søndag 31. august 2014

Forfriskende Probiotisk Granita! Slush Jun med Rabarbra & Bringebær!

Granita av Jun reddet meg på de aller varmeste sommerdagene i år! Inspirert av oppskriften Grape Kombucha Slushy/Granita fra boken og bloggen Cultured Food for Life, tok jeg utgangspunkt i etterfermentert Jun med rabarbra- og bringebærsmak. En liten tålmodighetsprøve siden man må være tilstedet under innfrysningen, men vel verdt siden den er forfriskende og kjempegod! Tror jeg må ha hatt et slags heteslag for jeg glemte helt å poste innlegget. Bedre sent enn aldri!
Du trenger:
Slik gjør du:
Bruk en egnet beholder, gjerne lang og bred for å redusere innfrysningstiden. Velg om du vil sile vekk bær og frukt, eller beholde det i granitaen. Jeg silte av og brukte rabarbra- og bringebærrestene til å lage tørkede probiotiske godisremser. Smak til med søtning hvis du vil. Jeg brukte ikke søtning i kombinasjonen rabarbra/bringebær.


Hell i beholderen og sett i fryseren. Ta ut hvert 20-30 minutt. Skrap med gaffel langs kantene og vend blandingen rundt. Glemmer du dette underveis i prosessen får du en fast og fin isblokk! Gjenta til hele blandingen består av iskrystaller og er klar for servering. Advarsel: Brainfreeze kan forekomme!

Kilde:

For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.

2 kommentarer: