søndag 1. mars 2015

Restemiddag! Kraftkokt Ris blir til Stekt Ris!

Supper blir best med ekte langtidskokt kraft og det samme gjelder en varmende kopp med buljong!  Dette er de fleste enige om, men jeg får innimellom spørsmål om andre alternativer til bruk av kraft. Da nevner jeg som oftest kraftkokt ris, som igjen kan forvandles til en skikkelig god restemiddag. Min favorittvariant er "spicy rice" krydret med gurkemeie og tørkede chiliflak. Kjøttrestene denne gang var fra en himmelsk god helstekt økologisk kylling. Når det kommer til kraftkokt ris gleder jeg meg ofte like mye til restemiddagen som til hovedmiddagen!

Kraftkokt Ris

Slik gjør du
Kok risen etter anvisningen på pakken, og erstatt mengden vann med kraft. Tilsett gurkemeie, chiliflak, salt og pepper som kokes sammen med risen. Supert tilbehør til langtidstekt lammelår, elgstek, kylling eller en god biff. 

Stekt Ris
  • Kraftkokt ris
  • Økologisk kylling, annet restekjøtt, bacon, reker eller rester av kokt villfisk.
  • 2-4 stk Økologiske egg
  • Ferske urter (persille, basilikum, oregano eller koriander)

Slik gjør du
Smelt smøret i en egnet stekepanne. Ha i den kraftkokte risen og restekjøtt (sjømat bør tilsettes mot slutten av steketiden). Varmes/stekes på medium varme til bruningen starter. Skyv innholdet i stekepanna over til en side. Ha i litt ekstra smør på den ledige siden, og knekk eggene over det nysmeltede smøret. Rør sammen og lag en lett eggerøre av eggene. Rør deretter eggerøren inn i risblandingen. Jeg blander forsiktig for å beholde litt større "biter" med eggerøre. Smak til med mineralsalt etter behov. Serveres varm, gjerne med litt ferske urter.2 kommentarer:

 1. For en god ide! Dette er jo godt å spise avkjølt også, kjempefin nistemat!

  Ikke-Robot

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig!
   Veldig godt som matboksmat :)

   Slett