glykosaminoglykaner (mye i kraft) er også verdifulle, og påskynder helbredsprosessen. Her er gelatin og kraft i særstilling, samt mer protein for aminosyrer som arginin, glutamin, glycin, lysin, prolin, og taurin, og vitaminer som A, C og de fleste B vitaminer. Normal skjoldbruskkjertelfunksjon er også nødvendig for normal hudhelse, samt et velfungerende mage-tarmsystem." Sitat: PirkePetter, 08.12.2012 kl. 00.22


VARMEUTSLETT
"Får varmeutslettnår når jeg trener eller blir varm på armer, bryst, lår? ..når du trener går blodet i større grad til muskler og hud, slik at det du sier er logisk. Og når du spiser mat så trekkes blodet mot fordøyelsessystemet, vekk fra muskler, hud og ekstremiteter. Altså fra ekstreme armer og bein, og skalle." Sitat: PirkePetter, 31.12.2012 kl. 02.20.



VITILIGO
"Jeg har faktisk repigmentert noe etter et langtidsopphold i syden i fjor, så d-vitaminer spiller kanskje inn. Bedringen du opplevde i syden skyldes at UV-B/solstråler stimulerer en type hudceller som kalles melanocytter til å produsere hudpigmentet melanin." Sitat: PirkePetter, 23. juni 2013 kl. 02.49.


MASTOCYTOSE
"Magnesium og/eller vitamin B6 er hovedkontrollør av aktivering og degranulering av mastceller (mastocytose er en oppdiktet tilstand), og symptomlisten som man har gitt navnet menieres skyldes mangel på magnesium, flere B vitaminer (niacin har vært tradisjonelt brukt til å behandle symptomene), især B3 og B12)." Sitat: PirkePetter, 30. april 2017 kl. 23.30.

"Symptomene har altså enten B vitaminer som årsak, eller ubalansert forhold melom kalsium og magnesium, og derigjennom vitaminene A, D og K2, som deltar i regulering og kontroll av kalsium, også i øregangen."
Sitat: PirkePetter, 30. april 2017 kl. 23.30.

"Ellers er subluksasjoner i atlas/C1 eller andre nakkevirvler vanlig årsak, og det finnes dokumentasjon på flere tilfeller som har blitt symptomfri via kiropraktorbehandling. Er årsaken atlassubluksasjon hjelper atlaskorrigering via altasprofilax også"
Sitat: PirkePetter, 30. april 2017 kl. 23.30



"KVISER"
"Bukett med underhudiske kviser i hodebunnen på halve hodet, høyre side. Smertefullt å snu hodet, ligge på ryggen og på høyresiden. Nå gjør det også vondt ned mot øret, øyet og skulderen. Det er betennelsesreaksjon, ikke kviser. Strekk og tøy hals og nakke om du kan, eller smør på tigerbalsam og liknende, smertestillende og lokalbedøvende substanser. Du kan også smøre på skallen om du takler det. Alternativt, la deg massere i øvre del av ryggen, og i hals og nakke, slik at muskler i feilspenning beroliges, og blodsirkulasjon gjenopprettes" Sitat: PirkePetter, 1. april 2017 kl. 20.45




"PSORIASIS"
"Jeg har såkalte psoriasis-flekker på hender, føtter, albuer og knær. Innimellom får jeg skikkelig klø-anfall, spes på føttene og noen ganger hendene. Du har ikke psoriasis, da psoriasis ikke er så lokalisert. Symptomene/flekkene er sinkmangelsymptomer." Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 08.38.


"Men vet du om det kan være noe spesielt som trigger kløen. Jeg føler at jeg kan klø generelt mer på hele kroppen hvis jeg spiser sukker. Sukker/karbohydrater forbruker sink, i og med at sink deltar i sukkerstoffskiftet. Dvs i opptak og utnyttelse av karbohydrater som energi" Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 08.55.

"Variasjoner av nivåene av sink og vitamin A utløser kløe når en eller begge blir for lave. Vitamin A er avhengig av sink for å omdannes til hormonformen"
Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 08.55.

"..korn forbruker også vitamin D, som, ved mangel elelr for lave nivåer, forstyrrer funksjonen til vitamin A, som gir kløe. Det er mao ikke gluten, men korn generelt det er snakk om."
Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 08.55.

"Om jeg spiser brød til alle måltider i flere uker, uansett hva jeg ellers spiser til måltidene, og samtidig som jeg ikke får i meg mye vitamin D via fiskeleverolje eller andre, naturlige kilder, så begynner jeg å klø over hele kroppen selv. Og samtidig har jeg ingen problemer med magesyren eller betennelser i tarmen, som ville indikere gluten som utløsende årsak."
Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 08.55.


SOPP PÅ HUDEN
"Hva kan være årsaken til at en får sopp på huden/kroppen? Det kommer an på sopptypen, samt hvor på kroppen den befinner seg. Generelt er det snakk om soppen candida, som er en naturlig del av floraen i tykktarmen, men som begynner å kolonisere resten av fordøyelsessystemet, og deretter kroppsåpninger, samt føtter, når tykktarmen er for basisk. Dvs at den trenger organiske syrer, og smørsyre, for å bli svakt sur, slik at ph og mikroflora blir normal" Sitat: PirkePetter, 12. mai 2017 kl. 10.31.

"Brød fra butikk er kun til skade for fordøyelsessystemet om det inneholder vegetabilske oljer. Er det snakk om brød med frø, eller som er helkorn, så inneholder disse fytinsyre og enzymhemmere som blokkerer magesyreproduksjon og enzymaktivitet i magesekken, og derigjennom opptak av proteiner og fett i magesekken. Dette, når det skjer ofte, forandrer ph og mikroflora først i tynntarmen, og deretter i tykktarmen. Og etter en stund forandrer candidasoppen seg, og begynner å flytte på seg til kroppsåpninger, via tarmene.
Dette er altså en ubalanse i tarmen, som gjør at candidasoppen blir et problem. Soppen skal ikke bekjempes, da det er smartere å normalisere ph og mikroflora i tykktarmen, slik at soppen oppfører seg normalt" Sitat: PirkePetter, 12. mai 2017 kl. 10.31.

"Candida er ellers en gjærsopp som også finnes i bl.a surnede melkeprodukter, inkludert kefir."
Sitat: PirkePetter, 12. mai 2017 kl. 10.31.


FOTSOPP & FOTSVETTE
"..fotsopp skyldes normalt noe galt i tykktarmen, dvs for lite magnesium eller vitamin D, eller feil ph og mikroflora." Sitat: PirkePetter, 12. mai 2017 kl. 15.32


"Tåsvette, sopp i føttene skyldes normalt utskilling av kjemikalier via fotsvetten." Sitat: PirkePetter, 16.01.2013 kl. 18.04.


"Alternativt at hun dumper tungmetaller og kjemikalier via fotsvette, og som kroppen mobiliserer sopp for å avgifte. Føtter er innpakket i sokker og ofte sko også, som gir et lukket miljø, i motsetning til svette de fleste andre steder i kroppen"
Sitat: PirkePetter, 12. mai 2017 kl. 15.32.

"Det skal hjelpe mot selve soppen, å smøre føttene med kokosolje, da fettsyrer i kokosolje dreper sopp. Men, dette er en avgiftnings og helbredsmekanisme fra kroppens side, om enn aldri så ubehagelig og evt ekkelt"
Sitat: PirkePetter, 12. mai 2017 kl. 15.32.
 

"Ph i begge tarmene forandres negativt når ph i magesekken er for høy, og dette påvirker videre mikrofloraen negativt" Sitat: PirkePetter, 12. mai 2017 kl. 15.32



NÆRINGSMANGEL - UTSLETT
"Har slitt mye med kløe, flassing, huden har vært glovarm, ru og stram i huden. Mest utslett i nakke/hals/brystregionen og underarmer, men litt ellers på kroppen også. Fikk tips hos PP om å smøre på upasteurisert smør, ghee eller kokos. Det er ikke histaminreaksjon, og heller ikke avgiftningsreaksjon. Det er klart næringsmangelsymptom, hvor jeg antar vitamin A og D, og sink (pga vitamin A) er involvert. Andre symptomer vil vise hvilken årsak det er snakk om" Sitat: PirkePetter, 14. januar 2017 kl. 18.45.


"Jeg var nesten bra i nakke/halsområdet i en periode da jeg tok litt sink, så ble jeg gående uten en periode. Er litt lei av denne "blomstringa" nå, det skal jeg ærlig innrømme. Mangel på sink kortslutter mange kjemiske prosesser i kroppen, også A vitamin relaterte, da leveren må ha sink for å omdanne vitamin A fra mat til hormonformen som virker i kroppen. Så dette er ikke oppblomstring av noe, eller avgiftning, men klart næringsmangelsymptom" Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 04.25. 

"Eksem på fingrene (væskefylte blærer som klør innmari mye). De væskefylte blærene er kalsium som overstimulerer cellene i området, og er altså mangel på magnesium eller vitamin K2" Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 14.37.



Seboreisk eksem
"Ut over å nære cellene innenfra, via kosthold som især inkluderer mye kalsium, magnesium, sink, samt vitamin A, D og B vitaminer som B2, B6, B9/folinsyre, B12, biotin, etc, så kan det hjelpe å massere knollen med magnesiumolje." Sitat: PirkePetter, 27. desember 2016 kl. 23.07.

"Har du framoverbøyd hode, eller er generelt stiv i hals og nakkemuskler, vil du også ha nytte av økt blodsirkulasjon til knollen, gjenom å f.eks bruke tigerbalsam og liknende salver og kremer på hals og nakke. Spesielt på hver side av halsen, omtrent der kjeven begynner. Også strekk og tøy øvelser, eller yoga, er da en god idé."
Sitat: PirkePetter, 27. desember 2016 kl. 23.07



SHEASMØR
"Sheabutter er nok helt ok ut fra fettsyresammensetningen, men selv ville jeg heller brukt kokosolje som både gir de samme gevinstene for huden i tillegg til indre helsegevinster." Sitat: PirkePetter, 08.01.2013 kl. 00.20.


"..shea butter er hovedsaklig enumettet, med litt mindre andel mettet og flerumettet fett" Sitat: PirkePetter, 08.01.2013 kl. 00.20.





ATOPISK EKSEM
Linker fra PP:
Har du noen erfaring med å bruke kokosfett på atopisk eksem?
  • http://www.sunflowernaturals.com/article_coconut_oil.shtml
  • http://www.content4reprint.com/health/diseases-and-conditions/from-a-nurse-eczema-treatment-with-coconut-oil.htm
  • http://ezinearticles.com/?Atopic-Dermatitis---Use-The-Virgin-Coconut-Oil-As-A-Natural-Remedy-For-Eczema&id=6152301
  • http://www.disabled-world.com/artman/publish/article_1633.shtml



DERMATITT
"Perioral dermatitt rundt øyne og nese. Noen erfaringer? Dette er normalt mangelsymptom på vitamin B6 eller sink" Sitat: PirkePetter, 1. april 2017 kl. 14.59.



FØFLEKKER
"Har lurt på hva som er årsaken til at vi får føflekker? Tips -  https://www.google.no/search?q=ray+peat+lipofuscin&sa=G&hl=no&gbv=2&sei=eTZpWeC5DsKF6ASziavIAg&gws_rd=ssl" Sitat: PirkePetter, 22. april 2017 kl. 21.23.


"Så Lipofuscin, ceroid pigment, age pigment, and liver spots, tilsvarer eller beskriver det samme som føflekk og kan reverseres? ..ja, det er samme ting. Og de forsvinner når de indre kriteriene for dannelse av i hovedsak lipofuscin ikke finnes lenger" Sitat: PirkePetter, 23. april 2017 kl. 11.59.



"Norge er på topp i føflekkreft, men er det D-vitaminmangel som gjør at vi topper den statistikken? Ikke D-vitaminmangel, men bruk av solkremer med planteoljer og en lang rekke helseskadelige kjemikalier." Sitat: PirkePetter, 23. mai 2017 kl. 12.32.

"Føflekker er ikke kreft, og øker overhodet ikke sjansen for å få kreft." Sitat: PirkePetter, 30. mars 2014 kl. 22.33

"Det er ingen fare forbundet med å fjerne føflekker." Sitat: PirkePetter, 3. mars 2014 kl. 23.47.







FREGNER
"..fregner har med pigmentering å gjøre. Dvs med høy eller lav produksjon av pigmentproteinet melanin. Nok en funksjon av melanin er som antioksidant i huden, hvor proteinet stopper perioksidering av fettsyrer i bl.a hudcellemembraner, forårsaket av ultrafiolett lys. Melanin absorberer også en del av strålingen, utover å bekjempe såkalt frie radikaler. Når nivået av melanin e rspeislet høyt i enkelte celler, dannes fregner" Sitat: PirkePetter, 23. april 2017 kl. 14.23



TØRR HUD
"Jeg hadde ekstremt tørr hud på hendene (oversiden). Om vintrene var det så ille at huden sprakk opp og blødde på knokene. Knær med hvit, tørr, skjellaktig hud. Symptomene du beskriver er mangel på sink og vitamin A. Begge fordi sink er nødvbendig for å omdanne vitamin A til hormonformen. Mangel på vitamin A stopper hormonproduksjonen i skjoldbruskkjertelen, samt reseptordannelsen på cellenivå, og som T3 og magnesium må binde seg til for å stimulere stoffskiftet på cellenivå. Mangel på vitamin A er mao årsak til såkalt hypotyreose både hormonelt og på cellenivå" Sitat: PirkePetter, 18. januar 2017 kl. 17.24





FARGEFORANDRINGER OVER LEDD
"Jeg har lite erfaring med dette, men kjenner til at fargeforandringer over ledd, også fingerledd, antyder forandringer i mineralsammensetningen i enten bedre eller verre retning. I forbindelse med fingre så reflekterer dette gjerne også et helseproblem i kroppen som helhet, som f.eks sklerodermi, anemi eller raynaud's, for å nevne noe." Sitat: PirkePetter, 22. mars 2017 kl. 06.17.

"Næringsmangelrelatert forandring i hudfarge, også over ledd, skyldes normalt mangel på vitamin A, B6, B9, B12 eller magnesium eller sink" Sitat: PirkePetter, 22. mars 2017 kl. 06.17.





"Tørr hud, og og det klør mye i øynene. Har ansamling av noe rundt øynene som legen mener er lagret kolesterol. Begge symptomer indikerer mangel på vitamin A og/eller sink. Lagret kolesterol er det ikke, men fortykket tårevæske." Sitat: PirkePetter, 3. januar 2017 kl. 21.18.




KOKOSOLJE
"Mangler hudceller energiproduksjon, oppstår kalsiumavleiringer i disse, deretter betennelser, og ymse betennelsesrelaterte hudproblemer. Som f.eks eksemer, psoriasis, rosacea, helvetesild, etc. Så kombinasjonen kokosolje eller upasteurisert smør (eller ghee) og magnesiumolje er god, da magnesium er nødvendig for at hormonet trijodtyrinin/T3, fra skjoldbruskkjertelen, skal kunne stimulere cellenes energiproduksjon. Og magnesium kontrollerer også at kalsium ikke stimulerer celler til døde, slik at lokale betennelser oppstår." Sitat: PirkePetter, 6. januar 2017 kl. 08.26.


"Kokosolje er ikke tilstoppende, da fettsyrene forbrukes i hud og slimhinneceller, lymfeceller, etc. Fettet lagres ikke, men blir brukt rimelig raskt. Lokale betennelser, som følge av at disse fettsyrene kommer inn i cellene, indikerer bare at det foregår en utskiftning av celler, og eventuelt dumping av lagrede kjemikalier til omliggende lymfe og blodårer" Sitat: PirkePetter, 6. februar 2017 kl. 16.31.





FINN KILDER
"Eksem er som regel forårsaket av mangel på en eller flere B vitaminer, og i færre tilfeller av mangel på vitamin A sammen med D, eller vitamin E. Magnesiumangel kan være en indirekte faktor da B vitaminer, samt vitamin D, trenger magnesium for å omdannes til de versjoner av vitaminene som fungerer i kroppen.

Gjæret fiskeleverolje vil gi rikelig med fettløselige vitaminer, deriblant A, D og E, og lever fra landddyr gir mye vitamin A sammen med B vitaminer. Jeg vil også anbefale konsum av upasteurisert melk eller melkeprodukter, især smør og oster. Upasteurisert smør eller kokosolje er også bra å smøre på områdene av hender og hud som er betent (mao hvor det er eksem)"
http://liveneshage.blogspot.no/.../litt-oppdateringer...




CELLULITT
"Cellulitt er degenerasjon av kollagen. I forbindelse med tradisjonskost, mer sannsynlig nedbryting av eldre kollagen med samtidig nydannelse av nytt. Stresshormoner, østrogen/kopperbelastning og serotonin øker degenerasjon, bl.a gjennom å blokkere kopper fra å være tilgjengelig for nydannelse av kollagen. Konsum av kraft/gelatin omgår dette behovet, og bygger nytt kollagen uansett hormonell status eller næringsstatus" Sitat: PirkePetter, 10. mars 2017 kl. 18.47.




FINN KILDE - KVISER
"Lav syreproduksjon i magesekken, som både fører til at kasein, gluten og andre poroteiner ikke fordøyes skikkelig, samt feil ph i tarmene, er en svært vanlig årsak til kviser og andre hudproblemer. Lav syreproduksjon fremmer også mangel på flere næringsstoffer som trenger syre for å fordøyes."

"Et mulig scenario mange opplever når de begynner med surnede melkeprodukter og/eller surdeigsbrød er at kasein og gluten ikke lenger er et problem, men at de allikevel tilsynelatende reagerer på noe i disse matemnene. Det gjør de ikke, men de har enda ikke enten normal syreproduksjon i magesekken, eller tarmer med normal ph og mikroflora. Dermed oppleves ”reaksjoner” på selv sunne matemner, og disse kan være tegn på både fortsatt problem i mage/tarm, så vel som på at kroppen holder på å reparere disse problemene. Dette fordi symptomer på feilfunksjon og helbredsreaksjon/reparering som regel er identiske."

"Når ovennevte scenario er tilfellet anbefaler jeg alltid at man fortsetter med konsumet av de tradisjonelt tilberedte matemnene, da det bare er snakk om tid før man blir bedre. Dette fordi surnede melkeprodukter gir næringsstoffer, syrer og bakterier og sopp til mage og tarmer, og surdeigsbrød ikke forårsaker negative reaksjoner slik vanlige brød gjør."

"Et annet scenario, som er forholdsvis vanlig, er at dem som begynner nytt kosthold gjerne drikker mye surmelk/kefir/yogurt, og/eller bruker mye upasteurisert ost, da disse matemnene er forholdsvis enkle å bruke, og heller ikke er spesielt uvanlige smaksmessig sett. Ofte går dette på bekostning av andre matemner, slik at det oppstår en næringsmessig ubalanse. Tradisjonskost er synergi av ulike matemner som gir mange av de samme næringsstoffer, men også forskjellige næringsstoffer. Melk og melkeprodukter gir en rekke næringstoffer som trenger å balanseres med næringsstoffer i animalske matemner, hvor spesielt sink er viktig. Og sinkmangel gir hudproblemer som bl.a kviser. Både i seg selv, og via å fremme mangel på vitamin A, da sink er nødvendig for vitamin A’s funksjoner i kroppen. Både sink og vitamin A gir mao kviser ved mangel. Og da vitamin A er nødvendig for vitamin D’s funksjoner i kroppen, har man nok en mulig årsak til kviser, da kviser og en rekke andre hudproblemer også kan skyldes mangel på vitamin D."

"Jeg kan fortsette lenge på denne måten, ved å liste opp hvordan de forskjelligste næringsstoffer er avhengige av hverandre, og hvor mangel på mange av disse gir ulike hudproblemer. Da direkte, eller via virkningen mangel har på hormoner som testosteron, østrogen eller prolaktin."

"Synergi mellom forskjellige matemner og næringsstoffene disse inneholder er mao viktig skal man både bli frisk fra ulike helseproblemer, så vel som for å oppnå topp helse og form."

"Flere B-vitaminer fremmer kviser ved mangel, og melk og melkeprodukter inkluderer en del av disse. En kombinasjon av melk og melkeprodukter og lever og annen innmat, og/eller eggeplommer, gir betydelig høyere nivå av B-vitaminer, samtidig som alle relevante B-vitaminer er tilstede, og katalyserer hverandres opptak og utnyttelse i kroppen. Pluss på magnesiumrik kraft eller magnesiumolje (eller jevnlige bad med magnesiumsulfat/engelsk salt), så har vi magnesium, som B-vitaminene trenger for å omdannes til koenzymer i kroppen. Magnesium er også nødvendig for å omdanne vitamin D til hormonformen som virker i kroppen."

"Svaret på spørsmålet ditt er derfor at det er umulig for meg å vite hvilken årsak som er riktig uten å vite alt om det daglige kostholdet ditt, da så mange næringsmangler forårsaker kviser.
Det eneste jeg vet med sikkerhet er at hudproblemer, som alle andre helseproblemer, både alvorlige og mindre alvorlige, ikke kan eksistere i en velernæret kropp."




"Mer proteiner og mettet fett er en god ting, og ikke minst mer næringsrik mat. Men først og fremst må du sikre at du tar opp næringsstoffer, slik at du, utover mer næringsrikt kosthold, hovedsaklig animalsk og melkebasert, anbefales å bruke hjemmelaget kraft og/eller gelatin i en periode slik at eventuell magesyremangel (indikeres via elveblest og eksem; også mangel på vitamin A, B1, B2, B3, B6, B12, som igjen skyldes nedsatt magesyre eller mangel i kostholdet) normaliseres og eventuelle tarmskader helbredes slik at næringsopptaket normaliseres. " Sitat: PirkePetter, 16.05.2012 kl. 20.42.



ELVEBLEST
"Jeg opplever svie, kløe og blemmer i munnen etter å ha spist ost fra tidsporten og får samme symptomer med inntak av lenge syrnet surdeigsbrød. Hva kan dette skyldes? Har også hatt kløe og områder på kroppen som ligner elveblest utslett. Er også plaget med kviser i ansikt og på rygg. Mulige årsaker til symptomene du beskriver er mangel på vitamin B2, B6, B9/folinsyre, eller magnesium eller sink. Jeg holder en knapp på B6 og/eller sink, all den tid du smører deg med magnesium, og økt mengde magnesium krever økt mengde B6 og sink for sine funksjoner i kroppen. Bruker du p-piller er mangel på B6 og sink enda mer sannsynlig." Sitat: PirkePetter, 20.01.2013 kl. 03.09.

"Hvordan får jeg best i meg B6 og sink? Bruker ikke p-piller, men har gjort det tidligere. ..innmat, rødt kjøtt og all sjømat. Den beste kilden til begge er lever, utover østers for sink. En del frø, som f.eks solsikkefrø, inneholder rimelig med sink, men må da bløtlegges for å frigjøre mineraler som er bundet til fytinsyren. Deriblant sink." Sitat: PirkePetter, 20.01.2013 kl. 13.35.

"Kan jeg fortsette å spise ostene og surdeigsbrød selv om jeg får disse blemmene? Så lenge du kun har de symptomer du oppgir bør du fortsette å spise ost og surdeigsbrød, da disse mest sannsynlig vil gå over av seg selv. Dette er ikke et spørsmål om du tåler disse matemnene, dvs såkalt allergi eller intoleranse, men snarere om du kan fordøye dem. Har du normal magesyreproduksjon er den eneste andre årsaken til symptomene som jeg kan tenke meg mangel på de næringsstoffer jeg har nevnt. Lekk tarm kunne vært en mulig årsak, men da skulle du hatt flere symptomer." Sitat: PirkePetter, 20.01.2013 kl. 13.35.


"...elveblest har mangel på magnesium og/eller vitamin D som fellesnevner. Vitamin D trenger A og K2 for fungere i kroppen og magnesium trenger B6 vitamin" PP 19.mars 2014 kl 21.54





"For normal hudhelse er vitaminene A, D, E og de fleste B vitaminer helt nødvendige, samt magnesium, kisel/silisium, kopper, sink og svovel. Svovel da hovedsaklig fra svovelholdige aminosyrer, hvilket vil si animalske matemner. Alle næringsstoffer eller matemner som bygger nytt kollagen og nye glykosaminoglykaner (mye i kraft) er også verdifulle, og påskynder helbredsprosessen. Her er gelatin og kraft i særstilling, samt mer protein for aminosyrer som arginin, glutamin, glycin, lysin, prolin, og taurin, og vitaminer som A, C og de fleste B vitaminer." Sitat: PirkePetter, 08.12.2012 kl. 00.22.


INFO FRA PP:
Normal skjoldbruskkjertelfunksjon er også nødvendig for normal hudhelse, samt et velfungerende mage-tarmsystem. Litt info -
http://chriskresser.com/the-gut-skin-connection-how-altered-gut-function-affects-the-skin
http://www.vrp.com/digestive-health/eliminating-the-surprising-culprit-behind-stomach-concerns (se tabell 1)
The following are implicated with low HCl deficiencies and toxicity: Septicemia (electrolytes are needed to heal wounds [11]), boils, abscesses, adult acne, infl ammatory skin disease, rosacea, psoriasis, chronic hives, eczema, lupus erythematosis, dermatitis herpetiformes [10] and vitiligo. [2] (See Dysbiosis) -
http://drmanlove.com/diet-and-nutrition-articles/low-stomach-acid.html










Boktips fra PP:
Denne boken inneholder et kapittel om tradisjonskost, gelatin og kollagen/cellulitt -
Catherine Shanahan, "Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food"
ISBN: 1250113822 | 2017 | EPUB | 512 pages | 4 MB

One of the Best Health and Wellness Books of 2017 ― Sports Illustrated
A self-published phenomenon examining the habits that kept our ancestors disease-free―now with a prescriptive plan for “The Human Diet” to help us all live long, vital, healthy lives.

Physician and biochemist Cate Shanahan, M.D. examined diets around the world known to help people live longer, healthier lives―diets like the Mediterranean, Okinawa, and “Blue Zone”―and identified the four common nutritional habits, developed over millennia, that unfailingly produce strong, healthy, intelligent children, and active, vital elders, generation after generation. These four nutritional strategies―fresh food, fermented and sprouted foods, meat cooked on the bone, and organ meats―form the basis of what Dr. Cate calls “The Human Diet.”

Rooted in her experience as an elite athlete who used traditional foods to cure her own debilitating injuries, and combining her research with the latest discoveries in the field of epigenetics, Dr. Cate shows how all calories are not created equal; food is information that directs our cellular growth. Our family history does not determine our destiny: what you eat and how you live can alter your DNA in ways that affect your health and the health of your future children.

Deep Nutrition offers a prescriptive plan for how anyone can begin eating The Human Diet to:

*Improve mood
*Eliminate cravings and the need to snack
*Boost fertility and have healthier children
*Sharpen cognition and memory
*Eliminate allergies and disease
*Build stronger bones and joints
*Get younger, smoother skin