søndag 21. august 2016

Rømmeiskrem med Lakrissmak!

Til tross for mange og varme sommerdager i nord har jeg ikke laget så mye iskrem i år, men lakrismonsteret i meg har overtalt meg til å lage lakrisis et par ganger. En litt syrlig rømmeiskrem med lakrisrotpulver slår to fluer i samme smekk, og sørger for nedkjøling og lakrissugtilfredstillelse på samme tid. Ikke 100% tradisjonskost, men et mye bedre alternativ enn den generelle kjøpeisen som inneholder mange snodige og uheldige tilsetningsstoffer som blant annet planteoljer, soyalecithin og "magedødaren" karragenan.  


Du trenger: 

Slik gjør du:
Visp sammen rømme og eggeplommer i en bolle. Varm melka skånsomt i en kjele, og tilsett lakrisrotpulver, kollagenpeptider. anisolje, frøene fra vaniljestangen, melasse, honning og mineralsalt.  Røres sammen til alt er smeltet og oppløst. Trekk kjelen av platen, og la stå til blandingen er fingervarm. Helles deretter over i bollen med rømme og eggeplommer. Bland godt og smak! Det kan hende du vil ha i ekstra søtning eller mer lakrissmak.
Med iskremmaskin:
Hell blandingen i iskremmaskinen og følg instruksjonene for din maskin. Når iskremen er ferdig har jeg den over i en egnet beholder, og setter den i fryseren minst 30 minutter. Da blir det finere kuler.
Uten iskremmaskin:
Hvis du ikke har iskremmaskin og ønsker å unngå mest mulig iskrystaller, er trikset å fryse blandingen i isbitformer eller lignende som blenderen eller foodprosessoren din håndterer. Når du ønsker å servere iskremen, tar du "isbiter" etter behov og kjører på med full guffe i blenderen. Super iskrem - uten iskrystaller.

 
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.

3 kommentarer: