Du trenger:
- 50 gram Upasteurisert smør (usaltet)
- 50 gram Kokosolje
- 2 ss Kaldslynget Honning
- 1 ts Vaniljeekstrakt
- 1,5 ts Peppermynteekstrakt eller 7-8 dråper Peppermynteolje
- 100 g Mørk sjokolade eller Hvit sjokolade
Slik gjør du:
Med en litt kraftig stavmikser eller lignede mikses romtemperert smør, kokosolje, honning og vaniljeekstrakt sammen til en fluffy blanding. Tilsett først 1 ts peppermynteekstrakt. Smak på mintblandingen, og tilsett deretter litt til hvis du ønsker mer peppermyntesmak. Miks godt.
Mintkremen fordeles i små former, og plasseres i fryseren til mintblandingen er stivnet. I mellomtiden smelter du sjokoladen over et vannbad. Dypp mintkrembitene i sjokolade før de settes til avkjøling. Kan gjerne dekkes med to lag sjokolade. La i såfall sjokoladen stivne mellom lagene.
Når sjokoladen er stivnet kan bitene flyttes over i et glass med tett lokk. Oppbevares i kjøleskap.
Oppskriften gir 15 minthjerter med DENNE silikonformen.
***** GOD JUL *****