fredag 11. april 2014

Lakris! Hjemmelagde gelefigurer med Lakrisrot, Kombucha og Kokosmelk.

Innlegget Syrlig Bringebærsnop slo visst an, så her kommer enda en oppskrift til det alternative påskeegget. Endelig, eller jeg mener ENDELIG, har jeg kommet i mål med en oppskrift som tilfredstiller lakrisbehovet mitt. Heksehyl og Salte padder er for lengst historie, men det er (desverre) ikke lakrissuget. Den beste hjemmelagde lakrisvarianten har tidligere vært denne, men dagens, den har jeg laget om og om og om igjen.

Kombucha og gelatin er faste følgesvenner i de fleste gelefigurene jeg lager, men melasse, det var ingrediensen som til slutt ble åpenbaringen for den perfekte hjemmelakrisen. Logisk egentlig, hvis man bare hadde studert ingredienslisten på ulike lakrisforpakninger (som forøvrig ellers bare inneholder gørr).






 

Du trenger:



Slik gjør du:
Ha kokosmelk og vann i en kjele, og varm opp sammen med lakrisrotpulver, anisolje (eventuelt pulverisert anisstjerne), melasse og uraffinert salt. Visp godt slik at alt løser seg i væsken. Når du ser at blandingen begynner å nærme seg kokepunktet, så trekker du kjelen til side og tilsetter gelatin. Når gelatinet er oppløst, så tilsetter du kombuchaen, og rører godt rundt. Smak eventuelt til med litt rå honning. Hell over i små søte former, og sett til avkjøling i 1-2 timer. Enjoy :)






Litt om melasse:
Melasse har ufortjent blitt behandlet som et avfallsprodukt fra sukkerindustrien. Melasse har en sterk og god smak (synes jeg) som heller er et fordelaktig biprodukt enn et avfallsprodukt. Inneholder mineraler som jern, kalsium, sink, kobber og krom. Blir nesten som et multimineraltilskudd. Passer ypperlig til lakris, og kan nok også tenkes være en suksess i fudgeoppskrifter. Kilde: Natural sweeteners, Sarah Pope, Weston A. Price


Litt om lakrisrot:
Lakrisrot i kosten kan ha en rekke positive effekter. Urten kan styrke immunforsvaret og dempe allergier. Lakrisrot kan hemme betennelser i eksempelvis utsatte ledd, huden og i fordøyelsessystemet. Urten stimulerer i tillegg binyrene, når binyrebarken behøver assistanse i hormonproduksjonen. Lakrisrot kan også bidra med uheldige virkninger på magesyreproduksjonen, bidra til høyt blodtrykk og sette fart på magen. Men smaken, det er det ingenting å utsette på! Kilde: Urtekilden, www.rolv.no



For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.