mandag 1. juni 2020

PirkePetter om Kroppens Væskebalanse; Vann i kroppen - Ødem - Økt tørst - Hyppig urinering - Blodtrykksregulering - Betydningen av RAAS

Jeg har fått flere henvendelser med spørsmål om kroppens væskebalanse og årsaker til væskeopphopning og ødem. Bakgrunnen og årsakene kan være flere og sammensatte, samtidig som hovedårsaken oftest er den samme - dysfunksjonelt RAAS som følge av næringsubalanse - uavhengig om tilbakeholdelse av væske er midlertidig vektoppgang grunnet nylig kostomlegging, eller man strever med å bli kvitt kraftige ødemer. Kompleksiteten gjør det vanskelig å skulle gi informasjon i korte svar på epost, og jeg har derfor sortert PirkePetters sitater som forklarer årsaker og sammenhenger i et eget innlegg i Skattekammerbloggen.


https://www.avajaneskitchen.com/blog/salt-sole-a-mineral-rich-infusion-for-your-body/
https://www.avajaneskitchen.com/blog/salt-sole-a-mineral-rich-infusion-for-your-body/


SPIS EKTE TRADISJONSKOST  
"Jeg er trygg på at dem som spiser skikkelig tradisjonskost, og som ikke bare plukker ut enkeltmatemner eller substanser, blir friske og sterke, og da regulerer kroppen selv væske og fettnivå." Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.



INNEHOLDER PP-SITATER OM FØLGENDE:

  • Spis Ekte Tradisjonskost
  • Spis mer salt
  • Kroppens væskebalanse - Ødemer - Tilbakeholdt væske
  • Betydningen av å holde RAAS-hormonene i sjakk (renin-angiotensin-aldosteron-system)
  • Mer tørst enn normalt?
  • Hyppig vannlating?
  • Vanndrivende/Næringstappende mat og drikke
  • Vanndrivende/Næringstappende kosttilskudd og medikamenter
  • Blodtrykksregulering
  • Helseproblemer og Merkelappene man får
  • Skyldes Væskeopphopningen/Ødem for mye salt?
  • En årsak til ødem - Lavt Stoffskifte
  • En årsak til ødem - Stress
  • En årsak til ødem - Omlegging til Tradisjonskost/Helbredsreaksjon
  • En årsak til ødem - Redusert Magesyreproduksjon
  • En årsak til ødem - Karbohydratbasert kosthold/Blodsukkerubalanse
  • En årsak til ødem - Vitamin/Mineralubalanse 



Resten av dette innlegget kan kun leses i sin helhet i Skattekammeret:


  • Informasjon om kriterier for lesetilgang, hvilke blogginnlegg som nå ligger i Tradisjonskostbloggens Skattekammer, og bakgrunn for hvorfor Skattekammeret ble opprettet kan du lese om HER.