onsdag 15. februar 2017

Upasteurisert Roquefort fra Tidsporten!

Myten skal ha det til at en ung gjetergutt i distriktet Roquefort-sur-Soulzon, i sørlige Frankrike, ble så forfjamset da han speidet en vakker gjeterjente i det fjerne, at han forlot saueflokken på beitet for å finne henne. I alt stresset glemte han også sin ferske sauemelksost og brødskalk i en hule i Combaloufjellet som han hadde tilhold i. Når han endelig kom tilbake etter uker og muligens måneder på gjeterjentejakt, fant han sin ferske ost omgjort til en blåskimlet en. Naturlig dannet ved hjelp av det mugne brødets Penicillium Roqueforti, og miljøet i hulen selvfølgelig. Gjetergutten var sulten og smakte på osten, som i stedet for å smake forferdelig, smakte helt vidunderlig!
  

Cheese of kings and popes:
Roquefort blir omtalt som `osten for konger og paver`. Det er en kremete, fuktig blåmuggost som lett går i smuler og som nesten er smørbar. Osten er på mange måter rund og mild, samtidig som den er skarp, med en tydelig salt smak. Jeg elsker Roquefort, men den er muligens for skarp for førstereisende i blåmuggostens verden. Behøver man øve seg på smaken kan en litt mildere blåmuggost som Blå Ku eller Selbu Blå, (begge pasteuriserte), være greie alternativer.Jeg har ofte kjøpt Roquefort Vernieres i 100 grams pakninger på nærbutikken, og observerer at Tidsporten har en mye hyggeligere kilospris for en rundt 700 grams Roquefort, importert fra Schönegger Käse Alm. Den har den samme karakteristiske smaken, men hos Tidsporten er du i tillegg garantert at ostene er basert på melk fra gressbeitende dyr som aldri har smakt soyabasert kraftfôr, eller silofôr. Den garantien gjør det verdt å ta en titt på osteutvalget hos Tidsporten.Bestillingsfrister hos Tidsporten: 
Tidsporten har per tiden 4 importer i året for ost og smør. Salget åpnes 2-3 uker før hver bestillingsfrist, og stenger når fristen er gått ut. Det kan være lurt å notere seg bestillingsfristene for å være sikret upasteuriserte godsaker, men det hender også at det importeres litt ekstra som legges ut for salg i nettbutikken.


  • Tidsportens bestillingsfrister for ost- og smørimport finner du HER.
  • Tidsportens utvalg av upasteuriserte oster finner du HER.
  • Tidsportens overskuddslager av ost og smør finner du HER.
  • Tidsportens gruppe på Facebook finner du HER.Roquefortproduksjon anno 1927!

Kilder:For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar