søndag 24. mars 2019

Smørstekte Kamskjell!

Det enkle er faktisk det beste! Smørstekte kamskjell er selve definisjonen på lettvint kosemat. En saftig og mør nytelse - så lenge man ikke oversteker dem. Stekte kamskjell skal bare brunes på hver side, og kan serveres alt fra rå på innsiden til lett koagulert. Stekes de for lenge blir de seige, gummiaktige og traurige. Av alle skjell og muslinger man kan velge i er kamskjellet det eneste jeg synes er vel så godt når det kommer fra frysedisken, men som alle andre skjell er kamskjell selvsagt aller best når du får dem levende rett fra havet eller i fra en fiskedisk med fersk sjømat. De skal lukte som frisk sjø, og kan mer enn gjerne spises rå om man vil, for eksempel i tynne skiver med en skvis sitron og godt salt. For å spare tid på kjøkkenet kan du be fiskehandleren åpne og rense kamskjellene for deg - eller hoppe i det og gjøre det selv som i DENNE videoen.   

Du trenger:
  • 6-8 stk Kamskjell - Ferske eller fra Frysedisk 
  • 1 ss Smør eller Ghee til steking
  • 50-100 gram Smør til sausen/sjyen
  • 1-2 stk Hvitløksfedd
  • Kvernet Mineralsalt
  • 1-2 stk Sitronskiver
  • Fersk Persille (kan sløyfes)

Slik gjør du:
1. Åpne kamskjellet, og rens muskelen ved å fjerne hinne, innvoller og rogn. Skyll kamskjellmuskelene i kaldt vann, og tørk dem lett med kjøkkenpapir. Hvis du bruker frosne kamskjell lar du de tine i kjøleskap. Hell av all væske, og tørk kamskjellene med kjøkkenpapir.


2. Ha 1 ss smør eller ghee i en stekepanne, og bruk høy varme, uten at smøret blir brunbrent. Stek kamskjellene ca 30-60 sekund på hver side. Løft kamskjellene ut av stekepannen og over på en tallerken.


3. Senk varmen på stekeplaten, og ha i resten av smøret. Tilsett hvitløksfedd skjært i skiver. La smøret og hvitløken bli gylden på farge - pass på temperaturen slik at det ikke brenner seg. Ha i sitronskiven, og tilsett finhakket persille hvis ønskelig.


4. Ha kamskjellene tilbake i stekepannen, slik at de får litt varme fra smørsjyen. Bruk en spiseskje til å løfte sjy over alle kamskjellene. Kvern over godt med mineralsalt. Slå av stekeplaten.


5. Kamskjellene serveres umiddelbart sammen med smørsjyen. Gjerne sammen med surdeigsloff til dypping, som suger til seg mest mulig av den herlige smørsjyen. Kan også serveres med ris eller sprøstekte potetbåter. 

Kamskjell til inspirasjon:


For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar