lørdag 1. april 2017

Reker og Dill i Gelatinrik Kraft!

Det er vinterrekene som er de aller beste, og spesielt de morraferske nykokte jeg kjøper rett fra båten på fredagene. Jeg sørger bestandig for å kjøpe inn tilstrekkelig slik at det rekker til lørdagkos også. Har du reker igjen fra en hyggelig rekeaften anbefaler jeg en enkel kabaret med kun reker og dill lagt i gelatinrik langtidskokt kraft. Den kan serveres med Hjemmelaget Majones, en Surdeigsmuffins med masse Upasteurisert Smør og en god skvis med sitron. Sjekk også ut min andre kabaretoppskrift med sellerisalt, reker og egg HER. Husk også at du kan koke kraft på rekeskallene - Den optimale basen for de beste fiskesuppene!Du trenger:
Slik gjør du:
1. Pill rekene for skall. Klipp eller hakk dillen. Bland reker og dill i en egnet skål eller glassbolle.


2. Varm gelatinrik kraft skånsomt i en kjele, og smak til med mineralsalt.


3. Hell fingertemperert kraft over reke- og dillblandingen. Settes i kjøleskapet til krafta har stivnet.
Tips - Hvis krafta ikke inneholder særlig med gelatin:
  • Under oppvarming, bland inn ca 1 strøken ts Gelatin per dl kraft du bruker til oppskriften.

For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.

 

3 kommentarer:

 1. Hei. Det ser veldig godt ut! Jeg lurer på om kraft som ikke er gelatinrik likevel er næringsrikt? Jeg har prøvd meg på kraftkoking et par ganger. Jeg opplever at kraften min ikke blir gelatinrik med mindre jeg holder kjelen så varm at den er rett under kokepunktet. Andre steder har jeg lest an den skal bare trekkes på 80 grader. Men når jeg gjør det slik opplever jeg ikke at resultat blir bra. Hva tenker du om dette? Er det ok å ha så høy temperatur som nesten 100 grader? Pernille

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Pernille! :)
   Har du lest dette innlegget? Der finner du flere krafkokarttips:

   http://tradisjonskost.blogspot.no/2015/01/langtidskokt-kraft-nringsgivende.html

   Slett
 2. nei så langt har jeg ikke kommet. Skal lese gjennom :-)
  Pernille

  SvarSlett