Du trenger:
Steg 1
- 1,5 dl Surdeigsstarter (konsistens: tykk vaffelrøre)
- 1,5 dl Kraft (eller Vann + 1 ss Kollagenpeptider - gelatin som ikke stivner)
- ca 5 dl Økologisk Speltmel, siktet
Steg 2
- 1,5 dl Viili (eller Surmelk, Kefir, Tjukkmjølk)
- 2 ss Smør, usaltet
- 2 stk Økologiske Egg
- 1 ts Mineralsalt
- 1 ts Bakepulver
Slik gjør du - Steg 1:
Bland starter, kraft (eller vann - vent med kollagenpeptidene) og mineralsalt i en glass- eller porselensbolle. Siden du kanskje må bruke mindre - eller mer - tilsettes først 4 dl av melet. Ha i mer og mer mel, til røra har blitt til en løs deig. Dekk bollen med plastfolie og legg et kjøkkehåndkle over. La deigen gjære og godgjøre seg i 10-12 timer, og det gjør ingenting om den blir stående lengre.
Når deigen er klar for å bli til muffinsrøre setter du stekeovnen på 220 grader, varmluft.
Slik gjør du - Steg 2:
Smelt smøret skånsomt, i en kjele på svak varme. Visp sammen eggene og viilien (samt kollagenpeptider hvis det ikke er brukt kraft), og visp inn det smeltede smøret. Husk å la smøret avkjøles til fingertemperatur hvis det ble rykende varmt i kjelen. Dryss bakepulver over deigen, og tilsett eggeblandingen. Blandes godt.
Ha røra i store muffinsformer, og plasser på midterste rille i ovnen. Skru ned temperaturen til 200 grader. Stekes i 18-20 minutter. Følg med underveis i steketida slik at muffinsene ikke blir brent. Hvis de blir fort brune bør du vurdere å skru av varmluften.
Inspirasjon:
- Cultures for Health, Recipe: Sourdough Spelt Muffins.
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.