onsdag 5. august 2015

Pizzabunn av Surdeig!

Surdeigspizza! Noen ganger er pizza det eneste som gjelder, og når man kan lage en mage- og blodsukkervennlig pizzabunn av surdeig ser jeg ingen grunn til å droppe pizzatankene. Jeg vil påstå at surdeigspizzabunn er mye bedre på smak enn den "vanlige" pizzabunnen, og hvertfall bedre og mye lurere enn ferdig-kjøpe-glutenfri-pizzamix på pakke. Jeg har forsøkt et par forskjellige pizzabunnoppskrifter med surdeig, og den jeg har likt best har vært denne, av bloggeren Valeria som stadig poster fristende oppskrifter på bloggen sin Beets and Bones. I dette innlegget har jeg fornorsket Valerias pizzabunn og gjort noen justeringer. Sharing is Caring!Du trenger: 
Forslag til Pizzafyll:Slik gjør du:
Bland 450 gram mel, salt og sukker i en bolle. Rør surdeigsstarteren ut i vannet, og ha i bollen med melet. Rør sammen til en deig. Tilsett mer mel etter behov og elt sammen til en myk og fast deigklump, som samtidig ikke er klissete. Ikke elt for lenge slik at deigen blir for hard. Ha deigen i en glass- eller porselensbolle og la heve i romstemperatur i 12-24 timer. Om deigen hever mye eller lite avhenger av hvor aktiv surdeigsstarteren din er - Pizzabunn blir det uansett.


Denne oppskriften rekker til 2 mindre pizzaer eller en større familievariant som dekker et ordinært stekebrett. Gjør klart stekebrettet med smurt bakepapir når deigen er ferdig hevet og syrnet. Kjevle ut deigen på benken, eller bruk hendene for å trykke ut deigen rett på bakepapiret. For å unngå usyrnet mel velger jeg her å bruke litt arrowroot på benken og hendene hvis deigen er klissete. Bruk gjerne speltmel hvis litt usyrnet mel er uproblematisk for deg.  


Fyll pizzabunnen med ditt favorittfyll. Stekes på 200 grader stekeovnen (varmluftsovn) i 10-15minutt.Andre oppskrifter på surdeigspizza:For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger. 

2 kommentarer:

 1. Ser godt ut :-)
  Deilig å kunne nyte en pizza med litt bedre helsesamvittighet,
  tror du leste mit evige 'hva skal vi ha til middag' spørsmål, ihvertfall for i morgen ;-)
  Ha en flott helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha en super helg du også! Sammen med den putrende Crème de Cassis`n!
   Med eller uten Surdeigspizza - og hvertfall uten dårlig samvittighet! :)

   Slett