Til multegele trenger du:
Tips: Disse blir også kjempegode som gelefigurer!
- Til gelefigurer bruker jeg 1 strøken ss gelatin per desiliter.
- Til dessertgele bruker jeg 1 strøken ts gelatin per desiliter.
Slik gjør du:
Ha de frosne multebærene i en kjele, og la de tine på svak varme. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Når bærene er ferdigtint og varme, så har du de over i en sil, og presser ut så mye væske du klarer av bærmassen. Ha multessaften/pureen tilbake i kjelen. Tilsett en dæsj gurkemeie for ekstra farge, og litt sting til smaken. Varm blandingen til det begynner å ryke, og visp inn gelatinet. Trekk kjelen til side, og tilsett kombucha og honning. Rør godt rundt. Sil gjerne en gang til hvis det har oppstått gelatinklumper i blandingen. Settes til avkjøling i 5-6 timer. Serveres med nylaget råkrem.
Multer gir en purèaktig saft, og er dermed ikke så "gjennomsiktig" som annen gele.
Jeg liker desserter mer syrlig enn søt, så hvis du ønsker denne søtere, så tilsetter du mer honning, eller annen søtning. Et alternativ er også å bytte ut kombucha med vann.
Til råkrem trenger du:
- 4 stk Eggeplommer
- 1-2 ts Kokossukker
- 0,5 ts Vaniljepulver eller frøene til 1 vaniljestang.
- 2 dl Pisket kremfløte
Slik gjør du:
Først piskes kremfløte til krem, og deretter piskes eggeplommer, vaniljepulver og kokossukker til eggedosis. Rør eggedosisen forsiktig inn i den piskede kremen. Råkrem er best når den serveres nylaget. Råkrem passer ypperlig til desserter hvor man ellers ville brukt kremfløte eller vaniljesaus.
GOD SØNDAG !! :)
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med
produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt
med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige
meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for
produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min
rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.