Du trenger
- 3 - 4 dl ferskpresset sitronjuice (circa 6 økologiske sitroner)
- 3 toppede ss rå honning
- 1,5 liter vann
- 2 ss Vita Biosa eller Myse
- 200 gram økologiske jordbær
- 2 liters glass med tett lokk, eller med gummiring og stålstreng.
Slik gjør du
- Del sitronene i to deler og press ut sitronjuicen.
- Ha 3 dl vann sammen med honningen i en kjele. Varmes skånsomt til honningen er løst opp.
- Bland resten av vannet inn i honningblandingen.
- Tilsett sitronjuicen i et rent glass, deretter Vita Biosa eller Myse, og deretter det honningsøtede vannet.
- Tilsett jordbær skjært i skiver/biter..
- Rør rundt i blandingen, og sett på lokket.
- La melkesyregjære i 2-3 døgn på kjøkkenbenken, eller et annen lunt sted.
- Rør rundt i blandingen ca 2 ganger daglig, og ta en liten smakstest.
Når det har gått noen dager, og den syrlige sitronsmaken har fått en ny syrlighet, siles jordbærene av og lemonaden tappes på flasker. Settes i kjøleskap for å roe ned fermenteringen. Ønsker du futt i lemonaden lar du flaskene stå på kjøkkenbenken et døgn til. Serveres med isbiter og litt honning hvis du ønsker lemonaden søtere.
TIPS!
Melkesyregjærede jordbærrester kan tilsettes i hjemmelaget iskrem, eller til bærremser og fruktlær, og hvis du får lemonade til overs kan du for eksempel lage probiotiske gelefigurer som kveldssnop.
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.