onsdag 1. januar 2020

USORTERT - PirkePetter om ME, Kronisk tretthetssyndrom, Fibromyalgi



"Min forståelse for kronisk tretthet/ME kommer fra hvordan kjemikalier og ubalanser i næringsnivåer forstyrrer kroppens energiproduksjon på flere måter. Dette inkluderer både svikt i energiproduksjonen i cellenes kraftverk/mitokondrier, så vel som svikt i omdanning av næring fra maten til energi i kroppen, hvor viktige enzymer eller koenzymer ikke fungerer pga at de er nøytralisert pga kjemikaliebelastning (som f.eks kvikksølv som nøytraliserer/inaktiverer alle selenbaserte enzymer/koenzymer), eller fordi næringstoffer som deltar i oppbyggingen/produksjonen av enzymene/koenzymene, eller som deltar som byggestener i enzymene/koenzymene, ikke er tilstede." Sitat: PirkePetter, 5.desember 2012, kl00:44.

"Når energiproduksjonen svikter i cellenes mitokondrier har man alle symptomer på kronisk tretthet, og det samme gjelder manglende omdaning av mat til energi kroppen kan bruke. Her er som nevnt enzymer og koenzymer involvert, da proteiner, fett og karbohydrater i kosten først må omdannes til andre substanser i kroppen før de kan brukes som energi eller byggestener." Sitat: PirkePetter, 5.desember 2012, kl00:44.

"Nok en faktor som er veldig vanlig i mennesker med kronisk tretthet/ME er nedsatt magesyreproduksjon og/eller tarmskader som reduserer næringsopptaket. Dette i seg selv medfører kroniske betennelsesreaksjoner, såkalte allergi og intoleransereaksjoner, og et immunsystem som er kontinuerlig opptatt med disse prosessene." Sitat: PirkePetter, 5.desember 2012, kl00:44.

"Og mangelen på næringsstoffer forverrer situasjonen ytterligere, da dette ikke bare gir kronisk mangel på energi og byggestener for hormoner, neurotransmittere, enzymer, koenzymer, immunceller og substanser, celler og blodceller, m.m, men også etter hvert stadig økende kjemikaliebelastning. Sistnevnte fordi mange næringsstoffer er helt nødvendige for avgiftning av ymse kjemikalier og helseskadelige substanser, slik at når disse mangler så øker kjemikaliebelastningen. Og kroppen tar også opp tungmetaller som likner manglende mineraler i molekylstruktur for at tungmetallene skal kunne overta en del av de manglende mineralenes funksjoner. Dette er en nødløsning, og en desperat handling fra kroppens side, og konsekvensene blir en stadig større grad av kjemikaliebelastning." Sitat: PirkePetter, 5.desember 2012, kl00:44.

"Kombinasjonen næringubalanse, kjemikaliebelastning, eventuell bruk av legemidler eller vaksiner, etc og energisvikt sammen med et kronisk overstresset immunsystem gir symptomer man bl.a kan definere som kronisk tretthet/ME." Sitat: PirkePetter, 5.desember 2012, kl00:44.

"2 av de vanligste og viktigste næringsmanglene er vitamin B12 og magnesium. Begge er nødvendige for bl.a nydannelse av gener, produksjon av ATP/energi i mitokondriene, avgiftning av kjemikalier og tungmetaller, blant mye annet. Begge er også nødvendige for normal lymfocytt og antistoffproduksjon, og mangel på en eller begge gir unormale lymfocytter (både B og T lymfocytter) med feil ”programmering” som ofte medfører at de går inn for å ødelegge helt normale og friske celler. Dette diagnostiseres som en autoimmun reaksjon, men er bare næringsmangel. Virkningen er at friske celler skades, mens årsaken er næringsmangel. Jeg mener det er logisk å gjøre noe med årsaken, heller enn å konsentrere seg om å stoppe eller ”behandle” skadevirkningene etter hvert som de oppstår. Førstnevnte tiltak helbreder problemet, mens sistnevnte modulerer og kontrollerer, samt opprettholder det, kanskje for livet. Slik at man dermed kan gi helseproblemet betegnelsen kronisk." Sitat: PirkePetter, 5.desember 2012, kl00:44.


"Mettet fett og kolesterol, samt fettløselige vitaminer, er kraftige antioksidanter som stopper betennelser. Betennelser er oksidasjonsprosesser, og hvor flerumettet fett er involvert, peroksidasjonsprosesser, slik at det som best stopper betennelser er antioksidanter. Især fettløselige."
Sitat: PirkePetter, 9. mai 2013 kl. 17.07.

 
"Binyresvekkelse er faktisk forholdsvis sjelden, og det er veldig mange næringsmangler som gir samtlige symptomer man definerer som dette. Også mangel på energiproduksjon i cellenes mitokondrier (der ATP dannes), hormonelle ubalanser, redusert magesyreproduksjon, tarmskader og betennelser som fremmer abnorm serotoninaktivitet, hypotyreose, hypoglykemi, diabetes, såkalte allergier og intoleranser, kjemikaliebelastning, hyppig konsumk av korn, soya, raps, plantefett, herdet fett, genmodifisert mat, m.m gir mer eller mindre alle symptomer man definerer som binyresvekkelse. I min konklusjon er derfor binyresvekkelse, som kronisk tretthetssyndrom og alle andre mystiske og udefinerte helseproblemer bare oppdiktet røykteppe for å bortforklare de egentlige årsaker involvert. Og som de fleste leger vet null og niks om."
Sitat: PirkePetter, 9. mai 2013 kl. 17.07.
 
"Utover konsum av næringsrik mat, evt bruk av magnesiumolje utvortes, eller bad i magnesiumsulfat/engelsk salt (magnesium er antistressmineral nummer 1) anbefales du å spise mer protein og fett i måltidene, og spise hver 3 time eller så. Dette for å forhindre blodsukkerfall som fremmer den stressreaksjonen du beskriver. Hver gang blodsukkeret faller under et visst nivå produseres adrenalin og kortisol som bl.a senker stoffskiftet (energiproduksjonen) og frigjør lagret glukose fra glykogenlagrene i lever og/eller muskler for bruk som energi. Adrenalin frigjør også lagret fett for drivstoff, hvilket er greit i en frisk kropp, især i en person som trener jevnlig. Men ikke i en syk kropp, da disse fettsyrene stopper skjoldbruskskjertelens hormonproduksjon (gir null energi), og forårsaker betennelser i hele kroppen. Dette igjen gir økte nivåer av serotonin, østrogen, evt prolaktin, mer kortisol og adrenalin, m.m og syklusen fortsetter i mange timer. Selv etter at du har spist et nytt måltid."
Sitat: PirkePetter, 9. mai 2013 kl. 17.07.



Om ME forsvinner raskt ved høyt vitamin A konsum forutsetter at det er mangel på akkurat vitamin A som er årsaken til ME i et gitt tilfelle. Og med mangel på vitamin A sikter jeg også til mangel som gjør at f.eks vitamin D ikke fungerer som det skal i kroppen, og hvor vitamin A da er den egentlige årsaken, eller grunnårsaken, hvor den utløsende årsaken, som bl.a ernæringsterapeuter, leger, etc gjerne anser som årsak, er mangel på vitamin D. Som du nok allerede kjenner til så må leveren ha tilstrekkelig sink for å omdanne vitamin A til hormonformen, slik at det kan være at man har både vitamin A og D i tilstrekkelige mengder, men mangler sink. Eller magnesium, som må til for å omdanne vitamin D til hormonformen som virker i kroppen. Eller du har alle nødvendige næringsstoffer i forholdsvis bra mengder i kosten, men enten har mage-tarmproblemer som gjør at du ikke tar opp et eller flere av disse, eller at du ofte spiser matemner rike på næringsstoffene sammen med mat og/eller drikke som blokkerer opptak og/eller utnyttelse i kroppen, eller som mangedobler forbruket av dem. Eller som mangedobler forbruket av bare et eneste av dem, men da et næringsstoffer som, via koenzymfunksjonen, kanskje er nødvendig for at de fleste andre virker som de skal i kroppen.

Legers referanseverdier for vitamin A er langt under rimelig optimale nivåer, og som med alle andre næringsstoffer så kan man ha alvorlig mangel i resten av kroppen selv om blodets nivåer er normale. Dette fordi kroppen opprettholder homeostase i blodet for enhver pris, også via å bryte ned resten av kroppen for å skaffe næringsstoffer som det er for lite av. Når mangel begynner å vise seg også i blodet, er man som regel i alvorlig mangelsituasjon i kroppen. Da forutsett at det ikke er snakk om et næringsstoff som kroppen er i stand til å danne fra andre næringsstoffer.

Sykdommer/tilstander med en eneste årsak, enten denne er næringsrelatert, kjemikalierelatert, hormonelt relatert, genetisk relatert, etc finnes ikke. Såkalte sykdommer er kjemiske prosesser, ubalanser, i kroppen som er i konstant flyt i bedre eller verre retning, og er aldri statiske eller kroniske i og av seg selv. Et helseproblem som vedvarer blir tilsynelatende kronisk så lenge ingenting gjøres med årsaken(e). For mange virker dette nok direkte kjettersk, og for andre genialt, men dette er helt elementær logikk, da kroppene våre lever og puster og forandrer seg hele tiden. Vi er tross alt ikke døde, slik at begreper som kronisk og statisk blir mer fornuftig

ME er ingen sykdom, men en prosess i utvikling, og har mange årsaker. I tillegg kommer hvor i prosessen man får diagnosen, da mellomstadiet, som er svikt i energiproduksjonen i mitokondrier, og hormonell og neurotransmitterubalanse, fremmer helt nye symptomer som ikke nødvendigvis kan relateres til de opprinnelige årsakene. Vi snakker mao om flere grunnårsaker, eller opprinnelige årsaker, og deretter nye årsaker som fortsetter den negative utviklingen inntil man, eller rettere sagt kroppen, nærmest føler for å omtrent gå i dvale. Hvilket viser, utover næringsubalanse og sannsynlig kjemikaliebelastning i mange tilfeller, forhøyet serotoninaktivitet som følge av bl.a tarmproblemer som betennelse, forstyrret ph og mikroflora. Næringsubalanser, kjemikaliebelastning og ubalansert, karbohydratdominert kosthold, fremmer også abnorm serotoninaktivitet. Og serotonin øker østrogennivåene, som regel adrenalin og kortisol også, samt prolaktin, og undertrykker stoffskiftet gjennom å undertrykke skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon. Serotonin underrtrykker dermed også energiproduksjonen i mitokondriene. I tillegg økes også enten produksjonen av histamin, eller frigjørelse av histamin fra mastceller øker, samtidig som aktivitetsnivået til de enzymene som demaminerer/avgifter histamin reduseres. Hvilket etterhvert gir varierende grad av svikt i mitokondriers energiproduksjon, så vel som alle symtpomene histaminubalanse/intoleranse gir. Deriblant en betydelig mengde såkalte allergi og intoleransesymptomer.


 http://liveneshage.blogspot.com/2012/10/en-oppklaring-rundt-gluten-er-pa-sin.html?showComment=1390944006946#c2235396047192644518




"..mer kokosfett vil nok være gavnlig da de mellomkjedede fettsyrene i kokosfettet kan brukes av kroppens kraftverk/mitokondrier til å produsere energi istedenfor glukose. Redusert energiproduksjon i mitokondriene er ofte en hovedfaktor i kronisk tretthetssyndrom. Og gjennom å øke energiproduksjonen i kroppens celler, dvs stoffskiftet i disse, så stimuleres skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon. Nedsatt funksjon av skjoldbruskkjertelen, dvs hypotyreose, er ofte en faktor i kronisk tretthet, da redusert stoffskifte betyr at alt i kroppen, inkludert energiproduksjon, går på sparebluss." Sitat: PirkePetter, 19.12.2012 kl. 00.36


"Kronisk forstoppelse i kvinner har også hypotyreose som hyppig årsak, og hypotyreose, dvs nedsatt stoffskifte og energiproduksjon i bl.a magecellene, kan videre forårsake nedsatt magesyreproduksjon. Hypotyreose er alltid involvert i kronisk tretthet, men kun som delårsak, da poenget er å finne hva som forårsaker det reduserte stoffskiftet. Eller å spise, drikke og leve på en måte som normaliserer skjoldbruskkjertelens funksjon, og også øker stoffskiftet på andre måter. Samt normaliserer leverfunksjonen, da hormonene skjoldbrukskkjertelen produserer omdannes til aktive former i leveren." Sitat: PirkePetter, 27.01.2013 kl. 01.28.

"Å øke stoffskiftet på andre måter er bl.a å spise så næringsrikt som mulig, og da også mye mellomkjedet og kortkjedet fett. Sistnevnte fordi slike fettsyrer stimulerer energiproduksjonen, og dermed stoffskiftet, i kroppens celler. Høyner man cellenes stoffskifte/energiproduksjon, påvirker man skjoldbruskkjertelen til å skjerpe seg og øke stoffskiftet. Økt proteinkonsum stimulerer dannelse av muskelceller, som har høyere stoffskifte enn andre celler, og salt og kryddere øker også stoffskiftet. Økt næringskonsum generelt, bidrar til økning av stoffskiftet på flere måter, hvor omdanning av næringsstoffer i maten til aktive virkestoffer i kroppen, samt økt avgiftningsevne, er de viktigste virkningene. Denne fremgangsmåten er også den beste ved kronisk tretthetssyndrom/ME, da den gjør noe med årsakene, istedenfor å bare omgå virkningene." Sitat: PirkePetter, 27.01.2013 kl. 13.15.

"Utmattelse, dypest sett, er svikt i mitokondrienes energiproduksjon, men ellers hormonelle ubalanser, næringsubalanser, kjemikaliebelastning, etc på andre nivåer." Sitat: PirkePetter, 27.01.2013 kl. 01.28.

"Om du har hypotyreose anbefales du å unngå grønnsaker i korsblomstfamilien da de forstyrrer skjoldbruskkjertelens funksjon. Hypotyreose er en vanlig delårsak i kronisk tretthetssyndrom, og alle former for redusert energiproduksjon." Sitat: PirkePetter, 16.01.2013 kl. 22.35.

"Kronisk tretthetssyndrom har mange årsaker, men alle dreier seg om enten næringsubalanser (for mye eller for lite av næringsstoffer) eller kjemikaliebelastning. I de fleste tilfeller snakker vi om begge tilstander samtidig. En veldig vanlig årsak, via tap av næringsstoffer utover at disse mangler i kostholdet, er nedsatt magesyreproduksjon/hypoklorhydria, da magesyre trenges for å fordøye de fleste næringsstoffer. Nok en vanlig årsak er tarmskader/betennelser, som saboterer opptak av næringsstoffer i tynntarmen." Sitat: PirkePetter, 26.10.2012 kl. 13.01.





"Ellers er det vikitg å unngå planteoljer som pesten, både fordi de stopper enzymaktiviteten i magen, slik at næringsstoffer ikke blir fordøyd, forårsaker betennelser i tarmen, og ikke minst stopper energiproduksjonen i svært mange av kroppens kraftverk/mitokondrier, slik at manglende energi/kronisk tretthet raskt blir konsekvensen." Sitat: PirkePetter, 15.10.2012 kl. 19.32.



"P-piller bidrar enormt til kjemisk ubalanse/sykdom gjennom den kunstige hormkonbalansen disse fører til, samt tapet av bl.a vitaminene B1, B2, B6, B9/folsyre, B12, C, E og magnesium og sink. Også coenzym10/Q10 reduseres betydelig, hvilket blant mye annet gir redusert energiproduksjon i alle kroppens kraftverk/mitokondrier. Reduksjon av både B vitaminene, samt magnesium og sink er svært alvorlig, da samtlige vitaminer og mineraler inngår i (hver for seg) opptil flere hundre enzymprosesser i kroppen, deriblant opptak og utnyttelse av karbohydrater, fett og proteiner, samt produksjon av energi i kroppens kraftverk/mitokondrier." Sitat: PirkePetter, 21.10.12 kl. 20.07.










"En belgisk professor, Kenny De Meirleir, anerkjent ME-spesialist, behandler ofte med en medisin som er ekstrakt av svinelever (nexavir/4ME). Han bruker forøvrig også mye B12 injeksjoner så vidt jeg vet, og div tilskudd for å bygge opp tarmen og evt avgifte kroppen for kvikksølv etc. Men også antibiotika og/el anti-virale medisiner da han ser at infeksjoner ofte er en årsak eller har blitt reaktivert som følge av at immunforsvaret ikke fungerer som det skal. ...jeg kjenner til ham, og er uenig i logikken bak alle hans konklusjoner. Nexavir er mot såkalt virus. Og så lenge vitenskapen har dokumentert i mer enn 20 år at virus ikke finnes så er han enten dum eller en bløffmaker som tjener gode penger på ME syke. Infeksjoner er et oppdiktet begrep for å tilsynelatende vise at bakterier eller virus forårsaker betennelse via infeksjon. Det er imidlertid gjennomdokumentert at det som starter betennelser i kroppen bl.a er mangel på antioksidanter, både fra kosten og produsert av kroppen selv. Mangler du f.eks vitamin A, slik at flerumettet fett i kroppen din peroksiderer, har du lokale betennelser på null komma niks, og uten noen såkalt infeksjon. Imidlertid vil bakterier i kroppen din begynne å reparere cellene, eller bryte dem helt ned om de er skadde. Bakterier "spiser" slaggstoffer og betennelsesvæske/puss, slim, etc, og bidrar dermed til å helbrede kroppen, ikke å skade den." Sitat: PirkePetter, 19.12.2012 kl. 15.13.




"Angående B12 mangel så snakker vi ikke bare om hypotyreose, fedme eller kronisk tretthet/ME, men også det meste som finnes av såkalte "autoimmune" sykdommer, samt MS, ALS, og alle former for degenerasjon i nervesystemet. Som f.eks dem man finner i diabetes #neuropati#, Parkinsons, såkalt ataksi, m.m" Sitat: PirkePetter, 05.12.2012 kl. 17.16.



"Mangel på vitamin B6, B9 og B12 gir alle forskjellige typer anemi, som videre bl.a gir samtlige symptomer man kjenner som kronisk tretthetssyndrom. B vitaminene deltar også i reparasjon og nydannelse av gener." Sitat: PirkePetter, 21.10.12 kl. 20.07.


KAFFE OG KOFFEIN
"Kaffe, både med og uten koffein, stimulerer overproduksjon av hormonet gastrin, som blant mye annet kødder med bukspyttkjertelen slik at den vokser og eventuelt utvikler abnorm celledannelse. Dvs svulstutvikling" Sitat: PirkePetter, 06.01.2013 kl. 18.10.

"De samme cellene produserer også et protein som binder vitamin B12, slik at når disse cellene fungerer på sparebluss så tas heller ikke vitamin B12 opp. Og B12 mangel alene gir kronisk tretthet, massiv abnorm celledannelse/kreftutvikling, og det meste baluba man kan tenke seg i kroppen." Sitat: PirkePetter, 06.01.2013 kl. 18.10.


Linker fra PP:
Litt info om anemisymptomer -
http://www.emedicinehealth.com/anemia/page3_em.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Anemia#Signs_and_symptoms

"Især mangel på B12 og magnesium er særdeles viktig pga alle prosessene i kroppen de kontrollerer, deltar i eller påvirker. Magnesium trenges bl.a for å omdanne B vitaminer fra maten til de aktive formene som virker i kroppen, og både magnesium og vitamin B12 er nødvendige for produksjon av magesyre, som du trenger for å ta opp næring fra maten." Sitat: PirkePetter, 21.10.12 kl. 20.07.



"Nok en ting er at vitaminene B3, B6, C og magnesium og sink er nødvendige for funksjonen til enzymene delta-6-desaturase og delta-5-desaturase, som er nødvendige for å omdanne fettsyrer fra maten til de fettsyrer som blir en del av kroppen. Uten disse enzymene omdannes f.eks ikke linolsyre til gammalinolensyre eller arakidonsyre, eller linolensyre til fiskefettsyrene EPA og DHA." Sitat: PirkePetter, 21.10.12 kl. 20.07.


Linker fra PP:
Litt info om B12 mangel -
http://b12awareness.org/about-b12/signs-symptoms-neurologic-psychiatric-hematologic-infants-children/
http://chriskresser.com/b12-deficiency-a-silent-epidemic-with-serious-consequences


Linker fra PP:
Og magnesiummangel -
http://www.mgwater.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium_deficiency_(medicine)#Symptoms
http://magnesiumforlife.com/medical-application/







"Den vanligste årsaken til ME hva gjelder blod er anemi, og da som regel anemi forårsaket av mangel på ulike B vitaminer, især B12, som gir perniciøs anemi. Mangel på heme er også vanlig. Beste kilde til både B vitaminer og heme er lever." Sitat: PirkePetter, 27.09.2012 kl. 01.05.

"Mangel på heme, som er nødvendig for å danne hemoglobin, forårsaker også Rouleauxformasjon av røde blodceller da mangel på hemoglobin, som har en negativ elektrisk ladning, gjør at de røde blodcellene ikke frastøter, men tiltrekker hverandre, og dermed klumper seg sammen." Sitat: PirkePetter, 27.09.2012 kl. 01.05.



"De samme B vitaminene er også involvert i kronisk tretthet og ME, da de trenges for å aktiver een prosess som kalles metyleringssyklusen. Mer info her - http://drmyhill.co.uk/wiki/CFS_-_The_Methylation_Cycle" - Jeg deler imidlertid ikke forfatterinnens ideer om å bruke de aktiverte formene av B vitaminene, da det blir for mye "medisin" for meg." Sitat: PirkePetter, 27.09.2012 kl. 21.07.

"Jeg har info i forskjellige bøker og artikler, samt mye forskningsreferanser. Du finner sistnevnte via offentlige databaser som f.eks her - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ - Her kan du søke på alle forskning som noensinne har vært publisert i ulike media angående f.eks ME" Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.

"Andre dokumenterte årsaker er mangel på kolesterol, mettet fett/især kort og mellomkjedede fettsyrer, germanium, jern, jod, kalium, kalsium, magnesium, natrium, selen, sink, vitaminene A, D, E og B5, B6 og B12, og protein/aminosyrene aspartinsyre, citrullin, cystein, fenylalanin, glutamin, glycin, karnitin, serin, og tyrosin for å nevne noen av de næringsmangler som utgjør ME." Sitat: PirkePetter, 24.05.2012 kl. 03.54


"..så mye vitamin C som du anbefaler blokkerer opptak og utnyttelse av vitamin B12, som alene kan forårsake både ME og hypotyreose, samt alle næringsmangelsykdommer som følger nedsatt magesyreproduksjon. Dette fordi B12 er nødvendig for produksjon av magesyre." Sitat: PirkePetter, 24.05.2012 kl. 03.54



"Både fiskefett og plantefett er gjennomdokumentert å svekke energiproduksjonen i kroppens mitokondrier, og som er hovedfundamentet for de symptomer man kaller kronisk tretthetssyndrom. Kun gjæret fiskefett som kommer med rikelige mengder naturlige antioksidanter er ikke skadelig" Sitat: PirkePetter, 15.05.2012 kl. 03.12.


"Tar du ikke opp næring vil hele kroppen din gå på sparebluss, slik at du raskt utvikler hypotyreose/lav skjoldbruskkjertelfunksjon, kronisk tretthetssyndrom, fibromyalgi og ymse såkalte allergier og intoleranser utover såkalt immunrelaterte sykdommer." Sitat: PirkePetter, 09.04.2012 kl. 16.40.

"Du bør også unngå (heste og) grisekjøtt i en periode, da slikt kjøtt inneholder alt for mye umettet fett, og er en vanlig årsak til bl.a kronisk tretthetssyndrom." Sitat: PirkePetter, 09.04.2012 kl. 16.40.



"ME er svikt i energiproduksjonen i cellenes kraftverk/mitokondrier, og dette kan kun skje om kroppen mangler de næringsstoffer (kolesterol inkludert, da kolesterol stabiliserer og beskytter mitokondriene) som trenges i denne prosessen, eller er kjemikaliebelastet (som uansett betyr at man samtidig har næringsmangel), eller lever på et kosthold som består av mye planteoljer (slår ut energiproduksjonen i mitokondriene og blokkerer opptak av bl.a proteiner, vitamin A og D, og forbruker kroppens antioksidanter/skaper betennelser, samt blokkerer kroppens kolesterolproduksjon), transfett, frukt og grønt, eller unaturlige matemner som soya og korn, frø, nøtter og belgfrukter som ikke har vært bløtlagt eller gjæret før konsum, m.m." Sitat: PirkePetter, 11.05.2012 kl. 20.21.

"Manglende eller nedsatt magesyreproduksjon, som medfører næringsmangel, er også en vanlig årsak, og det samme er skader i tynntarmen, av samme grunn. Mangel på mineraler som bl.a magnesium, sink, og natrium, vitaminer som B1, B3 og B5, samt protein/aminosyrer som glycin, glutamin, lysin og histamin gjør at magecellenes mitokondrier ikke gidder produsere energi/ATP, og dermed heller ingen magesyre. Og ingen magesyre betyr null produksjon av "intrinsisk faktor" som produseres av de samme cellene som produserer magesyre, og som er helt nødvendig for opptak av vitamin B12. Ingen B12 = ME og hypotyreose og omtrent alt innimellom, nedsatt magesyreproduksjon inkludert. Nedsatt eller manglende magesyre medfører tap av protein og det meste av vitaminer og mineraler, og også at ph i hele resten av tarmen forstyrres, slik at hele fordøyelsessystemet slås mer eller mindre ut. Og da er man ute på helsemessig lang tur på en kort brygge." Sitat: PirkePetter, 11.05.2012 kl. 20.21.

"Min forståelse for kronisk tretthet/ME kommer fra hvordan kjemikalier og ubalanser i næringsnivåer forstyrrer kroppens energiproduksjon på flere måter. Dette inkluderer både svikt i energiproduksjonen i cellenes kraftverk/mitokondrier, så vel som svikt i omdanning av næring fra maten til energi i kroppen, hvor viktige enzymer eller koenzymer ikke fungerer pga at de er nøytralisert pga kjemikaliebelastning (som f.eks kvikksølv som nøytraliserer/inaktiverer alle selenbaserte enzymer/koenzymer), eller fordi næringstoffer som deltar i oppbyggingen/produksjonen av enzymene/koenzymene, eller som deltar som byggestener i enzymene/koenzymene, ikke er tilstede." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.44.

"Når energiproduksjonen svikter i cellenes mitokondrier har man alle symptomer på kronisk tretthet, og det samme gjelder manglende omdaning av mat til energi kroppen kan bruke. Her er som nevnt enzymer og koenzymer involvert, da proteiner, fett og karbohydrater i kosten først må omdannes til andre substanser i kroppen før de kan brukes som energi eller byggestener." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.44.

"Nok en faktor som er veldig vanlig i mennesker med kronisk tretthet/ME er nedsatt magesyreproduksjon og/eller tarmskader som reduserer næringsopptaket. Dette i seg selv medfører kroniske betennelsesreaksjoner, såkalte allergi og intoleransereaksjoner, og et immunsystem som er kontinuerlig opptatt med disse prosessene." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.44.

"Og mangelen på næringsstoffer forverrer situasjonen ytterligere, da dette ikke bare gir kronisk mangel på energi og byggestener for hormoner, neurotransmittere, enzymer, koenzymer, immunceller og substanser, celler og blodceller, m.m, men også etter hvert stadig økende kjemikaliebelastning. Sistnevnte fordi mange næringsstoffer er helt nødvendige for avgiftning av ymse kjemikalier og helseskadelige substanser, slik at når disse mangler så øker kjemikaliebelastningen. Og kroppen tar også opp tungmetaller som likner manglende mineraler i molekylstruktur for at tungmetallene skal kunne overta en del av de manglende mineralenes funksjoner. Dette er en nødløsning, og en desperat handling fra kroppens side, og konsekvensene blir en stadig større grad av kjemikaliebelastning." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.44.

"Kombinasjonen næringubalanse, kjemikaliebelastning, eventuell bruk av legemidler eller vaksiner, etc og energisvikt sammen med et kronisk overstresset immunsystem gir symptomer man bl.a kan definere som kronisk tretthet/ME." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.44.

"2 av de vanligste og viktigste næringsmanglene er vitamin B12 og magnesium. Begge er nødvendige for bl.a nydannelse av gener, produksjon av ATP/energi i mitokondriene, avgiftning av kjemikalier og tungmetaller, blant mye annet. Begge er også nødvendige for normal lymfocytt og antistoffproduksjon, og mangel på en eller begge gir unormale lymfocytter (både B og T lymfocytter) med feil ”programmering” som ofte medfører at de går inn for å ødelegge helt normale og friske celler. Dette diagnostiseres som en autoimmun reaksjon, men er bare næringsmangel. Virkningen er at friske celler skades, mens årsaken er næringsmangel. Jeg mener det er logisk å gjøre noe med årsaken, heller enn å konsentrere seg om å stoppe eller ”behandle” skadevirkningene etter hvert som de oppstår. Førstnevnte tiltak helbreder problemet, mens sistnevnte modulerer og kontrollerer, samt opprettholder det, kanskje for livet. Slik at man dermed kan gi helseproblemet betegnelsen kronisk." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.44.

"Vi kan argumentere for om næringsmangelen skyldes kjemikaliebelastning i utgangspunktet, hvor kjemikalier har blokkert funksjonen til B12/magnesium, eller tappet kroppen for en eller begge næringsstoffer, men uansett hvor vi begynner eller slutter i årsaks og virkningsrekkefølgen så kommer vi tilbake til næringsstoffer. Som jo er hva kroppen består av." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.45.

"Andre næringsstoffer som er helt nødvendige for lymfocyttenes produksjon og funksjon er vitaminene A, D, B2, B5, B6, B7/biotin, og aminosyrer som glutamin, histidin, karnosin, prolin/tioprolin og taurin. Imidlertid er dette med b-celler bare en brøkdel av hele symptombildet hva gjelder kronisk tretthetssyndrom/ME," Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.45.


"Har du lest boken De Bortgjemte av Jørgen Jelstad? Jeg har ikke lest boken du viser til, og bryr meg ikke heller. Opp gjenom åra har jeg hjulpet mange mennesker med bl.a kronisk tretthet/ME, fibromyalgi, MS, ALS, og andre svært usosiale kjemiske ubalanser, psykiske og mentale helseproblemer inkludert, og ut fra de tilbakemeldinger jeg har fått har jeg en suksessrate på 100%. De eneste jeg ikke har kunnet hjelpe er dem som av forskjellige grunner har gitt opp å hjelpe seg selv." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.

"Å lage maten fra grunnen av med rene og giftfrie råvarer er ikke alltid det letteste i dagens industristyrte samfunn, og mange sliter også med fordommer og frykt, f.eks ovenfor konsum av mer mettet fett, kolesterol, mer proteiner, etc da vi alle jo har blitt flasket opp med løgner om disse som sykdomsårsaker. Mange er alene også, til og med selv om de har en hel familie, og eventuelt venner rundt seg, da familie og venner rett som det er kan finne på å motarbeide og bekjempe en syk persons ønske om å spise mer tradisjonelt, ettersom fordommer og forutinntatte meninger og klokkertro på leger og på såkalte ”eksperter” styrer disse menneskenes tankegang." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.

"Det skjer aldri at de såkalte symptomene starter brått, som du sier, da veldig mange symptomer som varsler om hva som foregår i kroppen normalt blir ignorert eller ikke forstått av personen det er snakk om. Svært mange ting de fleste av oss tar for gitt er en del av liv og lære, så som forstoppelse og diare, hodepine, stive muskler og spenninger, søvnproblemer, smerter her og der, såkalte forkjølelser og bihuleproblemer, kramper, redusert syn, konsentrasjons og hukommelsesproblemer, vekttap eller det motsatte, PMS, m.m pleier å være en del av situasjonen før den såkalte kronisk trettheten ”plutselig” er et faktum. Leger bryr seg ikke om å kjenne til slikt, og bortforklarer derfor normalt alvorlige helseproblemer ved å skylde på virus eller bakterier. Dvs såkalte infeksjoner." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.

"Når det gjelder virus så er det gjennomdokumentert av professor i genetikk, Barbara McClintock, at det legemiddelindustrien/legevitenskapen kaller virus egentlig er kroppens egne nydannede genkombinasjoner som den bruker som en viktig del av dens selvregulerings og selvhelbredelsesmekanismer. Pluss på all forskningen som viser at virus aldri har blitt isolert, at alt man har som bevis for viruseksistens er såkalte antistoffer, samt alle forsøkene hvor man har funnet at kjemikalier så vel som både for mye og for lite av ymse næringsstoffer forårsaker alle kjente symptomer/helseproblemer man påstår skyldes virus, eller patogene bakterier, så faller denne manglende logikken fra av seg selv." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.


"Om tradisjonskosthold skal ta lang tid angående helbred kommer helt an på hvor mye man satser. Jo flere av de råd jeg pleier å gi som blir praktisert, desto raskere helbred, og jo mer man nøler med å praktisere enkelte råd, eller helt utelater det som ikke passer en til fordel for dem man synes går greit, desto lenger tid vil det hele ta. Spis rå/lite varmebehandlet lever hver dag og sjansen er svært stor for at du ikke lenger har kronisk tretthetssyndrom/ME i løpet av bare noen dager, opp til en en uke. Da forutsatt at du har normal mage-tarmfunksjon slik at næringsstoffene blir tatt opp og utnyttet umiddelbart." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.

"Når det gjelder helbredsreaksjoner så styrer du disse til enhver tid selv, og kan kutte ned på de matemner, etc du bruker for å bli frisk. Og du kan også bruke kryddere, adaptogener og andre former for terapier samtidig, og som vil kontrollere helbredsreaksjonene. Varme krydderteer f.eks, ville ha hjulpet kroppen gjennom, samt akselerert de reaksjonene du oppgir, slik at kroppen ble raskere ferdig med prosessen." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.

"Infeksjoner finnes ikke, slik at infeksjon ikke er relevant for noen former for helseproblemer. Det leger kaller infeksjon, om vi helt utelater myten om eksistensen av virus, er når mangel på f.eks vitamin A eller andre antioksidanter fører til peroksidering av flerumettet fett eller ukontrollert oksidering av andre substanser i et gitt kroppsvev/organ. Når dette skjer strømmer ikke bare hvite blodceller til vevet/organet, men også horder av bakterier som umiddelbart begynner å både bryte ned og reparere skadde celler, og også å spise avfallstoffer som dannes i prosessen. Når leger finner disse bakteriene i sykt vev så er det mao fordi de jobber med å reparere dette, og ikke fordi de har forårsaket problemet i utgangspunktet. Det er dermed meningsløst å inkludere infeksjonshypoteser i et hvilket som helst sykdomsbilde." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.

"Erstatter vi ordet infeksjon med ubalanserte måltider, konsum av matemner som er direkte betennelsesfremmende, stress, søvnløs natt, kjip dag på jobben, krangel med kjæresten, dødsfall i familien, sorg, etc så har vi en mulig utløsende årsak. Men da en utløsende årsak som virker som den gjør fordi man allerede er i alvorlig næringsubalanse og/eller kjemikaliebelastning. Som dråpen som får det allerede fulle begeret til å flyte over. Og da er det dråpen som får legene oppmerksomhet, når det de egentlig burde finne ut av er hva som fyller begeret i utgangspunktet." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.

"En slik dominovirkning tar normalt tid for å utvikles, men plutselig eksponering for en større dose av f.eks kvikksølv eller andre tungmetaller og kjemikalier gjennom medikamenter, vaksiner, teflon, tannkrem og munnhygieneprodukter, amalgam, en knust sparepære (inneholder veldig mye kvikksølv), m.m kan slå ut så mange av kroppens enzym og koenzymsystemer, samt tappe kroppen samtidig for så mange næringsstoffer på en gang, at en dominovirkning kan skje umiddelbart." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.

"Det finnes ingen årsaker til kronisk tretthetssyndrom/ME i immunforsvaret, som for øvrig ikke finnes (90% av kroppens såkalte immunforsvar er tarmfloraen), eller i nervesystemet, da det du finner der er virkninger, ikke årsaker. Det som forårsaker immun eller nervereaksjonene er hva man bør gjøre noe med. Ellers bedriver man bare kjegling med vindmøller, lik den godeste, sinnsforvirrede Don Quijote. Og slik kjegling helbreder ikke, men bare undertrykker eller kontrollerer symptomer, hvilket er det eneste legemiddelindustrien og leger tjener penger på." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.




MEDIKAMENTBRUK VED ME:
"Rituximab..og jeg tror ikke på at medikamentet du nevner har den suksessraten som oppgis. Det er som med de fleste medikamenter, kosttilskudd inkludert, at bare suksesshistorier oppgis, og alle som ikke ble hjulpet av medikamentet, eller som ble mye verre, eller som til og med døde som følge av bruken (eller som døde under de opprinnelige testene), ikke oppgis. Og medikamentet er livsfarlig." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.45.

"Man lever ikke, som du sier, et ”friskt, vanlig liv” så lenge man er avhengig av et legemiddel, og da til og med et legemiddel som brukes som kjemoterapi. Dette er selvbedrageri. Istedenfor å ta kverken på immunceller kan man heller sørge for at de oppfører seg normalt i utgangspunktet, via næringsstoffer disse trenger både for å produseres i bl.a benmargen så vel som for å virke som de skal i kroppen. Men som sagt er dette med lymfocytter bare en brøkdel av hele symptombildet når det gjelder kronisk tretthetssyndrom/ME." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.


Linker fra PP:
Mer info -
Lack of Stomach Acid Problem In CFS and Fibromyalgia Patients ?
http://www.fightingfatigue.org/?p=1271

Hypochlorhydria - A Review -
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Oct/ai_78900837/
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Nov/ai_79757242
http://www.nutritional-healing.com.au/content/articles-content.php?heading=Stomach%20acid%20deficiency%20(Hypochlorhydria)

Hypotyreose og ME -
http://www.litalee.com/shopexd.asp?id=180
http://drmyhill.co.uk/wiki/Hypothyroidism_-_A_Common_Hormonal_Problem_in_CFS
http://ezinearticles.com/?Hypothyroidism,-Fibromyalgia,-and-Chronic-Fatigue-Syndrome&id=6359595
http://raypeat.com/articles/articles/hypothyroidism.shtml
http://curezone.com/upload/Audio/Iodine/Dr_Mark_Starr_ORN_pt_1.mp3
http://curezone.com/upload/Audio/Iodine/Dr_Mark_Starr_ORN_pt_2.mp3
CFS-and-mitochondria ?
http://www.ecomed.org.uk/wp-content/uploads/2009/03/cfs-and-mito-paper.pdf


Linker fra PP:
Info –
http://chemocare.com/chemotherapy/drug-info/Rituxan.aspx
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/meds/a607038.html
http://arthritis.about.com/b/2006/12/19/rituxan-safety-alert-follows-death-of-two-lupus-patients.htm
http://www.alexanderinjury.com/rituxan-causes-deadly-brain-infections/
http://www.gene.com/gene/products/information/pdf/rituxan-prescribing.pdf
http://www.webmd.com/drugs/drug-5206-Rituxan+IV.aspx?drugid=5206&drugname=Rituxan+IV
http://www.getwellnatural.com/rituxan.aspx
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3080364/?tool=pubmed
http://www.x-rx.net/blog/2011/10/rituximab-the-big-guns-for-mecfs.html
http://rc.kfshrc.edu.sa/rcf/E_Library/NMDR/Case%20of%20mononeuritis%20multiplex.pdf
http://www.medscape.com/viewarticle/754000
http://annonc.oxfordjournals.org/cgi/content/abstract/17/9/1424
http://informahealthcare.com/doi/abs/10.1080/10428190902730219
http://bloodjournal.hematologylibrary.org/cgi/content/abstract/106/3/795
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=search&term=16892074+
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM200306263482619
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2790794/
http://www.hindawi.com/crim/medicine/2012/680431/
http://www.ersj.org.uk/content/35/3/681.full



INFO FRA PP:
O.K., so now we put in Rituximab, which kills the B cells. What happens?
Well, the inflammatory cytokines drop down, as does inflammation. This lowers the oxidative stress, taking a big demand off glutathione, which is then able to rise to at least some degree.

Aficionados of the GD-MCB hypothesis will immediately suspect that a big part of the symptomatology of ME/CFS will diminish, since the causes of a large fraction, perhaps the majority, of ME/CFS symptoms can be traced directly to the depletion of glutathione.

So voila! The patient feels better, until her/his B cells grow back, and the whole process repeats itself, making her/him miserable again. So we hit the patient with another dose of Rituximab, and she/he bounces back up, and so on. If we do succeed in permanently devastating the B cells, what happens in the longer term? Certainly they were there for a purpose. Will the body be adequately defended against its enemies in the future? I think that’s a big question –
http://cfsjourney.org/cfsbreakthrough/rituximab-cfs/



Linker fra PP:
B12 mangel -
http://www.b12-deficiency-symptoms.net/
http://www.veganhealth.org/b12/sympt
http://www.howweheal.com/vitaminb12.htm


Linker fra PP:
  • http://www.fightingfatigue.org/?p=1271
  • http://www.nutritional-healing.com.au/content/articles-content.php?heading=Stomach%20acid%20deficiency%20(Hypochlorhydria)
  • http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Oct/ai_78900837/
  • http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Nov/ai_79757242
  • http://www.ecomed.org.uk/wp-content/uploads/2009/03/cfs-and-mito-paper.pdf
  • http://www.westonaprice.org/metabolic-disorders/copper-zinc-imbalance





Linker fra PP:
Natriumbenzoat som årsak til energisvikti i mitokondrier/Kronisk Tretthet -
http://www.virusmyth.com/aids/hiv/sblubejob.htm
http://www.second-opinions.co.uk/sodium-benzoate.html
http://www.wisegeek.com/what-is-sodium-benzoate.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_benzoate













Jeg har tatt vare på dette svaret som PP <3 skrev i 2012, sannsynligvis til en med såkalt ME. Han vier tilsammen mer enn ett døgn av sin tid på å besvare innsenderens spørsmål. Jeg har arkivert det som "PPs filosofi", fordi det dekker egentlig de fleste helseproblemer. NB: Det er langt.
5. desember 2012 kl. 00:46
Opp gjennom åra har ernæringsfysiologen jeg hele tiden refererer til, hjulpet mange mennesker med bl.a kronisk tretthet/ME, fibromyalgi, MS, ALS, og andre svært usosiale kjemiske ubalanser, psykiske og mentale helseproblemer inkludert, og ut fra de tilbakemeldinger han har fått, har han hatt en suksessrate på 100%. De eneste han ikke har kunnet hjelpe, er de som av forskjellige grunner har gitt opp håpet om å hjelpe seg selv.
Å lage maten fra grunnen av med rene og giftfrie råvarer er ikke alltid det letteste i dagens industristyrte samfunn, og mange sliter også med fordommer og frykt, f.eks overfor konsum av mer mettet fett, kolesterol, mer proteiner, etc da vi alle jo har blitt flasket opp med løgner om disse som sykdomsårsaker. Mange er alene også, til og med selv om de har en hel familie, og eventuelt venner rundt seg, da familie og venner rett som det er kan finne på å motarbeide og bekjempe en syk persons ønske om å spise mer tradisjonelt, ettersom fordommer og forutinntatte meninger og klokkertro på leger og såkalte ”eksperter”, styrer disse menneskenes tankegang.
Det skjer aldri at de såkalte symptomene starter brått, da veldig mange symptomer som varsler om hva som foregår i kroppen normalt blir ignorert eller ikke forstått av personen det er snakk om.
Svært mange ting de fleste av oss tar for gitt er en del av liv og lære, så som forstoppelse og diaré, hodepine, stive muskler og spenninger, søvnproblemer, smerter her og der, forkjølelser og bihuleproblemer, kramper, redusert syn, konsentrasjons- og hukommelsesproblemer, vekttap eller det motsatte, samt PMS, mm pleier å være en del av situasjonen, før den såkalte kronisk trettheten ”plutselig” er et faktum. Leger bryr seg ikke om å kjenne til slikt, og bortforklarer derfor vanligvis alvorlige helseproblemer ved å skylde på virus eller bakterier. Dvs såkalte infeksjoner.
Når det gjelder virus, så er det gjennomdokumentert av professor i genetikk, Barbara McClintock, at det legemiddelindustrien/legevitenskapen kaller virus egentlig er kroppens egne nydannede genkombinasjoner som den bruker som en viktig del av dens selvregulerings- og selvhelbredelsesmekanismer. Pluss på all forskningen som viser at virus aldri har blitt isolert, at alt man har som bevis for viruseksistens er såkalte antistoffer, samt alle forsøkene hvor man har funnet at kjemikalier så vel som både for mye og for lite av ymse næringsstoffer, forårsaker alle kjente symptomer/helseproblemer man påstår skyldes virus, eller patogene bakterier, så faller denne manglende logikken fra hverandre av seg selv.
Man lever ikke «et friskt, vanlig liv” så lenge man er avhengig av et legemiddel, og da til og med et legemiddel som brukes som f eks kjemoterapi. Dette er selvbedrageri. Istedenfor å ta kverken på immunceller kan man heller sørge for at de oppfører seg normalt i utgangspunktet via næringsstoffer disse trenger, både for å produseres i bl.a benmargen så vel som for å virke som de skal i kroppen. Men som sagt, er dette med lymfocytter bare en brøkdel av hele symptombildet når det gjelder kronisk tretthetssyndrom/ME.
Om tradisjonskosthold skal ta lang tid angående helbred, kommer helt an på hvor mye man satser. Jo flere av de råd han pleier å gi som blir praktisert, desto raskere helbred, og jo mer man nøler med å praktisere enkelte råd, eller helt utelater det som ikke passer en til fordel for dem man synes går greit, desto lenger tid vil det hele ta. Spis rå/lite varmebehandlet lever hver dag, og sjansen er svært stor for at du ikke lenger har kronisk tretthetssyndrom/ME i løpet av bare noen dager, opp til en en uke. Da forutsatt at du har normal mage-tarmfunksjon, slik at næringsstoffene blir tatt opp og utnyttet umiddelbart.
Når det gjelder helbredsreaksjoner så styrer du disse til enhver tid selv, og kan kutte ned på de matemner, etc du bruker for å bli frisk. Og du kan også bruke kryddere, adaptogener og andre former for terapier samtidig, og som vil kontrollere helbredsreaksjonene. Varme krydder-teer f.eks, ville ha hjulpet kroppen gjennom, samt akselerert reaksjoner, slik at kroppen ble raskere ferdig med prosessen.
Infeksjoner finnes ikke, slik at infeksjon ikke er relevant for noen former for helseproblemer. Det legevitenskapen kaller infeksjon, om vi helt utelater myten om eksistensen av virus, er når mangel på f.eks vitamin A eller andre antioksidanter fører til peroksidering av flerumettet fett, eller ukontrollert oksidering av andre substanser i et gitt kroppsvev/organ. Når dette skjer, strømmer ikke bare hvite blodceller til vevet/organet, men også horder av bakterier som umiddelbart begynner å både bryte ned og reparere skadde celler, og også å spise avfallsstoffer som dannes i prosessen. Når leger finner disse bakteriene i sykt vev så er det mao fordi de jobber med å reparere dette, og ikke fordi de har forårsaket problemet i utgangspunktet. Det er dermed meningsløst å inkludere infeksjonshypoteser i et hvilket som helst sykdomsbilde.
Erstatter vi ordet infeksjon med ubalanserte måltider, konsum av matemner som er direkte betennelsesfremmende, stress, søvnløs natt, kjip dag på jobben, krangel med kjæresten, dødsfall i familien, sorg etc, så har vi en mulig utløsende årsak. Men da en utløsende årsak som virker som den gjør bare fordi man allerede er i alvorlig næringsubalanse og/eller kjemikaliebelastning. Som dråpen som får det allerede fulle begeret til å flyte over. Og da er det dråpen som får legenes oppmerksomhet, når det de egentlig burde finne ut av er hva som fylte begeret i utgangspunktet.
En slik dominovirkning tar tid for å utvikles, men plutselig eksponering for en større dose av f.eks kvikksølv eller andre tungmetaller og kjemikalier gjennom medikamenter, vaksiner, teflon, amalgam, en knust sparepære (inneholder veldig mye kvikksølv), m.m, kan slå ut så mange av kroppens enzym og koenzymsystemer, samt tappe kroppen samtidig for så mange næringsstoffer på en gang, at en dominovirkning kan skje umiddelbart.
Det finnes ingen årsaker til kronisk tretthetssyndrom/ME i immunforsvaret, (90% av kroppens såkalte immunforsvar er tarmfloraen), eller i nervesystemet, da det du finner der er virkninger, ikke årsaker. Det som forårsaker immun- eller nervereaksjonene er hva man bør gjøre noe med. Ellers bedriver man bare kjegling med vindmøller, lik den godeste, sinnsforvirrede Don Quijote. Og slik kjegling helbreder ikke, men bare undertrykker eller kontrollerer symptomer, hvilket er det eneste legemiddelindustrien og leger tjener penger på.
6. desember 2013 kl. 05:34
Du skriver lenger oppe at du skal bruke tid på å lese kommentarer, men kommer deretter med det du kaller problemer, og som viser at du faktisk ikke har lest hva jeg skriver om det du har problemer med?
1 – hva gjelder karbohydrater så har jeg gjentatte ganger skrevet at man kan spise mer om man er fysisk aktiv, men at protein og fett alltid bør dominere for blodsukkerkontroll. Karbohydrater er dessuten bare den ene siden av saken, hvor næringsstoffer som forbrukes i sukkerstoffskiftet også er like viktige som selve sukkeret. På den måten at økt karbohydratkonsum øker forbruket av bl.a magnesium, som også både forbrukes i høyere grad ved trening, i tillegg til at økte nivåer også forsvinner via svette og urin. Akutt mangel på magnesium gir hjerteinfarkt, da magnesium styrer hjerterytmen.
Mange elektrolyttdrikker inkluderer magnesium, samt natrium, for å forhindre dette, men inneholder ikke alle de andre næringsstoffene som forbrukes i sukkerstoffskiftet, eller som er nødvendig for magnesiums funksjoner i kroppen, slik at økt karbohydratkonsum uten samtidig økt næringskonsum vil fremme mangelsymptomer på disse, og dermed såkalt sykdom.
Trening over 90 minutter sammenhengende, eller flere ganger pr døgn fremmer adrenalin og kortisolreaksjoner som også øker tapet av bl.a magnesium, hvilket videre gir økt risiko for en lang rekke helseproblemer på sikt, og akutt hjertesvikt umiddelbart. Har man brukt opp blodsukkeret og kommet dithen at man begynner på glykogenlagrene er man i stressreaksjon, da det er adrenalin og kortisol som står for dette. Min anbefaling til aktive indrettsutøvere er derfor økt konsum av karbohydrater, men kontrollert av protein og fett. Delvis også for å involvere glukagon, og ikke bare insulinrespons. Jeg pleier også å anbefale hjemmelagede elektrolyttdrikker for konsum under og i mellom trening, slik at blodsukkernivået holdes stabilt, og blodsukkerfall, som gir adrenalin og kortisolrespons, unngås.
For natriums rolle i uhelse forbundet med trening og økt stress ved økt belastning, sjekk ut hyponatremi/hyponatremia.
2 – hva gjelder grønnsaker så er mitt fokus å øke næringsnivåer, samt unngå matemner som lager problemer i mage-tarmsystemet, slik at fiber, gluten, antinæringsstoffer, etc anbefales redusert mens man er i helbredsfasen. Mitt fokus er syke mennesker, ikke idrettsutøvere. Din antakelse om at alt jeg anbefaler bør være melkesyregjæret er feil
3 – surdeigsbrød er ikke karbohydratkilde av betydning all den tid det meste av karbohydrater er omdannet til organiske syrer under gjæringsprosessen
4 – hva gjelder anbefaling om bløtlegging eller gjæring av matemner så er dette for å nøytralisere antinæringsstoffer, slik at man tar opp maksimalt med næringsstoffer i alle måltider, samtidig som ingen negative faktorer i maten svekker eller skader fordøyelseskapasiteten/fordøyelsessystemet
5 – hva økobønder synes om mine utsagn er irrelevant all den tid økodyr får nøyaktig de samme matemnene som industridyr. Dvs soya, korn, raps, planteoljer, etc. Forskjellen ligger i mindre om noe tilsetningsstoffer og sprøytegiftrester, samt en del høyere næringsnivåer i og med at økofor ikke er dyrket med kjemisk gjødsel. Like fullt er det snakk om de samme matemnene, og som i all seriøs forskning som noensinne har vært gjort på dem viser er helseskadelige for både husdyr og kjæledyr. Fòrindustrien unngår de mest alvorlige negative reaksjonene i dyr gjennom nøye utmålte mengder av de forskjellige matemnene, som f.eks acidose i førstemagen i flermagede dyr pga korn, men på sikt er samtlige matemner allikevel helseskadelige for dyrene; mest i enmagede dyr, og litt mindre i flermagede.
6. desember 2013 kl. 05:34
Selv ikke økodyr på bare beite er en garanti for dyrenes helse, eller høyt næringsinnhold i dem og deres produkter, da næringsinnholdet i gress og planter, etc avhenger av på hvilken måte jorden blir næret, PH, fuktighet, jordtype, etc. Min erfaring med svært mange bønder er at de aller fleste faktisk ikke er klar over alle faktorene involvert i maksimalisering av næringsstoffer i gress og planter. Dette delvis fordi mange baserer seg på industrimyter som bl.a at planter har godt av fritt nitrogen, at sur jord bør kalkes, at vekstrotasjon og ikke næringstilførsel er en god måte å sikre friske planter på, etc.
6 – hva gjelder leger, så er disse ikke ute etter folket, slik du insinuerer at jeg mener, da leger i like stor grad som folk flest er ofre for deres trossystem. Hvilket er sykdomsparadigmene de lærer via utdannelsen. Og leger manipuleres i stor grad av legemiddelindustrien. Når det gjelder dem som eier industrikartellene som utgjør bl.a landbruks, legemiddel, vaksine, tilsetningsstoff, og matindustrier, etc så er det godt dokumentert og offentlig info at det eksisterer en konspirasjon med det formål å både redusere befolkningstallet så vel som å gjøre flest mulig syke og svekkede. Jeg er klar over at dette virker helt sprøtt, og som noe konspirasjonstullinger kan komme med. Like fullt eksisterer det dokumentasjon i bøtter og spann, og da ofte fra leger, forskere, tannleger, undersøkende journalister, ymse interesseorganisasjoner, politikere, etc som er ærlige nok til å gå i mot de bestående løgner og myter. Jeg har postet mye slik dokumentasjon i mange kommentarer, slik at jeg anser meg for å ha mitt på det tørre som det heter.
7 – hva gjelder ymse utsagn om tungmetaller, mobiltelefoner og alle slags store og små helsefarer, så vil du vite, om du setter deg inn i hva jeg pleier å si om disse tingene, at det har lite for seg å fokusere på slike ting, og dermed bruke livet på å fokusere på ting man er redd for eller ikke vil ha som del av livet sitt. Som eksempel så har jeg gjentatte ganger skrevet at heller enn å frykte tungmetaller og kjemikalier i mat og drikke, så er det bedre å bare spise næringsrikt, slik at kroppen får de næringsstoffer den trenger for å avgifte hva det skal være.
PP


"..upasteurisert kumelk bra for deg selv om den ikke kommer fra kyr som går på beite hele tiden. Beitende dyr er det optimale, men ikke vanlig i Norge så langt. Melk fra kyr bør uansett surnes før konsum slik at kaseinet er brutt ned, og laktosen omdannet til organiske syrer som blant mye annet regulerer ph og dermed bakteriefloraen i tarmen din. Dette fordi kroppen din kan reagere immunmessig på kaseinet selv om det ikke er det samme som i pasteurisert melk, så lenge immunforsvaret ditt er hypersentivit til kasein (og gluten) pga tarmskadene dine. Og av samme grunn mangler du nok enzymet laktase som trenges for å fordøye laktose. Surnet melk og produkter fra surnet melk er derfor det beste inntil mage-tarmhelsa er gjenopprettet." Sitat: PirkePetter, Livenes Hage.

"Alle måltider bør bestå av hovedsaklig animalske matemner, alternativt melk og melkeprodukter, slik at kroppen din får alle næringsstoffer den trenger i hvert eneste måltid. Kroppen din trenger alle næringsstoffer den bruker til å bygge seg selv, samt avgifte kjemikalier og avfallstoffer med, og bygge hormoner, neurotransmittere, enzymer, blodceller og andre celler, og ikke minst produsere energi med, i hvert eneste måltid. Får den ikke det bryter den ned sine/dine egne kroppsvev, i hovedsak muskler og skjelett, for å få de næringsstoffer den mangler fra måltidet slik at næringsbalansen den trenger for å bygge nye, kroppsegne proteiner og andre substanser med er komplett. Å spise karbohydratbaserte måltider, særlig uten proteiner eller mettet fett inkludert, er derfor en veldig dårlig ide." Sitat: PirkePetter, Livenes Hage.





"Jeg anbefaler deg å unngå korn, frø, nøtter og belgfrukter i en periode, men om du ikke klarer å la være så gjelder vanlig bløtlegging, spiring eller gjæring."
Sitat: PirkePetter, Livenes Hage.

"Animalsk fett, i hovedsak mettet fett, og også kokosfett og smør er svært bra for deg pga innholdet av fettsyrer som blant mye annet reparerer tarmcellene og øker energiproduksjonen i dem. Kort og mellomkjedede fettsyrer i kokosolje og smør/melk øker også energiproduksjonen i cellene i kroppen din, da de kan forbrennes som energi istedenfor sukker/glukose" Sitat: PirkePetter, Livenes Hage.

"Du trenger mer protein enn du er vant med å spise for å reparere tarmen din, samt stimulere magesyreproduksjon som bidrar til opptak og utnyttelse av næringsstoffer kroppen trenger for å helbrede seg selv. I hovedsak aminosyrene glycin og glutamin er viktig for akkurat tarmen din, og utover animalske matemner og melk/melkeprodukter er også kraft/gelatin en god kilde til aminosyrer kroppen din vil bruke til å både reparere seg selv samt til å øke energiproduksjonen i cellenes kraftverk." Sitat: PirkePetter, Livenes Hage.

"ME er svikt i energiproduksjonen i cellenes kraftverk." Sitat: PirkePetter, Livenes Hage.

"Når det gjelder fisk anbefales all fet fisk, som gir deg bl.a vitamin A og D, og jeg vil på det sterkeste anbefale fiskeleveroljen som Christer selger. Den smaker gyselig i følge de fleste bloggdamer, men har et veldig høyt innhold av næringsstoffer, især fettløselige vitaminer som A, D, E og K som du trenger i aller høyeste grad. Skjell og skalldyr er også noe du kan forsyne deg rikelig av." Sitat: PirkePetter, Livenes Hage.

 
"Juice og frukt eller grønnsakssaft er konsentrert sukker og ikke bra for dem med bl.a tarmproblemer da så mye sukker på en gang overstimulerer insulinaktiviteten i kroppen, noe som igjen er en vanlig årsak til både betennelsesreaksjoner i tarmveggene så vel som abnorm celledeling/svulstutvikling."
Sitat: PirkePetter, Livenes Hage.