lørdag 11. mai 2013

Lørdagsgodis - Gelefigurer med bringebær og lakris!

Lakris er nok uten tvil, det aller beste godteriet som finnes! Morsomt det der, mange har et intenst forhold til smaken - noen elsker og andre hater. Jeg tror nok at Onkel Tora som skriver Lakrisbloggen befinner seg i første kategori. Den dagen jeg bestemte meg for å si farvel til sukker, så forsvant søtsuget kort tid etter. Men suget etter lakris, det har holdt seg stabilt høyt hele tiden...




Du trenger:


Slik gjør du:
Ha de frosne bringebærene i en kjele og varm forsiktig opp. Skal ikke kokes. Mos bringebærene, og sil av bringebærsaften, og ha tilbake i kjelen på svakeste varme. Tilsett gelatin, la svelle litt og bland inn honning, lakrisrotpulver og anisolje. Hell i små former. Avkjøles i kjøleskap, og nytes etter 3-4 timer med god samvittighet!





Alibiet for bruken av lakrisrot i kosten er en rekke positive egenskaper. Urten kan styrke immunforsvaret og dempe allergier. Lakrisrot kan hemme betennelser i eksempelvis utsatte ledd, huden og i fordøyelsessystemet. Urten stimulerer i tillegg binyrene, når binyrebarken behøver assistanse i hormonproduksjonen. Lakrisrot har også egenskaper som for noen kan være litt uheldig; Som å senke magesyreproduksjonen, bidra til høyt blodtrykk og sette fart på magen. Men helt ærlig er det jo bare smaken jeg er ute etter, når lakrissuget setter inn. Kilde: www.rolv.no

Lakrisrotpulver har dermed blitt min substitutt. Tilsatt i ymse forskjellig, så har utfallet vært både heldig og noen ganger svært uheldig. Siden bringebær og lakris vanligvis fungerer veldig godt sammen, så hadde jeg et håp om at disse gelebitene skulle falle inn under kategorien heldig - og det gjorde de.



For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger. 


9 kommentarer:

  1. Ja det er rart det der med lakrissuget, lakris er så godt. Har plantet lakrisrot iår og det kan jo bli spennende å se om den blir noe av. Inntil videre kan jeg kose med med lakrissnop av oppskriften din, herlig ! :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Lakrisrot? å lante lakris? genialt... jeg tror jeg må prøver i hagen og gi den gave til tradisjonskost's eier...
      takk for idea...
      mvh

      Tulin

      Slett
    2. Så artig! Gleder meg til å høre resultatet av lakrisrotplantingen :)

      Slett
  2. Jeg liker ikke lakris i det heletatt men det du laget ser så vakker ut.
    Tulin

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Tulin! Det ble veldig godt:) Kanskje jeg kan omvende deg hvis du får smake en?

      Slett
  3. Haha! Ja, da er vi hvert fall sammen i kjærligheten om lakris! Dette så kjempegodt ut. Veldig smart å tilsette litt anis også - det forsterker lakrissmaken uten å gjøre det mer metallisk. Hvordan er konsistensen? Så veldig fine ut hvert fall! :) :)

    hilsen Onkel Tora

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, ja det ante meg at vi var på bølgelengde:)
      Konsistensen er som stivnet lakrisbringebærsyltetøy! Det er litt tyggemotstand siden jeg har beholdt både bær og frø. Du får prøve, og se om du liker de like godt som meg :)

      Slett
  4. Så fin blogg du har! Oppdaget den i dag, og har surfet meg gjennom alle innleggene, her må jeg følge med videre :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Slett