onsdag 1. januar 2020

USORTERT - PirkePetter om "Hvorfor blir jeg ikke frisk?"

"Det er meningen at man skal kose seg med maten, og kose seg frisk samtidig." Sitat: PirkePetter, 26. februar 2015 kl. 00.58.

"Om du PP skulle laget kapsler, hva ville du fylt dine med? Jeg ville ha satset på krydderurter, da disse har lang tradisjon som helse og fordøyelsesfremmere. Når det gjelder urter så er der for mange mulige komplikasjoner involvert, og veldig mye av det som er kjent av virkninger er basert på sykdomsmyter og løgner. Hvor krydderurter hjelper kroppens egne funksjoner overtar ofte andre urter slike funksjoner, eller omgår eller kortslutter dem." Sitat: PirkePetter, 21. juli 2013 kl. 00.16.

"Stadig nyere forskning viser at næringsstoffer samarbeider i kroppen i langt større grad enn legevitenskapens mekanistiske menneskesyn viser, og også at bakterier og sopper og ormer er våre venner, ikke fiender. Og akkurat som bakterier og sopper avgifter en rekke kjemikalier, tungmetaller og giftige substanser i kroppen vår, så vel som i melkesyregjæret mat og drikke, dukker det hele tiden opp forskning som viser at også bakterier og sopper i jorda avgifter sprøytegiftrester, tungmetaller, radioaktive substanser, pcb, halogenerte kjemikalier, bifenyl, benzoat, naftalen, natriumnitritt, bisfenol-A, m.m." Sitat: PirkePetter, 7. juni 2013 kl. 13.41.

"Vi er alle, akkurat som jorda og naturen, i stand til å helbrede oss selv for hva det skal være så lenge vi nærer oss selv og våre mikro-samarbeidspartnere. Våre fysiske legemer inneholder tross alt 14 ganger flere bakterier enn celler, slik at den kroppen vi ser i speilet og liker å tenke på som oss selv, faktisk er mer bakterier og sopper enn oss selv." Sitat: PirkePetter, 7. juni 2013 kl. 13.41.

"Jeg verken er for eller i mot drikker som kombucha og vannkefir, men synes de ikke er verdt bryet med å holde liv i dem. Sunt kosthold er fokuset, men jeg vil ikke la meg fange av det, på den måten at jeg støtt og stadig har ditt eller datt jeg må tenke på å skifte, bytte, hente melk til, gi mer sukker eller mer korn/mel, etc til eller på andre måter gir meg mer å tenke på enn jeg allerede har." Sitat: PirkePetter, 3. september 2013 kl. 00.30.

"Av samme grunn bruker jeg ikke melkekefir, da det er mye enklere å bare la melk stå og surne uten å måtte følge med på den eller skifte ut noe i den så og så ofte, etc." Sitat: PirkePetter, 3. september 2013 kl. 00.30.

"Sunt kosthold er for meg ment å gi mer mer energi og helse til å være fri til å gjøre som jeg vil, oppleve, lære, undersøke, forstå hva jeg vil, reise hvor jeg vil, takle alle fysiske eller psykiske utfrodringer jeg vil og liknende. Der bryter jeg med kraftmødrene, da jeg ikke vil ha mengder med matprosjekter som hele tiden krever oppmerksomhet og tid av meg." Sitat: PirkePetter, 3. september 2013 kl. 00.30.

"På samme måte legger jeg opp dyreholdet mitt slik at dyrene klarer seg selv i størst mulig grad, med eget, rennende vann, mat på beitemarker, via bærbusker og frukttrær, samt i krukker og forautomater, etc, slik at om jeg vil, så kan jeg reise på tur/ferie eller gjøre noe helt annet, f.eks vie meg til et bokprosjekt eller en hobby, lære noe nytt med mer uten å være bundet av daglige plikter og sysler." Sitat: PirkePetter, 3. september 2013 kl. 00.30.

"Myse fra melk, både fersk og sur, etter at man har ystet melken, er fin drikke, gjerne blandet med vann eller hjemmelaget saft, etc, og det er som nevnt tidligere ingen sak å bare tilsette kullsyre eller melkesyregjære f.eks saft for hjemmelaget brus. Slikt er mindre komplisert og tar mindre tid, og krever heller ikke så mye oppmerksomhet som melke og vannkefir, kombucha og liknende drikker. Og man trenger ingen spesialkorn eller startkulturer eller sopp/bakteriemødre." Sitat: PirkePetter, 3. september 2013 kl. 00.30.

"For normal mage-tarmfunksjon er spesielt proteiner nødvendig, for å bl.a stimulere syreproduksjon i magesekken så vel som for å gi tarmcellene nok energi til å fungere som de skal. Jeg anbefaler derfor så mye animalske proteiner du kan få i henne, især innmat. Liker hun ikke smaken kan denne kamufleres med f.eks uraffinert sukker, vaniljepulver eller andre søtningsmidler. Måltider uten animalsk protein gir ingen syreproduksjon i magesekken, slik at måltidet ikke blir fordøyd i nevneverdig grad, og sukkere stort sett er det eneste som vil tas opp. Når animalske matemner konsumeres varmebehandlet er det viktig å inkludere enten kraft eller gelatin i måltidet for å sikre at de varmebehandlede proteinene fordøyes skikkelig. Jo mer varmebehandlet animalsk protein er, desto mer denaturert er de, og vanskeligere å fordøye. Slike proteiner frastøter også magesyre, hvor aminosyrer i gelatin tiltrekker magesyre til dem slik at de blir fordøyd allikevel. Kryddere og salt i matlagingen har også en stimulerende virkning på syreproduksjon og produksjon av enzymer og fordøyelsesvæsker." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.

"Jeg anbefaler også tilskudd av henholdsvis gelatin (for mye glutaminsyre, som i kroppen omdannes til glutamin, som er helt nødvendig for normal mage-tarmfunksjon), magnesiumolje (tatt innvortes i et lite glass vann, samt via huden), og gjæret fiskeleverolje for å bygge opp nivåene av vitaminene A, D og K2. Vitamin D i tilskuddsform er helseskadelig, og øker forkalkning i skjelett og organer, inkludert hjerne og nervesystem. Selv naturlig vitamin D konsumert alene, uten protein, kalsium, magnesium, og vitaminene A og K2 er helseskadelig da disse næringsstoffene jobber sammen og er helt nødvendige for hverandres funskjoner i kroppen." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.

"Spekemat i seg selv, samt rått/veldig lite stekt kjøtt, er viktigere i seg selv enn ingen spekemat/kjøtt, slik at spekemat med tilsetningsstoffer er bedre enn ingen spekemat." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.

"Husk at mange grønnsaker inneholder tilstrekkelig med fiber til å binde mange mineraler i kraft, slik at disse blir utilgjengelige for kroppen. For din datters del er det en god ide å bruke så lite grønnsaker og frukt som mulig i en periode, inntil du ser markert bedring. Finraspet ost er et bedre fyllstoff for kraftsupper, og bidrar betydelig med næringsstoffer. Samme gjelder egg eller bare eggeplommer, samt melk/surmelk/kefir/yogurt (kun så mye at det ikke gjør smaken sur), smør, talg, kokosolje, etc. For melkeprodukters del, og melk i seg selv, så anbefales kun upasteuriserte versjoner, da disse er mye enklere å fordøye." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.

"Melkesyregjærede grønnsaker er ment som tilbehør til næringsrik animalsk mat, og da som fordøyelsesfremmer. Og ikke som hovedmat i seg selv. Se på slik mat som på krydder og salt, og altså som fordøyelseshjelpere og smaksstimulanter. Også melkesyregjærede/surnede melkeprodukter er fordøyelseshjelpere, men også fullverdig kost da disse er så næringsrike." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.

"Kjøpebrød inneholder som regel planteoljer og/eller transfett, hvilket skader bl.a mage-tarmfunksjonen, og blokkerer opptak av proteiner og andre næringsstoffer." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.

"Juice/saft av frukt eller grønnsaker anbefales ikke da disse fremmer blodsukkerubalanser, i tillegg til å være temmelig langt fra fullverdig næring." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.


"Dette med fiber og stivelse er en del av myten industrien skapte for å kunne selge fiber og kli, som ellers ble ansett som verdiløst og kastet eller gitt til dyr." Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.

"At fiber og stivelse, inkludert ”resistent” stivelse, bidrar nevneverdig med organiske syrer i tarmen er en myte, og enhver person som spiser og drikker tradisjonelt får mengder av organiske syrer, inkludert smørsyre, i seg hver eneste dag som langt overgår de puslete mengdene man rent hypotetisk får fra fiber og stivelse. Rent hypotetisk fordi det er så mange ting (mage-tarmproblemer) som kan forhindre at denne prosessen skal gå bra, og levere smørsyre og andre organiske syrer som sluttprodukt uten å lage problemer i tarmen" Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.

"Poteter (og hvit ris) er helt ok, men innholdet av stivelse øker når de avkjøles etter koking. Bønner er mer problematiske så sant de ikke er melkesyregjæret, pga det høye fiberinnholdet og innholdet av antinæringsstoffer. Krydderurter, inkludert persille og alle typer løk (f.eks gressløk, pipeløk, luftløk, skogsløk, ramsløk, potetløk, perleløk, bendelløk, prærieløk, purre, kuleløk, etc utover vanlig gul løk og hvitløker, er også å regne som karbohydratkilder, og disse er helt ok å spise daglig. Især de grønne/myke delene, da det er litt mer fiber og stivelse i knoller, fedd og stilker." Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.

"Jeg ser, som nevnt mange ganger tidligere, vegetabilske matemner som kilde til smaks og aromavariasjon, og ikke som kilde til næring av betydning. Min og de fleste av mine tidligere pasienters erfaring er at jo mindre vegetabilske matemner (og dermed også karbohydratkilder) i kosten, desto bedre mage-tarmfunksjon, inkludert regelmessig og helt luktfri avføring med perfekt konsistens. Mine konklusjoner basert på tilbakemeldinger og info jeg har lest i bøker og artikler er at jo mer vegetabilske matemner/karbohydrater i kosten, desto flere forstyrrelser i mage-tarmfunksjonen, inkludert gjæring/gass, luftsmerter, oppblåsthet, diare eller forstoppelse, eller en veksling mellom disse, enten større volum på avføringen eller at denne blir mer vassen, sterkere lukt, m.m. Samt ymse små og store helseproblemer, så vel som hodepine/migrene og følelsesmessige/mentale problemer pga hovedsaklig serotonin og/eller dopamin forstyrrelser."  Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.

"Motsatt har de aller fleste perfekt mage-tarmfunksjon jo mer animalsk de spiser, og det beste kostholdet for mage-tarmproblemer så vel som såkalte allergier og intoleranser har alltid – i mine og andres erfaringer - vist seg å være et rent eller tilnærmet rent animalsk basert kosthold."  Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.

"Faktiske og praktiske erfaringer motbeviser mao alle påstander om helsegevinster ved konsum av fiber og stivelse, samtidig som ekte vitenskap plukker fiber og stivelsesmyten fra hverandre. Jeg har postet info om dette mange ganger under tittelen ”Fibermyten”" Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.

"Nok en faktor som går i mot de moderne konseptene om helsegevinster ved konsum av fiber og stivelse er det at de fleste kulturer jorden over historisk sett har pleid å koke, steke, tørke og/eller melkesyregjære og gjære matvekster med mye fiber og stivelse før konsum. Ofte kokes eller stekes matemnene, og deretter melkesyregjæres eller gjære disse, og/eller tørkes og evt males til mel/pulver."  Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.






"Et problem mange mødre har når det gjelder mine råd er at de sjelden følger alle samtidig, men kun velger ut det som passer dem og prøver med dette, med helt unødvendige negative reaksjoner i barna. Jeg har skrevet mange ganger at det er viktig at alle faktorer er inkludert, da disse både reparerer skadet vev og samtidig forhindrer de helt store helbredsreaksjonene. Enhver person som leser mine innlegg om såkalt gluten og kaseinintoleranse vil se at jeg ikke skriver at det er bare å spise surdeig eller drikke surmelk, kefir, etc, men at jeg vektlegger faktorer som bl.a gelatin, uraffinert salt og sukker, kort og mellomkjedet fett og proteiner, etc for å kontrollere smerte og betennelsesreaksjoner gjennom bl.a kontroll av serotonin og histamin i tarmens nervesystem." Sitat: PirkePetter, 22.04.2013.kl. 19.26.



"Nok en forholdsvis vanlig reaksjon når man reparerer tarmen, men ikke følger samtlige råd jeg pleier å gi, er gjerne at barna får såkalt mark i tarmen. Dette oppfattes umiddelbart som negativt av foreldre, og er jo ikke så kjekt for barna heller. Men disse markene hjelper kroppen med å kontrollere betennelser i tarmen (i følge mye moderne forskning, og ikke fordi jeg mener det). De er mao som bakterier, hjelpere, og en del av kroppens selvhelbredsmekanismer. De kommer heller ikke utenfra kroppen, via f.eks dårlig stekt mat, jord eller hva man nå kan finne på å tro, men dannes i tarmen selv fra grunnstadiet protitter, akkurat som celler dannes fra stamceller." Sitat: PirkePetter, 22.04.2013.kl. 19.26.


"Du kan ikke forvente at å hjelpe kroppen med å kvitte seg med kjemikalier, eller bygge nye celler, eller stoppe en betennelse, skjer på et døgn. Da snakker vi om undertrykkelse av den kjemiske prosessen ved hjelp av medikamenter som ikke helbreder årsaken, men undertrykker symptomene. Inntil de dukker opp andre steder i kroppen, av samme årsak" Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 07.28.

"Gi deg selv tid, eller gi etter for indoktrinert frykt. Valget er kun ditt, fordi du er den eneste som bestemmer over deg selv og kroppen din. At du er under stress fratar deg ikke selvansvar, og du er like mye i stand til å ta de rette avgjørelsene for deg selv nå som ellers." Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 07.28.

"Tradisjonskost kurerer ikke, eller undertrykker symptomer, men renser og avgifter, og reparerer og bygger en helt ny kropp, i kjemisk balanse. Hvilket betyr null helseproblemer, mer energi enn hvem som helst, klarhet og evne til full konsentrasjon om hvilken som helst oppgave, optimalt sexliv og evne, og mye mer. Inkludert en alderdom uten annet enn masse energi, styrke og vitalitet til å gjøre hva du vil, når du vil." Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 07.28.

"Og, når du føler at du har levd lenge nok, og er tilfreds, mett av dage (som man sier), så vil du forlate kroppen din rolig og fredelig, uten smerte eller fordi organer svikter eller går på sparebluss. Eller mens du er i rus, eller helt eller halveis bevisstløs, pga virkningen av ymse medikamenter, som kanskje til og med gjør at du blir tvunget til å forlate kroppen for tidlig, før du virkelig har levd og oppfylt deg selv, og gjort alt du ville gjøre, samt blitt alt du ville bli." Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 07.28.

"Et slikt liv er sjelden i dagens verden, og, når du kommer forbi helbredsprosessene, i sannhet et velsignet liv." Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 07.28.


"Man kan ikke spise noe da, og noe annet senere, og forvente at kroppen kan fungere optimalt, eller at et barn kan vokse og utvikle seg optimalt, om det får noen næringsstoffer i et måltid og andre i et annet. Hvert eneste måltid bestemmer kroppens (og hjernens/sinnets) kjemiske tilstand/helse i mange timer etterpå, slik at optimale mengder næringsstoffer i hvert måltid gir sterke, sunne og harmoniske barn, og ikke minst voksne." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 02.35


"Alt det ovenstående vil kreve av deg at du er i stand til å motta og sette deg inn i ny informasjon, samt endre forutinntatte holdninger og meninger basert på helse og matindustriens løgner. Og ikke minst vil du måtte både bruke tid og ressurser på å få tak i skikkelig mat og drikke via ymse kilder" Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 05.07.

"..samt lære å lage mat på måter du kanskje aldri har gjort før. Dvs gjennoppdage et tradisjonelt og hovedsaklig animalsk basert kosthold." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 05.07.

"Og da både generell og dokumentert informasjon du kan bruke til å sette deg inn i logikken bak hvorfor et slikt kosthold skulle kunne hjelpe din sønn til et mer normalt liv og helse." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 05.07.

"..har jeg mye forskningsreferanser angående hvordan næringsstoffer i et tradisjonelt kosthold blant mye annet helbreder alle former for tarmskader så vel som hjerteproblemer." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 05.07.



"Helse består av egentlig bare to ting slik jeg forstår det, hvor det ene er hva man spiser, og det andre er ens sinnstilstand. Kroppen din, hvor all helse eller uhelse oppleves bygges kun av næringsstoffer fra mat og mat alene. Utover bakterier, som du har 10 ganger mer av enn du har celler i kroppen din, er kroppen din dannet av byggestoffer fra kostholdet, og kun kostholdet. Og da også din mors kosthold under svangerskapet. Så man kan si hva man vil om kosthold, og gjerne generalisere, men uten kosthold ingen kropp. Og feil kosthold gir "feil" kropp, altså uhelse. Ergo må kostholdet være den viktigste faktoren når det gjelder helse." Sitat: PirkePetter, 22. april 2012 kl. 01.54.

"Når det gjelder ens sinnstilstand så eksisterer ikke sinnet i en egen sfære, uten kontakt med kroppen, men snarere er den indre siden av kroppen, i betydning frekvens. Jeg tenker nå på at sinnet er energi, akkurat som kroppen er på dypeste nivå (atomer). Dette betyr igjen at alt man spiser påvirker en psykisk, både positivt og negativt, slik at kostholdet nok en gang står som hovedfaktor i spørsmålet om helse eller uhelse, denne gangen psykisk. Om man heller vil påstå at sinnet er i hjernen kommer vi igjen inn på at alle substanser i hjernen, utover nerveceller og hjernecellene som utgjør hjernen, kommer fra kostholdet alene."
Sitat: PirkePetter, 22. april 2012 kl. 01.54.
 
"Det er riktig som du sier at folk flest kan takle en del gifter, men ingen kropper takler særlig godt måltider uten alle nødvendige næringsstoffer kroppen trenger for å bygge kroppsegne proteiner og andre næringsstoffer med. Bare et eneste måltid med f.eks brødskiver og syltynne påleggskiver eller osteskiver gir minimalt med næring, utover de problematiske substansene, slik at kroppen, for å danne den mengden næringsstoffer, især aminosyrer, som den trenger for å bygge og reparere seg selv, må ta de manglende næringsstoffene fra bl.a muskler og skjelett. Sånt sett betyr hvert eneste måltid som ikke inneholder alle næringsstoffer kroppen trenger til enhver tid for å reparere og bygge seg selv, mao helbrede seg selv og avgifte gifter, kjemikalier, slaggstoffer, m.m at kroppen bryter seg selv ned for å skaffe den manglende næringen. Ingen god ide, og ikke sunt og helsefremmende heller."
Sitat: PirkePetter, 22. april 2012 kl. 01.54.

"Uansett hvilke elementer du må mene spiller inn så faller de fleste vekk om kostholdet ikke blir hovedelementet, all den tid kostholdet bygger eller svekker deg fysisk og psykisk, og dermed gir rammen du opplever livet ditt og alt i det gjennom."
Sitat: PirkePetter, 22. april 2012 kl. 01.54.

NÆRINGSUBALANSE
"Tenker du på at kroppen kun består av næringsstoffer den får fra mat alene er det ikke så ulogisk at kostholdet bestemmer helsetilstanden. Hormoner, neurotransmittere, signalstoffer, antistoffer, enzymer og koenzymer, etc bygges av næringsstoffer, og styrer alle prosesser og aktiviteter i kroppen. Også i hjernen, slik at såkalt mentale og psykiske/psykiatriske sykdommer, der hvor ingen konkret årsak finnes i personens liv, også skyldes næringsubalanser." Sitat: PirkePetter, 15.12.2012 kl. 15.18.

"Da alle næringsstoffer i kroppen jobber sammen, ikke bare i par, men i grupper i mange tilfeller er det garantert at tungmetallforgiftning også samtidig betyr næringsmangel av noe slag. Og da ikke bare næringsstoffer som fungerer som antagonister til tungmetaller, men også andre næringsstoffer som på forskjellige måter normalt avgifter tungmetaller." Sitat: PirkePetter, 20.04.2012 kl. 12.26.
 
"Jeg vil derfor først og fremst anbefale at du fokuserer på optimalt næringsopptak fremfor på konkrete årsaker. Et kosthold som inneholder det kroppen trenger av næringsstoffer for å avgifte og helbrede seg selv, samt som reparerer enhver form for mage-tarmproblemer som kan sabotere næringsopptaket, er viktigere enn å skulle finne en enkelt årsak. Det er veldig sjelden at fysiske og/eller psykiske problemer har bare en enkelt årsak, og den årsaken som fokuseres på er som regel bare den utløsende faktoren, og ikke de egentlige årsaker som e rinvolvert i en gitt helsesituasjon. Den utløsende årsaken er som dråpen som får begeret til å renne over, men for at dette skal kunne skje, må begeret være nesten helt fullt i utgangspunktet."
Sitat: PirkePetter, 20.04.2012 kl. 12.26.



DYREVELFERD
"Det finnes mange veier til Rom, men ikke alle gir en like god reise. OG en god del kommer ikke engang fram på det kostholdet de har i dag. Veivalget og ruta jeg promoterer, og som er det tradisjonelle veivalget i omtrent samtlige tradisjonelle kulturer verden over (også dem som i dag påståes å ha vært vegetariske i hundre eller tusenvis av år, hvilket historiske kilder ikke bekrefter) har reddet utallige liv, og enda flere fra store og små helseproblemer, en god del vegetarianere inkludert." Sitat: PirkePetter, 3. mai 2012 kl. 13.25.

"Jeg har ingen problemer emd å respektere andres veivalg, men selvplaging basert på forkvaklede teorier og ideologier eller abnorm forfengelighet hvor man heller selv går til grunne enn å spise nærende basert på animalsk mat respekterer jeg ikke. Og i alle tilfeller ikke når slikt påprakkes barn, som lider veldig under det, noe all publisert forskning på slikt viser, inkludert mine egne erfaringer gjennom mer enn 20 år." Sitat: PirkePetter, 3. mai 2012 kl. 13.25.
 
"Respekten mennesker med andre kostholdsvalg har for dyr og dyrevelferd, og/eller miljøet har jeg imidlertid den største respekt for."
Sitat: PirkePetter, 3. mai 2012 kl. 13.25.

"..verken jeg eller Fleksi promoterer en kostholdsretning eller ekstremkosthold, kun naturlig tradisjonelt, og næringsrikt kosthold slik det har vært praktisert verden over, og fremdeles blir i mange urinvåner og nomadekulturer. Slik at kostholdet ikke bare er vitenskapelig dokumentert som nærende og sunt, men også historisk dokumentert." Sitat: PirkePetter, 3. mai 2012 kl. 19.07.





VIL IKKE BLI FRISK
"..mennesker som argumenterer for at cøliaki/glutenintoleranse er noe man ikke kan gjøre noe med er mennesker som enten tjener på slik fatalisme eller de er selvplagere som finner en forkvaklet stolthet (pride) i å ha det fælt.Sistnevnte er faktisk vanligere enn man skulle tro, og jeg har ikke tall på alle menneskene jeg har møtt opp gjennom åra som med stolthet i stemmen har fortalt om diagnose ditt eller sykdom datt, som om dette gjorde dem unike eller spesielle. Eller, hvor selvplaging var en del av bildet, som om de var spesielt utvalgt av gud eller høyere makter eller liknende til å lide og ha det fælt gjennom sin tilsynelatende uhelbredelige sykdom. Som om de ofret seg for menneskeheten ved å ikke gjøre noe med helseproblemet sitt, og heller leve med det. Begge typer mennesker er mennesker som liker å ikle seg offerrollen, og om man prøver å være positiv og å fortelle slike at om de gjør sånn eller slik så kan de bli friske igjen, så enten blånekter de, og sier leger har sagt sånn eller slik, dermed basta, eller de blir fly forbannet og sloss for harde livet for å kunne få fortsette å ha helseproblemene sine. Enkelte mennesker er jammen noen rare dyr :-)" Sitat: PirkePetter, 30. april 2012 kl. 22.26.  


MAT SOM GJØR DEG SYK
"Korn, frø, nøtter, særlig helkornbrød og ulike frokostblandinger, etc, samt belgfrukter (soyarester finnes i all melk fra dyr som har fått soya i kraftforet) sammen med melk er dermed en garantert oppskrift på allergier, intoleranser og ulike immunproblemer. Herunder også såkalte autoimmune sykdommer. Vårt industrialiserte velstandskosthold, som inkluderer korn/kornprodukter og melk/melkeprodukter, og hvor frø, nøtter og spesielt soyasubstanser er å finne i det meste, er mao garantert å gjøre oss og barna våre syke og svekkede." Sitat: PirkePetter, 15.03.2012 kl. 01.09.

"Legg til industripropagandaen fra matindustri, legemiddelindustri så vel som helsemyndighetene A/S om "5 om dagen" og at næringsfattig og ofte også kjemikaliebelastet (kjemisk dyrket, sprøytegiftbasert mat) råkost/raw food og vegetabilske matemner (alle karbohydratdominerte, inkludert stivelse, fibre, diverse antinæringsstoffer, samt ufullstendige næringsnivåer, etc) er viktig å spise mye av, og vi nærmer oss dagens vanvittige sykdomsstatistikker."
Sitat: PirkePetter, 15.03.2012 kl. 01.09.

"Jeg anbefaler at alle former for tilskudd av vitaminer og mineraler kastes, da slike er verdiløse, og som regel syntetiske. Syntetiske næringsstoffer virker ikke som naturlige, og blokkerer i tillegg reseptorer ment for naturlige versjoner, slik at syntetiske næringsstoffer kan fremme mangel på naturlige versjoner gjennom å forhindre at de naturlige næringsstoffene får bundet seg til reseptorer de trenger for å påvirke cellene positivt. Tilskudd av gelatin i pulverform, samt magnesiumolje og melkesyregjæret fiskeleverolje, er de eneste jeg anbefaler utenom mat." Sitat: PirkePetter, 9. oktober 2014 kl. 17.00.   

"




MAT SOM GJØR DEG FRISK
"Mer animalsk mat, spesielt innmat, samt rogn og melke fra sjødyr, og ikke minst rå melk og melkeprodukter, som gir mer proteiner og naturlig fett, samt betydelig mer mineraler og andre næringsstoffer enn vegetabilske matemner, er en godt skritt i riktig retning, hvilket er bort fra sykdomsstatistikkene. Og plusser man på med kraft, naturlig syrnet og melkesyregjæret mat og drikke, samt ikke minst kjemikaliefri mat og drikke, så begynner man å nærme seg et virkelig og ekte godt liv. Og ikke minst et liv hvor man har god nok helse og også tilstrekkelig klarhet i sinnet til å virkelig kunne glede seg over å verdsette livets mirakel."
Sitat: PirkePetter, 15.03.2012 kl. 01.09.

"Jeg anbefaler at du plusser på gelatin til hvert måltid, samt at du husker på å spise noe rått i hvert måltid. Dvs melkesyregjæret mat og drikke for enzymer generelt, og rå animalsk mat i tillegg. Spiser du fettrik mat så er det viktig at du også spiser fett som ikke har vært varmebehandlet, så som f.eks upasteurisert smør (mao ikke smør fra osteopprørerne, men det nye Le Gall smøret eller annet smør du får tak i selv), slik at lipase i smøret bidrar til og eventuelt overtar for din egen lipaseaktivitet. Spiser du f.eks en biff eller lammestek, etc, inkluder litt biff eller lammestek i rå form, slik at enzymene i det rå kjøttet hjelper på fordøyeksen av det varmebehandlede kjøttet. Alternativ til rått kjøtt er tradisjonelt konserverte matemner som bl.a fenalår, som kan kuttes i bittesmå biter og has som smaksvariasjon i måltidet, sammen med varmebehandlet kjøtt. Sauser, dip og dressinger, majones, etc kan også baseres på rå/upasteuriserte/melkesyregjærede matemner, slik at tilbehøret hjelper kroppen å fordøye resten av måltidet. Tanken er at måltidene i stor grad skal fordøye seg selv, og dermed lette påkjenningen på i hovedsak lever og bukspyttkjertel." Sitat: PirkePetter, 28. september 2014 kl. 23.02

"Jeg anbefaler heller enzymer via melkesyregjæret mat og drikke, så vel som rå og tradisjonelt tilberedte (speket, tørket, gravet, raket, røykt, etc) matemer, da slike matemner fremdeles inkluderer sine iboende enzymer. Og melkesyregjærede matemner har i tillegg bakterie og soppproduserte enzymer, som overtar for kroppens egne når dette trengs. Pepsin anbefales, ikke, da det er viktigere å senke ph i magesekken via mat og drikke, slik at magens eget pepsin er aktivt. Har han redusert syreproduksjon i magesekken, eller spiser/spiste mye kornmat med f.eks melk og animalske matemner/pålegg, så vil fytinsyren i kornmat blokkere pepsin og en rekke andre fordøyelsesenzymer. Redusert syreproduksjon i magesekken gjør ellers at pepsinogen ikke omdannes til pepsin, som er enzymet som fordøyer protein, inkludert gluten og kasein." Sitat: PirkePetter, 9. oktober 2014 kl. 17.00.  

"Av tilskudd som kan påskynde helbredsprosessen kan jeg nevne melkesyregjæret fiskeleverolje for vitaminer som A, D og K2, og magnesiumolje for rask økning av magnesiumnivåene. Eventuelt gelatin også, som bygger alt kollagen i kroppen din. Hvilket vil si skjelett, muskler, sener, leddbånd, brusk, tannbein, hud, deler av øyet, blodkar, m.m. Av matemner er det upasteuriserte melkeprodukter som har best virkning på fordøyelseskapasiteten" Sitat: PirkePetter, 15. august 2014 kl. 04.28.

"Et tredje alternativ, og som inngår i begrepet helbredskrise, er dumping av kjemikalier og tungmetaller i tarmen, fra kroppsvevene de har vært lagret i. Tradisjonskost, inkludert godt med surmelk/kefir, upasteuriserte melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke, samt mye animalske proteiner (spesielt fra innmat og tradisjonelt tilberedte/konserverte animalske matemner), kraft og gelatin (begge, ikke bare det ene), m.m vil avgifte disse, samtidig som tarmcellene kontinuerlig bygges og erstattes." Sitat: PirkePetter, 12. juli 2014 kl. 16.38.

"Tradisjonskost med mye animalske/næringsrike matemner, sammen med bl.a upasteuriserte melkeprodukter, og kraft, vil reversere betennelsen i løpet av kort tid, og sette i gang nydanning av ben og benmargceller, slik at dette aldri skjer igjen. Tilskudd av magnesium i form av magnesiumolje og engelsk salt/magnesiumsulfat via bad anbefales, og også jevnlig konsum av enten innmat og fet sjømat eller melkesyregjæret fiskeleverolje, for vitaminene A, D og K2" Sitat: PirkePetter, 29. mai 2014 kl. 17.52

"..det samme jeg anbefaler til alle som del av tradisjonskost, da alle matemnene gir forskjellige næringsstoffer, organiske syrer og eventuelt bakterier og gjærsopp til tarmen, og som påvirker tarmcellene på forskjellige måter. Mye rå (inkl. speket, gjæret, raket, gravet, tørket, og kaldrøykt) animalsk mat, inkludert surnede og upasteuriserte melkeprodukter, og melkesyregjæret mat og drikke, etc gir også verdifulle enzymer som hjelper på fordøyelsen av maten." Sitat: PirkePetter, 3. april 2014 kl. 15.49

"Animalsk protein, mettet fett og dyrefett (spesielt kort og mellomkjedet fett som i bl.a upasteurisert melkefett/fløte/rømme/smør og kokosolje, samt arakindosyre i animalske matemner), glykosaminoglykaner i kraft, surnede melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke, salt, kryddere, og næringsstoffer som B vitaminer, vitamin C, A og D, samt mineraler som jern, kopper, magnesium, natrium, og sink reduserer produksjon av histamin i kroppen, og øker aktiviteten av enzymet som avgifter histamin i tarmen." Sitat: PirkePetter, 5. februar 2014 kl. 23.29

"Å blande kokte og/eller stekte proteiner med rå animalske matemner, eller med melkesyregjæret mat og drikke (f.eks surkålen til svinekjøtt) gir mao enzymer som bidrar til fordøyelsen av de varmebehandlede animalske matemnene. Og salt, krydder, organiske syrer i melkesyregjæret mat og drikke, samt gelatin i kraft bidrar til normale syrenivåer, samt at syren bryter ned kokt og stekt mat. Alt dette er opprinnelig helt vanlig som del av tradisjonelle kosthold verden rundt." Sitat: PirkePetter, 8. januar 2014 kl. 18.58.

"Også konsum av sur myse i vann, surmelk i vann, eller eddik i vann, eller vin eller hjemmelaget øl har vært vanlig tradisjonelt sammen med spesielt kokt og stekt animalsk mat, da disse stimulerer syreproduksjonen. Bitre urter også, før måltidet."
Sitat: PirkePetter, 8. januar 2014 kl. 18.58.

"Min konklusjon, basert på det som finnes av seriøs historisk og moderne forskning, er at vegetabilske matemner blir mer næringsrike av varmebehandling, hvor animalske denatureres og blir vanskeligere å fordøye. Historisk sett har vegetabilske matemner blitt varmebehandlet, ofte i kombinasjon med andre tilberednings og konserveringsmetoder, hvor animalske matemner i større grad har vært konservert og tilberedt på tradisjonelle måter som ikke innebærer varme av noe slag. Historisk sett har mat i større grad blitt varmebehandlet i byer og tettsteder i forhold til utenfor disse/på landsbygda." Sitat: PirkePetter, 21. desember 2013 kl. 11.42.

"Nok en faktor som ofte går igjen er en kombinasjon av rå og varmebehandlede animalske matemner, hvor enzymer i førstnevnte bidrar til fordøyelsen av sistnevnte. Tradisjonelt har også fordøyelseshjelpere som bl.a salt, kryddere, kraft og melkesyregjæret mat og drikke vært brukt sammen med varmebehandlet animalsk mat"
Sitat: PirkePetter, 21. desember 2013 kl. 11.42

"..alt som reparerer og bygger tarmene, så vel som stimulerer normal ph og mikroflora viktig. Mao animalsk protein, mettet fett og dyrefett, kraft og gelatin, upasteuriserte og surnede melkeprodukter, især smør for smørsyre. Samt salt og organiske syrer som dem du får via surnede melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke" Sitat: PirkePetter, 8. januar 2014 kl. 03.41

"Litt rått eller speket/gjæret/raket/gravet/røykt, etc kjøtt eller fisk, et glass upasteurisert melk/surmelk/kefir/yogurt, litt melkesyregjæret mat eller drikke, litt upasteurisert ost, noen rå eggeplommer, etc gir store mengder enzymer som bidrar til fordøyelsen din. Og da også proteolytiske enzymer, som fordøyer proteiner." Sitat: PirkePetter, 19. oktober 2013 kl. 18.50.

"Minst mulig varmebehandlet animalsk mat ja, og helst kokte eller stekte, tørkede eller gjærede vegetabilske matemner. Det er ikke negativt å spise varmebehandlede animalske matemner, men du får i deg mindre næringsstoffer fra disse, samtidig som de er vanskeligere å fordøye. Avhengig av temperatur og lengde på varmeeksponeringen vil det også kunne oppstå helseskadelige substanser som bl.a akrolein, HNE, hydroperoksider, heterosykliske aminer, polyaromatiske hydrokarboner/tjærestoffer, benzopyren, etc" Sitat: PirkePetter, 13. oktober 2013 kl. 00.04.

"Varmepåvirket animalsk protein frastøter også væske, så som magesyre, slik at konsum av gelatin (som binder magesyre til de kokte/stekte proteinene) eller melkesyregjæret mat/drikke sammen med den kokte/stekte maten vil sikre optimal fordøyelse og næringsopptak." Sitat: PirkePetter, 13. oktober 2013 kl. 00.04.


"Hva gjelder tarmhelsa di så trenger tarmcellene mye protein for aminosyren glutamin, som tarmcellene bruker som drivstoff. Jo mer protein og mettet fett eller dyrefett du spiser, desto bedre vil tarmen fungere. Da forutsatt at du har normal syreproduksjon i magesekken, slik at proteinene blir fordøyd. Spesielt kort og mellomkjedet fett er viktig for tarmcellene, og den kortkjedede fettsyren smørsyre vil, alene eller sammen med glutamin, helbrede alle kjente tarmproblemer. Smørsyre til og med reverserer kreftceller tilbake til normale celler gjennom å regulere genene i kreftcellene slik at de oppfører seg som folk. Og da kreft i hele kroppen, og ikke bare i tarmen. Smørsyre og andre kort og mellomkjedede fettsyrer får du mye av via upasteurisert smør og fløte eller rømme eller melkefett, samt litt også gjennom melkesyregjæret mat og drikke. Mellomkjedet fett får du ellers mye av via kokosolje" Sitat: PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.21.

"Utover generelt næringsrike måltider anbefaler jeg at han får melkesyregjæret mat og/eller drikke til hvert måltid i en periode, evt surnede melkeprodukter. Melkefett, især smør, inneholder lipase, som hjelper på fordøyelsen av fett, og melk (upasteurisert) og melkesyregjæret mat og drikke bidrar med andre enzymer som hjelper til med å fordøye maten for ham. Tradisjonelt tilberedte matemner gjør det samme, da disse enten inneholder enzymer som er en naturlig del av f.eks muskelkjøtt, eller som produserer av bakterier og sopp under gjæringsprosesser. Spekemat f.eks, som fenalår, inneholder dermed enzymer som bl.a katepsin og kalpain, som for-fordøyer lammelåret slik at næringsstoffene i dette ikke bare er betydelig lettere fordøyelige, men også inkluderer disse enzymene, som hjelper på fordøyelsen av kjøttet i magesekkens øverste del, inntil syreproduksjonen er optimal. Deretter overtar magens eget proteinfordøyende enzym, pepsin. De fleste enzymer fra mat og drikke bidrar med fordøyelse av maten før magesyre og pepsin overtar, og flere fortsetter fordøyelsen av matens forskjellige partikler når mageinnholdet kommer ut i tynntarmen. Slik at enzymer fra mat bidrar til fordøyelse selv om tynntarmens egne enzymer mangler pga betennelse. I tillegg til å være for-fordøyde og enzymrike, er også tradisjonelt tilberedte animalske matemner, inkludert melk og melkeprodukter, kilder til optimale mengder næringsstoffer som ikke har blitt denaturert på noe vis via varme, væske, vann, luft eller lys. Og heller ikke inneholder slike matemner helseskadelige substanser dannet under tilberedning som involverer varme, så som heterosyliske aminer, polyaromatiske hydrokarboner/tjærestoffer, benzopyren, akrolein, HNE, akrylamid, forskjellige peroksider, acetaldehyd eller AGE’s, m.m." Sitat: PirkePetter, 26. juni 2013 kl. 16.29.

"Dette er hvorfor jeg konsekvent anbefaler animalske matemner som hovedmat, hvor vegetabilske matemner, samt gjærede vegetabilske matemner er ment som tilbehør og fordøyelseshjelpere. Maksimalt med næring, minimalt med kjemikalier og negative substanser, mat som allerede er delvis fordøyd, og som i tillegg hjelper din egen fordøyelse om denne ikke er optimal – dette er ekte tradisjonskost og supermat, og ikke surdeig, surkål og plantekost, råkost/raw food, vannkefir, kombucha, m.m." Sitat: PirkePetter, 26. juni 2013 kl. 16.30.

"Mer protein (protein i alle måltider, og fortrinnsvis rå eller tradisjonelt konservert (speket, gjæret, raket, gravet, tørket, og helt rå som i bl.a carpaccio, ceviche, tartar, eggeplommer, upasteuriserte melkeprodukter, m.m) animalsk mat, slik at fordøyelsen belastes minst mulig samtidig som næringsopptaket er maksimalt), mettet fett, uraffinert salt, evt krydder og unngåelse av fytinsyre i korn, frø, nøtter og belgfrukter, samt pektin i en periode, hvor du overveiende spiser animalsk og melkeprodukter, samt kraft og/eller gelatin, vil normalisere magesyreproduksjonen så vel som tarmfunksjonen. Upasteurisert melk drukket til hvert måltid bidrar både med fordøyelse og næringsopptak så vel som næring i seg selv. Og upasteurisert melk bidrar også med enzymer som kan overta fordøyelse av proteiner og fett, samt karbohydrater om den er surnet, slik at melk bidrar til fordøyelse av resten av måltidet om du selv skulle mangle fordøyelsesenzymer eller syreproduksjon i magen. Andre kilder til organiske syrer og enzymer, samt bakterier, er melkesyregjæret mat og drikke." Sitat: PirkePetter, 24. mai 2013 kl. 05.38.

"Mer protein fra innmat og gelatin er bare av det gode, og innmat inneholder som regel mye mer protein enn muskelkjøtt. For gelatin sin del er aminosyreprofilen ikke helt fullstendig, slik at gelatin ikke kan brukes som proteintilskudd. Gelatin kompletterer imidlertid alle andre matemner som inneholder protein/aminosyrer. Fordelen med gelatin, tross den ufullstendige aminosyreprofilen, er at innholdet er svært høyt av de fleste aminosyrer." Sitat: PirkePetter, 17. juni 2013 kl. 18.53.

"Det er fakisk lite mineraler i alger hva gjelder næringsverdi, men mange sporstoffer i mikromengder. Imidlertid inneholder en del tang og tare også alginater eller karragen, som akkurat som fytinsyre i korn, frø, nøtter og bønner binder en rekke mineraler og gjør dem utilgjengelige for kroppen. Så om tang og tare skal kunne brukes som kosttilskudd så må det enten varmebehandles, bløtlegges i væske med f.eks eddik i, eller melkesyregjæres. Det samme gjelder kosttilskuddet bipollen, som akkurat som grønnalger og brunalger (tang/tare), promoteres for sitt tilsynelatende høye næringsinnhold, men som inneholder ganske mye fytinsyre som binder en god del mineraler og blokkerer protein og sukkerfordøyelsen i mage-tarm. Tradisjonelt har derfor bipollen blitt gjæret til alkoholiske drikker, eller melkesyregjæret før konsum, og selv bier spiser aldri bipollen før dette er melkesyregjæret av biene selv til bibrød. Bier som blir foret med fersk bipollen slik dette selges i helsekosten dør etter få dager." Sitat: PirkePetter, 27. april 2013 kl. 01.13.

"At et matemne inneholder næringsstoffer er derfor ikke synonymt med at disse næringsstoffene kan fordøyes og utnyttes av kroppen." Sitat: PirkePetter, 27. april 2013 kl. 01.13.

"Spiser du tradisjonskost, og da et variert kosthold som gir synergisme (som forklart i kommentar til deg ovenfor), så får du alle nødvendige næringsstoffer i deg. Velger du imidlertid ut enkeltmatemner på bekostning av helheten får du sterkere reaksjoner, og et mer konsentrert, og begrenset næringsnivå. Svært mange mennesker reagerer med diare på overgang til mer animalsk mat, og spesielt rå og/eller speket animalsk mat, hvilket er hvorfor jeg pleier å anbefale at man spiser rå animalsk mat sammen med kokt eller stekt animalsk mat, eller sammen med fordøyelseshjelpere som krydder, salt, kraft, gelatin, organiske syrer og melkesyregjæret mat og drikke. Rå lever kan f.eks gi histaminreaksjon (bl.a diare), men spist sammen med helmelk/surmelk/kefir/yogurt, eller smør/fløte/rømme, eller kokosolje/palmeolje, eller arakidonsyre (omega-6 fettsyre i animalske matemner), eller gelatin eller glykosaminoglykaner i kraft, eller melkesyreghæret mat og drikke (bakterier øker enzymaktiviteten) som øker aktiviteten til enzymet som deaminerer/avgifter histamin, så vil reaksjonen være mindre eller ikke-eksisterende. Synergisme mellom matemner, som balanserer hverandre og beskytter mot hverandres eventuelle negative aspekter, er tradisjonskosthold." Sitat: PirkePetter, 16. desember 2013 kl. 23.22.

"Tradisjonskost er mange matemner i harmoni, og hvor synergismen mellom de forskjellige næringsstoffene fra ulike matemner er viktigere enn store mengder av enkeltnæringsstoffer eller begrensede mengder fra enkeltmatemner. Høyt næringsinntak er kun helsefremmende når næringsvariasjonen er optimal, slik at alle nædvendige næringsstoffer konsumeres samtidig, eller i løpet av samme dag. Muskelkjøtt, innmat, kraft/gelatin og melk og melkeprodukter gir mye av de samme næringsstoffene, samtidig som de hver for seg bidrar med visse næringsstoffer i større mengde enn de andre. På den måten konsumeres alle relevante næringsstoffer i større mengder, og balanserer hverandre samtidig som eventuelle ubehagelige symptomer på den ”kjemiske” oppgraderingen av kroppens funksjonsnivå minimeres." Sitat: PirkePetter, 12. desember 2013 kl. 17.31.

"Enkelte typer kjøtt, spesielt viltkjøtt, kanin og hare, etc, og mer fibrøse deler bør stekes godt skal de i det hele tatt kunne tygges, og da er det en ide å alltid inkludere sjyet. Dette fordi sjyet normalt inneholder gelatin, som bidrar til fordøyelsen av kokte og stekte proteiner. Bruk av kraft i måltidene fungerer på samme måte, hvor aminosyrer i gelatinet binder magesyre til de kokte og stekte proteinene (som ellers frastøter væske, magesyre inkludert) og sikrer fordøyelse." Sitat: PirkePetter, 25. oktober 2013 kl. 14.12.

"Tradisjonelt har også melkesyregjæret mat og drikke, surnede melkeprodukter inkludert, og/eller kryddere blitt brukt som fordøyelseshjelpere ved kokt og stekt mat." Sitat: PirkePetter, 25. oktober 2013 kl. 14.12.

"Nok en ide er å inkludere noe rå eller speket/raket/gravet/gjæret/røykt animalsk mat, inkludert upasteuriserte melkeprodukter, sammen med den kokte/stekte maten, slik at enzymer i førstnevnte matemner bidrar til fordøyelse av sistnevnte." Sitat: PirkePetter, 25. oktober 2013 kl. 14.12.

"Drikker basert på krydderurter, i form av f.eks te eller saft og uttrekk, eller i melkesyregjæret (f.eks meldrikke/kvass) eller gjæret form (ulike drikker med lav alkoholprosent – som bl.a beskrevet i boken Sacred and herbal Healing Beers - http://uploaded.net/file/si1v2oth), samt ulike kombinasjoner av surmelk og vann (skjøreblenge eller blande), sur myse og vann (syreblenge eller blande), eller kjernemelk og vann (saupblenge eller blande), og surprim og vann (primblenge eller blande) er hva man har drukket tradisjonelt både til måltider og som tørstedrikker. Kildene til de norske drikkene er ulike husmorbøker, Norsk Mat, og Drikkeskikker (av Astri Riddervold). Slike drikker stimulerer syreproduksjonen, om denne er lav, og bidrar til å fordøye måltidet pga innholdet av organiske syrer og andre fordøyelsesstimulerende substanser. I uoppvarmede drikker, også enzymer." Sitat: PirkePetter, 7. mars 2014 kl. 10.40.

"Det går også helt fint å blande f.eks surmelk eller sur myse med søt saft, da søtsmaken ikke reduserer virkningen av de organiske syrene eller enzymene, samtidig som de gjør drikken mer smakelig. Lager man saft selv fra egne frukter og bær, etc, så går det også an å blande i små mengder krydderurter som ikke påvirker saftsmaken negativt, og som dermed gjør saften til fordøyelseshjelper. Krydderteer kan også kjøles og iblandes saft eller annet søtningsmiddel, slik at de blir mer smakelige både for store og små. En fordøyelsesfremmende te av f.eks anis eller fennikel, gjerne med et hint av peppermynte eller karve i, blir betydelig mer smakelig når den avkjøles, tilsettes noe søtning, og deretter f.eks blandes med kullsyre. Da har man gjerne en helsedrikk også barn kan like." Sitat: PirkePetter, 7. mars 2014 kl. 10.40.

"Mindre måltider eller måltider som inkluderer fordøyelseshjelpere i form av f.eks kraft, melkesyregjæret mat og drikke, og/eller rå matemner som gir enzymer som bidrar til fordøyelsen, kryddere og salt, etc kan hjelpe, samt å alltid inkludere animalsk protein i måltidene" Sitat: PirkePetter, 24. april 2014 kl. 21.00.

"Reaksjonene dine på kefir er vanlige ved redusert syreproduksjon i magesekken, samt ved redusert aktivitet av enzymet diamin oksidase, som deaminerer/avgifter histamin, som det er en del av i melkesyregjæret mat og drikke. mao at du "reagerer" på histaminet. Uansett hva som er riktig her så vil dette utbedres etter 1-3 uker. prøv gjerne å drikke litt eplecidereddikk i et lite glass vann rett før kefirkonsum, og se om du opplever samme symptomer." Sitat: PirkePetter, 25. april 2014 kl. 23.32.

"Det er vanlig å spise veldig mye, samt å gjerne ha ekstra lyst på spesifikke matemner, i en periode etter kostomlegging. Noen er hekta på kefir eller surmelk, andre på kokosfett eller eggeplommer. Og atter andre spiser spekemat til den tyter ut over alt. Dette er som det skal være, og behovet vil avta ettersom kroppen omjusterer seg selv kjemisk." Sitat: PirkePetter, 25. april 2014 kl. 23.32.

"Mengde honning og smør er heller for lav enn for stor, og 6 eggeplommer er en god begynnelse, og absolutt ikke fråtsing." Sitat: PirkePetter, 25. april 2014 kl. 23.32.

"Gurkemeie er helt ok, men som krydderurter generelt så er den best brukt som del av matlaging, og ikke som "medisin" i større kvanta. Da med tanke på at et næringsrikt kosthold er all medisin man trenger, og hvor bl.a urter, kryddere og melkesyregjæret mat og drikke, samt eddik/oljekombinasjoner (eller hver for seg), som i vinaigretter, funker best som støttemidler og fordøyelsesfremmere." Sitat: PirkePetter, 24. oktober 2014 kl. 12.55.

"Kort sagt er et enzym og mikroorganismerikt kosthold det beste, hvilket betyr mye rå eller tradisjonelt konservert animalsk mat, upasteuriserte og surnede melkeprodukter, melkesyregjæret mat og drikke som tilbehør til hvert måltid, mye kort og mellomkjedet fett i form av upasteurisert fløte, rømme, smør og kokosolje. Når fettfordøyelsen er ok, og fett ikke fremmer negative reaksjoner eller ubehag, bør også talg og eventuelt smult inkluderes i kosten. Animalske matemner, inkludert eggeplommer og melkeprodukter, er også viktig for å øke kolesterolnivåene raskt." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2014 kl. kl. 03.03.

"Fete matemner, inkludert sjømat, er viktig for fettløselige vitaminer som A, D og K2, og de mest næringsrike matemner som finnes er innmat som bl.a lever, hjerte og nyrer. Innmat inneholder og så mye fettløselige vitaminer, i tillegg til mye B vitaminer, som bygger nye nerver og nervebaner sammen med magnesium." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2014 kl. kl. 03.03.

"Uraffinert salt er viktig i hvert eneste måltid, men kun så mye som han selv foretrekker smaksmessig. Enhver form for drikke bør inkludere en liten klype salt" Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2014 kl. kl. 03.03.

"De eneste tilskudd jeg anbefaler er magnesium i form av magnesiumolje og engelsk salt (for bad), samt gelatin til hvert måltid som ikke inkluderer hjemmelaget kraft. Kraft og gelatin bygger alt kollagen i kroppen. Gjæret fiskeleverolje er viktig om kosten ikke inkluderer gode kilder til vitamin D, som bl.a fet sjømat (ikke oppdrettsfisk)." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2014 kl. kl. 03.03.

"Minimalt med grønnsaker, og da kun kokte eller melkesyregjærede inntil fordøyelsen er optimal. Korn kun i form av surdeigsbrød (ekte), og eventuelt hvit ris som tilnehør til et ellers protein og fett (animalsk) basert kosthold." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2014 kl. kl. 03.03.