Du trenger:
- 2 dl Tart Cherry Concentrate (Kirsebærjuice)
- 1 ss Vita Biosa (eller f.eks Myse, Vannkefir eller juice fra melkesyregjærede grønnsaker)
- 2 dl Vann
- 3 ss Gelatin
- 1 klype Mineralsalt
- Litt Kokossukker
Alternativer:
Kirsebærjuicen kan eventuelt erstattes med hjemmelaget lemonade, blåbær- eller bringebærsaft. Man kan også teste ut med f.eks appelsin- eller eplejuice.
Slik gjør du:
- Bland sammen kirsebærjuice og Vita Biosa i et rent glass med tett lokk. Settes på kjøkkenbenken til melkesyregjæring i 12-24 timer.
- Ha vannet i en kjele og tilsett gelatinpulveret uten å røre rundt. La svelle i 10 minutter. Varmes deretter på svak varme til gelatinet smelter. Tilsett mineralsalt og kokossukker. Trekk kjelen av platen. Når dette er fingervarmt tilsettes kirsebærjuicen som har stått til gjæring.
- Helles i små søte former, eller i en større form hvis du vil skjære ut biter selv. Settes i kjøleskap i 2-3 timer, eller til gelefigurene er stivnet. Oppbevares i kjøleskap.
- En liten bemerkning - Gjæringen fortsetter under oppbevaringen i kjøleskapet! Jeg har tidligere funnet et glass med melkesyregjærede gelefigurer bakerst i kjøleskapet etter 2-3 uker, og da kom det et betydelig "poff" når jeg åpnet lokket. Smaken var syrligere, men like god!
Inspirasjon:
- The Healthy Home Economist, Tart Cherry Juice for What Ails You.
- The Nourishing Gourmet, Tart Cherry Fruit Snacks.
- Oh Lardy, Fermented Orange Jello.
- Mommypotamus, Probiotic Infused Lemon Jello.
- Wellness Mama, Flu Busting Gummy Bears.
- Learning and Yearning, Homemade Lacto-Fermented Grape Jello.
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.