tirsdag 15. april 2014

Brente søtsalte mandler med kokossukker!

Da var påskeferien endelig i gang, og her kommer enda et tips til påskesnop. Søtt og salt er en nydelig kombinasjon, spesielt når det kommer til brente mandler. Ønsker du et alternativ uten søtt, så anbefaler jeg salte mandler. For å gjøre magen glad, så er det lurt å bløtlegge og tørke mandlene først. Denne prosessen gjør også at de ferdige brente mandlene får en "myksprø" konsistens. Kjempegode - Litt knas utenpå og litt myke inni.
Du trenger:

Slik gjør du:
Ha vann, kokossukker og en klype uraffinert salt i en tykkbunnet kjele. Varm opp til kokossukkeret er smeltet. Rør rundt til du ser væsken begynner å fordampe, og massen tykner en anelse. Ha i mandlene, og rør om jevnlig til all væske er fordampet og massen har begynt å tykne til karamell. Dette tar 15-20 min. Når det begynner å bli motstand i mandel og karamellmassen, så bør du røre rundt kontinuerlig for at det ikke skal brenne seg.

Fra nå går det rimelig raskt til mandlene klumper seg sammen. Ha i smøret, og la det smelte mens du rører godt rundt. Fordel mandlene på et brett med ubleket bakepapir. Kvern den andre klypen med salt over mandlene, og sett til avkjøling. Bryt mandlene fra hverandre, og ha i en fin skål. Nyt!
Litt om kokossukker:
Kokossukker, også kalt kokosblomstsukker og palmesukker, utvinnes fra saften til kokospalmens blomsterknopper. Kokossukker er et naturlig søtningsstoff som har lange tradisjoner i Asia. Velger man den uraffinerte sorten, inneholder kokossukker både vitaminer, mineraler og noen aminosyrer. Bryr man seg om glykemisk indeks, så har kokossukker relativt lav GI. Kilde: Natural sweeteners, Sarah Pope, Weston A. Price

Tips!
Ta en titt på de fristende karamelliserte kanelmandlene til bloggen Uten Gluten. Med fare for å friste enda mer, så synes jeg også de smørkremfylte sjokoladeeggene fra samme blogg er verdt en prøverunde. Fikk umiddelbart assosiasjoner til Freias Påskeegg, bare med mye lurere ingredienser! God påske - Glad påsk! :)

2 kommentarer:

 1. Dette så kjempegodt ut! Skal definitivt prøves :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare en liten advarsel; Av erfaring så blir skåla fort tømt!
   God påske til deg Nøtteliten :)

   Slett