tirsdag 1. august 2017

Gelefigurer ala Pina Colada og Cocolicious!

Tenkte det var på tide med litt godis på bloggen igjen, og slår til med tropiske gelefigurer ala Pina Colada og Cocolicious! Fancy navn sier du? Ja, en overskrift med gelefigurer med ananas- og kokosvannsmak ble bare så innmari kjedelig for slike friske, syrlige og snaskens godisbiter. Ikke mer avansert enn som så altså 😇


Til Pina Colada trenger du:

PS!
Ananas inneholder en del fiber, og det samme kan ferskpresset og pasteurisert ananasjuice gjøre. Har du en mage i reparasjonsfase, og ikke håndterer fiber så godt, kan det være lurt å melkesyregjære ananasjuicen først. Ha 1,5 dl ananasjuice og 1 ss myse (eller vita biosa) i et glass med lokk, og plasser i romstemperatur i et døgn. Deretter tar du fatt på gelèoppskriften. OBS! Kokingen i oppskriften vil i sin tur ta knekken på melkesyrebakteriene, men ananasjuicen er nå lettere fordøyelig for magen din.

 

Pina Colada - Slik gjør du - Del 1:
1. Kjøp inn fersk ananas.

2. Bruk en juicemaskin for å skvise ananasen for juice. Eller du kan kjøre ananasen i en foodprosessor, og skvise juicen for hånd og med makt gjennom ei finmasket sil. (Hvis du har kjøpt Cevita sin ananasjuice starter du på punkt 3)

3. Ha ananasjuicen i et lite glass. Tilsett mysen. Sett på lokk, og la stå i romstempertatur i 12-24 timer.

Pina Colada - Slik gjør du - Del 2: 
1. Finn frem en egnet kjele. Om du bruker ferskpresset ananasjuice bør du koke den for å eliminere enzymet bromelain som "spiser" proteiner, og som gjør at gelè ikke stivner. La juicen koke ca 1 - 2 minutter, og trekk kjelen til side. Bruker du allerede varmebehandlet juice holder det å varme opp juicen noe for å "smelte" gelatinpulveret.

2. Ha i gelatinpulveret, og la det svelle i 5 - 10 min - uten å røre i blandingen. Varm blandingen skånsomt opp på nytt for at gelatinet skal "smelte" helt, mens du rører rundt. Tilsett eventuelt litt av kokosvannet hvis blandingen er for tykk og seig. Dra kjelen av plata, og sil av hvis det er gelatinklumper i blandingen.

3. Skvis limen rett ikjelen. Tilsett ei klype mineralsalt, kokossukker og eventuelt honning mens du rører i den lunkne blandingen. Tilsett deretter kokosnøttvann. Bland godt.

4. Hell i små søte former, eller i en større form hvis du vil skjære ut biter selv. Plasseres i kjøleskap i 3 - 4 timer, eller til du vet gelefigurene er stivnet. Oppbevares på tett glass i kjøleskap.Til Cocolicious trenger du:

Cocolicious - Slik gjør du:
1. Finn frem en egnet kjele, men ikke sett på varmen. Skvis limen rett i kjelen, og ha deretter i 1,5 dl kokosvann . Tilsett deretter gelatinpulveret.

2. La gelatinet svelle i 5 - 10 min - uten å røre i blandingen. Varm blandingen skånsomt opp for at gelatinet skal "smelte" helt. Tilsett eventuelt litt mer kokosvann hvis blandingen er for tykk og seig. Dra kjelen av plata, og sil av hvis det er gelatinklumper i blandingen.

3. Tilsett ei klype mineralsalt og kokossukker mens du rører i den lunkne blandingen. Tilsett deretter resten av kokosnøttvannet i kjelen. Bland godt.

4. Hell i små søte former, eller i en større form hvis du vil skjære ut biter selv. Plasseres i kjøleskap i 3 - 4 timer, eller til du vet gelefigurene er stivnet. Oppbevares på tett glass i kjøleskap.
 


For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.


2 kommentarer:

  1. Kan man ikke bare tilsette mysen etter koking av ananasjuice, så varme opp kun en liten andel av juicen for å løse opp gelatinet, før man blander det med resten, og på den måten få melkesyrebakterier i det ferdige produktet?

    SvarSlett