søndag 14. desember 2014

Lemon Curd - Fyldig, Syrlig og Nydelig SitronSmørKrem!

Lemon Curd er en syrlig sitronsmørkrem som amerikanerne er svært glade i, og som jeg stadig ser ulike varianter av i inspirerende utenlandske blogger. Nå var tiden kommet for å teste ut denne fristelsen, og dagens innlegg er inspirert av The Nourishing Gourmet. Bildene er noe redigert for å kompensere for manglende dagslys her i nord under mørketiden, men gulfargen lyver ikke. Den herlige kuløren får man ved bruk av økologiske eggeplommer og upasteurisert smør fra beitefora kyr. Lemon Curd er i tillegg en fantastisk og frisk smaksopplevelse!

 
Du trenger:


Slik gjør du:
Skyll sitronene. Rasp skallet (bare det gule) av sitronene og ha i en kjele. Tilsett honning og eggeplommer. Visp dette sammen. Skjær smøret i små biter og tilsett i kjelen. Press sitronene rett i kjelen (det er ikke så nøye med steinene). Sett deretter kokeplaten på svak til medium varme.

Visp kontinuerlig mens smøret smelter., og fortsett vispingen til du merker blandingen begynner å tykne. Trekk kjelen av platen, og hell gjennom en sil for å fjerne skall, steiner og eventuelle eggeklumper. Du har nå en myk og fløyelsaktig sitronsmørsaus som helles over i et glass eller en bolle. Settes i kjøleskapet og avkjøles helt før bruk.

NB! Vær oppmerksom på koketemperaturen. Blir temperaturen i kjelen for høy risikerer du å få sitroneggerøre. Skånsom varmebehandling gjør også at du bevarer flere nyttige næringsstoffer.


Hva kan sitronsmørkremen brukes til?
Med litt kreativitet har Lemon Curd tilnærmet uendelige bruksmuligheter, og det beste er at man kan spise den rett fra skåla som kveldskos. Det vanligste er nok å bruke sitronsmørkremen som topping og fyll til pai, terter og kaker. Passer også fint til bær og bløtlagte nøtter, og da kanskje sammen med litt pisket krem. Som pålegg ser jeg amerikanerne bruker Lemon Curd på scones og kjeks, og jeg vil tro den gjør seg på ei surdeigsbrødskive også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar