- 2-3 dl Mandler (ferdig bløtlagt og tørket)
- 0,5 dl Vann
- 0,5 dl Kokossukker
- 3 ts Melasse
- 2 ts Lakrisrotpulver
- 2-3 klyper Mineralsalt
- 1 ss med Smør (usaltet)
TIPS!
HER finner du et tidligere innlegg med informasjon om hvorfor bløtlegging og tørking av nøtter og frø er lurt, og hvordan det enkelt kan gjøres.
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene, utenom mandler, i en tykkbunnet kjele. Sett stekeplaten på 2-4. La småputre til alt kokossukker og lakrisrotpulver er "smeltet". Ha i mandlene. Enten hele mandler eller hakkete. Rør jevnlig i 10-15 min. Når væsken er fordampet og lakrismassen nesten har tyknet til karamell, har du i smøret og rører kontinuerlig til alle mandlene har klumpet seg nesten helt sammen. Fordel mandlene på et stekebrett med ubleket bakepapir og kvern litt salt over. La mandlene avkjøle og deretter gyv løs. Litt klissete, men aiai så godt!
God lørdag :)
Andre bløtlagte og tørkede mandelsnacks favoritter: