tirsdag 8. april 2014

Tradisjonsmat på Youtube - Intervju med Sally Fallon og Amanda Love.

Noen dager er det veldig deilig å bare lene seg tilbake, la bøkene hvile i bokhylla, og bare lytte. Det ligger mange interessante og lærerike videoer på Youtube, og det gjelder å finne frem til de som inspirerer mest. I dette innlegget finner du linker til radioprogrammet Extreme Health Radio, som er fine å høre på mens man lager gelatinrik kraft, gjør grønnsaker klare til fermentering, henger opp vasket tøy eller bare slapper av på sofaen.


Anbefalte bøker!


Sally Fallon, sjefen for Weston A. Price Foundation og forfatteren av tradisjonsmatbibelen Nourishing Traditions, blir i videolinken under intervjuet av Extreme Health Radio. Sally snakker om Dr. Weston A. Price, tannhelse, gelatinrik kraft, kolesterol, statiner, ugunstige planteoljer, rå melk, fordeler med smør og ghee, tradisjonelle tilberedningsmetoder, tilbereding av innmat osv osv. Du finner Youtubevideoen HER.
Amanda Love, med sin nettside The Barefoot Cook, var også veldig interessant å høre på. Amanda var både raw food entusiast, veganer og vegetarianer før hun til slutt landet på tradisjonsmat. I intervjuet med Extreme Health Radio snakker hun om behandling av korn, GAPS-dietten, lekk tarm som årsak til intoleranser, fordeler med fermentering, kraftkoking og langtidssteking av mat osv osv. Du finner Youtubevideoen HER.
1 kommentar:

  1. Jeg fikk tak i Nourishing Traditions etter din anbefaling, og jeg må si at det er en fantastisk bok! Takk for anbefalingen. Men jeg har et spørsmål. Det står ofte i boka at man skal bruke kjernemelk, kefir, yogurt eller myse når det kommer til f.eks. grøtlaging. Da lurer jeg på hva man kan bruke av de produktene som er tilgjengelige i butikken. Tror du f.eks. syrnet melk fra røros vil fungere til formålet?

    SvarSlett