tirsdag 20. mai 2014

Bokanbefaling: The Nourished Kitchen og From Scratch - Inspirerende kokebøker med tanke på fristende, tradisjonsrik og næringstett mat!

Mine siste anskaffelser på bokfronten er kokebøkene The Nourished Kitchen, skrevet av Jennifer McGruther, med bloggen Nourished Kitchen, og From Scratch, skrevet av Shaye Elliott som har bloggen The Elliot Homestead. Begge bøkene er på mange måter i tråd med stiftelsen Weston A. Prices kostholdsprinsipper, og bør være interessant for alle som er opptatt av tradisjonsmat for bedre helse. Felles for bøkene er gode råvarer, behandlet på en hensiktsmessig, helsemessig og tradisjonell måte. Her unngås mat fra dyr som har inntatt unaturlig føde, sprøytemidler, soyasubstanser og medisiner. Essensen er økologisk og ren mat, med fokus på dyrenes naturlige føde og velvære. Inspirerende oppskrifter og flotte bilder - vi spiser jo også med øynene!


The Nourished Kitchen
Boken The Nourished Kitchen er rykende fersk på markedet, og har allerede blitt et kjærkomment tilskudd i bokhylla. Den er et godt supplement til Nourishing Traditions av Sally Fallon Morell, som i flere år har vært et hyppig oppslagsverk, og som nå er svært slitt i kantene. The Nourished Kitchen er først og fremst en kokebok. Den har i tillegg nyttig informasjon som underveis forklarer tanken bak tilberedelsesmetoder og innhold i oppskriftene. Her er det inspirasjon til retter for alle anledninger, både hverdags og fest. Selv om det gjerne kunne vært flere, så setter jeg stjerne i beinmargen for oppskriftene med næringsrik innmat og andre mer eller mindre spiselige deler av dyr. Av erfaring kan denne maten være litt utfordrende for både øyne og smakspalett.

“What an inspirational book! Jennifer McGruther takes us from the local community and the garden to the kitchen and the table with a collection of delicious, nutritious, traditionally prepared recipes. The Nourished Kitchen deserves a place of honor on your kitchen counter.” Sally Fallon Morell, president, the Weston A. Price Foundation


From Scratch
Boken From Scratch er en fargerik kokebok med fristende oppskrifter, basert på naturlig mat. Forfatterens fokus er å inspirere leseren til å lage mat fra grunnen av, velge gode råvarer, samt unngå tilsetningsstoffer og prosessert mat - hver dag. From Scratch er ypperlig for alle som ser på seg selv som nybegynnere i tradisjonsmatverdenen, og som ønsker en enklere inngangsport. Den kan på ingen måte erstatte Nourishing Traditions (som jeg mener bør stå i alles bokhyller), men bidrar med mye inspirasjon, også for drevne tradisjonsmattilhengere. "My friends, it`s totally possible. Even if you`re busy. Even if you`re poor. Even if it seems impossible."Mer informasjon om begge bøkene:


For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på!

2 kommentarer: