søndag 24. september 2017

Har du Høstsnue? Nedsyltet med Influensa, Ørebetennelse, Halsbetennelse eller Feber? Et innlegg med årsaker til ulike øre-nese-hals-sykdommer, hvordan forebygge og hva du kan gjøre for å bli raskere frisk!

Det er høst, temperaturene varierer stort mellom varmt og kaldt, og det snufses og hostes rundt meg. Den der rare maten du spiser - hjelper den mot influensa også? Et spørsmål jeg fikk tidligere denne uka fra en nedsyltet bekjent, som har vært mye syk de siste årene. Vi hadde en lengre samtale om temaet, og vedkommende ville veldig gjerne ha mer info. Jeg har derfor samlet sitater av PirkePetter om blant annet influensa, forkjølelse, feber, halsbetennelse, betente mandler, ørebetennelse, lungebetennelse og kyssesyke, samt noen generelle sitater om betennelser og infeksjon. Innledningsvis har jeg også tatt med sitater som kort forklarer hva tradisjonskost innebærer slik at en tradisjonskostnybegynner får en liten innføring i motsattverdenen til oss tradisjonskostere.
   


Nourished Kitchen, Unconventional Ways to Fight the Flu.



Selv kan jeg fort merke små influensasymptomer når jeg roter det til med tradisjonskostholdet, og spesielt hvis jeg får i meg for mye planteoljer (unntatt kokos- og palmeolje). I hektiske perioder er veien kort til matmessige lettvintløsninger, og selv om jeg prøver å velge lurest mulig i hurtigmathyllene, er det ufattelig mange ferdigretter som inneholder verstingen rapsolje. Jeg vet jo at det kan komme konsekvenser, men der og da skyver jeg det foran meg. Når det da en sjelden gang begynner å klø i halsen, og en begynnende forkjølelse setter inn, så er det bare å skjerpe seg umiddelbart. Min metode er da å rydde vekk alt av vegetabilske matemner og matvarer som inneholder planteoljer, og pøse på med lettstekt biff eller rått saltkjøtt, masse kryddersmør og andre næringsrike animalske matvarer til alle måltider. Med et godt tradisjonskostgrunnlag er faktisk influensaen avverget i løpet av et døgn.






HVA ER TRADISJONSKOST?
"Mer animalsk mat, spesielt innmat, samt rogn og melke fra sjødyr, og ikke minst rå melk og melkeprodukter, som gir mer proteiner og naturlig fett, samt betydelig mer mineraler og andre næringsstoffer enn vegetabilske matemner, er en godt skritt i riktig retning, hvilket er bort fra sykdomsstatistikkene. Og plusser man på med kraft, naturlig syrnet og melkesyregjæret mat og drikke, samt ikke minst kjemikaliefri mat og drikke, så begynner man å nærme seg et virkelig og ekte godt liv. Og ikke minst et liv hvor man har god nok helse og også tilstrekkelig klarhet i sinnet til å virkelig kunne glede seg over å verdsette livets mirakel." Sitat: PirkePetter, 15.03.2012 kl. 01.09.



"..ekte tradisjonskost er animalsk basert, og at melkesyregjæret mat og drikke, melkeprodukter unntatt, er tilbehør som bl.a brukes som fordøyelseshjelper, og ikke såkalt supermat som enkelte bloggdamer påstår. Supermat er næringskonsentrert mat, ikke melkesyregjæret mat, råkost/raw food eller vegetabilske matemner, uansett om de er aldri så bløtlagte eller gjærede." Sitat: PirkePetter, 20.04.2013 kl. 19.09



"Et tradisjonelt kosthold hjelper alle typer mennesker mot alle typer helseproblemer. Men, noen vil ha best av mer lever, andre mer hjerte eller annen innmat, og atter andre kanskje mer sjømat, eller melk og melkeprodukter, etc. Noen vil gjerne ha best av tilnærmet rent animalsk kosthold, og andre vil trives best med mer grønnsaker. Men vi er fremdeles innenfor tradisjonskosthold, og ikke personlig tilpasset kosthold." Sitat: PirkePetter, 02.01.2013 kl. 01.57.



"Det skjer aldri at de såkalte symptomene starter brått, som du sier, da veldig mange symptomer som varsler om hva som foregår i kroppen normalt blir ignorert eller ikke forstått av personen det er snakk om. Svært mange ting de fleste av oss tar for gitt er en del av liv og lære, så som forstoppelse og diare, hodepine, stive muskler og spenninger, søvnproblemer, smerter her og der, såkalte forkjølelser og bihuleproblemer, kramper, redusert syn, konsentrasjons og hukommelsesproblemer, vekttap eller det motsatte, PMS, m.m pleier å være en del av situasjonen før den såkalte kronisk trettheten ”plutselig” er et faktum. Leger bryr seg ikke om å kjenne til slikt, og bortforklarer derfor normalt alvorlige helseproblemer ved å skylde på virus eller bakterier. Dvs såkalte infeksjoner." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.



"Nok en faktor er at dette kostholdet så mange mennesker har så godt av er helt motsatt det offisielt aksepterte, slik at det er mye flisespikkeri og skremselspropaganda over teoretiske så vel som udokumenterte faremomenter involvert. Så som f.eks de udokumenterte mytene om at kjøtt, kolesterol, mettet fett, etc er helseskadelig, at det finnes livsfarlige bakterier i upasteurisert melk som kaldkveler deg straks du ser en annen vei, salmoneller og andre sneller i rå eggeplommer/egg generelt, og liknende. Her finnes det imidlertid mye vitenskap som motbeviser disse mytene, og også historisk dokumentasjon fra størsteparten av verden med tanke på at det er snakk om et tradisjonelt kosthold som har vært rimelig identisk i mange kulturer." Sitat: PirkePetter, 16.05.2012 kl. 20.42.



"..som en kuriositet så er jeg aldri syk, selv om jeg rett som det er har hatt å gjøre med syke mennesker som tilsynelatende hadde noe "smittsomt" i følge dem selv. Jeg får aldri sånt som går, forkjølelse, snue, influensa, etc selv om de fleste rundt meg gjør det. Jeg trente sammen med en fyr som hadde fotsopp i flere måneder, men fikk ikke det heller, tross tanken om at dette skal være smittsomt. Ingen andre som trente samtidig med oss fikk det heller. Om bakterier er smittsomme, hvorfor er ikke alle syke hele tiden av alle slags smittsomme sykdommer? Fordi noen har et såkalt sterkere immunforsvar? Da må jeg spørre, hvilket immunforsvar? All den tid det ikke finnes noe slikt som et definert immunforsvar i kroppen, og det snarere er kroppen som helhet, og især bakterie og soppfloraen i tarmsystemet, samt i huden og alle kroppsåpninger, som utgjør opptil 90% av kroppens immunfunksjon." Sitat: PirkePetter, 04.09.2012 kl. 01.36.



The Nourishing Gourmet, Cold Remedy: Garlic, Honey, and Lemon Tea.



FORKJØLELSE OG INFLUENSA
"..influensa er normalt en naturlig selvreguleringsfunksjon, ofte avgiftningsreaksjon. Men kan også skyldes næringsmangel, kjemikaliebelastning, tilsetningsstoffer histaminreaksjoner, hypotyreose, kroniske betennelsestilstander, med mer." Sitat: PirkePetter, 08.03.2013 kl. 03.02.



"..influensa er normalt en naturlig selvreguleringsfunksjon, ofte avgiftningsreaksjon (på sprøytegifter, tungmetaller, og kjemikalier i mat og drikke). Men kan også skyldes næringsmangel, kjemikaliebelastning, tilsetningsstoffer, histaminreaksjoner, hypotyreose, kroniske betennelsestilstander, med mer. Eksempler på næringsmangel er vitamin A for slimhinnene eller vitaminene B9 og B12 (og/eller magnesium eller sink) som kontinuerlig stimulerer nydannelse (og dermed utskiftning) av celler i nesegang og bihuler, gjennom å gi dem gener de kan bruke som funksjonsprogram." Sitat: PirkePetter, 5. mai 2014 kl. 16.08.
 


"Influensa/forkjølelse (også feber alene) er normalt en naturlig selvreguleringsfunksjon, ofte avgiftningsreaksjon (på sprøytegifter, tungmetaller, og kjemikalier i mat og drikke). Men kan også skyldes næringsmangel, kjemikaliebelastning, tilsetningsstoffer, histaminreaksjoner, hypotyreose, kroniske betennelsestilstander, blodsukkersvingninger/fall, temperatur og trykkforandring som kroppen ikke justerer seg etter raskt nok, med mer. Eksempler på næringsmangel er vitamin A for slimhinnene eller vitaminene B9 og B12 (og/eller magnesium eller sink) som kontinuerlig stimulerer nydannelse (og dermed utskiftning) av celler i nesegang og bihuler, gjennom å gi dem gener de kan bruke som funksjonsprogram." Sitat: PirkePetter, 7. desember 2016 kl. 23.26.



"Avgiftning kan være lokal, eller mer sannsynlig i fordøyelsessystemet, da alt som setter i gang helbredsreaksjoner i mage-tarmsystemet, påvirker respirasjonsveiene, og især nesen, både via omjustering av mikroflora og ph, så vel som via GALT og MALT.
Litt info –
http://en.wikipedia.org/wiki/Mucosa-associated_lymphoid_tissue - http://en.wikipedia.org/wiki/Gut-associated_lymphoid_tissue"
Sitat: PirkePetter, 5. mai 2014 kl. 16.08.



"Hva gjelder bakterier, så finner du mye forskning som viser at mangel på vitamin A gir økt hyppighet av nese-øre-munn og respirasjonssykdommer. I følge den bestående logikken skjer dette pussig nok ikke pga selve mangelen på vitamin A (som blant mye annet fremmer økt peroksidasjon av umettet fett og dermed betennelsesreaksjoner), men pga at mangelen fremmer en såkalt infeksjon av bakterier eller virus. Den seriøse vitenskapen har for lengst dokumentert hinsides enhver tvil at disse bakteriene ikke gjør annet enn å reparere eller bryte ned skadde eller gamle celler, spise betennelsesrester/puss, regulere ph, m.m og ellers bidra kroppen i selvhelbredsprosessen. Og samme vitenskap viser også hinsides enhver tvil at mangel på bl.a vitamin A gir omfattende problemer i slimhinner i hele kroppen, hvor betennelses/oksidasjonsreaksjoner er en av flere virkninger. Opplyste lesere bør unngå legemiddelindustrilogikk som manipulerer folket til å tro på virkningen (bakterier) som årsak, heller enn på den faktiske årsaken (vitamin A mangel)." Sitat: PirkePetter, 5. mai 2014 kl. 16.08.



"Jeg glemte å ta med virkningen av stress, især på nese og bihuler via trigeminalnerven, så vel som kroppens egen temperaturegulering og justering etter temperaturen i omgivelsene. Hvilket især påvirker slimhinner og mikroflora, samt lymfe (GALT og MALT)." Sitat: PirkePetter, 5. mai 2014 kl. 21.44.



"Noen får forkjølelse/influensa hvis en har vært ute i kulda. Hvis det er vitamin A mangel - klarer ikke kroppen da å forsvare seg godt nok mot kulden? Forsvare er derfor ikke riktig ord, men snarere justere den indre temperaturen i samsvar med den ytre. Og da er vi inne på skjoldbruskkjertelen og stoffskiftet/energiproduksjonen, som er helt avhengig av bl.a vitamin A." Sitat: PirkePetter, 5. mai 2014 kl. 21.44.



"Vil perokisdasjonen av umettet fett øke hvis en fryser? Peroksidering av fett i forbindelse med temperaturregulering har med energiproduksjon og kroppens evne til å regulere temperaturen å gjøre, og klarer den ikke det kommer stresshormoner på banen som frigjør lagret fett for energi i håp om å øke energi/varmeproduksjonen. Stresshormoner frigjør alltid flerumettet fett først, deretter enumettet og eventuelt til slutt mettet fett. Avhengig av nivåer av næringsstoffer og kroppsegne substanser som fungerer som antioksidanter, vil dette fremme såkalt forkjølelse, bihulebetennelse eller andre slimrelaterte problemer, eller ikke noe som helst fordi kroppen lett regulerer temperaturen selv." Sitat: PirkePetter, 5. mai 2014 kl. 21.44.



"Mangel på magnesium reduserer ikke bare aktiviteten til diamin oksidase og histamin N-metyltransferase, men øker dumping av histamin fra hvite blodceller også, rett i blodet. Og da både ved konsum av matemner som inneholder histamin, samt utenom. Når reaksjonene skjer i forbindelse med mat kalles det gjerne histaminintoleranse, og ellers forksjølelse, bihulebetennelse, omgangssyke, sånt som går og liknende udokumentert og ulogisk sludder" Sitat: PirkePetter, 16. februar 2017 kl. 23.18. 



"Kjeven dras nedover og/eller innvover pga subluksasjoner i nakkevirvler, eller pga for stramme muskler i hals og nakke. Ofte i forbindelse med framoverbøyd hode. Disse årsakene er også vanlige årsaker til tett nese/bihulebetennelse/forkjølelse/hodepine, spesielt i pannen, og trykk innenfor øynene og i øynene, lysømflintlighet." Sitat: PirkePetter, 2. februar 2017 kl. 11.34.





FORKJØLELSE OG INFLUENSA - EN HELBREDSREAKSJON?
"Helbredsreaksjoner er antakelig mer betennelser og smerter midlertidig, kanskje søvnproblemer, mage-tarmproblemer, feber, følelse av såkalt influensa, etc. Alternativet er imidlertid mye verre. Et kosthold bestående av lettfordøyelige og næringsrike animalske matemner (uten tilsetningsstoffer som kan forstyrre næringsopptaket eller forårsake problemer i kroppen), fortrinnsvis innmat, dyrefett, upasteurisert smør og kokosfett, surnede melk og melkeprodukter (surmelk, kefir, yogurt, oster, rømme, etc), kraft og gelatin som basis sammen med melkesyregjæret mat og drikke, uraffinert salt og spesielt varmende kryddere vil både sette i gang helbredelsesprosessen samtidig som mange av helbredsreaksjonene minimeres. Utelates en eller flere av de ovennevnte matemner vil helbredsreaksjonene kunne bli verre." Sitat: PirkePetter, 06.03.2013 kl. 16.17.



"Har spist tradisjonskost i et par mnd, men føler ikke det har hjulpet. Vært forkjølet to ganger på rad nå, og har hatt masse problemer med fordøyelsen. ..du er fremdeles i startfasen av helbredsprosessen, og de reaksjoner du oppgir er helt naturlige og svært vanlige helbredsreaksjoner som viser at kroppen jobber med å reparere og bygge seg selv. Før overskudd kommer må alle helseproblemer bli reparert via tilstrekkelige næringsmengder både i kosten, og via nrmalt fungerende fordøyelse. Er man syk er man i underfunksjon, og først må komme på null før virkelig energi og velvære blir en del av ens hverdag, da kroppen først på nullstadiet begynner å bruke den økte næringsstoffmengden til å oppgradere seg selv og alle dens funksjoner og prosesser. Reaksjonene du oppgir viser pågående avgiftningsprosesser, og da disse er i fordøyelsen indikeres redusert næringsopptak fremdeles. Fordøyelsesproblemer etter kostholdsomlegging vise rogså at eventuelle mage-tarmproblemer repareres. Med fare for å virke flåsete så er det som regel slik at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves, da det bare er de færreste som blir friske på dager eller uker." Sitat: PirkePetter, 12.12.2012 kl. 15.36.



"Jeg anbefaler gelatin ja, noen spiseskjeer eller så til dagen. Du har ikke vonkdt av mer, men kan som sagt påskynde reparasjonsprosesser i kroppen slik at du føler deg sveket, får smerter, feber, blir uvel/kvalm, har mage-tarmproblemer, etc i en periode." Sitat: PirkePetter, 17.08.2012 kl. 15.32.





BIHULEBETENNELSE
"Bihulebetennelse har samme årsak som såkalt forkjølelse og influensa, når det da ikke kommer fra stiv nakke, eller subluksasjoner i nakkeområdet." Sitat: PirkePetter, 11. desember 2016 kl. 21.04.




The Healing Power of Fever.



FEBER 
"Feber er en av kroppens selvhelbredsmekanismer, og skal ikke bekjempes. Årsaken til at kroppen velger denne måten å justere sitt funksjonsnivå på, er hva som bør gjøres noe med. Da forsvinner feberen av seg selv, fordi kroppen ikke lenger trenger den" Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 10.51.



"Feber f.eks, anses som en helbredsreaksjon, og som et tegn på at kroppen jobber med noe, og heller enn å undertrykke feberen hjelpes kroppen i dens arbeide via kosthold, urter, fysiske øvelser, etc." Sitat: PirkePetter, 09.03.2013 kl. 16.10.



"Poenget mitt er at din datter IKKE har infeksjon, men midlertidig betennelse av noe slag, og at feber er selvhelbredsmekanisme fra kroppens side, og ikke tegn på noe alvorlig galt. Din datter har heller IKKE diabetes, og du kan ikke basere deg på funn av høy glukosebelastning så lenge dette skjer i forbindelse med en stressreaksjon som involverer feber." Sitat: PirkePetter, 9. mars 2017 kl. 21.22.
 


"Ergo, slapp av, ikke bekymre deg, for hva som enn er galt her, så er det enkelt å gjøre noe med årsaken til symptomene. Heller enn å skulle bruke tid og energi på å bekjempe kroppens forsøk på selvhelbredelse (feber), eller på en oppdiktet tilstand hun ikke har" Sitat: PirkePetter, 9. mars 2017 kl. 21.22.



"Vesla har lett for å få feber, og kommer gjerne i etterkant av at det har skjedd mye en helg, og gjerne da kombinert med dårlig mat.. har tenkt at det er pga stress,men det er kanskje avgiftning som pågår? Sannsynligvis ikke bare avgiftning, men også mage-tarmreaksjoner og næringsmangel pga de samme matemnene som hun reagerer på. De færreste ser ut til å være klar over at mennesker, særlig barn i vekst, trenger alle næringsstoffer som skal til for å bygge kroppen, reparere skader, danne hormoner, neurotransmittere, enzymer, blodproteiner/antistoffer, m.m i hvert eneste måltid, uten unntak. Mangler måltidet næringsstoffer bryter kroppen ned egne kroppsvev, ofte skjelettet, eller organer for å få tak i de manglende næringsstoffene, som sammen med dem fra maten skal brukes til å bygge kroppsegne substanser med." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 02.35





GENERELT OM BETENNELSE
"Den vanligste årsaken til betennelser er aldri infeksjoner, men plantefett, herdet fett, næringsmangel, kjemikaliebelastning, mangel på fettløselige vitaminer eller kolesterol eller mettet fett eller enkelte mineraler som fungerer som antioksidanter i kroppen, og dermed stopper peroksidering av fett som gir dannelse av frie radikaler som videre forårsaker betennelse. Gluten, kasein i pasteurisert melk og alle substanser som fremmer tarmskader, særlig tarmlekkasje/leaky gut, fremmer betennelser via redusert næringsopptak og at ulike substanser lekker inn i blodet og forårsaker immunreaksjoner av den typen som kalles allergier og intoleranser, som igjen frememr ulike grader av betennelser. Når kroppsvev og organer skades som følge av ovennevnte faktorer prøver kroppens bakterier å reparere disse, samt bryter ned puss, avfallstoffer, slim, etc for utskilling via enten urin og avføring, eller via respirasjonsorganer og hud." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 03.04.  



"..enhver form for betennelse i kroppen, og som kroppen ikke har satt i gang som en del av reparasjons og fornyingsprosesser, viser mangel på opptil flere næringsstoffer som er involvert i å kontrollere betennelser." Sitat: PirkePetter, 20.01.2013 kl. 23.33.



 "..inflammasjon finnes ikke i det norske vokabularet, og er betennelse på norsk." Sitat: PirkePetter, 06.01.2013 kl. 02.39.



"..vi snakker om betennelse, ikke det oppdiktede begrepet infeksjon, som ble skapt for å fremme myten om patogene mikroindivider og såkalte virus" Sitat: PirkePetter, 29. desember 2016 kl. 08.57.



"Innlagt på sykehuset pga høy feber/ infeksjon. Ordet infeksjon erstattes med betennelse, som videre skyldes næringsubalanse." Sitat: PirkePetter, 9. mars 2017 kl. 21.22.



"De finner høy glukosebelastning. Høyt glukosenivå, dvs opptil veldig høyt, er et helt vanlig funn i mange tilfeller av feber (febernedsettende medikamenter forårsaker ofte for høyt glukosenivå; dvs dette kan skyldes forsøket på å redusere feberen, og ikke være en del av symptombildet i utgangspunktet), og skyldes enten årsaken til feberen, eller det er snakk om en forsvars/stressreaksjon fra kroppens side, hvor den frigjør mye lagret sukker for å takle det som foregår i kroppen. I og med at betennelse er involvert, antar jeg at det kan være så enkelt at det har gått for lang tid mellom "måltidene" Sitat: PirkePetter, 9. mars 2017 kl. 21.22.



"Din datter har uansett ikke diabetes, da om problemer med regulering av glukose i det hele tatt er en faktor i helsebildet hennes, så skyldes dette mangel på næringsstoffer som er involvert i sukkerstoffskiftet. Gjerne i kombinasjon med økt stress/adrenalinreaksjoner som følge av f.eks å spise for sjelden, eller spise måltider som domineres av karbohydrater, eller konsum av mye plantefett i måltider, mm" Sitat: PirkePetter, 9. mars 2017 kl. 21.22.





INFEKSJON
"Infeksjoner finnes ikke, slik at infeksjon ikke er relevant for noen former for helseproblemer. Det leger kaller infeksjon, om vi helt utelater myten om eksistensen av virus, er når mangel på f.eks vitamin A eller andre antioksidanter fører til peroksidering av flerumettet fett eller ukontrollert oksidering av andre substanser i et gitt kroppsvev/organ. Når dette skjer strømmer ikke bare hvite blodceller til vevet/organet, men også horder av bakterier som umiddelbart begynner å både bryte ned og reparere skadde celler, og også å spise avfallstoffer som dannes i prosessen. Når leger finner disse bakteriene i sykt vev så er det mao fordi de jobber med å reparere dette, og ikke fordi de har forårsaket problemet i utgangspunktet. Det er dermed meningsløst å inkludere infeksjonshypoteser i et hvilket som helst sykdomsbilde." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.



"Erstatter vi ordet infeksjon med ubalanserte måltider, konsum av matemner som er direkte betennelsesfremmende, stress, søvnløs natt, kjip dag på jobben, krangel med kjæresten, dødsfall i familien, sorg, etc så har vi en mulig utløsende årsak. Men da en utløsende årsak som virker som den gjør fordi man allerede er i alvorlig næringsubalanse og/eller kjemikaliebelastning. Som dråpen som får det allerede fulle begeret til å flyte over. Og da er det dråpen som får legene oppmerksomhet, når det de egentlig burde finne ut av er hva som fyller begeret i utgangspunktet." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.



"Du har 10 ganger mer bakterier bare i tarmsystemet ditt, for ikke å nevne i resten av kroppen din, og på huden din, enn du har celler i hele kroppen din, slik at om bakterier faktisk hadde kunnet forårsake infeksjoner så hadde menneskeheten vært utryddet for lenge siden. Nok et offer for manipulasjon via propaganda fra helsemyndighetene A/S som gjerne vil selge deg vaksiner, antibiotika, sprøytegifter, m.m for å bekjempe liksomårsaker til sykdom som gir penger i kassa for legemiddelindustrien." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 03.04





SLIMDANNELSE
"Slimutskillelse er en av kroppens måter å kvitte seg med avfall på, og er ikke tegn på sykdom, men på at kroppen oppjusterer seg selv helsemessig og/eller tilpasser seg forandringer i temperaturen i omgivelsene." Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 17.17.



"Økt slimdannelse - Det er sannsynlig at hun har redusert magesyreproduksjon, kronisk eller i perioder (avhengig av tilgang på næringsstoffer som deltar i magesyreproduksjonen) slik at hun har problemer med å takle kaseinet. Du nevner de 3 siste månedene; har du forandret kosten hennes før dette, eller har det skjedd andre forandringer av betydning i livet hennes? Økt utskillelse av slim, ofte i massive doser som gir midlertidige pusteproblemer, så vel som diare og forstoppelse, plutselige hudproblemer, feber i hytt og pine, svært varierende matlyst, søvnproblemer, perioder med hyperaktivitet etterfulgt av hypoaktivitet, sterke følelsesutbrudd/ubalansert følelsesliv (sinne, aggresjon, irritabilitet eller gråtetokter, depresjoner, etc), m.m er vanlige i perioder hvor kroppen setter i gang avgiftnings og/eller reparasjonsprosesser etter skifte av kosthold mot et mer næringsrikt kosthold." Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 17.17.



"Slimdannelse i forbindelse med mat indikerer normalt nedsatt magesyreproduksjon." Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 17.17.



The Healthy Home Economist, 12 Homeopathic Cell Salts for Fever (no Meds EVER).




HALSBETENNELSE
"Man har aldri kun halsbetennelse, selv om denne er hva man fokuserer mest på, fordi den er vond. De andre symptomene man opplever samtidig forteller mer om korrekt årsak"
Sitat: PirkePetter, 29. desember 2016 kl. 08.57






BETENTE MANDLER
"Peter fortalte meg litt mer om dette nylig, da jeg prøvde å si ifra til et familiemedlem som vurderte å fjerne mandlene. Mye problemer med mandlene er ofte tegn på problemer i leveren, mao at leveren mangler næringstoffer for å avgifte skikkelig. Og da får lymfesystemet mer å gjøre, da både leveren og lymfesystemet jobber med dette. Mandlene er del av lymfesystemet, og kan svare med å bli hovne og betente under ekstra påkjenning. I mitt familiemedlems tilfelle er det sannsynligvis pga tungmetaller gjennom gjentatte antibiotikakurer, som kroppen hennes strever med å kvitte seg med. Mandlene har altså en funksjon, på tross av hva leger sier. Fjerner man mandlene vil man ikke lenger ha vondt i vevet som ikke lenger er der, men man belaster lymfesystemet enda mer. Løst oppsummert slik jeg forsto det." Sitat: Katarina, 1. april 2017 kl. 20.49.

 

"Ingen opplever å ha blitt helt friske fra noe som helst gjennom å bortoperere mandlene. De bare ikke lenger har betennelse i den delen av lymfesystemet som utgjorde mandlene, men snarere et annet sted i kroppen. Har man mangelsymptomer på næringsubalanse, eller hormonell ubalanse, i et organ eller kroppsvev, sier det seg selv at årsaken til symptomene ikke forsvinner selv om man opererer bort organet/kroppsvevet" Sitat: PirkePetter, 29. desember 2016 kl. 07.34.



"Betennelse i den delen av lymfesystemet som utgjør mandlene er et lokalisert uttrykk for en ubalanse som selvfølgelig ikke har sitt opphav i halsen eller et annet, konkret sted i kroppen. Når betennelse skyldes nærings- eller hormonell ubalanse er det snakk om betennelse i samme vev flere steder samtidig i kroppen, og ikke bare en eneste betennelse som flytter på seg." Sitat: PirkePetter, 29. desember 2016 kl. 08.57.



"Hva kan gjøres når en 5 år gammel jente er mye plaget med store mandler og mye snorking (veldig tungpustet om natten, med mye pustestopp)? Uten å vite mer om alle relaterte symptomer kan jeg ikke uttale meg om årsaken, da det er flere mulige. En forholdsvis vanlig årsak er feil ph og mikroflora i tarmene, som regel pga redusert syreproduksjon i magesekken. Hypotyreose er også en vanlig årsak, eller det som forårsaker hypotyreosen. Også munnpusting står som vanlig årsak især i barn. Den vanligste næringsrelaterte årsaken er mangel på vitamin D, både til forstørrede mandler så vel som søvnapne" Sitat: PirkePetter, 29. desember 2016 kl. 23.49



"Hvorfor får man ofte streptokokker ved betennelse i mandlene? Man får ikke streptokokker, disse er en naturlig del av kroppens mikroflora." Sitat: PirkePetter, 29. desember 2016 kl. 23.49



"Noen ganger er streptokokk-testen negativ og noen ganger positiv. Så jeg forstår nok ikke helt hvorfor bakteriene noen ganger er tilstedet og andre ganger ikke. Bakterier er pleomorfe, og forandrer seg i takt med ph og næringstilgang. Dvs at ph i munnen bestemmer hvorvidt en bakterie er laktobacillus eller f.eks streptococcus. Det er samme bakterie, som skifter form og familie, etter miljøet, og ikke 2 forskjellige bakterier" Sitat: PirkePetter, 31. desember 2016 kl. 00.11.



"Hvis man har fått operert bort mandlene da man var liten, kan de vokse ut igjen om man tilfører kroppen tilstrekkelig næring i form av tradisjonskost?
https://www.google.no/search?q=regrow+tonsils&sa=X&hl=no&gbv=2&sei=1IFiWZimKcSS6ATouIXoDw&gws_rd=ssl,
https://www.google.no/search?q=regrowth+tonsils&sa=G&hl=no&gbv=2&sei=_4FiWdavK4OB6QSC_KKABg&gws_rd=ssl" Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 09.05.






FALSKE MANDLER
"Falske mandler er ikke mandler, og har ikke noe med mandlene å gjøre. Mandlene er en viktig og naturlig del av lymfesystemet, hvor flaske mandler er polypper, dvs utvekster fra lymfesystemet pga lokale betennelser. Polypper kan oppstå mange steder i kroppen, og kalles da polypper, ikke falske mandler." Sitat: PirkePetter, 2. april 2017 kl. 18.30
 


Nourishing Joy, Homemade Cough Syrup.



LUNGEBETENNELSE
"Så da kan man vel si at "lungebetennelse" og "influensa" alltid representerer en oppgradering av lungene? Kun lungebetennelse, da såkalt influensa som regel har andre årsaker, og som jeg har vært inne på flere ganger. Deriblant, forandringer i tarmfloraen, som reflekteres i hele kroppen, og alle kropsåpninger, via GALT og MALT; forhøyet serotonin, histamindumping pga magnesiummangel, subluksasjoner i nakken og/eller stive hals, nakke og (øvre del av) ryggmuskler, reaksjoner på temperatursvingninger og trykkforandirng, mm." Sitat: PirkePetter, 25. februar 2017 kl. 09.47.



"Jeg fikk både bronkitt og lungebetennelse etter to mnd på tradisjonskost. ..begge tilstander er betennelse (enhver tilstand med endelsen itis er betennelse), og begge reflekterer lungeoverflatevæsken, som, når du spiser tradisjonskost, frigjør flerumettet fett til fordel for 100% mettet fett.som væsken skal bestå av. Mao du gikk gjennom en "avgiftning" av plantefett, mest sannsynlig. Googler du lung surfactant og f.eks bronchitis eller pneumonia får du mer info" Sitat: PirkePetter, 25. februar 2017 kl. 01.32.



"Datteren min sliter veldig med hoste, og jeg er redd fordi hun tidligere har hatt alvorlig mykoplasma lungebetennelse. Burde jeg kjøpe luftfukter til hele huset? Ut fra de svært sparsommelige opplysningene du kommer med om din datters kosthold, medisinbruk, helsetilstand, m.m så kan jeg ikke gi noen spesifikke råd, men be henne prøve 1-2 teskjeer med uraffinert salt i et glass vann som hun drikker litt og litt av utover dagen. Synes hun saltsmaken er veldig ubehagelig, pluss på 1 teskje uraffinert sukker. Luftfuktere er symptombehandling, og gjør ikke noe med årsaken til hosten, og mykoplasma er en oppdiktet og udokumentert fantasikonstruksjon som for lengst har blitt motbevist av ærlige forskere som ikke lot seg lure av det amerikanske pentagons sludder om mykoplasma som årsak til såkalt Gulf war disease." Sitat: PirkePetter, 04.03.2013 kl. 17.21.







ØREBETENNELSE
"..de fleste tilfeller av ørebetennelse i spesielt barn skyldes at noe er galt i tarmene, som forandrer mikrofloraen negativt. Mikofloraen i tarmene bestemmer sammensetning og aktivitet av mikroflora i alle kroppsåpninger." Sitat: PirkePetter, 13. april 2017 kl. 09.49.



"Mye øreverk indikerer nomralt mage-tarmproblemer eller næringsmangel i kostholdet, men er også en veldig vanlig vaksinereaksjon." Sitat: PirkePetter, 10.07.2012 kl. 00.23.


 
"Ørebetennelse har normalt forandringer i mikrofloraen i tarmene som vanligste årsak i barn. Jeg er inne på dette når jeg nevner GALT og MALT i kommentaren om influensa/forkjølelse/bihulebetennelse. Mikrofloraen i tarmen kontrollerer mikrofloraen i alle kroppsåpninger, samt på huden." Sitat: PirkePetter, 15. desember 2016 kl. 00.09



"I voksne er samme årsak også forholdsvis vanlig, men feil holdning/stive nakke og halsmuskler er antakelig enda vanligere som årsak, gjennom å skape triggerpunkter som påvirker muskelspenningen i området rundt ørene negativt. Hvilket igjen påvirker cellene som utgjør kraniet, og videre eventuelt forandrer mineralsammensetningen i øregangene negativt."
Sitat: PirkePetter, 15. desember 2016 kl. 00.09

 

"Blodsukkerfall, som er rimelig vanlig, da så mange ikke spiser sånn circa hver 3 time, eller mangler næringsstoffer som regulerer sukkerstoffskiftet, gir adrenalinrespons, og adrenalin strammer musklene i øvre del av ryggen, samt i nakke og hals (og skuldre). Dette påvirker negativt de ovennevnte muskler rundt bl.a ørene, som videre fører til forstyrret næringssammensetning og mikroflora i ørene gjennom bl.a redusert blodgjennomstrømming og næringstilgang i cellene der. I de fleste mennesker ordner kroppen opp i dette selv, bl.a gjennom å produsere mer ørevoks, som har betennelseshemmende virkning. Men dette er, av mange forskjellige grunner, ikke alltid nok til å stoppe betennelsen."
Sitat: PirkePetter, 15. desember 2016 kl. 00.09


 
"Ut over dette er feil næringsammensenting i øregangen pga mangefullt kosthold også en vanlig årsak, gjerne i kombinasjon med en av de ovennevnte årsaker."
Sitat: PirkePetter, 15. desember 2016 kl. 00.09



"
Kan man ta magnesium olje i øret? Hjelper det? Magnesiumolje er nok ikke lurt å ha i øret pga kloren, som kan svi betydelig inni øret, hvor huden er tynn" Sitat: PirkePetter, 11. april 2017 kl. 00.04.





OVERPRODUKSJON AV ØREVOKS
"Hva slags næringsmangel har man hvis man har kløe i øregangen og overproduksjon av ørevoks?  Normalt reflekterer dette enten ubalanse i tarmenes mikroflora, som reflekteres i øregangens mikroflora. Eller det er snakk om ubalanse mellom kalsium og magnesium i øregangen. Ørevoks er ment beskyttende på cellene i øregangen, og er altså et beskyttelsestiltak fra kroppens side" Sitat: PirkePetter, 9. mai 2017 kl. 21.17. 



"..mangel på næringsstoffer som er en del av øregangen, eller som deltar i regulering av ørevoks, hvor vitamin A, B vitaminer og sink er nøkkelnæringsstoffer (og kalsium og magnesium for voksesmertene), og/eller at han har mage-tarmproblemer. I begge tilfeller vil tradisjonskost helbrede årsaken(e). Det er gjerne en god ide å sjekke nakke og øvre del av ryggen hos kiropraktor eller osteopat, slik at eventuell holdningsfeil og spenninger kan finnes og gjøres noe med. Massasje av nakke og øvre del av ryggen vil nok bidra om den er dyp nok, slik at eventuelle muskelspenninger løsner om de er for stramme, eller strammes om de er for slappe." Sitat: PirkePetter, 14. februar 2014 kl. 18.07






KYSSESYKE
"Ingen har hatt kyssesyke, da dette er en oppdiktet tilstand, som så mange andre tilstander fremmet av legevitenskapen. Det ekte vitenskap dokumenterer om symptomene som gis denne merkelappen, er tungmetallbelastning, hvilket antyder næringsmangel. Symptomene påståes å skyldes et virus i herpesfamilien, da basert på såkalte antistoffer, som moderne vitenskap har motbevist som bløff." Sitat: PirkePetter, 26. februar 2017 kl. 21.32.



"Det er snakk om vanlige symptomer på næringsmangel og/eller kjemikaliebelastning, samt også på problemer i lever og/eller tarm, som videre fører til overbelastet lymfesystem." Sitat: PirkePetter, 26. februar 2017 kl. 23.58.



"I og med at kyssesyken er en oppdiktet tilstand, og årsaken, et såkalt virus i herpesfamilien, like oppdiktet, står vi igjen med konkrete og dokumenterte årsaker. Mao næringsmangel og kjemikaliebelastning," Sitat: PirkePetter, 15.februar 2017 kl. 17.14.
 





TWAR
"Twar finnes ikke" Sitat: PirkePetter, 27. februar 2017 kl. 05.41.
 


GNOFGLINS, Sore Throat Tonic.

 

 

RASKERE FRISK - HVA BØR JEG GJØRE?
"Sukker/karbohydrater, salt, sterke kryddere, animalsk protein og fett, samt mettet fett, kraft og gelatin, etc hjelper kroppen å bli raskere ferdig med denne prosessen. Magnesiumtilskudd (flytende), eller magnesiumolje og/eller bad, bidrar med magnesium når hoved eller delårsak til influensa/forkjølelsessymptomene involverer histamin"
Sitat: PirkePetter, 7. desember 2016 kl. 23.26.



"Glycin er den aminosyren det er mest av i gelatin/kollagen, og den er en viktig neurotransmitter i hjernen, hjelper ved betennelsestilstander i hele kroppen, nervesystemet i tarmen inkludert, regulerer hormoner, især for mye østrogen, prolaktin eller kortisol, fremmer søvn og roer nervesystemet, er helt nødvendig for at leveren skal kunne avgifte seg selv, er nødvendig for å danne nye gener og en god del mer. Nydannelse av alt kollagen i kroppen inkludert." Sitat: PirkePetter, 23.07.2012 kl. 22.44



"Gurkemeie og mariatistel er helt ok, men unødvendig om du spiser lever og/eller kraft/gelatin." Sitat: PirkePetter, 06.01.2013 kl. 02.39.



"Kokosolje er en god ide å smøre utvortes, samt magnesiumolje da betennelser hvor som helst i kroppen alltid indikerer mangel på spesielt dette mineralet. Cocosa er helt ok, men unødvendig dyrt." Sitat: PirkePetter, 17.08.2012 kl. 19.53



"Kan man bruke upasteurisert smør i stedet for kokosolje? Smør går bra" Sitat: PirkePetter, 11. april 2017 kl. 00.04. 



"For hosten, prøv mer sterke kryddere i maten, eller drikk en krydderte. Gjerne tørket ingefær som te. Dette hjelper kroppen med å kvitte seg med slimet, snarere enn å undertrykke hosten." Sitat: PirkePetter, 29.01.2013 kl. 18.33



"Hoste - Sterke kryddere, samt rå løk og hvitløk, skal hjelpe umiddelbart." Sitat: PirkePetter, 09.03.2013 kl. 20.31



"..så er jeg redd hun ikke skal få nok luft når hun sover, for hun er så tungpustet og snorker mye. Se om det hjelper å gurgle og deretter svelge litt vann med litt salt i, før hun sovner." Sitat: PirkePetter, 31. desember 2016 kl. 00.11.
 


"Lillegutt på 15 mnd har fått RS virus (akutt bronkiolitt). Hva bør jeg gjøre? La ham drikke vann med litt salt og eventuelt magnesiumpulver/flytende magnesium i utover dagen. Utover sterke kryddere, som du antakelig ikke får i ham, siden han er så liten, anbefales jevnlige små doser kokosfett eller upasteurisert smør utover dagen, og gi ham ellers mat som normalt. Ellers er inhalasjon av saltdamp bra,"  Sitat: PirkePetter, 22. desember 2016 kl. 14.25.
 


"70-tallet var kjerringrådet at barn med gjentagende ørebetennelser ikke skulle drikke melk. I byer og tettstrøk kanskje, da jeg husker det var vanlig å oppfordre barn til å drikke upasteurisert melk, især surmelk, på landsbygda/gårder. På barnehjemmet hvor jeg vokste opp, var imidlertid sitronbrus legenes mirakelmiddel mot øre, nese eller halsbetennelser, samt feber. Og småbarn med kolikksmerter skulle få cola. Leger er jammen noen rare dyr til tider!" Sitat: PirkePetter, 13. april 2017 kl. 10.06.



"Har alltid vært motstander av medisiner og har derfor alltid brukt eteriske oljer så langt det har latt seg gjøre. Eteriske oljer er helt ok, men ikke som medisiner. For om du nærer kroppen din tilstrekkelig til at den fungerer optimalt, hva skal du da med eteriske oljer som medisin?" Sitat: PirkePetter, 13. april 2017 kl. 10.18.



Gratefully Nourished, Egg Drop Soup with Leeks.


LINKER FRA PP:
Mer om feber -


Is Fear Of Fever Hurting Our Children -




LINKER FRA PP:
Behøver vi bihulene? 



LINKER FRA PP:



INFO FRA PP:
  • TONSILLITIS/ZINC - Low zinc levels reduce the body's ability to resist infection. Two women who underwent tonsillectomies for repeated episodes of tonsillitis developed acute zinc deficiency after surgery. The women responded promptly to the administration of zinc. This study suggests that their repeated attacks of tonsillitis were due to an unrecognized zinc deficiency which was worsened by the surgery. (Western Journal of Medicine 149:457, 1988)


  • TONSILLECTOMY/ADENOIDECTOMY - Indications for tonsillectomy and adenoidectomy are controversial, but a recent report indicates that non-medical factors play a role in the likelihood that a child will be subjected to these procedures. The researchers observed that children who lived in high income areas, those who lived close to the hospitals, and those who lived in parts of the country with high hospital bed supplies were more likely to undergo inpatient tonsillectomy and/or adenoidectomy than were other children. (Pediatric Research 33(4 Part 2)88A, April 1993)


  • TONSILLECTOMY/HODGKIN'S DISEASE - The risk of developing Hodgkin's disease is 2.9 times as great in persons who have tonsillectomies as in persons with intact tonsils. (The Lancet 1(7696)431-432, February 27, 1971)


  • TONSILLECTOMY/ANKYLOSING SPONDYLITIS - Tonsillectomy is known to increase the risk of rheumatoid arthritis and polio, probably by weakening the immune system. A study from the Royal National Hospital for Rheumatic Diseases in Bath, U.K., suggests that it also increases the risk of ankylosing spondylitis. (British Journal of Rheumatology 34(Suppl 2) 1995)


  • ALLERGIC RHINITIS (HAY FEVER)/TONSILLECTOMY - Removal of the tonsils may lead to development of hay fever according to some researchers. (Archives of Otolaryngology, Head and Neck Surgery 115:1134-1135, September 1989) Tonsil removal should not be taken lightly -- these organs have a function to perform in the protection of the body from disease.



INFO FRA PP:
HERPES
The origin of herpesvirus (HV) is poisoning. HV is an adaptive genetic reflex to poisoning, as is the tumor resulting from cell transformation by HV. See real life example interpreted as HV adaptation, a genetic reflex to air poisoning – http://harpub.tk/noxot/middsex.htm

Air Toxics Found Causal For Virus Proliferation And Encephalitis Via Anesthesia Formulations –
http://harpub.tk/noxot/middsex.htm

Virus Causality 101 (The limits of germ theory can be explored. Since toxins such as pesticides can cause common disease symptoms and physiology usually thought to be germ caused, toxicological investigations should proceed with common diseases) – http://harpub.tk/noxot/toxvirFN.htm

THE PRODUCTION OF SO-CALLED VIRUS DISEASES AND "VIRUS" INCLUSIONS BY POISONS (PS – “inclusion bodies” = antistoffer)

The public, as well as many physicians, is under the impression that viruses are living organisms comparable to a germ that enters the human, animal or plant to cause the disease. The scientists, who are authorities on virus diseases, are in disagreement as to the nature of a virus.

It is not generally realized that some so-called virus diseases may result from the effects of poisons on the human body, thus, herpes zoster may follow exposure to carbon monoxide or the administration of arsenic, bismuth, lipiodol, gold, mercury, tuberculin, alcohol, etc. An epidemic of herpes zoster and peripheral neuritis, similar to the "jake" paralysis epidemic in this country, followed the ingestion of arsenic in beer in Manchester, England in 1900.76-78
The toxic agent was determined to be arsenic arising from dextrose made from starch by the use of crude sulfuric acid containing this poisonous substance.

Herpes simplex, another so-called virus disease, has followed the ingestion of alcohol, benzol, arsenobenzol, mercury, and the inhalation of either, among other poisons. Van Rooyen79 noted its appearance after sulfapyridine therapy. Herpes simplex has followed the injection of vaccines, milk and colloidal metals.

Inclusion bodies have been defined as products of virus activity or the elementary virus bodies themselves. Inclusion bodies have been found in poisoned humans and experimental animals.

Dalldorf and Williams80 (1945) found large acidophilic inclusion bodies in the kidneys of rats poisoned by lead. Blackman81 (1936) found intranuclear inclusion bodies in the tubular epithelium of the kidney and in the liver cells of 21 children dying from the effects of acute lead poisoning and lead encephalitis.

Cox and Olitsky82 (1934) found that the injection into animals of aluminum hydroxide produced inclusion bodies similar to those seen in infectious encephalitis.

Van Rooyen and Rhodes83, in their textbook (1948), "Virus Diseases in Man," state: "Histological changes similar to those seen in infectious encephalitis may be produced by carbon monoxide poisoning, brain injury, arteriosclerosis, uremia, pregnancy toxemia and toxic agents like alcohol and lead."

Olitsky and Harford84 (1937) were able to produce inclusion bodies indistinguishable from those observed in virus infections by the injections of aluminum compounds, ferric hydroxide and carbon –
http://www.vaclib.org/sites/harpub/scobpois.htm
http://harvoa.org/polio/scobpois.htm