mandag 25. mai 2015

Tomme de Chevre - Upasteurisert Geitost og litt Fransk Lantsalami!

Jeg drar ofte på den økologiske harry-handelen som NRK refererer til. Ikke bare for handle av det større utvalget økologisk mat, men også for å jakte på upasteuriserte osteskatter. I tillegg havner det som regel litt spekemat i kurven, samt margbein, suppekjøtt, hjerter og lever av rein. Denne gangen fant jeg en ny ost for meg; Tomme de Chevre. En upasteurisert, mild, myk og smakfull geitost, uten en veldig fremtredende geitemelksmak. (Finnes også i pasteuriserte varianter). Jeg liker vanligvis de strammere geitostene best, men denne var skikkelig god selv om den er av den mildere typen. Passer perfekt som hverdagsost og som geitost for "nybegynnere".

  • HER kan du lese om hvorfor det er lurt å velge upasteuriserte melkeprodukter.





En av mine spekematsfavoritter, Fransk Lantsalami, (fra Ardennene i Belgia!) blir bestandig med i kurven hjem fra Sverige. Finnes i ferskvaredisker i butikker med litt større utvalg. Salamien er tilsatt hele pepperkorn, får litt sting fra krydderblandingen og ikke minst fra hvitmuggen som dekker salamiens overflate. Denne salamien tørkes i grotter med camembertkultur. Det er der det hvite muggbelegget kommer fra og som smaker helt fortreffelig. Lantsalamien inneholder dessverre både nitritt og et større antall konserveringsmidler. Fremgangsmåten, modningen og lagringen gjør at den likevel ikke er så verst - og så var det den himmelske smaken da! 





Mer om Tomme de Chevre:



4 kommentarer:

  1. I går ble lantsalamien forsøkt her hos oss. Ojojoj, den er god! Takk for tips!

    SvarSlett
    Svar
    1. Herlig! Ja jeg er så enig så enig - Det er litt Ojojoj over den lantsalamien :)

      Slett
  2. ...og det var Ranveig som skrev det. ��

    SvarSlett