onsdag 25. desember 2013

Biscotti! Med en touch av sitron, hvit sjokolade og gelatin :)

Inspirert av LCHF-bloggen, så har jeg laget Biscotti med tradisjonskost-vri. Biscotti faller vel egentlig ikke inn under kategorien tradisjonskost, men når det likevel skulle lages 7 sorter, rettelse 1 sort til jul, så funker disse veldig godt til julekaffen. Minner litt om kransekakestenger, og ble nesten litt for gode.





Mandlene ble bløtlagt over natten, sammen med litt salt, og deretter tørket i dehydrator for å eliminere antinæringsstoffer. Mandlene blir forøvrig rågode, og ypperlig som snop, etter bløtlegging og tørking! Videre malte jeg mandlene til mel i blenderen, og sparte noen til grovhakking, for litt ekstra "krønsj".

Gelatin er blant annet bra for magen, og jeg tilsetter det i mye jeg lager, men er strengt tatt ikke en essensiell nødvendighet for å lage biscotti. Jeg valgte hvit sjokolade som glasur, smeltet i vannbad. Den har et relativt høyt sukkerinnhold, men besitter lite eller muligens ingen fytinsyre, som det derimot finnes mengder av i mørk sjokolade.


Du trenger:
 



Slik gjør du:
Sett varmluftsovnen på 150 grader. Rør sammen egg, vaniljefrø, stevia og sitronskall. Tilsett ca 200 gram mandelmel, sammen med grovhakkede mandler, bakepulver, arrowroot og gelatin. Rør og kna sammen, tilsett litt og litt av mandelmelet. Deigen skal være litt klissete, men skal kunne formes med hendene. Lag avlange, flate "pølser" av deigen, som du steker kort i ovnen. Ca 15-20 min.





Når "pølsene" har fått litt stekeskorpe, så skjæres de i staver, og skal nå tørkes videre. Disse ble tørket i dehydrator på 40 grader i 8 timer. Stekeovn går også fint, ha ovnsdøra litt på gløtt for å slippe ut damp. Når biscottiene er ferdig tørket, pyntes de med hvit sjokolade, eller annen valgfri glasur.


Mmmmarsipankuler med kanel - dyppet i hvit sjokolade.



Fortsatt god jul!! :)