Du trenger:
- 2-3 dl Multer
- 4 dl Kokosmelk
- 4 stk Eggeplommer
- 1 stk Vaniljestang (eller smak til med Vaniljeekstrakt)
- 1 ss Kollagenpeptider (gelatin som ikke stivner)
- 1 ts Lønnesirup eller 1 toppet ts Honning
- 1 klype Mineralsalt
Slik gjør du:
Visp sammen kokosmelk, kollagenpeptider, eggeplommer, vanilje, søtning og mineralsalt. Mos multene med en potetstapper eller lignende. Ha multene i blandingen. Smak! Det kan hende du vil ha i ekstra søtning. For å gjøre oppskriften mer tradisjonskostvennlig kan du melkesyregjære multene, eller sile de moste bærene og bare bruke væsken fra multene.
Med iskremmaskin:
Hell blandingen i iskremmaskinen og følg instruksjonene for din maskin. Min iskremmaskin bruker 35 minutt på multeisen. Når iskremen er ferdig har jeg den over i en egnet beholder, og setter den i fryseren minst 30 minutter. Da blir det finere kuler.
Uten iskremmaskin:
Hvis du ikke har iskremmaskin og ønsker å unngå mest mulig iskrystaller, er trikset å fryse blandingen i isbitformer eller lignende som blenderen eller foodprosessoren din håndterer. Når du ønsker å servere iskremen, tar du "isbiter" etter behov og kjører på med full guffe i blenderen. Super iskrem - uten iskrystaller.
Andre desserttips:
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.