lørdag 14. mars 2015

Sprøstekte Torsketunger og Hjemmelaget Remulade!

Torsketunger! Matretten jeg har en opplevelse av enten fremkaller elsk eller hat! Jeg befinner meg i kategorien som elsker dem. Har du aldri smakt torsketunger anbefaler jeg å prøve snarest. Første gang ville jeg valgt de minste tungene og sørget for en skikkelig sprøstekt opplevelse. Da kan det nesten ikke gå feil! Når jeg først får tak i ferske torsketunger kjøper jeg mange! Halvparten legger jeg i en thailandsk inspirert marinade over natten, og den andre halvparten steker jeg opp så snart det overhodet er mulig. Dette er oppskriften på enkle og raske torsketunger!




 Du behøver til 2-3 personer:


Slik gjør du:
Klipp eller skjær av det løse skinnet. Skyll torsketungene, og tørk dem deretter godt. Bland arrowroot, salt og pepper i en skål. Visp egget, og ha i en egen skål. Vend torsketungene først i det vispede egget, og deretter i arrowrootblandingen. Du kan dobbeldyppe hvis du har tid. Varm en god mengde med ghee eller kokosolje i stekepanna. Torsketungene stekes til de er gyllenbrune. Beregn 2-3 minutter på hver side.


   

Serveringstips:
Etter min mening er disse enkle sprøstekte torsketungene aller aller best som fingermat. Lag en kjapp hjemmelaget remulade og du har den perfekte kveldskosen.


Hjemmelaget Remulade (variant av hjemmelaget majones):

Ta eggene ut fra kjøleskapet, og la de bli romstempererte. Ha ghee i en kjele, og la smelte på lav varme. Avkjøles til fingertemperatur. Grovhakk sylteagurken, og finhakk hvitløk og purre.

Hent frem stavmikser eller foodprosessor. Miks sammen eggeplommer, sennep og salt. Mens mikseren går, heller du i ghee`en - sakte og i en tynn stråle til all olje er blandet inn. Rør inn sylteagurk, hvitløk og purre. Serveres mens remuladen fortsatt er myk. Ved avkjøling og oppbevaring i kjøleskap vil remuladen ha konsistens som smør.





Torsketunger - På andre måter:


5 kommentarer:

  1. Det så deilig ut, har ikke smakt torsketunger før men dette fikk jeg kjempe lyst å prøve :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Torsketunger er knallgodt!
      Prøv, prøv :) :)

      Slett
  2. Hvorfor er arrowroot ok når potetmel ikke er det?

    Ole

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Ole :D
      Arrowroot er et uraffinert produkt, inneholder lettopptakelig kalsium og skal være mer magevennlig enn annen stivelse.

      Sally Fallon, forfatter av boken Nourishing Traditions:
      "Arrowroot flour (powder), the only starch with a calcium ash, is a nutritious food, obtained from the fleshly root stock of a tropical American plant. It is an easily digested food well fitted for infants and the convalescent.

      It resembles cornstarch in being white, fine and powdery. When heated in water in certain portions, it thickens to form a jelly, an excellent thickening agent. It is also considered more desirable for gravies, sauces and pastries than some of the more common starches and flours. It is used primarily for food in dietetic use, where it enjoys a reputation for smoothness and palatability.

      Arrowroot was once widely used in baby formula as a superior carbohydrate, experience having shown it agreed with babies better than any other starch or sugar. We now find the reason. It is the only starch product with a calcium ash. In this regard, the calcium chloride, in the form of calcium found in arrowroot starch, is very important for the maintenance of proper acid and alkali balances in the human body.

      Arrowroot only thrives on tidal flats where the sea minerals are available. Its known health-building properties may be due to trace minerals from the sea, as well as from the calcium it gets from the sea water. If it is used in ice cream formulas in place of cornstarch, arrowroot imparts a vanilla-like flavor, a smooth texture. Arrowroot as it comes to you is not a refined product; it is simply the dried and powdered root. -Royal Lee, DDS Journal of the National Academy of Research Biochemists"

      Slett
    2. Så bra at det finnes en slik type ingrediens som duger da. :) Takk for svar!

      Slett