fredag 18. april 2014

Påskegul Kokosmelk med Gurkemeie og Ingefær - Golden Milk!

Tidligere i år kom jeg over oppskriften til Golden Milk for første gang, og etter det, så har den stadig dukket opp når jeg har vært innom de mest interessante utenlandske bloggene. Gyllen melk er tradisjonelt laget med fersk kumelk, men det fungerer like fint med kokosmelk. Nå som det er påske, og desverre litt surt i været, så var det behov for noe varmende og lindrende. En påskegul og kjempegod drikk som passer utmerket på kalde og småforkjølte dager. Inspirasjon til oppskrift kommer fra Nourished Kitchen og Fresh Bites Daily.


Du trenger (til 2 kopper):


Slik gjør du:
Ha kokosmelk, kokosvann, ghee, kollagenpeptider og gurkemeie i en kjele, sett på svak varme. Knip av en bit fersk ingefær, skrell den, og rasp den rett i kjelen. Varm sakte opp, det skal ikke koke. Når det ryker fra kjelen slår du av platen, setter lokk på kjelen, og lar den gyldne blandingen trekke i ca 10 min. Hvis du ikke vil ha ingefærbiter i drikken, så siler du blandingen. Ha over i to kopper, eller en stor. Rør inn honningen. Golden Milk :)


Litt om Gurkemeie:
Gurkemeie er en urt hvor røttene enten anvendes fersk, eller tørket og oppmalt. Gurkemeie har en bitter, skarp og litt pepperaktig smak, og er en viktig ingrediens i karri. Gurkemeie sies å ha en haug med positive helsegevinster som virker; betennelsesdempende, sårhelende, smertelindrende, blodrensende, galledrivende, blodsukkerregulerende, blodtrykksenkende, blodårestyrkende, leverbeskyttende, appetittstimulerende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende og magesårforebyggende (for å nevne noe). I asiatiske kulturer har gurkemeie vært en del av den tradisjonelle ayurvediske medisinen. Bruksområdene har blant annet vært behandling for leversykdommer, urinveisplager, fordøyelsesproblemer, betennelser, insektsstikk, sår, forstuinger, leddvondt og ulike hudproblemer. Kilde: Urtekildens Planteleksikon, Gurkemeie (curcuma longa).


Kilder:


For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger. 

6 kommentarer:

 1. Tusen takk for at du deler.
  Dette kom som bestilt akkurat nå :)
  Denne skal prøves, takk igjen

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig Miss Mette :D
   Lindrende og godt på samme tid!

   Slett