torsdag 18. juni 2015

For mye urinsyre i kroppen? Urinsyregikt? Podagra?

I det siste har jeg truffet flere som sliter med vondt i stortåa! Symptomet som i de fleste tilfeller konstateres som urinsyregikt (podagra) av fastlegen, hvis blodprøven viser forhøyet nivå av urinsyre. Vanlige råd fra legen er å spise mindre puriner, altså purinholdig mat som for eksempel innmat, kjøtt, vilt, fisk, skalldyr, kjøttkraft, alkohol, gjær, belgfrukter og diverse grønnsaker. Mye puriner i en tradisjonskosters kosthold der altså.

Men! Kan det likevel være slik at kostholdsrådene også her er blitt snudd på hodet? At rådene er basert ut fra symptombehandling i stedet for å ta tak i årsaken? Kan det være slik at mange av matvarene man frarådes fra å spise ved forhøyet urinsyrenivå er nettopp de matvarene man burde spise for å bli kvitt verken i tåa? I dette innlegget har jeg samlet kommentarer av PirkePetter gjeldende for høye nivåer av urinsyre. Alle avsnittene under er linket tilbake til sin opprinnelse, og der finner man også sammenhengen hvor PirkePetter har gitt informasjonen.Chris Kresser: Will Eating a Paleo Diet Cause Gout?
Dette innlegget kan kun leses i sin helhet i Skattekammeret!

  • Informasjon om hvilke blogginnlegg som nå ligger i Tradisjonskostbloggens Skattekammer, og bakgrunn for hvorfor Skattekammeret ble opprettet kan du lese om HER.
 

3 kommentarer:

  1. Kostrådene er ikke engang symptombehandling, men en svært snedig måte å få folk på vegetarkost, som vil gjøre dem sykere, samtidig som den legevitenskapsoppdiktede årsaken opprettholdes. I følge den offisielle logikken har vi urinsyre som hovedårsak til gikt, inkludert podagra, og kalsium (krystaller/forkalkninger) som årsak til såkalt pseudogikt. Pseudo for å skille mellom det legemiddelindustrien kaller ekte gikt, og juksegikt, som altså skal skyldes kalsiumavleiringer i ledd.

    Imidlertid finnes det ikke noe slikt som urinsyregikt, all den tid urinsyren kun har som funksjon å dempe eller stoppe betennelsesreaksjoner (oksidasjoner), via sin rolle som antioksidant. Urinsyren man finner i leddene, er mao en del av kroppens forsøk på å helbrede seg selv, akkurat som når man finner mye kolesterol i blodårer som er forkalket (mao kalsiumforkalket). I følge legevitenskapslogikk, som passer bedre i bakvendtland, så er mao kroppens forsøk på å helbrede seg selv selve sykdomsårsaken(e), og dermed noe som må bekjempes med dokumentert helseskadelige kjemikalier/medikamenter. Og da medikamenter som i de aller fleste tilfeller gjør folk sykere, eller som forårsaker nye sykdommer. Mao smart profittaktikk! Den såkalte pseudogikten er den egentlige urinsyregikten, da kalsium er årsaken. Ikke i begge tilfeller, da det altså kun finnes en form for gikt, hvilket er den kalsiumbaserte, som legene kaller pseudogikt.

    Dette er et av utallige eksempler på hvordan ekte og sannferdige fakta og logikk fra den seriøse vitenskapen snus på hodet og iblandes rene løgner, av legevitenskapen, for å skape nye sykdommer/sykdomsårsaker, samtidig som de ekte og faktiske sykdomsårsakene enten skjules eller gis status som sekundære (pseudo eller idiopatiske).

    PP

    SvarSlett