søndag 28. august 2016

Glutenintoleranse - Glutenallergi - Cøliaki! Holde seg unna gluten for livet? Eller reparere tarmen med et næringsrikt tradisjonskosthold?

Ei venninne av meg har vært plaget en del med magen, og i det siste mer enn tidligere. Symptomene minner om det legene kaller glutenintoleranse, glutenallergi eller cøliaki, siden reaksjonene oftest kommer etter inntak av hvetebakst. Jeg har derfor samlet sammen informasjon skrevet av PirkePetter, som forhåpentligvis kan hjelpe både henne, og flere av mine lesere som har etterlyst nettopp dette tema som innlegg på bloggen. Er det noe PirkePetter har fått mange spørsmål om, og svart på opp gjennom årene, så er det glutenmolekylets problematiske egenskaper, de egentlige årsakene til magetrøbbelet og hva man bør spise for å reparere sitt eget tarmsystem. Hint! Løsningen finnes ikke i glutenfri hylla på butikken...http://www.sourdough.co.uk/why-is-it-that-i-can-digest-sourdough-bread-and-not-commercial-bread/
The Sourdough School, Why is it that I can digest sourdough bread and not commercial bread?
Dette innlegget kan kun leses i sin helhet i Skattekammeret!

 • Informasjon om hvilke blogginnlegg som nå ligger i Tradisjonskostbloggens Skattekammer, og bakgrunn for hvorfor Skattekammeret ble opprettet kan du lese om HER.
 


2 kommentarer:

 1. Helt nydelig du! Mange takk for at du har tatt deg tiden til dette altså.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig Ane :D
   Ha en finfin søndag!

   Slett