onsdag 1. januar 2020

USORTERT - PirkePetter om Svangerskap, graviditet, amming, prevensjon, barnemat, svangerskapsdiabetes, toksoplasma, folinsyre

"Hadde kroppen din vært tappet for siste rest av viktige næringsstoffer hadde du vært død i dag, og antakelig følt deg svært lite levende. Men at fostere tapper kroppen for veldig mye næringsstoffer er helt riktig, og særlig om du får flere barn med få års mellomrom, slik at kroppen din ikke har fått sjansen til å bygge opp igjen næringsnivåer. Ved graviditet funker kroppen på en slik måte at den reserverer en rekke næringsstoffer for fosteret, selv om det påvirker mors helse ganske alvorlig i negativ retning." Sitat: PirkePetter, 12.01.2013 kl. 23.59.

"For småbarns del er nedsatt magesyreproduksjon vanlig, og også mangel på flere fordøyelsesenzymer. Kostholdet ditt under svangerskapet, samt under amming, avgjør om barnet ditt har tilstrekkelig med næringsstoffer til å danne enzymer som avgifter substanser og kjemikalier, samt som kontrollerer oksideringsprosesser/dannelse av frie radikaler, etc, i kroppen." Sitat: PirkePetter, 11.01.2013 kl. 01.36.

"Små barn tåler godt animalske matemner som har vært tradisjonelt konservert og tilberedt, slik at disse er for-fordøyde av iboende enzymer eller enzymer produsert av bakterier og gjærsopper. Også konsum av helt rå animalske matemner som inneholder egne enzymer er av det gode, og da snakker vi om kjøtt, sjømat, innmat, samt melk og melkeprodukter, og eggeplommer. Om man ammer vil barnet få en del amylase via brystmelken, og som barnet kan bruke til å fordøye en del karbohydrater, men det er allikevel best med surdeigsbrød slik at ingen problemsubstanser gjenstår i kornet. Andre måter å bidra med enzymer som bl.a amylase på er gjennom å gi korn/brødmat med melkesyregjæret mat eller drikke, eller å tygge maten først slik at mors enzymer hjelper barnekroppen å fordøye korn/karbohydrater." Sitat: PirkePetter, 11.01.2013 kl. 01.37.

"Utover gluten inneholder korn bl.a garvesyrer, såpestoffer, fytinsyre, enzymhemmere, lektiner og fiber, som alle er gjennomdokumenterte som helseskadelige på forskjellige måter. Fytinsyre f.eks, binder mineraler fra annen mat barnet spiser med kornet/brødet, slik at disse blir utilgjengelige for barnekroppen. Fytinsyre blokkerer også pepsinaktiviteten i magesekken, slik at proteiner ikke blir fordøyd, og heller ikke vitamin B12. Og dette var en bitteliten del av de skadevirkninger kornmat fremmer. Er kornet imildertid gjæret til surdeig har det ikke noen av disse skadevirkningene, men er fremdeles å regne som karbohydratkilde." Sitat: PirkePetter, 11.01.2013 kl. 01.36.

"..det eneste enzymet små barnekropper produserer som kan fordøye sukkere, er laktase, som fordøyer melkesukker/laktose. Og kun melkesukker. Små barnekropper produserer enzymer som fordøyer proteiner, samt laktase for melkesukker, da barnekroppen trenger disse for å fordøye næringsstoffer i brystmelk." Sitat: PirkePetter, 11.01.2013 kl. 01.36.




"Hvor mye morsmelk må hun ha for å få i seg opptimale mengder næringstoffer? ..mengde morsmelk er helt avhengig av næringsnivået og kvaliteten på melken. Slik at svaret på spørsmålet er helt avhengig av kostholdet ditt." Sitat: PirkePetter, 10.01.2013 kl. 02.16.

"Små barn tåler ikke grønnsaker og frukt før de er ca 1 år gamle, og ikke korn før de er vel 3. Dette fordi de ikke produserer enzymer som fordøyer karbohydrater eller mer komplekse sukkerforbindelser som i korn før de er henholdsvis 1 og 3 år. Om kornet er gjæret til surdeig går det litt bedre, og da især om brødet spises med melkesyregjæret mat eller drikke som bidrar med enzymer som trenges for fordøyelse, eller du tygger maten først slik at dine enzymer bidrar til barnets fordøyelse." Sitat: PirkePetter, 10.01.2013 kl. 02.16.


"Spisevaner, næringsubalanser og kjemikaliebelastning går over generasjoner. Mors ubalanser former fosteret i mors mage, og barnet spiser mat mor lager, og får næring fra brystmelk danner fra næringsstoffer i mors kropp, og som mor får fra kosten" Sitat: PirkePetter, 1. april 2017 kl. 17.21.

"Skremt av å se hvor mye mat påvirker kroppen vår? Kroppen din er jo bygget av bare næringsstoffer fra mat og mat alene, så hvorfor skulle ikke feil mat gi feil kropp/helse, og riktig mat gi riktig kropp/helse? Utover bakterier (og gjærsopper), som du har ti ganger mer av enn du har celler i hele kroppen, er samtlige celler som utgjør absolutt alt som er kroppen (og hjernen) din satt sammen av næringsstoffer den kun har fått fra mat. Da inkludert næringsstoffer den fikk fra din mor mens du fremdeles var foster." Sitat: PirkePetter, 10.05.2012 kl. 20.15.

"Normalt er sengevæting/tisse i buksa hos barn forbundet med mangel på vitamin A og/eller D, B vitaminer, og/eller magnesium eller sink.


"Du har ikke noe definert immunforsvar, da over 90% av immunoppgavene i kroppen skjøttes av tarmfloraen din. Jo mer du nærer kroppen din, desto bedre nærer du fosteret" Sitat: PirkePetter, 8. februar 2017 kl. 21.01.


FINN KILDE
"Så lenge vi snakker om naturlige og næringsrike matemner kan du ikke skade, kun nære fosteret. Og mangler du næring mangler fosteret også. Jeg anbefaler lever og annen innmat for spesielt B vitaminer (inkludert B12, samt lettopptakelig jern i heme-form), samt gjæret fiskeleverolje for spesielt vitamin D. Vitamin K2 får du fra upasteurisert smør om dette kommer fra kyr på beite. Eggeplommer og hele egg, fiskerogn og melke, hjemmelaget kraft, gelatin som tilskudd, samt magnesiumolje og engelsk salt/magnesiumsulfat som bad anbefales også. Kan du få tak i upasteurisert melk og surne den eller lage kefir av den er dette også bra både for deg og fosteret. Ost og smør har du allerede, hvilket er en god ting. Også for fosteret, da bl.a kolesterolet i melkefett/smør er helt nødvendig for optimal utvikling av fosterets hjerne og nervesystem.
___

Ps, jeg glemte å nevne at det er svært viktig at du spiser uraffinert salt i måltider, da salt forhindrer svangerskapsforgiftning, hyponatremi og stresshormonrespons, i tillegg til å hjelpe kroppen å holde på mineraler som bl.a kalsium, kalium, magnesium, og sink. Natrium er også en viktig faktor i regulering av cellenes insulinsensitivitet, slik at kroppens - både din og fosterets - celler får maksimalt med næring.

Salt, i betydning natrium, er også nødvendig for bl.a normalutvikling av fosterhjernen."
http://liveneshage.blogspot.no/.../naturkjttvarer-fra...



MEDFØDTE TILSTANDER?
"..det er for lengst dokumentert at det ikke finnes noe slikt som genetisk disponerte/arvelige sykdommer; kun næringsubalanser og/eller kjemikaliebelastning, samt matvaner over generasjoner er involvert. Ble du født med sykdom eller helseproblem skyldes dette din mors kosthold under svangerskapet, og ikke defekte gener som liksom er arvelige eller går i familier. Skjønt mangel på næringsstoffer (og kjemikalier) slår gener av og på, og dermed påvirker negativt genenes funksjoner." Sitat: PirkePetter, 12.12.2012 kl. 05.51.


SVANGERSKAP
"Moderne forskning, innen epigenetikk, har også vist at mors tanker og følelser under svangerskapet skrur gener av og på i fosterkroppen, slik at mors mentale og følelsesmessige tilstand i veldig stor grad bestemmer fosterkroppens utvikling, utover mors kosthold under svangerskapet. Samt eventuelle næringsubalanser eller kjemikaliebelastning før svangerskapet. Det siste også fordi det er dokumentert at mors kropp skiller ut kjemikalier til fosterkroppen, dvs dem som klarer å krysse morkaken, akkurat som kvinnekroppen gjør via menstruasjonen. Det har derfor lenge vært en teori om at grunnen til at kvinner normalt har levd lengre enn menn er fordi de kan avgifte seg selv i større grad enn menn fordi de kan skille ut kjemikalier via menstruasjonen." Sitat: PirkePetter, 3. november 2012 kl. 20.16.


"Om næringsmangel, ikke bare mineralmangel, under svangerskapet og barnehelse så sier det seg selv at mangel på næringsstoffer så vel som for mye av enkelte, samt også kjemikaliebelastning og konsum av unaturlige matemner (soya, planteoljer, transfett, kunstige søtningsmidler, fritt fruktose, industrimat, etc) som bl.a tapper kroppen for eller binder næringsstoffer, eller som forbruker næringsstoffer i kroppen via de betennelses og immunreaksjoner de forårsaker, har alt å si for barnehelsa all den tid fosterkroppen bygges eller svekkes av mors kosthold så vel som hva som befinner seg i mors kropp. Dette har jeg selv påpekt mange ganger i ulike kommentarer. Uansett er dette ikke noe du kan gjøre ugjort, og selv alvorlige helseproblemer i småbarn forårsaket av de ovennevnte faktorer kan helbredes om man forandrer kostholdet. Jo tidligere jo bedre." Sitat: PirkePetter, 23.07.2012 kl. 22.43.

"Min tipp-tipp oldemor (bodde på gård, på bygda, langt fra byen) fødte 14 barn, hvorav 5 levde opp. Jeg har mange ganger lurt på hvorfor. 14 barn er alt for mye for en eneste kvinne, og de kom sannsynligvis raskere enn kroppen hennes klarte å hente seg inn igjen også. Det må gå minimum 3 år mellom hvert barn skal kroppen klare å bygge seg opp igjen næringsmessig, ellers vil de neste fosterne ikke ha tilstrekkelig næringstilgang. Og har de ikke det risikerer de også betydelig større kjemikaliebelastning enn tidligere fostere. Og næringsmangel og kjemikaliebelastning gir underutviklede barnekropper, mye helseproblemer og eventuelt for tidlig død. Mange andre faktorer kan ha spillt inn, og også kostholdet for øvrig da det å ha bodd på gård ikke nødvendigvis innebærer at man hadde forskjellige husdyr eller fjærkre som dekket årsbehovet for næringsstoffer. Om hun bodde i innlandet er det større sjanse for mangel på en del næringsstoffer som det finnes mye av i sjømat, og som kystbeboere fikk mer av. Så som vitamin A og D, som hovedsaklig finnes i innmat, blod og eggeplommer om hønsa ikke har fått korn. Innmat og blod var sesongbasert, relatert til slakteperioden og tiden etter, og ikke alle hadde fjærfe på den tiden. Dette er selvfølgelig bare rent gjettverk av mangel på konkrete data å forholde meg til, men et sannsynlig scenario." Sitat: PirkePetter, 04.09.2012 kl. 01.35.







HVA KAN JEG SPISE UNDER SVANGERSKAPET?
"All den tid gelatin er et naturlig aminosyrekosttilskudd kan du knapt spise for mye, særlig nå som du spiser for flere." Sitat: PirkePetter, 9. november 2012 kl. 02.42.

"Når det gjelder hva vi har blitt sterkt frarådet fra via offentlig propaganda, så gjelder det bl.a kolesterol og mettet fett, vitaminer som bl.a A, D, og E, salt, melk, ost, kjøtt, innmat og nå også fisk og sjømat (pga bløffen om kvikksølvfare), egg pga kolesterol i eggeplommer, m.m. Samtlige matemner er de mest næringsrike vi har, og vitaminene vi har blitt advart mot så lenge, og rett som det er fremdeles blir advart mot, er livsnødvendige."
Sitat: PirkePetter, 9. november 2012 kl. 02.42.

"Vi blir ikke advart mot gjennomdokumenterte helsefarer som planteoljer, transfett, MSG og andre tilsetningsstoffer, eller aspartam og andre syntetiske søtningsmidler, korn, pasteurisert og homogenisert melk, soyasubstanser, m.m. Mat og drikke som er sunn og nærende, og som har vært det i tusener av generasjoner advares i dag mot, samtidig som det er fritt fram av nye, moderne og industrielt oppfunnede matemner og produkter. Hvorav mange er kunstige, har null næringsverdi, inneholder dokumentert helseskadelige kjemikalier eller substanser og generelt regnes som belastende søppel av kroppen." Sitat: PirkePetter, 9. november 2012 kl. 02.42
 
"Med dette i tankene er det en god ide å se nøyere på hva man blir sterkt frarådet fra å spise, eller det motsatte; hva industri og helsmeyndigheter A/S veldig gjerne vil at vi skal spise. Hvem tjener på at vi følger rådene om hva vi frarådes å spise? En god leveregel er å spise mye av det man frarådes offisielt fra å spise mye av."
Sitat: PirkePetter, 9. november 2012 kl. 02.42
 
"Når det gjelder rått kjøtt og graviditet så er for øvrig det eneste risikomomentet myten om toksoplasmose. Denne myten inkluderer også bløffen om katter som kilde til den såkalte parasitten, toksoplasma gondii. Jeg kaller dette en myte fordi det ikke finnes fnugg av dokumentasjon for en årsaks og virkningssammenheng mellom parasitt og sykdom. Alt man har er hypoteser av samme type som med bakterier og såkalt virus, mao at om man finner disse i kroppen til en syk person, så er de helt klart årsaken. Bare derfor."
Sitat: PirkePetter, 9. november 2012 kl. 02.42


"Jeg ville anbefale å kutte ut multivitaminproduktet da sjansen er stor for at dette er syntetiske vitaminer. Og da slike som vil forhindre opptak/funksjon av de naturlige fra bl.a lever, ved å oppta reseptorene som er forbeholdt de naturlige vitaminene. Næringsinnholdet i lever utkonkurrerer et hvilket som helst kosttilskudd" Sitat: PirkePetter, 14.06.2012 kl. 12.11.
 
"Vitamin A er bare bra ved graviditet, og i de tilfeller av helseproblemer som har vært rapportert ved vitamin A bruk under graviditet har det vært brukt syntetisk vitamin A, i hovedsak retinyl palmitat."

Sitat: PirkePetter, 14.06.2012 kl. 12.11.
 
"Vil du være helt på den sikre siden anbefales fiskeleverolje eller fet fisk, rogn, melke, fiskelever, etc som inneholder vitamin D, og som samarbeider med vitamin A i kroppen. Vitamin D er helt nødvendig for at vitamin A skal virke i kroppen, og vitamin A er også synergistisk med vitamin D. I tillegg beskytter disse to vitaminene mot hverandres hypotetiske giftighet, slik at du kan ta betydelig større doser av begge uten å risikere forgiftningssymptomer."
Sitat: PirkePetter, 14.06.2012 kl. 12.11.


"Lever kan gis som du ville gitt kjøtt, fisk, etc, og smøroljen kan gis som en teskje. 1/2 teskje for fiskeleverolje."
Sitat: PirkePetter, 14.06.2012 kl. 12.11.








FOLATTILSKUDD UNDER SVANGERSKAP
"Folinsyre/folat som tilskudd under svangerskapet er verdiløst uten samtidig konsum av vitamin B12, da disse to vitaminene jobber sammen i kroppen. Folinsyre alene har aldri kunnet forebygge degenerasjon i ryggraden, men sammen med B12, og i enkelte tilfeller også inositol, har det en forebyggende virkning." Sitat: PirkePetter, 10. januar 2013 kl. 19.41


"Tilskudd av folinsyre er også uheldig på grunn av at folinsyre gjør at man ikke oppdager mangel på B12 i blodtester, slik at nervedegenerasjon i fostere/småbarn, pga B12 mangel kan foregå i månedsvis før dette eventuelt blir oppdaget."
Sitat: PirkePetter, 10. januar 2013 kl. 19.41

"Da folinsyre trenger vitamin B12 for sine funksjoner i kroppen trenger ikke mor å ha manglet folinsyre under svangerskapet, men B12. Tilskudd av folinsyre, som er vanlig under svangerskapet, maskerer blodsymptomene på B12 mangel, slik at B12 mangel kan forårsake omfattende nerve og hjerneskader i fosteret eller barnet, og fortsette med dette i måneder eller år inntil leger dikter opp diagnoser som bl.a autisme/aspergers eller ADD/ADHD, m.m og skylder på defekte gener som årsaker til hjerne og nerveskadene." Sitat: PirkePetter, 15.12.2012 kl. 07.52.



VITAMINTILSKUDD UNDER SVANGERSKAP
"Vitamin A har aldri forårsaket fosterskader, kun syntetisk vitamin A/retinol palmitat eller accutane/isotretinoin, har. Og selv om mye vitamin A hypoptetisk kunne har vært skadelig, så beskytter både vitamin D og K2, som det er mye av i tradisjonskostholdets matemner, samt fiskeleverolje, mot vitamin A's eventuelle giftvirkninger." Sitat: PirkePetter, 12. januar 2013 kl. 19.17.


  
MELKESYREGJÆRET FISKELEVEROLJE
"Har tatt 2-3 fiskeleverkapsler daglig. Men nå som fødsel nærmer seg, skal jeg bare kjøre på med mer? Finnes det noen øvre inntaksgrense? Du kan ta dobbel til tredobbel dose av både fiskeleverolje og skateleverolje, med tanke på at du deler alt med din kommende rabbagast." Sitat: PirkePetter, 11. januar 2013 kl. 21.39.   


Linker fra PP:
Er doseringen på den fermenterte torskeleveroljen den samme til voksne som baby?
  • http://www.thehealthyhomeeconomist.com/should-babies-get-cod-liver-oil/
  • http://www.westonaprice.org/cod-liver-oil/cod-liver-oil-basics

"Muggen kan du bare kaste, og beholde moderen, som du brygger ny kombucha på" Sitat: PirkePetter, 02.01.2013 kl. 23.59.


VIKTIGHET AV TAURIN
"Barn med Dows har oftere hypotyreose, og/eller cøliaki, og/eller hyperinsulinisme eller diabetes 2 i følge nyere forskning. Som regel skyldes dette at mødrene har disse tilstandene under svangerskapet." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01.20.

"I nyfødte barnehjerner dominerer taurin over alle andre aminosyrer og fungerer som neurotransmitter, regulerer hjernebølgene, og forebygger alle former for hjerneskader. Forskning viser at taurin, som er den viktigste neurotransmitteren i barnehjernen (og nest viktigste neurotransmitteren i voksne hjerner) forebygger bl.a ADHD/ADD, autisme, epilepsi, alkoholisme, alzheimer, bedrer innlæring, konsentrasjon og hukommelse, angst/bekymring, etc og besørger optimal utvikling av nerveforbindelsene mellom hjernecellene, så vel som utviklingen av hippocampus, pinealkjertelen og luktlappen/bulbus olfactorius." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01.20.

"Mangel på taurin under svangerskapet eller ved fødsel fører til ulike hjerneskader og underutviklede deler av hjernen, samt også hjertet, retina/øynene og tarmslimhinnene. Mangel på taurin er dermed omtrent en forutsetning for hjerneskade, hjerteskade og tarmskade som imidlertid blir definert/bortforklart som defekte gener og cøliaki. Og sistnevnte blir tillagt gluten som årsak." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01.20.


"I fostere og nyfødte barn er et stort problem det at barnekroppen ikke danner taurin selv, og er helt avhengig av mor for å skaffe denne aminosyren. Mangler mor taurin, eller hun har amalgam, har vaksinert seg i løpet av de siste 12 månedene, eller barnet blir vaksinert med vaksiner som inneholder kvikksølv, aluminium hydroksid, kadmium, MSG eller ammoniakk (samtlige substanser er vanlige i kombinasjon i vaksiner, men ikke nødvendigvis alle på en gang), som alle binder og tapper kroppen for taurin da taurin avgifter disse kjemikaliene, så vil barnet mangle taurin. Også bly binder taurin og tapper den fra kroppen. Eller rettere sagt så bruker kroppen taurin til å avgifte bly." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01.20.

"Drakk mor en del alkohol under svangerskapet, hvis sluttprodukt i kroppen er acetaldehyd, som kroppen bruker bl.a taurin for å avgifte, så har man nok en årsak til taurinmangel i fosteret/barnet. Også candidaovervekst gir mye acetaldehyd i kroppen da soppen produserer acetaldehyd, og dermed høyt forbruk av taurin. Ellers gir et hovedsaklig vegetarisk kosthold mangel på taurin da taurin kun finnes i animalske matemner, og ellers dannes i voksne kropper fra aminosyrene metionin og cystein så fremt man også samtidig har tilstrekkelig med særlig vitamin B6 (tappes fra kroppen av bl.a p-piller)." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01.20.




ALKOHOL UNDER SVANGERSKAP
"Om mor, under svangerskapet, drikker mye alkohol, hvis sluttprodukt i kroppen er acetaldehyd, eller har candidaovervekst, som også produserer acetaldehyd (og etanol), så er sjansen stor for at barnet blir født alvorlig sykt." Sitat: PirkePetter, 3. november 2012 kl. 20.16.

"Ofte diagnostiseres dette som såkalt autoimmune sykdommer, men dette er bare tull og tøys, da kroppen slettes ikke angriper seg selv, men snarere prøver å kvitte seg med acetaldehydet. Grunnen er fordi acetaldehyd binder seg til fettsyrer og aminosyrer i kroppsvev og celler, blodceller inkludert, og forstyrrer og svekker funksjonen til og integriteten i disse. Når acetaldehyd binder seg til fett eller aminosyrer dannes nye forbindelser, som kroppen oppfatter som ikke-selv, og derfor prøver å kvitte seg med. Måten kroppen gjør dette på er som regel gjenom å starte lokale betennelser i organet/veet/cellene de nye forbindelsene befinner seg i, slik at disse brytes ned av hvite blodlegemer og enzymer produsert av lokale bakterier, og kan skilles ut av kroppen." Sitat: PirkePetter, 3. november 2012 kl. 20.16. 

"Dette er mao en helt naturlig og positiv funksjon, hvor kroppen aktivt prøver å helbrede seg selv, og ikke tegn på degerasjon eller såkalt autoimmun sykdom. Og i de tilfeller hvor barn blir født med såkalt autoimune sykdommer så er dette ofte en årsak, utover næringsubalanser og kjemikaliebelastning. Og ikke minst konsum av matemner som blant mye annet forårsaker betennelser i kroppen, så som bl.a soyaprodukter, transfett og planteoljer, m.m." Sitat: PirkePetter, 3. november 2012 kl. 20.16.


LEVER SOM BARNEMAT
"Lever er supermat for alle med tanke på at leveren har høyest næringsinnhold av alle organer og kroppsvev. Lever utkonkurrerer også et hvilket som helst kosttilskudd næringsmessig." Sitat: PirkePetter, 20.04.2012 kl. 18.04.


"..jeg kan ikke se noen som helst fornuft i å være redd for å gi småbarn et så til de grader næringsrikt matemne som lever. Især lammelever som kommer fra dyr som har vært mye mer på beite enn f.eks kyr. Om ikke små barn i vekst, og som trenger all næring de kan få, ikke bør gis lever, hvem bør da spise lever? Et eksempel - http://www.westonaprice.org/childrens-health/feeding-babies" Sitat: PirkePetter, 30.04.2012 kl. 04.22.





SMÅ BARN OG KARBOHYDRATER
"Du kan godt spise surdeig og surnet brød så lenge du balanserer disse med proteiner og fett. Begge de sistnevnte regulerer blodsukkerbalansen og stresser dermed ikke bukspyttkjertelen, som må produsere både enzymer for å fordøye måltidet så vel som insulin for å støvsuge blodet for næringsstoffer som skal til cellene." Sitat: PirkePetter, 5. november 2012 kl. 23.40.

"Ble du født med de problemene du nevner så kan du ha hatt underutviklet mage-tarmsystem og/eller manglet næringsstoffer som var nødvendige for de forskjellige organene og prosessene." Sitat: PirkePetter, 5. november 2012 kl. 23.40.

"Fikk du problemene i løpet av dine første leveår er en mulig årsak konsum av karbohydrater/korn før fyllte 3 år, utover næringsmangel. Førstnevnte fordi småbarn ikke produserer enzymer som fordøyer karbohydrater eller korn." Sitat: PirkePetter, 5. november 2012 kl. 23.40.

"Det eneste sukkeret småbarn kan fordøye er melkesukker fra brystmelken, da det er det eneste enzymet de danner inntil de får normal amylaseproduksjon når de er ca 1-1 1/2 år gamle. Amylase fra brystmelk gir muligens barnet en viss evne til å fordøye karbohydrater, men det som finnes av forskning på emnet viser at barnas bukspyttkjertel blir forstørret om de tvinges til å fordøye mye karbohydrater, eller korn, som de trenger mer komplekse enzymer for å fordøye. Sistnevnte enzymer produserer ikke barnekroppen før barnet er ca 3 år." Sitat: PirkePetter, 5. november 2012 kl. 23.40.

"Forskning både på (enmagede) dyr og mennesker viser også at jo høyere karbohydrat eller kornkonsum, desto større bukspyttkjertel, og også ofte lever. Både gluten i korn/kornbasert barnemat så vel som kasein i kumelk/melkeerstatninger er dokumenterte årsaker til betennelser i bukspyttkjertelen som skader de insulinproduserende betacellene. Disse peptidene er dermed dokumenterte årsaker til diabetes type 1 i særskilt barn." Sitat: PirkePetter, 5. november 2012 kl. 23.40.



OM FOSTER; BABYER OG SMÅBARN OM KRAFT OG GELATIN
"..aminosyren glycin og barn er særdeles viktig, da små barn må ha glycin for å danne fullstendig protein som bygger kroppen deres. Barnekroppen danner ikke glycin selv, slik at barnets eneste kilde er brystmelk og animalske matemner. Kraft, og især gelatindelen, er den rikeste kilden til glycin. Glycin er også hovedbestanddelen av kollagen, og jo bedre utviklet kollagen fra de tidligste år, desto sterkere muskler og skjelett, og kroppen generelt, livet ut." Sitat: PirkePetter, 8. november 2012 kl. 00.55.

"Nok en grunn til å spise mye kraft/gelatin er fordi glycin, aminosyren det finnes mest av i gelatin (mer enn i alle andre kilder), er helt nødvendig for at fosterkropper og små babyer skal danne proteiner. Mangler man glycin, vil forster/barnekroppen kunne bli underutviklet pga proteinmangel. Mange tilsetningsstoffer, især natriumbenzoat, i mat og drikke, samt andre kjemikalier og tungmetaller, og også planteoljer og transfett tapper kroppen for glycin, slik at jevnlig konsum av gelatin via kraft eller i ren form er en god ide. Aminosyrene i gelatin bygger hele barnekroppen, især kollagenet, og vil gi barnet en betydelig sterkere muskel og skjelettstruktur enn det som er vanlig i dag. Info - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16702342" Sitat: PirkePetter, 13.04.2012 kl. 13.11.

"Glycin er også en helt nødvendig bestanddel av en type reseptorer i hjernen, NMDA, som alle neurotransmittere bruker for å kommunisere med hjernecellene. Mangler kroppen glycin, noe som lett kan skje i særlig små barn (voksne kan danne glycin fra andre aminosyrer) vil NMDA reseptorene ikke fungere normalt, og dette betyr da at samtlige neurotransmittere som bruker NMDA reseptorene vil ha problemer med å formidle impulser/informasjon til og fra hjerneceller og mellom kroppen og hjernen." Sitat: PirkePetter, 20.04.2012 kl. 12.52.

"Glycin er dermed unik på den måten at den beskytter mot mange årsaker til skader og atferdsforstyrrelser i hjernen, samtidig som den helbreder alle former for tarmlidelser, som er den vanligste årsaken til forstyrrelser i hjernens kjemiske tilstand. Gelatin og kraft kan dermed ikke anbefales sterkt nok. Dosering er minimum 1 spiseskje 2-3 ganger til dagen, eller som det passer via kraft eller bruk av gelatin i matlaginga. Om serotonin mistenkes å være involvert i ditt barns situasjon anbefales også et kosthold med mye protein, og mettet fett, inkludert de fettløselige vitaminene som følger dette, da disse trenges for opptak og utnyttelse av proteinene." Sitat: PirkePetter, 20.04.2012 kl. 12.52.


GOMMEKLØE
"Babyer og gommekløe - Noen gode tips? Jeg har Tincture of matricaria (kamille), og Bonjela Teething gel, som inneholder "two active ingredients, lidocaine hydrochloride and cetalkonium chloride." - Av produktene du oppgir virker ingen ok, da det ene (tinkturen) sannsynligvis er alkoholbasert, og det andre er direkte helseskadelig. Søk på "dangers of lidocaine" så får du en ide. Om den andre substansen - Cationic surfactants These chemicals have a positive electrical charge. They contain a quaternary ammonium group and are often called "quats". These are used in hair conditioners, but originated from the paper and fabric industries as softeners and anti-static agents. In the long run they cause the hair to become dry and brittle. They are synthetic, irritating, allergenic and toxic, and oral intake of them can be lethal.· Stearalkonium chloride · Benzalkonium chloride · Cetrimonium chloride · Cetalkonium chloride · Lauryl dimonium hydrolysed collagen" Sitat: PirkePetter, 30.12.2012 kl. 02.22.

"Lidocain er også rapportert som årsak til flere dødsfall, skjønt da ved bruk av større mengder enn de som nok finnes i produktet. Det er uansett ikke lurt å bruke slike kjemikalier i munnen på et lite barn da alt som blir i munnen bare en liten stund kan ende opp i hjernen. Hvilket er hvorfor f.eks aspartam i tyggegummi eller drops, etc eller nikotin i drops, er betydelig mer skadelig for hjernen enn via brus og annen mat, eller tobakk." Sitat: PirkePetter, 30.12.2012 kl. 02.22.

"Søker du på "clove oil infants" så får du info om hvordan du bruker kryddernellikolje for gommekløe så vel som for tannverk. Den virksomme substansen er eugenol, som tannleger bruker, eller i alle fall pleide å bruke før i tiden, som lokalbedøvelse." Sitat: PirkePetter, 30.12.2012 kl. 02.22.

"I "oppskriften" på nettet står det at man skal blande ut kryddernellikoljen med planteolje. Jeg regner med at jeg skal blande med kokosfett istedet? ..kokosolje er en god ting, også invortes for småbarn, da den øker opptaket av bl.a magnesium og kalsium, proteiner og andre typer fett, samt fettløselige vitaminer. Mettet fett i kokosolje stimulerer også kolesterolproduksjonen, som sikrer optimal utvikling av barnehjernen og nervesystemet." Sitat: PirkePetter, 31.12.2012 kl. 19.28.

"Den jeg fikk tak i er altså Clove bud oil fra Julia Lawless, Aqua Oleum. ..Aqua oleumprodukter kan brukes innvortes da de er helt rene uttrekk. Advarslen som står på er de påbudt å ha med juridisk sett i tilfelle noen skulle være dumme nok til å helle innpå med oljer og dø av dette. Som f.eks den gravide amerikanske dama som helte innpå med eterisk olje av poleimynte, som er giftig i utgangspunktet, og døde av det istedenfor å abortere fosteret som hun hadde tenkt." Sitat: PirkePetter, 31.12.2012 kl. 19.28.



FRISKE BARN
"Styrker du barnekroppen med skikkelig næring vil hun aldri bli syk. Et eksempel er såkalt stivkrampe/tetanus, som forårsakes av mangel på næringsstoffer som kalsium og magnesium og/eller vitamin A og D, og slettes ikke bakterier. Mangel på begge mineraler eller vitaminer kan forårsake stivkrampe, men da kalsium trenger magnesium for opptak og riktig funksjon i kroppen, og vitaminene A og D gjør det samme, da disse, som kalsium og magnesium, jobber som synergister i kroppen, vil mangel på det ene alltid føre til mangel eller mangelfunksjon på det andre." Sitat: PirkePetter, 11.07.2012 kl. 23.01.



"Supert kosthold" er derfor alt barnekroppen trenger for å være sterk og sunn. Kroppen består av og bygges eller svekkes av næringsstoffer den får fra mat og mat alene, slik at det sier seg selv at mangelfullt kosthold gir mangelfull kropp/helse." Sitat: PirkePetter, 11.07.2012 kl. 23.01.


MEDIKAMENTELL PREVENSJON
"P-piller bidrar enormt til kjemisk ubalanse/sykdom gjennom den kunstige hormkonbalansen disse fører til, samt tapet av bl.a vitaminene B1, B2, B6, B9/folsyre, B12, C, E og magnesium og sink. Også coenzym10/Q10 reduseres betydelig, hvilket blant mye annet gir redusert energiproduksjon i alle kroppens kraftverk/mitokondrier. Reduksjon av både B vitaminene, samt magnesium og sink er svært alvorlig, da samtlige vitaminer og mineraler inngår i (hver for seg) opptil flere hundre enzymprosesser i kroppen, deriblant opptak og utnyttelse av karbohydrater, fett og proteiner, samt produksjon av energi i kroppens kraftverk/mitokondrier." Sitat: PirkePetter, 21.10.12 kl. 20.07.



VILL GULROTFRØ SOM PREVENSJON - SJEKK LINKER PÅ TIDSPORTEN!
"..moderne forskning, utover flere hundre års bruk, viser at frø av vill gulrot er like sikre som p-piller. Frøene virker gjennom å blokkere progesteronproduksjon, slik at et eventuelt befruktet egg ikke får festet seg til livmorslimhinnen." Sitat: PirkePetter, 14. februar 2017 kl. 00.45.

"Jeg skjønner at det er helt naturlig og sånn sett mye bedre enn p-piller, men ødelegger jeg ikke for andre prosesser i samme slengen? Det er kun midlertidig hver gang, slik at den hormonelle balansen ikke påvirkes. Og det er progesteronproduksjon og aktivitet til selve egget (corpus luteum) som påvirkes, og ikke progesteronproduksjon og aktivitet i kroppen som helhet" Sitat: PirkePetter, 14. februar 2017 kl. 18.33.

"Frøene skal kun tas når du har eggløsning" Sitat: PirkePetter, 14. februar 2017 kl. 18.34.


PROGESTERON
"Pass på progreston nivået, det kan synke med alderen, og gjøre det vanskeligere å bli gravid. ..ikke noe synker bare fordi man blir eldre, da så lenge man nærer kroppen, slik at den kan produsere de hormoner man trenger, så vil den gjøre det så lenge man lever. Det er en myte at noe som helst kommer med alderen, eller skjer bare fordi man blir eldre." Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 22.33.

"..i og med at progesteron, som de fleste andre hormoner, dannes fra kolesterol, så er det mao en god ide å sikre høyt kolesterolnivå. Magnesium regulerer dette, dvs kroppens egen kolesterolproduksjon, og denne stimuleres også via konsum av mettet fett og/eller dyrefett"
Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 22.33.

"Veldig mye i dagens kosthold er antikolesterol, gjennom å både bindre og blokkere kolesterolopptak i tarmen, samt gjennom å blokkere for, eller redusere egenproduksjon. Fiber, planteoljer og soyaprodukter er noen hovedsyndere her"
Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 22.33.

"..hvor har du informasjonen om at vitamin D binder progesteron fra? I følge det jeg umiddelbart kommer på så er det vitamin E som binder progesteron og mangedobler opptak og utnyttelse når progesteron tas som krem. Vitamin E øker også progesteronproduksjon og aktivitet i kroppen når vitaminet tas som tilskudd eller via mat. Og vitamin D binder seg ikke til progesteron, men til progesteronreseptorer, og dermed regulerer progesteronaktiviteten i kroppen på samme måte som vitamin D også fungerer som anti-østrogen og/eller pro-testosteron ved behov." Sitat: PirkePetter, 12.05.2012 kl. 15.22.

"..ut fra det jeg har og ellers kan finne av forskning regulerer vitamin D progesteronnivåene i kroppen, men hovedsaklig i form av å redusere dem ved behov (også østrogen)" Sitat: PirkePetter, 19.05.2012 kl. 01.35.

"Vitaminer som trenges for opprettholde normal progesteronaktivitet er A, B6, C utover mineralene sink og magnesium. Vitamin E hjelper med opptaket om progesteronet befinner seg i vitamin E krem, og da hovedsaklig brukt utvortes. Vitamin E kan også er statte en god del av progesteronets funksjoner i kroppen ved behov, slik at symptomer på for lave progesteronnivåer ofte like gjerne kan være symptomer på for lite vitamin E" Sitat: PirkePetter, 19.05.2012 kl. 01.35.


Linker fra PP:
Info -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19916051
http://www.griffinmedical.com/estrogen.htm
http://raypeat.com/articles/articles/progesterone-deceptions.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/progesterone-summaries.shtml










ÅRSAKER TIL LAVT PROGESTERON
"Du kan f.eks ha overvekt av østrogen, ha en kjemisk helsetilstand/sykdom som forstyrrer hormonbalansen, være utsatt for kjemikalier, etc i jobbsammenheng som påvirker deg hormonelt, ha et kosthold/næringsmangel (inkl kolesterolmangel) som stopper hormonproduksjonen eller som forstyrrer denne, ha kjemikaliebelastning som forårsaker det samme, være i kontinuerlig stresshormonrespons pga negative faktorer i livet eller kostholdet ditt, og som undertrykker progesteron, og mange flere mulige årsaker." Sitat: PirkePetter, 10.05.2012 kl. 11.50.



PROGESTERONTILSKUDD
"Jeg har nettopp kjøpt progesteronkrem etter anbefaling fra lege. Jeg har lavt stoffskifte. Burde jeg avstå fra å begynne med den? Du dør ikke av å prøve, men husk dette er et eksternt hormon, slik at du blir avhengig av det. På den måten at straks du slutter dukker symptomene opp igjen." Sitat: PirkePetter, 3. april 2017 kl. 02.52.

"Progesteron fra ytre kilder er ikke naturlig.Og det er null logikk eller dokumentasjon for at progesteronnivået synker fordi man blir eldre. Det synker eventuelt pga bl.a næringsmangel eller østrogenovervekt. Også lavt stoffskifte/hypotyreose gjør at progesteronnivået synker." Sitat: PirkePetter, 3. april 2017 kl. 01.00.

"Så at progesteronmangel kan være årsak til manglende eggløsning/ufruktbarhet. Hva tenker du, har det noe for seg å ta progesterontilskudd ved manglende eggløsning/ønske om graviditet? ..det er riktig som du antar, men ikke nødvendigvis den beste løsningen da det er bedre å gjøre noe med progesteronmangelen enn å ta tilskudd." Sitat: PirkePetter, 10.05.2012 kl. 11.50.

"Det er fullt mulig at du kan bli gravid om du prøver progesterontilskudd, men om årsaken til mangelen på progesteron ikke blir gjort noe med kan denne, hva den enn er, skade fosteret." Sitat: PirkePetter, 10.05.2012 kl. 11.50.
 

 


BLI GRAVID?
"Du kan få barn til du er 500 så lenge du nærer kroppen din slik at den kontinuerlig forynger seg selv. At du er 46 er bare et tall i hodet ditt, dvs indoktrineringen din, da ikke noe i kroppen din er eldre enn maks 20 år. Hjernen, alle organer, blod, slimhinner, hud, sanseorganer, mm; alt skiftes ut i etapper gjennom livet, alt forandrer og forbedrer seg." Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 18.45.

"Og såkalt uhelse, dvs symptomer på næringsmangel som leger kaller sykdommer og syndromer, skjer kun når disse foryngelsesprosessene stopper opp, fordi kroppen ikke lenger har næringsstoffene som trenges."
Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 18.45.
 
"Dette er litt forenklet, da jeg nå utelater sinnets rolle i det hele; dvs hvordan du tenker og føler påvirker deg energetisk-kjemisk, mao såkalt fysisk"
Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 18.45.


VENT TIL DU ER FRISK FØR DU BLIR GRAVID!
"Jeg anbefaler at du venter til du er helt frisk igjen, og deretter venter litt, minst 6 måneder, til, slik at du får bygget opp næringsnivåene dithen at du, når du først blir gravid, kan nære og bygge en sterk og velfungerende fosterkropp"
Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 18.45.


OVERGANGSALDER
"Og apropos alder, så glemte jeg å ta med, i et annet innlegg om kost og helse i dag, at det er ren løgn, dvs null vitenskap eller logikk bak, at kvinner har noe slikt som en overgangsalder."
Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 18.45.



ET VISST ANTALL EGGCELLER?
"Jeg trodde altså at man hadde et visst antall eggceller som en da på et tidspunkt ville gå tom for. Dette med "ovarian reserve" er en myte basert på såkalt estimat, og den opprinnelige hensikten var å skremme kvinner til å få barn så tidlig som mulig. Senere har samme propaganda blitt brukt i markedsføring av kunstig befruktning" Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 19.23.


"En rekke næringsstoffer deltar i regenerasjon av folliklene, fra stamceller. I tillegg finnes mange rapporter verden over som beskriver suksessfulle svangerskap i kvinner langt over 50 år, og utenfor den siviliserte verden, opptil 100 år, i i allefall ett tilfelle jeg husker å ha lest om. Og som var godt dokumentert, og ikke fantasi eller vandrehistorie"
Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 19.23.

MAGNESIUM
"..magnesium er helt nødvendig for omtrent alt som finnes i kroppen din, og for mer enn 350 enzymer/koenzymer, samt alle hormoner, m.m. Både et foster og spedbarn vil bare ha godt av optimale mengder magnesium, og en eventuell utrensende virkning i deg vil ikke på virke fosteret/barnet. Magnesium er avgiftende på en rekke tungmetaller og kjemikalier, slik at disse ikke ender i fosteret eller i barnet via brystmelken, så hvordan man enn ser dette så er optimale magnesiummengder bra for både mor og barn. Magnesium er heller ikke dokumentert som skadelig (teratogen) for fostere eller spedbarn." Sitat: PirkePetter, 30.12.2012 kl. 19.47.

"Jeg ville anbefale bruk av magnesiumolje på magen annenhver dag, og bad 1-2 ganger i uka, for å være helt sikre på at han ikke får for mye magnesium. Har han søvnproblemer/våkner ofte kan han få mer, og også om han er født for tidlig." Sitat: PirkePetter, 01.01.2013 kl. 07.04.

"Økologisk melk er ikke nødvendig om du surner melken 1-2 døgn før den gis til barnet. H-melk anbefales ikke pga kjemikaliene (glykerte næringsstoffer) som oppstår under pasteuriseringsprosessen."
Sitat: PirkePetter, 01.01.2013 kl. 07.04.

"Selv feirer jeg ikke kalendernyttår, som jeg oppfatter som kunstig og meningsløst, men venter heller til det ekte, naturlige nyttåret som er starten på det nye året i naturen. Denne kalles vårjevndøgn, og er normalt i slutten av mars. Vårjevndøgn markerer slutten på vinteren og den nye våren, mao det egentlige nye året. Og på samme måte markerer solens overgang fra fiskene til værens tegn rundt 21-23. mars ny begynnelse i zodiaken" Sitat: PirkePetter, 01.01.2013 kl. 07.04.




KYNNERE
"Kynnere - er det også magnesiummangel? Magnesium eller natrium. Snakker vi, imidlertid, om forkynnere, er det snarere for mye fritid det dreier seg om" Sitat: PirkePetter, 28. mars 2017 kl. 20.59.


FØDSEL
"Jeg husker å ha lest, et eller annet sted, at en av hovedårsakene til så mye smerter rundt fødsel i moderne tid var fordi det er unaturlig og ekstra belastende for mor å ligge når hun føder." Sitat: PirkePetter, 8. februar 2017 kl. 23.52.


"Å sitte på huk/stå på kne var den anbefalte, mest naturlige fødselsmetoden" Sitat: PirkePetter, 9. februar 2017 kl. 00.01. 


AMMING
"Utover et næringsrikt kosthold, der du spiser for 2, er urter som bl.a fennikel, anis, karve, og bukkehorn bra for å øke melkeproduksjonen. Da frøene av urtene, som te" Sitat: PirkePetter, 23. februar 2017 kl. 08.12.

"..ingefær, anis, fennikel, karve, dill og bukkehorn, m.m både er temperaturregulerende, mage-tarmregulerende, blodsukkerregulerende og ikke minst melkestimulerende slik at du får økt melkedannelse samtidig som substansene fra de ovennevnte krydderne går fra melka til lillemor med feber. Samtlige kryddere har vært brukt i tusener av år som melkestimulerende midler, og moderne forskning har også vist at substanser fra disse kommer barnet til gode via melka." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 02.24.

"Enkelte studier har også vist at barna ville ha mer melk enn vanlig når mor brukte slike krydderurter som te (kan brukes i matlaginga også, men med litt mindre virkning på akkurat melkedannelse) mens hun ammet."
Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 02.24

"Gutten min skal smøres med magnesiumolje daglig. Så lurer jeg på om jeg kan smøre han selv om jeg ammer? Har lest et sted at magnesiumolje virker utrensende på kroppen, så kanskje ikke så heldig å kombinere det med amming. Vet du noe om det? Det skal gå helt fint, og magnesium vil hjelpe ham å ta opp og utnytte næringsstoffene i brystmelka, samtidig som magnesium vil beskytte ham mot eventuelle forekomster av aluminium, arsenikk, fluor, bly, kadmium, kvikksølv og nikkel i brystmelka. Generell info om magnesiumklorid og amming - http://www.drugs.com/pregnancy/magnesium-chloride.html - Husk at kloren i oljen kan svi litt på huden, slik at det er en god ide å blande ut i litt vann eller olje før påsmøring." Sitat: PirkePetter, 16.05.2012 kl. 19.09.

"Kjenner du til om det finnes forskning om nattamming? ..jeg kjenner ikke til slik forskning, og mener barnet selv velger hva som er best for det. Nattamming hjelper barnet å sove i følge forskning, og jeg kan ikke tenke meg at dette gir fordøyelsesproblemer all den tid så mange enzymer kommer fra deg via brystmelken, og som hjelper fordøyelsen. Tarmen trenger kontinuerlig en del næringstoffer som bl.a opprettholder vekst av tarmceller og celler som utgjør slimhinnene i tarmen, og denne er betydelig større i småbarn. Jeg er jo absolutt ingen ekspert på amming, men var dette mitt barn så ville jeg latt barnet velge selv, heller enn å forholde meg til andres meninger om saken." Sitat: PirkePetter, 14.01.2013 kl. 14.12.


"..om kostholdet ditt er optimalt kan du vente med fast føde til knerten din. Om ikke anbefales animalske matemner, spesielt innmat, fett, eggeplommer eller melkeprodukter fra upasteurisert melk." Sitat: PirkePetter, 15.01.2013 kl. 19.29.

"..så lenge man presser kroppen til større prestasjoner så må den få næring som tillater dette. God form er ikke, og har aldri vært det samme som god helse, noe dødsstatistikkene innenfor idrett viser tydelig. God form beskytter mot en del uhelse som følge av vanlig kosthold, men før eller siden sier kroppen stopp for manges vedkommende. Tradisjonskosthold i kombinasjon med trening gir en helse og form jeg aldri har sett i noe menneske, utover meg selv. Selvsyn da mao! De av dere som trener og spiser næringsrikt vil oppleve en form og energi dere aldri har drømt om i det hele tatt var mulig å oppleve." Sitat: PirkePetter, 23.01.2013 kl. 02.45.

"Ammetåke er skumle greier når det samtidig er melkeregn!" Sitat: PirkePetter, 23.01.2013 kl. 02.45.

 
KOLIKK
"
..ingefær, anis, fennikel, karve, dill og bukkehorn - Samtlige krydderurter, utover myntearter (oregano/bergmynte inkludert), merian, kanel, kardemomme, koriander, spisskommen, brennesle (også for kyr, geiter og sauer), geitvikke, kamille, hjertensfryd, m.m er, pga den mage-tarmregulerende virkningen, samt at disse regnes som såkalt karminative (luft/gassdrivende) også meget bra ved kolikk." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 02.24


FEBER
"Vesla har lett for å få feber, og kommer gjerne i etterkant av at det har skjedd mye en helg, og gjerne da kombinert med dårlig mat.. har tenkt at det er pga stress,men det er kanskje avgiftning som pågår? Sannsynligvis ikke bare avgiftning, men også mage-tarmreaksjoner og næringsmangel pga de samme matemnene som hun reagerer på. De færreste ser ut til å være klar over at mennesker, særlig barn i vekst, trenger alle næringsstoffer som skal til for å bygge kroppen, reparere skader, danne hormoner, neurotransmittere, enzymer, blodproteiner/antistoffer, m.m i hvert eneste måltid, uten unntak. Mangler måltidet næringsstoffer bryter kroppen ned egne kroppsvev, ofte skjelettet, eller organer for å få tak i de manglende næringsstoffene, som sammen med dem fra maten skal brukes til å bygge kroppsegne substanser med." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 02.35.

"Man kan ikke spise noe da, og noe annet senere, og forvente at kroppen kan fungere optimalt, eller at et barn kan vokse og utvikle seg optimalt, om det får noen næringsstoffer i et måltid og andre i et annet. Hvert eneste måltid bestemmer kroppens (og hjernens/sinnets) kjemiske tilstand/helse i mange timer etterpå, slik at optimale mengder næringsstoffer i hvert måltid gir sterke, sunne og harmoniske barn, og ikke minst voksne."
Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 02.35



 
STRAMMERE BRYSTER
"Som en kuriositet kan jeg ta med at urter som bl.a bukkehorn/trigonella foenum-graecum og geitvikke/galega officinalis har vært brukt i flere tusen år av mødre over større deler av verden til å stimulere nydannelse av brystvev og stramme opp brystene etter amming. Kanskje nyttig info for dem som ikke vil henge sammen med brystene sine :-)"
Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 02.24.




Svangerskapsdiabetes:
"Sukker/karbohydrater beskytter mot svangerskapsdiabetes gjennom å opprettholde stabilt blodsukkernivå. For lite sukker gir adrenalin og kortisolrespons, og det vil du absolutt ikke oppleve under svangerskapet. " Sitat: PirkePetter, 3. desember 2016 kl. 07.34.


"Ut fra opplysningene om dine egne symptomer antar jeg at du manglet magnesium eller natrium. Mest sannsynlig natrium. Mangel på begge gir såkalt svangerskapsforgiftning/eklampsi, med unormal høy aktivitet av hormonene renin, angiotensin og aldosteron (RAS), som videre bl.a øker tilbakeholdelse av væske/ødem, fremmer vektøkning, gir økt blodtrykk, midlertidig insulinresistens, hyperaktivt nervesystem/stress, hodepine, kvalme/oppkast, etc, så vel som bl.a lungeødem, trombose/blodpropp, nyre eller hjertesvikt i fosteret"
Sitat: PirkePetter, 3. desember 2016 kl. 07.34.


"Det du opplevde under svangerskapet kalles svangerskapsforgiftning/preeklampsi, og viser mangel på magnesium og/eller natrium. Som regel en rekke andre næringsstoffer også, men i hovedsak disse to mineralene"
Sitat: PirkePetter, 3. desember 2016 kl. 07.34.


 "Skjønner jeg riktig - det vi har fått beskjed om at er hyperemesis, egentlig er preeclampsi? Nei, men de underliggende kjemiske ubalansene, mangel på ovennevnte næringsstoffer/økt østrogennivå som fører til begge symptombilder er basert på de samme næringsmanglene." Sitat: PirkePetter, 17. mars 2017 kl. 15.52.


"Svangerskapsdiabetes er mangelsymptom på magnesium og/eller natrium, og søtbehov er normaltmagnesiummangel." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2017 kl. 10.45.


SVANGERSKAPSKVALME
"..svangerskapskvalme er hovedsaklig forårsaket av mangel på vitamin K2, A, D og/eller B6, B12 og/eller magnesium eller sink, i følge forskjellig forskning. Jeg bruker ordet hovedsaklig med vilje, da det finnes forskning som peker på østrogenovervekt, høyt konsum av karbohydrater, proteinmangel med flere, men dette er utløsende årsaker, og ikke hovedårsaker. Høyt konsum av karbohydrater, som eksempel, tapper kroppen for bl.a B vitaminer, magnesium og sink, som deltar i sukkerstoffskiftet og regulering av blodsukker og insulinivåer, men den egentlige årsaken blir næringsmangel, og ikke karbohydratkonsum. Spiser man næringsrikt i tillegg til karbohydrater tappes ikke kroppen for de ovennevnte næringsstoffer." Sitat: PirkePetter, 14.01.2013 kl. 17.52.


RHESUS MINUS
"Hei. tenkte litt på dette med blodtyper, rhesus og hva som er funnet ut med hensyn til svangerskap med rhesus-negativ mor og rhesus-positiv foster hvor det anbefales forebyggende behandling (anti-D immunglobulin). Dette er bløff, og altså oppkonstruert (fabricated). Den faktiske årsaken er mangel på B9/folinsyre eller B12." Sitat: PirkePetter, 16. mai 2017 kl. 04.43



BARNEMAT
"Jeg ville også gi mitt barn rå eggeplommer, spesielt pga det høye kolesterolnivået, samt hjemmelaget kraft for bl.a magnesium som hjelper alt kalsiumet i rå melk å utføre sine oppgaver der det skal i kroppen. Vitamin D i bl.a eggeplommer (mye i fiskelever) trenges for opptak og utnyttelse av kalsium, og sammen med vitamin K (også i eggeplomme, samt upasteurisert smør og all kolesterolrik mat) og magnesium sørger disse for at kalsiumet brukes for å styrke skjelettet, og ikke ender opp i f.eks organer, blodkar, etc hvor kalsiumet kan igangsette forkalkning av celler. Det er for øvrig magnesium, ikke kalsium, som gir skjelett som tenner hardhet og styrke, og for tennenes del også hvit overflate." Sitat: PirkePetter, 19. juli 2012 kl. 12.55.


"Er det noen begrensninger på hvor mye jeg kan gi av f.eks. eggeplommer og lever pr. dag? Kan det bli for mye jern? Nei, ingen begrensninger utover det barnet selv gir beskjed om. Men det store nivået av A vitamin i lever bør balanseres av mye vitamin D enten fra matemner eller melkesyregjæret fiskeleverolje eller skateleverolje, for sikkerhets skyld. Lever inneholder mange næringsstoffer som regulerer jernopptak og utnyttelse i kroppen. Lever er et matemne, ikke et jerntilskudd." Sitat: PirkePetter, 9. desember 2016 kl. 17.44.


"Det har aldri, noensinne, vært så mye planteoljer i all mat, barnemat inkludert. Og dermed aldri høyere behov for næringsstoffer med antioksidantvirkning. Og barna får disse næringsstoffene, som de sårt trenger, fra? Butikkmat, det gørret som går for babymat, brød, snop, m.m." Sitat: PirkePetter, 19. desember 2016 kl. 22.31


"Alle statistikker viser at barn og unge pr i dag aldri har vært dummere, lært mindre, hatt mindre evne til å ta selvstendige valg, vært sykere, hatt flere atferdsproblemer/psykiske problemer, hatt flere fysiske uhell og ulykker (især militær statistikk basert på rekrutter), m.m."
Sitat: PirkePetter, 19. desember 2016 kl. 22.31
 

"Tradisjonskostbarna kommer til å overga alle, på alle måter, med tiden."
Sitat: PirkePetter, 19. desember 2016 kl. 22.31.

"Ekte surdeigsbrød har fått nøytralisert antinæringsstoffer og fibre, etc, og inneholder betydelig mindre karbohydrater enn vanlig brød. Slikt brød inngår derfor ikke i samme kategori som vanlig brød og fordøyelighet i forbindelse med småbarn. Imidlertid gjelder samme problemstilling for småbarn, at de mangler amylase som skal fordøye karbohydrater, slik at om de skal spise surdeigsbrød så bør dette skje sammen med en amylasekilde, eller at mor eller far tygger brødbitene litt, slik at barnet får amylase fra forelderens spytt." Sitat: PirkePetter, 19. mars 2015 kl. 23.43.


"Kefir går helt fint til små barn, da all næring fra melken er for-fordøyd av bakterie og soppenzymer, slik at kefir, som surmelk og yogurt, krever minimalt med fordøyelseskapasitet." Sitat: PirkePetter, 19. mars 2015 kl. 23.43.


"Takk til deg Charlotte Björk Ingul, lege og forsker ved NTNU. http://www.abcnyheter.no/nyheter/helse/2012/07/11/darleg-kosthald-er-omsorgssvikt Jeg ville ikke takke korrupte og/eller sneversynte leger som bare promoterer de samme kostholdsløgnene industrien og helsemyndighetene A/S gjør. Hun er en klon av Wenche Frølick, som kommer med den samme udokumenterte industripropagandaen. Frukt og grønt, og grønt og frukt mao. Det som går igjen i artiklene om henne er grønt, grønnsaker og poteter, friske grønnsaker, grønnsakssuppe, samt det politisk korrekte hvite kyllingkjøttet, som en motvekt mot det grusefullt helsefarlige røde kjøttet. Pytt pytt om sistnevnte er mange ganger mer næringsrikt enn hvitt kjøtt, og også inneholder betydelig mer av livsviktige næringsstoffer, kolesterol og mettet fett inkludert, som barnekropper (og hjerner) trenger i større grad enn voksne." Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.

"Og damen tar feil i flere tilfeller også, som f,eks når hun sier at det er bare tull at voksne og barn skal spise forskjellig/ha forskjellige menyer, og ignorerer da at barn i vekst trenger større mengder næringsstoffer i en helt annen sammensetning enn voksne kropper." Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.

"Det er også tull, og dokumentert som tull, at fedme er arvelig. Matvaner, næringsmangler og kjemikaliebelastning går over generasjoner, og har ikke noe med genetisk disposisjon å gjøre." Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.

"Mantraet til helsemyndighetene A/S og matindustrien om mer fysisk aktivitet som botemiddel mot fedme gjentas også flere ganger, og hun tenker ikke på at man ber om helseproblemer når man skal tvinge overvektige barn til å trene samtidig som de ikke får næring som støtter opp om den økte fysiske aktiviteten. Fedme betyr nedsatt funksjon av skjoldbruskkjertelen/hypotyreose, og dermed at hele resten av kroppen og alle organer går på sparebluss/har redusert energi/ATP produskjon i mitokondriene. Og snakker man om omfattende fedme, også betydelig belastning på hjertet i form av flere og lengre blodårer med økt trykk for å få blodet fra a til b. Økt fysisk trim med et slikt utgangspunkt er potensielt svært helsefarlig, og statistikken viser dette bl.a i form av antall mennesker, især overvektige mennesker, som dør av hjerteinfarkt eller slag ved f.eks jogging eller aerobics. Og man må være blind og døv for å ikke ha fått med seg alle tilfellene av plutselig hjertestopp i spesielt unge idrettsutøvere og fotballspillere de siste 5-10 årene, fete som slanke." Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.

"Om manglende fysisk aktivitet faktisk hadde vært en faktor ved fedme, hvorfor finnes det da så mange slanke mennesker som ikke trener eller har trent eller kommer til å trene?" Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.


"Et kosthold bestående av karbohydrater/frukt og grønt, og hvitt kjøtt aller nådigst, er for svært mange en garanti for helseproblemer og fedme, slik at å tvinge barna til å trimme mer, uten å støtte barnekroppen med økt næring raskt kan føre til enda mer alvorlige helseproblemer, og i verste fall hjertestopp." Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.

"At årsaken til at vi er fetere i dag enn for 10-20 år siden skyldes inaktivitet og at vi spiser mer kalorier er også bare tull og tøys, da faktiske og dokumenterte årsaker til fedme er f.eks et karbohydratbasert kosthold (ikke kalori, men karbohydrat), et grønnsaksutvalg som domineres av grønnsaker fra korsblomstfamilien (alle kålarter, dvs familien brassica), da substanser i disse (goitrogener) blokkerer jodopptaket, og dermed hormondannelsen i skjoldbruskkjertelen, MSG (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen, og får oss til å spise mer enn vi har behov for), soyasubstanser i nesten all mat (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen), planteoljer (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen), transfett (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen), næringsfattig, kjemisk dyrket mat som ikke inneholder næringsstoffer kroppen/skjoldbruskkjertelen trenger for å holde stoffskiftet høyt, og som cellene trenger for at mitokondriene skal kunne produsere energi til å drive cellene/organene, sprøytegiftrester i mat som bl.a blokkerer skjoldbruskkjertelens funksjon, bruk av fluor, vaksiner, antibiotika, etc, og nedsatt magesyreproduksjon og/eller tarmskader som reduserer næringsopptaket, m.m."
Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.
 
"Mange kjemikalier og tungmetaller i vaksiner og antibiotika, fluor inkludert, blokkerer jodopptaket i skjoldbruskkjertelen, eller tapper kroppen for næringsstoffer denne kjertelen trenger for å fungere normalt. Eksempel er vitamin A, som forbrukes i avgiftningen av bl.a kvikksølv, bly dioksiner, PCB, DDT, benzopyren, så vel som plantefett og transfett, etc"
Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.

"Det eneste damen faktisk har rett i er dette med ferdigmat, samt at barna ikke bør få bestemme hva som skal spises. Det har jeg selv sagt i alle år til foreldre med syke barn. Og da barn som svært ofte var syke fordi de bestemte selv hva de ville spise."
Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.

"Om man ser nærmere på ordlyden i artiklene ser man at damen maner til økt offentlig kontroll over barns spisevaner. Dette er alt annet enn ønskelig da barna er foreldrenes ansvar, ikke skolenes eller helsemyndighetene A/S sitt ansvar."
Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.

"Healing our children er en god begynnelse, om enn litt ustrukturert infomessig i forhold til de andre bøkene om kosthold under svangerskap/barnernæring. Super Nutrition for Babies er nok den som er mest oversiktlig. Husk at samtlige bøker fås på capris.no eller bokkilden.no, slik at du ikke trenger å bestille dem fra utlandet" Sitat: PirkePetter, 16.01.2013 kl. 19.04.

INFO FRA PP:
"Don't neglect to put a pinch of salt on the egg yolk. While many books warn against giving salt to babies, salt is actually critical for digestion as well as for brain development. Use unrefined salt to supply a variety of trace minerals."
  • http://www.westonaprice.org/childrens-health/nourishing-a-growing-baby
  • http://www.westonaprice.org/vitamins-and-minerals/the-salt-of-the-earth
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1721384/pdf/v086p0F120.pdf

Mer info her -

  • http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf
  • http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf

"Har ei lita tuppe på snart 4 mnd jeg har tenkt å begynne å introdusere for litt mat. ..selv har jeg best erfaring med hovedsaklig animalske matemner og melkeprodukter da disse fordøyes best, har størst næringstetthet, minst om noen helseskadelige eller problematiske substanser, og samtidig mest av næringsstoffer som avgifter eventuelle kjemikalier eller tungmetaller, etc som måtte finnes i mat og drikke." Sitat: PirkePetter, 23.01.2013 kl. 21.10.

"Barn begynner ikke å produsere amylase som fordøyer stivelse i karbohydrater før de er ca 1 år gamle, slik at karbohydrater de får før den tid bør enten være melkesyregjæret eller tygget først av mor slik at mors enzymer hjelper barnet å fordøye karbohydratene. Det eneste sukkerfordøyende enzymet barn under 1 år produserer er laktase, for å fordøye melkesukkeret i morsmelk." Sitat: PirkePetter, 23.01.2013 kl. 21.10.

"I eldre tider fikk ikke spedbarn vegetabilske matemner i det hele tatt, kun melkeprodukter og animalske matemner, samt fiskerogn og melke, talg, smult, smør, fløte, rømme og rå eller spekede eller gjærede animalske matemner. Og ofte tygget mor disse matemnene først, slik at de ble enklest mulig fordøyelige for barnekroppen. Både speket mat og gjæret mat er allerede for-fordøyd av enzymer. I spekemat er det snakk om enzymer som katepsin og kalpain, som finnes naturlig i kjøtt og fisk, og i gjæret mat er det enzymer fra bakterier og gjærsopp som gjør jobben." Sitat: PirkePetter, 23.01.2013 kl. 21.10

"I alle de år jeg har hjulpet barn med mentale og psykiske problemer har dette kostholdet fungert 100% i hvert eneste tilfelle. Noen mødre har lagt til en del grønnsaker tross mine råd, og det har for det meste gått greit. Men i noen tilfeller forverret dette barnets psykiske tilstand ganske dramatisk." Sitat: PirkePetter, 23.01.2013 kl. 21.10.

"Nok en grunn til at jeg unngår grønnsaker og frukt til spedbarn er det faktum at mange flavonoider og isoflavoner i grønnsaker, frukt og urter/planter blokkerer amylaseaktiviteten i spyttet og amylaseroduksjonen i bukspyttkjertelen. Eksempler er luteolin, myricetin, quercetin, kaempferol, fisetin, naringin, apigenin, hesperitin, daidzein (soya), genistein (soya), cyanidin, etc. Også fenoler i grønnsaker og planter, etc er kjent for å kunne gi en rekke helseproblemer (hovedsaklig mage-tarmproblemer) og også psykiske problemer og/eller mye gråt og humørsvingninger i småbarn. Skjønt dette er nok pga at de mangler magnesium for å danne enzymet fenol-sulfotransferase, som avgifter fenoler" Sitat: PirkePetter, 23.01.2013 kl. 21.10.

"Apropos avocado så binder det umettede fettet proteinet i tarmen som vitamin D trenger for opptak i kroppen, slik at det ikke anbefales å bruke avocado sammen med matemner som inneholder vitamin D. Avocadofett er også dokumentert som årsak til åreforkalkning, men da i oljeform/ren form. Avocado sammen med krydder eller f.eks hvitløk har nok ikke denne negative virkningen på blodårene." Sitat: PirkePetter, 23.01.2013 kl. 21.10.




AMYLASE
"Grønnsaker og frukt bør hun ikke få før hun er 1 år gammel da hun ikke produserer enzymet (amylase) som trenges for å fordøye karbohydrater før da. Korn bør hun ikke få før hun er 3 år, da kroppen hennes ikke produserer de mer komplekse enzymene som trenges for kornfordøyelse før da. Korn som er bløtlagt eller gjæret går imidlertid fint." Sitat: PirkePetter, 15. november 2012 kl. 19.25.



"..så anbefaler jeg at du ikke gir henne korn, frø, nøtter eller belgfrukter før hun er minst 2-3 år gammel, da hun ikke har enzymene som trenges for å fordøye disse matemnene enda. Hun produserer heller ikke amylase, som trenges for å fordøye karbohydrater enda, og vil ikke gjøre dette i tilstrekkelig grad før hun er fra 1-1/2 år gammel." Sitat: PirkePetter, 04.11.2012 kl. 17.57.  




ALLERGI
"Din datter har ikke allergi, men nedsatt magesyreproduksjon, som er vanlig i småbarn. Ved nedsatt magesyreproduksjon, dannes heller ikke enzymet pepsin i magen, og som fordøyer protein, slik at proteiner fra melk og egg vil forbli ufordøyd eller bare delvis fordøyd, hvor de deretter entrer tarmen og skaper forstyrrelser, og mulig betennelser. Symptomene dette gir kalles såkalt allergi eller intoleranse, men dette er bare en bortforklaring." Sitat: PirkePetter, 03.11.2012 kl. 20.55.

"Din datter får enzymer som fordøyer proteiner og fett, samt melkesukker via brystmelken, men da enzymer beregnet på fett, proteiner og sukker som ikke har blitt denaturert og eventuelt glykert (limt sammen) med andre næringsstoffer via pasteuriseringsprosessen. Pasteurisering denaturerer kasein slik at dette proteinet blir ufordøyelig, og homogenisering fører til at kaseinet kleber seg til (glykerer med) og dannet en helt ny forbindelse med melkefettet. Og da en enda mer ufordøyelig forbindelse. Din datter vil uten problemer tåle surnet upasteurisert melk, men har antakelig ikke fordøyelseskapasitet for søt melk om denne ikke er iblandet litt gelatin som øker magesyreproduksjonen." Sitat: PirkePetter, 03.11.2012 kl. 20.55.




"Om du mangler næringsstoffer som trenges for å produsere magesyre, så som bl.a sink, magnesium og klor, samt vitaminene B1, B3, B5 og B12, eller aminosyrene glutamin, glycin, lysin, histamin og taurin, så vil ikke datteren din få i seg disse via brystmelken." Sitat: PirkePetter, 03.11.2012 kl. 20.55.

"Kokt eggeprotein er også denaturert molekylmessig, og dermed rimelig vanskelig å fordøye jo mer hardkokt det er. Rå eggeplomme skal ikke være noe problem, og kokt egg du først tygger for henne, slik at hun får enzymer fra spyttet ditt, vil også fordøyes bedre. Alternativt bløtkokt egg sammen med surmelk, skjønt det aller beste er rå eggeplommer som omtrent fordøyer seg selv pga enzyminnholdet." Sitat: PirkePetter, 03.11.2012 kl. 20.55.

"Om problemene er borte etter at du startet med amming er det tegn på at årsaken er næringsmangel, da kroppen din bryter ned næringsstoffer fra muskler, skjelett og organer, etc for å skaffe eventuelle næringsstoffer som mangler i kosten. Dette ordner da midlertidig opp i tarmproblemene, og sikrer mer næring for datteren din, men på bekostning av din totale helse. Mao at du er i ferd med å gå en lang tur på en kort brygge helsemessig." Sitat: PirkePetter, 04.11.2012 kl. 05.46.

 
"Om du spiser mer næringsrikt vil mye av næringen komme din datter til gode via brystmelken, og fordøyelsen hennes vil klart bedres. I og med at hun er 8 måneder så vil hun også ha godt av så næringsrike matemner som mulig. Uraffinert salt er også viktig, både for å stimulere magesyreproduksjonen så vel som for normal utvikling av nerveceller i hjernen. Mye fettet fett og kolesterol er også svært viktig for optimal utvikling av hjerne og nervesystem."
Sitat: PirkePetter, 04.11.2012 kl. 05.46.
 
"Anbefalte matemner er upasteuriserte melkeprodukter, fortrinnsvis surnede, ost, smør, rømme, fløte samt lever, hjerte og eggeplommer som konsentrerte næringskilder. Kraft og gelatin er også veldig bra pga den konsentrerte næringen, og også fordi de bygger alt kollagen i kroppen hennes slik at hun vil være fysisk sterk og sunn til langt opp i alderdommen, uten degenerasjonsproblemer i muskler eller skjelett."
Sitat: PirkePetter, 04.11.2012 kl. 05.46.
 
"Barnekroppen danner ikke glycin selv, og er helt avhengig av glycin fra deg om hun ikke får via kraft eller gelatin. Glycin er nødvendig for oppbygging av proteiner til kroppsvev og organer i barnekroppen, og om glycin mangler, går denne prosessen i stå."
Sitat: PirkePetter, 04.11.2012 kl. 05.46.

"Gelatin i tillegg er bare av det gode, og gjør at helbredet går raskere, og barnet vokser seg større og sterkere." Sitat: PirkePetter, 04.11.2012 kl. 17.57.  
 
"Ost vil miste en del næringsstoffer ved oppvarming, og også bli vanskeligere å fordøye, men går helt fint nå og da. Reagerer din datter på den når den er oppvarmet hjelper det nok å gi henne litt gelatin sammen med osten, da flere aminosyrer i gelatinet timulerer magesyreproduksjonen og dermed hjelper med å fordøye osten." Sitat: PirkePetter, 05.11.2012 kl. 22.54.

HELBREDSREAKSJONER
"..når mage-tarmsystemet begynner å reparere seg selv er lokale betennelser og reaksjoner som diare eller forstoppelse, oppkast, feber, økt svette, eventuelt hudproblemer, etc vanlige, og forbigående. Men du kan for sikkerhets skyld tygge det du gir henne av solid mat før hun får denne, slik at dine enzymer hjelper på fordøyelsen hennes. Halvering av den solide matmengden er også en ide, da selv om dette mest sannsynlig er helt naturlige helbredsreaksjoner så bør man ikke ta noen sjanser med så små barn." Sitat: PirkePetter, 21.11.2012 kl. 15.04.



SOYA
"Når soyasubstanser, olje inkludert, finnes i så mye mat barn spiser daglig er det ikke rart stadig flere barn blir fete, har allergier og intoleranser, mentale og følelsesmessige problemer, lese og skrivevansker (i følge statistikken mer enn noensinne i den kjente historien), stadig økende immunrelaterte helseproblemer, m.m. Og plusser man på det økende konsumet av planteoljer, i tillegg til de andre faktorene nevnt ovenfor, så blir det direkte latterlig å skylde på kalorier eller manglende fysisk aktivitet." Sitat: PirkePetter, 14. juli 2012 kl. 01.39.
 

"Når det gjelder konsum av soya så blokkerer substanser i soya (og korn, frø, nøtter, etc) det meste av mineraler fra å bli tatt opp, og også proteiner som trenges for å danne hormoner, neurotransmittere, signalstoffer, enzymer, m.m. Dette betyr at alle kjente hjerneskader og atferdsproblemer kan følge et kosthold med mye soya eller korn/frø/nøtter som ikke har vært bløtlagt på tradisjonelt vis. Utover dette kommer altså både aluminium og manganforgiftning hos særlig barn som har fått mye soya via melkeerstatning, eller hvor moren konsumerte mye soya under svangerskapet." Sitat: PirkePetter, 20.04.2012 kl. 12.26.


NØTTER OG FRØ
"Nøtter er ikke i nærheten av animalske matemner hva gjelder næringsinnhold barnekroppen trenger for å vokse, og mangler også f.eks kolesterol som særlig barnehjernen trenger for å utvikle seg normalt. Godt fett er der ikke noe av i nøtter, og har aldri vært det heller. Kokosnøtter unntatt." Sitat: PirkePetter, 10.07.2012 kl. 00.23.

 


Link fra PP:
Litt info om vitamin A behov ved graviditet -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/vitamins-for-fetal-development-conception-to-birth#rda

 
 

Linker fra PP:
http://www.tv2.no/gmn/slik-tar-du-kontroll-ved-middagsbordet-3336919.html
http://www.frukt.no/oppskrifter/barnevennlig/slik-gjor-du1/mer-frukt-og-gront-til-barn-bedre-helse-som-voksne/
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3893900.ece






Linker fra PP:
Studie av småbarn som velger mat selv -
http://www.westonaprice.org/health-topics/including-baby-at-the-family-table/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC537465/pdf/canmedaj00208-0035.pdf



Info fra PP:
Sjekk enzymtabellen litt nede på siden her -
http://www.medscape.com/viewarticle/718175_11

"Amylase,[68] an enzyme identified in milk more than a century ago,[69] may be more important to the infant after initiation of starch supplements[70] or when formula that contains oligosaccharides hydrolyzed by amylase is fed to partially breast-fed infants. Amylase activity in the duodenum of the newborn is only 0.2% to 0.5% of the adult level. At the time of supplementation (after 4 to 6 months of exclusive breast-feeding), the infant is still deficient in endogenously produced amylase.[71] The latter secreted from salivary glands and pancreas does not reach adequate levels until 2 years after birth."

"Jeg ser at linken fører til en side som krever innlogging og kroner og øre, men samme artikkel, når jeg googler den, åpner uten problemer. Og det er nøyaktig samme link. Pussifistiske greier!"

Her er alternativer -
http://www.asklenore.info/breastfeeding/resources/mysteries.shtml
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/6086018.pdf










UPASTEURISERTE MELKEPRODUKTER
"Hvordan det er for gravide å spise disse upasteuriserte melkeproduktene, det er jo liksom en av de tinga man blir fraråda under svangerskapet? Pluss på kolesterol, som er helt nødvendig for normal utvikling av barnehjernen, samt nervesystemet. All smørsyren i rå melk er en garanti for normal utvikling av tarmcellene, hvilket betyr null tarmproblemer, kolikk inkludert, og smørsyre både stimulerer og oppretholder optimal bakterieflora samt ph i tarmen. Og ikke minst kontrollerer betennelser og reverserer kreftutvikling i bl.a mage-tarm, lever og bukspyttkjertel, samt i blodet/leukemi, tilbake til normale celler." Sitat: PirkePetter, 19. juli 2012 kl. 00.03.

"Rå, og især surnet melk, er en garanti for optimal utvikling av tarmfloraen pga bakterie og gjærsoppinnholdet. Og da selv om barnet er født via keisersnitt. Med tanke på at tarmfloraen utgjør mer enn 90% av det såkalte immunforsvaret sier det seg selv at god tarmflora er sterkt immunforsvar."
Sitat: PirkePetter, 19. juli 2012 kl. 00.03.


KEISERSNITT/TRANGT BEKKEN
"..det forskningen viser er at selv om man har tilstrekkelig med vitamin D i kroppen så hjelper dette lite om man samtidig mangler vitamin K2, samt A, som begge er nødvendige for vitamin D's funksjoner. Vitamin A og D stimulerer produksjon av et protein (MGP# og et hormon #osteokalsin# som bl.a stimulerer nydannelse av benceller, men vitamin K2 trenges for å aktivere både proteinet og hormonet." Sitat: PirkePetter, 10.01.2013 kl. 02.52.

"Vitamin D #og protein) trenges for opptak av kalsium, men kroppen bruker magnesium og vitamin K2 for å få kalsiumet inn i skjelettet. Slik at det er mangel på vitamin K2, ofte sammen med magnesium, som er den egentlige årsaken til underutviklet/for "trangt" bekken."
Sitat: PirkePetter, 10.01.2013 kl. 02.52.



STJERNEKIKKER
"Mitt barnebarn var ikke for tidlig født, men gikk igjennom en hard og vanskelig fødsel. Såkalt stjernekikker kalte de det for. ..stjernekikker eller star gazer er forårsaket av alvorlig mangel på vitamin B1. Han ble mao født med omfattende nerveskader." Sitat: PirkePetter, 03.01.2013 kl. 00.12.

"I pelsdyr kalles tiaminmangelsymptomer Chastek?s lammelse, og i plantetere polio-encefalomalaci." Sitat: PirkePetter, 03.10.2013 kl. 14.55.

"Utover informasjonen om ren tiaminmangel og nerveskader, som er hva informasjonen ovenfor viser til, så tar jeg også utgangspunkt i interaksjonen mellom tiamin og andre næringsstoffer i kroppen. Vitamin B12, hvis mangel eller mangelfunksjon også er en årsak til bl.a nerveskader/neuropati, trenger bl.a tiamin for sine forskjelige funskjoner." Sitat: PirkePetter, 03.10.2013 kl. 14.55.

"..begrepet stjernekikker/star gazer har sin opprinnelse i nervedegenerasjon som bl.a gir kramper i nakkemuskulaturen, slik hodet vris bakover og oppover. Dette skyldes mangel på tiamin." Sitat: PirkePetter, 04.01.2013 kl. 18.30.

"Imidlertid ser jeg begrepet nå brukes om fødselstilling også, , og dette er ikke det samme." Sitat: PirkePetter, 04.01.2013 kl. 18.30.


Linker fra PP:
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Thiamine#Deficiency
  • http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/arh27-2/134-142.htm
  • http://www.merckmanuals.com/professional/nutritional_disorders/vitamin_deficiency_dependency_and_toxicity/thiamin.html
    http://journals.cambridge.org/download.php?file=%2FNRR%2FNRR16_02%2FS0954422403000209a.pdf&code=265c26a904bdab5515bc15f69c7fae16
  • http://www.psychologytoday.com/blog/evolutionary-psychiatry/201204/nutritional-brain-bomb-thiamine-deficiency



Link fra PP:
Om gelatin og kokosfett -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/recipes-for-homemade-baby-formula


 


BOKTIPS FRA PP:
Kan anbefales -
Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940

Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6) - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313

Super Nutrition for Babies - Katherine, M.D. Erlich, Kelly Genzlinger, David Brownstein, Fair Winds Press, ISBN 1592335039

Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats ? Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735

Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan, MD, Luke Shanahan, MFA, Big Box Books, ISBN 0615228380

http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf

http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf

Diet for Pregnant and Nursing Mothers ?

http://www.westonaprice.org/childrens-health/diet-for-pregnant-and-nursing-mothers





Linker fra PP:
Apropos keisersnitt -
Association between vitamin D deficiency and primary cesarean section -


Maternal vitamin D status and delivery by cesarean ?


Vitamin D Deficiency Speculation in the Increase in Cesarean Childbirth ?


Vitamin K2 and the Calcium Paradox ?


Linker fra PP:
Om rå melk og barn -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/raw-milk-safe-for-babies

Og som en kuriositet, "rå" brystmelk og barn -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/is-mothers-milk-sterile

Om såkalte patogener i rå melk -
http://www.karlloren.com/aajonus/p15.htm
http://www.realmilk.com/documents/PathogensinRawMilk.pdf
http://www.westonaprice.org/images/pdfs/responsetomdhmh.pdf

Rå melk og helse -
http://www.raw-milk-facts.com/raw_milk_health_benefits.html
http://www.rawmilk.org/
http://www.realmilk.com/
http://www.westonaprice.org/making-it-practical/milk-it-does-a-body-good
http://www.westonaprice.org/press/government-data-proves-raw-milk-safe
http://www.westonaprice.org/press/press-release-2003apr11
http://www.westonaprice.org/childrens-health/raw-milk-safe-for-babies
http://www.disabled-world.com/artman/publish/fresh-milk.shtml
http://www.naturalnews.com/023083.html
http://www.curetoothdecay.com/Tooth_Decay/raw_milk_beats_tooth_decay.htm

Raw Milk and Tuberculosis: The Role of Lactoferrin

Although health officials often accuse raw milk of causing TB, many doctors have recognized the fact that raw milk contains special factors that protect against the disease. One of these factors is lactoferrin, an enzyme that kills pathogens by binding and removing iron. In a study involving mice bred to be susceptible to tissue iron overload and hence to tuberculosis, treatment with lactoferrin significantly reduced the burden of tuberculosis organisms.7 And mice injected with Candida albicans, another iron-loving organism, had increased survival time when treated with lactoferrin.12 Lactoferrin is plentiful in raw milk. It is destroyed by pasteurization.
http://www.westonaprice.org/farm-a-ranch/tuberculosis-alert

Raw Milk and Children -
http://www.newtrendspublishing.com/PDFS/16MilkFinal.pdf



Info fra PP:
BENEFITS IN EARLY HUMAN STUDIES: In early studies involving humans, raw milk was shown to be superior to pasteurized in protecting against infection, diarrhea, rickets, tooth decay and TB; and children receiving had better growth than those receiving pasteurized milk.
http://www.realmilk.com/rawmilkoverview.html
http://www.midvalleyvu.com/files/InformationPages/RAW_MILK_AND_RAW_MILK_PRODUCTS.pdf

The British journal The Lancet reported, ?Resistance to tuberculosis increased in children fed raw milk instead of pasteurized, to the point that in five years only one case of pulmonary TB had developed, whereas in the previous five years, when children were given pasteurized milk, 14 cases of pulmonary TB developed.? - The Lancet, p. 1142, May 8, 1937
http://editor.nourishedmagazine.com.au/articles/vonderplanitz-and-campbell-douglasss-testimony-on-raw-milk

Generelt om tradisjonell barneernæring med fokus på næringsrike matemner -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/
http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf
http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf






FINN KILDER:
"Lever er god kilde til folinsyre selv om den er lettstekt, og andre kilder er innmat, upasteuriserte melkeprodukter, eggeplommer fra høns som ikke får kraftfor, og gjær, persille, og tørkede urter som bl.a korianderblader, myntesorter, kjørvel, rosmarin, basilikum, merian, laurbærblad,timian, m.m.

En hel del vegetabilske matemner er ganske ok kilder til folinsyre, men mangler B12, som du i så tilfelle bør få fra animalske matemner.

Utover nedenstående informasjon så vil jeg legge til at heller ikke naturlig folinsyre/folat anbefales under svangerskap uten samtidig konsum av vitamin B12, da konsum av det ene vitaminet øker forbruk og tap av det andre. Disse 2 vitaminene jobber sammen, og er nødt til å eksistere saktidig i kroppen for at begge vitaminers helsevirkninger skal komme mor og barn til gode. Ensidig fokus på folinsyre er dermed helseskadelig, og verdiløst, og det er B12, ikke folinsyre, som er den egentlige faktoren involvert i ryggmargsbrokk. De beste kildene til begge vitaminer sammen er animalske, især lever, eller kombinasjoner av animalske matemner og grønnsaker og/eller urter som inneholder folinsyre.

http://www.doctorsresearch.com/folic-acid.html


http://chriskresser.com/folate-vs-folic-acid

http://www.newswithviews.com/Ellison/shane159.htm

http://heal-thyself.ning.com/.../blogs/folate-vs-folic-acid

http://www.mothering.com/.../real-folate-is-much-better...

http://www.dailymail.co.uk/.../Adding-folic-acid-diets...

http://lifebalanceinfertilitycoach.wordpress.com/.../the.../

http://medicineworks.com/folic-acid-killer-or-cure-all...

http://www.greenmedinfo.com/.../synthetic-folic-acid-may...
"

Limer ikke inn alt her, men det er enda flere kommentarer med en masse linker/kilder om man klikker seg inn i kommentarfeltet.
http://liveneshage.blogspot.no/.../bakerrebellene-videre...







Toksoplasma:
Finn kilder!!! Sitat: PirkePetter, 12. desember 2016 kl. 14.07.
Toksoplasma gondii

Gut commensal bacteria direct a protective immune response against the human pathogen Toxoplasma gondii -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2746820/

Probiotics for the Control of Parasites: An Overview -
http://www.hindawi.com/journals/jpr/2011/610769/

Use of lactobacilli with probiotic potential as prophylactic treatment of murine
brain toxoplasmosis -
http://icopa2014.org/pdf/abstracts/1373.pdf

The Effect of Vitamin D3 Alone and Mixed With IFN-γ on Tachyzoites of Toxoplasma gondii (RH Strain) Proliferation and Nitric Oxide (NO) Production -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3279842/

Effect of Vitamin D3 and INFγ on proliferation of Toxoplasma gondii and nitric oxide production -
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-123...

"Når det gjelder rått kjøtt og graviditet så er for øvrig det eneste risikomomentet myten om toksoplasmose. Denne myten inkluderer også bløffen om katter som kilde til den såkalte parasitten, toksoplasma gondii. Jeg kaller dette en myte fordi det ikke finnes fnugg av dokumentasjon for en årsaks og virkningssammenheng mellom parasitt og sykdom. Alt man har er hypoteser av samme type som med bakterier og såkalt virus, mao at om man finner disse i kroppen til en syk person, så er de helt klart årsaken. Bare derfor." Sitat: PirkePetter, 9. november 2012 kl. 02.42


"Det at toksoplasma gondi skal kunne forårsake noe som helst negativt er en myte, og det samme er logikken bak at f.eks katter skal kunne være spredere av denne såkalte parasitten. Den seriøse, ikke-legemiddelindustristyrte vitenskapen har for lengst dokumentert hvilke næringsmangler som ligger til grunn for de symptomer legene påstår skyldes denne påståtte parasitten, og selv logikken bak hvordan den liksom skal kunne "smitte" gravide er rett og slett for dum (dvs at gravide får katteavføring/rester av katteavføring i munnen). Jeg har dessuten anbefalt rått og tradisjonelt konservert animalske matemner til gravide i mange, mange år, og har aldri hørt om annet enn positive virkninger av dette." Sitat: PirkePetter, 10. april 2013 kl. 21.08.







BOKTIPS FRA PP:
Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940

Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting #ages 0-6# - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313


BOKTIPS FRA PP:
http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf - Boken er en forutgave av Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6) - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313



Link fra PP:


Linker fra PP:
Barn & Kosthold - Ernæring under Svangerskap -
http://www.healingourchildren.org/cause_of_disease.htm
http://www.westonaprice.org/childrens-health/
http://nourishmd.com/
http://nourishyourchildren.com/blog/
http://www.naturallyknockedup.com/
http://dyno-mom.blogspot.com/
https://www.holistickid.com/
http://www.getting-pregnant.com/preconception-nutrition.html
http://simplybeingwell.com/







Healthy Baby Photo Gallery, 2011-2012 - Weston A Price Foundation -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/healthy-baby-photo-gallery-2011-2012

Denne er også god -
http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf
Boken er en forutgave av Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6) - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313



Linker fra PP:
Litt generell info om melkestimulerende urter -
http://www.breastfeeding-problems.com/galactagogues.html


Litt generell info -
http://www.livestrong.com/article/396713-baby-colic-herbs/



Link fra PP:
En kuriositet -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/traditional-remedies-for-childhood-illnesses
 



Nyttig informasjon fra PP:
  • Several studies of preeclampsia or toxemia of pregnancy showed that supplementing the diet with salt would lower the women’s blood pressure, and prevent the other complications associated with toxemia (Shanklin and Hodin, 1979).


  • It has been known for many years that decreasing sodium intake causes the body to respond adaptively, increasing the renin-angiotensin-aldosterone system (RAAS). The activation of this system is recognized as a factor in hypertension, kidney disease, heart failure, fibrosis of the heart, and other problems. Sodium restriction also increases serotonin, activity of the sympathetic nervous system, and plasminogen activator inhibitor type-1 (PAI-1), which contributes to the accumulation of clots and is associated with breast and prostate cancer. The sympathetic nervous system becomes hyperactive in preeclampsia (Metsaars, et al., 2006). http://raypeat.com/articles/articles/salt.shtml


  • Pre-eclampsia and pregnancy toxemia have been corrected (Shanklin and Hodin, 1979) by both increased dietary protein and increased salt, which improve circulation, lower blood pressure, and prevent seizures, while reducing vascular leakiness. The effectiveness of increased salt in pre-eclampsia led me to suggest it for women with premenstrual edema, because both conditions typically involve high estrogen, hyponatremia, and a tendency toward hypo-osmolarity. Estrogen itself causes sodium loss, reduced osmolarity, and increased capillary leakiness. Combined with a high protein diet, eating a little extra salt usually helps to correct a variety of problems involving edema, poor circulation, and high blood pressure. http://raypeat.com/articles/articles/water.shtml


  • Early in pregnancy, "morning sickness" is a common problem, and it is seldom thought to have anything to do with eclampsia, because of the traditional medical idea that the fetus "causes" eclampsia, and in the first couple of months of pregnancy the conceptus is very small. But salty carbohydrate (soda crackers, typically) is the standard remedy for morning sickness. Some women have "morning sickness" premenstrually, and it (like the nausea of migraine) is eased by salt and carbohydrate. X-ray studies have demonstrated that there are spasms of the small intestine (near the bile duct) associated with estrogen-induced nausea. http://raypeat.com/articles/aging/eclampsia.shtml


Link fra PP:
Og en kuriositet -
Helseproblemer i barn – Tradisjonelle Helbredsmidler -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/traditional-remedies-for-childhood-illnesses




INFO FRA PP: 
Barn & Kosthold - Ernæring under Svangerskap -
  • Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940
  • Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6) - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313
  • Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735
  • Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan, MD, Luke Shanahan, MFA, Big Box Books, ISBN 0615228380


  • http://www.healingourchildren.org/cause_of_disease.htm
  • http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf
  • http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf
  • http://www.westonaprice.org/childrens-health/
  • http://www.second-opinions.co.uk/diet_for_children.html
  • http://nourishmd.com/
  • http://nourishyourchildren.com/blog/
  • http://www.naturallyknockedup.com/
  • http://dyno-mom.blogspot.com/
  • https://www.holistickid.com/
  • http://www.getting-pregnant.com/preconception-nutrition.html
  • http://simplybeingwell.com/


Linker fra PP:
Mer info for dem som vil lære mer -
Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940

Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6# - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313

Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats ? Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735

Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan, MD, Luke Shanahan, MFA, Big Box Books, ISBN 0615228380

http://www.healingourchildren.org/cause_of_disease.htm

http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf

http://www.westonaprice.org/childrens-health/

http://nourishmd.com/

http://nourishyourchildren.com/blog/

http://www.naturallyknockedup.com/

http://dyno-mom.blogspot.com/

https://www.holistickid.com/

http://www.getting-pregnant.com/preconception-nutrition.html

http://simplybeingwell.com/

Helseproblemer i barn ? Tradisjonelle Helbredsmidler -

http://www.westonaprice.org/childrens-health/traditional-remedies-for-childhood-illnesses

Tannhelse - Kosthold og Kranieform #og Mental helse) -

http://www.curetoothdecay.com/

http://www.smartahealth.com/remineralization.html

http://www.healingteethnaturally.com/tooth-remineralisation-demineralisation-saliva-ph.html

http://www.westonaprice.org/dentistry/mental-or-dental

http://www.westonaprice.org/dentistry/from-attention-deficit-to-sleep-apnea

http://www.westonaprice.org/notes-from-yesteryear/100-years-before-weston-price



LITT INFO FRA PP:
Apropos at det aldri er for sent å snu - MAMA GUILT
I was worried. Despite my extended nursing commitment, I had raised our oldest son on both soy milk and a vegan diet during pregnancy and up until he was about five years old. What initially brought me to a nutritional shift was my son`s damaged teeth. But then, I also learned of the estrogen-mimicking properties of soy and it rocked my foundation.

Certain that I`d damaged his hormones, I swiftly and fundamentally changed our diet to include raw milk and bone stocks. To insure his masculine growth further, I also regularly included Rocky Mountain oysters, rare, and sometimes raw liver and steak tartare in his diet.

Countering soy milk`s damaging effects was my key objective and I employed my tactics with pig-headed determination. I was a mama on a mission.

Nonetheless, like many mothers who discover Weston A. Price, I was worried that the injury may have already taken place and my angst grew as our son entered puberty. More Rocky Mountain oysters.

Now, after nearly twenty years as a WAPF family, I believe that we commandeered the potential for harm before it manifested. As for his masculinity - I can triumphantly report that at twentyfour years old my son is sturdy, muscular, has a choice of girlfriends, and is the picture of robust, manly health.

I share this with you because I teach and meet with moms every day in my work as a homeopathic consultant. I witness the remorse that most of them carry once they learn of the mistakes they`ve made in their children`s health. Allow me to assure you of this: there`s good reason to believe that as long as we invest in our commitment, it could in reality pan out, just as it did for my son. Indeed, Dr. Price often found pathology to be antidoted by a return to indigenous methods, and we need to cling to that lifeboat. "Mama guilt" only flags our energy stores which we`re going to need while advancing the task at hand.

Set your impulse on "getting it right" this time and support each other along the way. Whether you`re a young mom or one who`s had the trying experience of guilt and later discovered the better course, we can all join hands in our concerted efforts. Pig-headed determination, moms. It`s the ultimate mothering weapon and it`s innate. Joette Calabrese, HMC,CCH,RSHom - Colden, New York



BOKTIPS FRA PP:
Her er mange gode tips om optimal barnernæring -

  • Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940
  • Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6) - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313
  • Super Nutrition for Babies - Katherine, M.D. Erlich, Kelly Genzlinger, David Brownstein, Fair Winds Press, ISBN 1592335039
  • Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735
  • Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan, MD, Luke Shanahan, MFA, Big Box Books, ISBN 0615228380
Linker fra PP:
  • http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf
  • http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf

Diet for Pregnant and Nursing Mothers –

  • http://www.westonaprice.org/childrens-health/diet-for-pregnant-and-nursing-mothers

Feeding Babies -

  • http://www.westonaprice.org/childrens-health/feeding-babies
  • http://www.westonaprice.org/childrens-health/
  • http://www.nourishingourchildren.org/DVD.html
  • http://www.nourishingourchildren.org/Motherhood.html
  • http://www.healingourchildren.org/
  • http://www.healingourchildren.net/
  • http://healingthewholechild.com/in-the-news/
  • http://healthybabycode.com/blog
  • http://www.second-opinions.co.uk/diet_for_children.html
  • http://nourishmd.com/
  • http://nourishyourchildren.com/blog/
  • http://www.naturallyknockedup.com/
  • http://dyno-mom.blogspot.com/
  • https://www.holistickid.com/
  • http://www.getting-pregnant.com/preconception-nutrition.html
  • http://simplybeingwell.com/

Linker fra PP:
Om barn og det å unngå vaksiner -
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/survey-results-are-unvaccinated-children-healthier/
http://www.vaccineinjury.info/vaccinations-in-general/health-unvaccinated-children/survey-results-illnesses.html
http://www.vaccineinjury.info/

Link fra PP:
1 til om bløffen om antistoffer -
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/germ2.php


Linker fra PP:
Her er mange gode tips om optimal barnernæring -
Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940

Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6) - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313

Super Nutrition for Babies - Katherine, M.D. Erlich, Kelly Genzlinger, David Brownstein, Fair Winds Press, ISBN 1592335039

Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats ? Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735

Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan, MD, Luke Shanahan, MFA, Big Box Books, ISBN 0615228380

http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf

http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf

Diet for Pregnant and Nursing Mothers ?

http://www.westonaprice.org/childrens-health/diet-for-pregnant-and-nursing-mothers

Feeding Babies -

http://www.westonaprice.org/childrens-health/feeding-babies

http://www.westonaprice.org/childrens-health/

http://www.nourishingourchildren.org/DVD.html

http://www.nourishingourchildren.org/Motherhood.html

http://www.healingourchildren.org/

http://www.healingourchildren.net/

http://healingthewholechild.com/in-the-news/

http://healthybabycode.com/blog

http://www.second-opinions.co.uk/diet_for_children.html

http://nourishmd.com/

http://nourishyourchildren.com/blog/

http://www.naturallyknockedup.com/

http://dyno-mom.blogspot.com/

https://www.holistickid.com/

http://www.getting-pregnant.com/preconception-nutrition.html

http://simplybeingwell.com/




Linker fra PP:
Natural childbirth: the evolutionary template for birth -
http://chriskresser.com/naturalchildbirth

Maternal Malnutrition and Congenital Deformity -
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/MATERNAL_MALNUTRITION_AND_CONGENITAL_DEFORMITY_-HH_HILLERMANN_RPRNT_66B.pdf

Maternal Malnutrition and Fetal Prenatal Developmental Malformations -
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/MATERNAL_MALNUTRITION_and_FOETAL_PRENATAL_DEVELOPMENTAL_MALFORMATIONS_-HH_HILLERMANN_RPRNT_66A.pdf

Prenatal Nutrition and Birth Defects -
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/36_BirthDefectsandNutrition.pdf

Helseproblemer i barn - Tradisjonelle Helbredsmidler -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/traditional-remedies-for-childhood-illnesses



LINKER FRA PP:
Folsyre:
http://www.doctorsresearch.com/folic-acid.html
http://www.newswithviews.com/Ellison/shane159.htm
http://heal-thyself.ning.com/profiles/blogs/folate-vs-folic-acid
http://www.mothering.com/community/t/1184692/real-folate-is-much-better-than-folic-acid
http://www.dailymail.co.uk/health/article-484229/Adding-folic-acid-diets-recipe-disaster.html
http://lifebalanceinfertilitycoach.wordpress.com/2008/10/07/the-mthfr-tutorial-genetic-mutation-and-cause-of-miscarriage/
http://medicineworks.com/folic-acid-killer-or-cure-all-mark-hyman-md

The researchers also say that they uncovered another interesting trend that some people who received these nutrients from multivitamin pills had an increased risk of developing the disease. According to the researchers, individuals who said they used multivitamins, and whose blood showed traces of these nutrients, had a 139 percent increased relative risk of developing pancreatic cancer.

http://www.huliq.com/23341/dietary-vitamin-b6-b12-folate-to-decrease-pancreatic-cancer-risk
http://cancerres.aacrjournals.org/content/67/11/5553.abstract

Another separate study of 81,922 women and men, specific to folate from food sources.

CONCLUSION: Our results suggest that increased intake of folate from food sources, but not from supplements, may be associated with a reduced risk of pancreatic cancer.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16537833
http://cebp.aacrjournals.org/content/15/2/189
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18326588
http://www.detoxpuzzle.com/mthfr.php
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090817201946.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/11/091104111735.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/11/091104111735.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/2011/02/110210075728.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19455642
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21069446
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19440165
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19267885



BOKTIPS FRA PP:
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1596913940
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0982021313
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1592335039
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0967089735
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0982338317
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0615228380

Og disse kan jo lastes ned med en gang ?
http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf
http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf



Tips til nykommere -