lørdag 11. februar 2017

Rustikke Nydelige Rognkaker!

Nammenamme Nam Nam! Det ante meg at disse rognkakene ville smake godt, men de ble jo bedre enn forventet! Det hører med til historien at jeg veldig glad i rogn, og da i alle varianter. Som middag har stekt rogn dagen derpå et skrei- og rognemåltid bestandig vært høydepunktet. Tror nesten jeg må plassere disse rognkakene på delt førsteplass. En enkel, kjapplaget og kjempegod tradisjonskostmiddag, med oppskrift lånt fra Godfisk.   Du trenger:
  • 500 gram Rogn (blodfersk, rå rogn fra skrei eller torsk)
  • 300 gram Mandelpotet (eller annen melet potet)
  • 1 ss Smør
  • 2 stk Økologiske egg
  • 1 ts Mineralsalt
  • Kvernet Pepper
  • Arrowroot
  • Ghee eller Smør til steking
Slik gjør du:
Kok potetene med skallet på. Rogna gjøres klar mens potetene koker. Lag et snitt på langs på rognposen og skrap ut rogna med ei skje. (Hinne med resterogn og slintrer gis til hunden).

Skrell potetene. Visp eggene. Mos potetene sammen med smør til en grov potetmos, tilsett mineralsalt og raust med pepper. Rør inn eggene, og tilsett deretter rogna. Bland godt.

Stek en prøvekake i litt ghee eller smør. Hvis prøvekaken flyter ut i panna tilsettes litt arrowroot i røra som bindemiddel.

Bruk rikelig med ghee eller smør, og stek rognkakene på middels varme til de er gyldne, på begge sider. Serveres varme med kokt potet, smørstekt løk og litt sitronsaft.TIPS!
Rognkakene er like gode kalde som varme! På ei surdeigsskive, med masse upasteurisert smør, sammen med litt hjemmelaget majones, så har du kveldsmaten klar.


Inspirasjon:


For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.


4 kommentarer:

 1. Liker å se flere oppskrifter her med rogn! Hadde vært bra med enda flere! :D

  SvarSlett
 2. Tusen takk for en kjempefin oppskrift, laget dette i helgen og de ble supergode!!Nydelige på smak, og barnebarna spiste godt de også...
  Takk for en kjempeinspirerende blogg.. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre at rognkakene falt i smak hos både store og små, og tusen takk for fine ord :)

   Slett