Artisan Cheesemaking at Home
"Talleggio is a washed, thin rind cheese that has been made in Lombardy in Italy for over a thousand years. Due to the B. linens bacteria that is added to the milk, the exterior ranges from yellow to orange, darkening as it ages, and the cheese emits a strong odor as it ripens. Talleggio is mild and sweet when young, becoming mushroomy and tangy as it ages."
All Världens Ostar
"Detta är en mjuk kittost med spänstig textur som väger runt 1,7 kg. Den er krämig, fyllig och smältande utan att vara för salt och den har en härlig savaktig, blommig smak som gifter seg väl med fasta, saftiga körsbär från Vignola (nära Modena) då de har en lite skarpare smak men är underbart goda ihop med vissa ostar. Ostens salt-söta kornighet är en perfekt partner till torra viner och lätta, fruktiga Valtellinaviner."
Mer informasjon om Talleggio:
- Osteperler, Tallegio.
- Store Norske Leksikon, Tallegio.
- Cheese.com, Tallegio.
- Wikipedia, Tallegio Cheese.