fredag 8. desember 2017

Tradisjonskostvennlig Julegodteri!

Det finnes mange julegodisoppskrifter man med enkle grep kan gjøre tradisjonskostvennlige. Som oftest er det bare små justeringer som skal til, som for eksempel å bytte ut margarin med godt smør. Det kan også være greit å kjenne til at både kakao og sjokolade inneholder fytinsyre. (Les nyttig artikkel om fytinsyre HER). Men, jo lavere kakaomengde det er i sjokoladen, jo mindre fytinsyre får du i deg. Velger man melkesjokolade uten planteoljer og transfett, eller hvit sjokolade som er enda bedre, ja da er man ganske så innafor. Nøtter, som i mange variasjoner er et vanlig julesnop, inneholder både enzymhemmere og fytinsyre, i tillegg til planteoljer som faktisk ikke er så helsevennlige som mange vil ha oss til å tro. Bløtlegging før bruk vil nøytralisere plagsomme antinæringsstoffer, men ikke planteoljene. Det er jo tross alt jul, så kanskje litt nøtteoljer får våge seg? Hvis du nå ønsker litt julegodisinspirasjon som er relativt tradisjonskostvennlig, er det bare å trykke på bildene nedover i innlegget.http://tradisjonskost.blogspot.no/2014/12/myke-stsalte-fltekarameller-med-honning.htmlFløtekarameller:http://tradisjonskost.blogspot.no/2016/12/sitronkarameller-fltekarameller-med.htmlSitronkarameller:

 

http://tradisjonskost.blogspot.no/2014/03/godteri-av-smr-knallgode-smrknapper-med.htmlSmørgodteri:http://tradisjonskost.blogspot.no/2014/12/hjemmelaget-after-eight-konfekt-med.htmlHjemmelaget After Eight:http://tradisjonskost.blogspot.no/2015/03/hvite-sjokoladetrfler-rullet-i-syrlig.htmlHvite Sjokoladetrøfler rullet i Syrlig Strøssel:http://tradisjonskost.blogspot.no/2015/07/hjemmelaget-fudge-med-kokos-sitrus-og.htmlFudge med Kokos, Sitrus og Appelsinblomsthonning:


 
http://tradisjonskost.blogspot.no/2014/04/brente-stsalte-mandler-med-kokossukker.htmlBrente mandler:http://tradisjonskost.blogspot.no/2014/06/lakrismandler-eller-lakrismandelknas.htmlLakrismandler:
http://tradisjonskost.blogspot.no/2014/03/hjemmelaget-lrdagssnacks-salte-mandler.htmlSalte mandler - Bløtlagt og tørket:

For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.

2 kommentarer: