søndag 24. september 2017

Har du Høstsnue? Nedsyltet med Influensa, Ørebetennelse, Halsbetennelse eller Feber? Et innlegg med årsaker til ulike øre-nese-hals-sykdommer, hvordan forebygge og hva du kan gjøre for å bli raskere frisk!

Det er høst, temperaturene varierer stort mellom varmt og kaldt, og det snufses og hostes rundt meg. Den der rare maten du spiser - hjelper den mot influensa også? Et spørsmål jeg fikk tidligere denne uka fra en nedsyltet bekjent, som har vært mye syk de siste årene. Vi hadde en lengre samtale om temaet, og vedkommende ville veldig gjerne ha mer info. Jeg har derfor samlet sitater av PirkePetter om blant annet influensa, forkjølelse, feber, halsbetennelse, betente mandler, ørebetennelse, lungebetennelse og kyssesyke, samt noen generelle sitater om betennelser og infeksjon. Innledningsvis har jeg også tatt med sitater som kort forklarer hva tradisjonskost innebærer slik at en tradisjonskostnybegynner får en liten innføring i motsattverdenen til oss tradisjonskostere.
   


Nourished Kitchen, Unconventional Ways to Fight the Flu.



Selv kan jeg fort merke små influensasymptomer når jeg roter det til med tradisjonskostholdet, og spesielt hvis jeg får i meg for mye planteoljer (unntatt kokos- og palmeolje). I hektiske perioder er veien kort til matmessige lettvintløsninger, og selv om jeg prøver å velge lurest mulig i hurtigmathyllene, er det ufattelig mange ferdigretter som inneholder verstingen rapsolje. Jeg vet jo at det kan komme konsekvenser, men der og da skyver jeg det foran meg. Når det da en sjelden gang begynner å klø i halsen, og en begynnende forkjølelse setter inn, så er det bare å skjerpe seg umiddelbart. Min metode er da å rydde vekk alt av vegetabilske matemner og matvarer som inneholder planteoljer, og pøse på med lettstekt biff eller rått saltkjøtt, masse kryddersmør og andre næringsrike animalske matvarer til alle måltider. Med et godt tradisjonskostgrunnlag er faktisk influensaen avverget i løpet av et døgn.




Dette innlegget kan kun leses i sin helhet i Skattekammeret!



  • Informasjon om hvilke blogginnlegg som nå ligger i Tradisjonskostbloggens Skattekammer, og bakgrunn for hvorfor Skattekammeret ble opprettet kan du lese om HER.