tirsdag 11. mars 2014

Godteri av smør - Knallgode smørknapper med mintsmak!

NamNam! Mintgodteri av smør! Perfekte som dessert, mellommåltid, mot søtsug eller som mumseløsning når man går på kjøleskapsjakt, og ikke helt vet hva man har lyst på. Smør sørger for optimalt næringsopptak etter dagens dose med fiskeleverolje, og smørknappene fungerer i tillegg utmerket som fiskesmaksskjulere. Smørgodteriene er både drøye og mettende, og man blir raskt fornøyd etter bare noen biter. Helt geniale altså, både som hverdagsgodis og lørdagsgodis! Oppskriften er lånt (og omgjort litt) fra den fine og inspirerende bloggen Empowered Sustenance.



 
Karamellfarget variant - Min favoritt:


Smørgul variant:


Andre smaksvarianter:




Slik gjør du:
Bruk romtemperert smør, og gjør klart et brett med ubleket bakepapir. Rør sammen alle ingrediensene til en klissete smør-røre. Ha over i en sprøytepose med tip. For å unngå masse klisj - brett posen helt ned, slik at du får fyllet helt ned i tuppen med en gang. Du kan også bruke en vanlig brød- eller frysepose, og klippe av et hjørne. Press ut små knapper med litt mellomrom på bakepapiret.

Settes i kjøleskap eller fryser i 1-2 timer, eller til de er faste nok til å ha over i en egnet beholder. Jeg oppbevarer mine i fryseren på grunn av best konsistens (min mening), og dermed smak. Oppbevaring i kjøleskap går også fint, men smørknappene smelter da litt raskere i hånda.




PS 1: Hvis man velger kun kokosolje eller ghee, så må det brukes en kjøkkenmaskin/blender for å få oljene til å emulsifisere med søtningen. Dette er uproblematisk med bruk av kun smør.

PS 2: Hvis man velger å bruke halvparten eller helparten med kokosolje eller ghee, så kan det hende at bruk av sprøytepose ikke er optimalt. Dette fordi oljene fort gjør røra litt mer tyntflytende enn smør. Tipset er da å bruke en form, la stivne og skjære i passelige biter.

PS 3: Jeg har forsøkt med kokosblomstsukker istedet for lønnesirup og melasse, men syntes ikke sukkeret løste seg tilfredstillende opp i smøret. Smørknappene ble da litt kornete. Det går sikkert an å smelte sukkeret først, men det overlater jeg til andre å teste ut.




Hvis du nå, etter å ha lest om godteri av SMØR, sitter og rister litt på hodet?
Ta en titt på DENNE og DENNE artikkelen for å lese om smørets helsefremmende egenskaper.

Inspirasjon til oppskrift:
Empowered Sustenance, Buttermints: A Healthy Way to Stop Sugar Cravings

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar