søndag 30. oktober 2016

Har vegetabilske matemner en plass i tradisjonskosten?

Det er flere i min omgangskrets som har begynt å interessere seg for tradisjonskosten, eller som nå interesserer seg for hvorfor jeg spiser som jeg gjør. Det som skaper mest motbør er når jeg forteller at frukt og grønt på generelt grunnlag verken er nyttig eller nødvendig, og at plantekost som ikke er tradisjonelt tilberedt kan forårsake mange helseproblemer. Jeg har fått en god del henvendelser på mail angående vegetabilske matemner i tradisjonskosten, og ser det jevnlig spørres om det samme i facebookgruppa `Livenes Hage Skandinavia`. Så, kanskje flere har nytte av dette samleinnlegget? Definisjonen på tradisjonskost i denne sammenheng er PirkePetters Tradisjonskost, og ikke hva hvermansen tror eller mener, eller hva helsedirektoratet forteller oss er sunt.


Ei lita oppsummering fra dama bak bloggen:
Løksorter og krydderurter, ferske som tørkede, anses som en del av tradisjonskosten fordi de fungerer som fordøyelseshjelpere. Kokosolje og fraksjonert palmeolje anses også som en del av tradisjonskosten på grunn av sine gunstige fettsyrer. Varmebehandlet potet uten skall og hvit ris er greie karbohydratkilder i tradisjonskosten, men inneholder lite annen næring av betydning. Utover disse inneholder bortimot resten av det spiselige planteriket ulike sabotører som kan lage ugagn i kroppen, eller som i verste fall kan gjøre oss alvorlig syke.


Jeg tror de fleste som har funnet frem til tradisjonskosten har helseproblemer i mer eller mindre alvorlig grad, og har til nå ikke blitt frisk av verken offentlige kostholdsråd, raw food eller vegetarianer/veganerkost - heller tvert i mot. Er du i den kategorien, er det best å unngå saboterende vegetabilske matemner til du er blitt frisk. Er man generelt frisk og rask vil man fint tåle vegetabilske matemner som tilbehør i kosten, og da helst tradisjonelt tilberedt. Poenget er bare at det ikke er planteriket, eller `5 om dagen`, som er kilden til optimal ernæring og god helse.  


Sitatene i dette innlegget omhandler vegetabilske matemners plass i tradisjonskosten, og er bare noen av de mange PP-sitatene som finnes der ute i kommentarfeltene på dette temaet. Alle sitatene er linket tilbake til sin opprinnelse, og der vil du også se hvilken sammenheng sitatene er hentet fra.*****************************************************************
Dette innlegget kan kun leses i sin helhet i Skattekammeret!

  • Informasjon om hvilke blogginnlegg som nå ligger i Tradisjonskostbloggens Skattekammer, og bakgrunn for hvorfor Skattekammeret ble opprettet kan du lese om HER.
 2 kommentarer: