Du trenger:
- 4 stk Egg, hardkokte og avkjølte.
- 4-5 stilker Vårløk (eller en liten purreløk).
- 1 liten bunt Gressløk.
- 3 ss Favorittmajones (fast konsistens) + 2 ss Rørosrømme, eller 5 ss myk majones.
- 0,5-1 ts Dijon sennep.
- 0,5 ts Sellerisalt.
- Kvernet Pepper.
Slik gjør du:
Kok eggene og avkjøl. Kutt egget opp i små deler. Bruk gjerne en eggedeler, på kryss og på tvers. Ha i en skål. Finhakk vårløk og gressløk, som blandes med eggebitene. Kvern over pepper, og tilsett sellerisalt. Ha i sennep og majones (+ rømme). Bruker jeg "flytende" majones, har jeg ikke i rømme. Hvis majonesen er laget med halvparten faste og halvparten flytende oljer, så blander jeg i rømme for å myke opp konsistensen.
Bland godt! Smak! Kanskje du vil ha mer pepper, sellerisalt, sennep eller vårløk i blandingen. La stå i kjøleskapet i noen timer for å la smakene sette seg. Jeg synes den er best dagen etter. Serveres på nybakt surdeigsbrød eller som tilbehør til grillmaten.
Tips til perfekte hardkokte egg:
Bruk romstempererte egg. Ha lunkent vann i en kjele, legg eggene i, og la eggene være med i oppkoket. Når vannet koker, så skrus varmen ned til 1 eller 2. Bruk lokk. Nøyaktig 9 minutt etter oppkok så er eggene passe hardkokt. Avkjøles med en gang under rennende iskaldt vann. Dette vil gjøre det lettere å få av skallet.