Du trenger:
- 6 dl Kefir eller Viili eller Surmelk
- 2 stk Eggeplommer.
- 1 stk Sitron
- 1 ts Honning
- 2 ss Kollagenpeptider (gelatin som ikke stivner)
- 1 klype Mineralsalt
Slik gjør du:
Vask sitronen godt. Rasp av "alt" skallet. Del sitronen i to, og skvis ut så mye saft du klarer. Ha sitronsaft og skall i en blender eller foodprosessor sammen med kefir, eggeplommer, honning, kollagenpeptider og mineralsalt. Kjør noen gode runder for å være sikker på å mikse alt godt sammen. Smak! Det kan hende du ønsker mer søtning enn meg.
Iskremmaskin
Hell blandingen i iskremmaskinen og følg din maskins instruksjoner. Når iskremen er ferdig har jeg den over i en egnet beholder, og setter den i fryseren minst 30 min. Da blir det finere kuler. Jeg kjøpte iskremmaskinen HER.
Ispinner
For å lage ispinner går det fint å helle blandingen rett i formene. Da er det en liten risiko for krystaller i isen. Jeg brukte derfor iskremmaskinen, men stilte den inn på halv tid. Isblandingen er tyktflytende når jeg heller den i formene. Ispinnene må stå i fryseren i minst 4 timer.
Uten iskremmaskin
Hvis du ikke har iskremmaskin og ønsker å unngå mest mulig iskrystaller, så er trikset å fryse blandingen i isbitformer eller lignende som blenderen eller foodprosessoren din håndterer. Når du ønsker å servere iskremen, tar du "isbiter" etter behov og kjører på med full guffe i blenderen. Super iskrem - uten iskrystaller.
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.