lørdag 21. juni 2014

Lakrismandler eller Lakrismandelknas - Perfekt for Lakrismonser!

Lakris er som tidligere nevnt min store svakhet når det kommer til godis. Iskrem med lakrissmak er under prøvesmaking, og underveis kom ideen om lakrismandelknas i iskremen. Ferdig bløtlagte, tørkede og opphakkete mandler, med et lett klissete lakristrekk. De ble så gode at jeg brukte samme oppskrift på hele mandler. Lakrismandler kan virkelig anbefales som lørdagssnacks, forutsatt at du er like svak for lakris som meg!
Du trenger:TIPS!
HER finner du et tidligere innlegg med informasjon om hvorfor bløtlegging og tørking av nøtter og frø er lurt, og hvordan det enkelt kan gjøres.
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene, utenom mandler, i en tykkbunnet kjele. Sett stekeplaten på 2-4. La småputre til alt kokossukker og lakrisrotpulver er "smeltet". Ha i mandlene. Enten hele mandler eller hakkete. Rør jevnlig i 10-15 min. Når væsken er fordampet og lakrismassen nesten har tyknet til karamell, har du i smøret og rører kontinuerlig til alle mandlene har klumpet seg nesten helt sammen. Fordel mandlene på et stekebrett med ubleket bakepapir og kvern litt salt over. La mandlene avkjøle og deretter gyv løs. Litt klissete, men aiai så godt!God lørdag :)


Andre bløtlagte og tørkede mandelsnacks favoritter:

2 kommentarer:

 1. Åhjelp. Ikke sett meg på tanken om lakris da! Er jo så godt jo. Dette ser farlig ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lakris er farlig godt ja :)
   Det er en viss fare for at skåla med lakrismandler forsvinner faderlig fort!

   Slett