torsdag 21. mars 2013

Magnesiummangel?

"Magnesium er en del av så mange viktige prosesser i kroppen (mer enn 350 koenzymreaksjoner), del av hormonet insulin, samt del av glukosetoleransefaktor, del av prosessen hvor T3 stimulerer mitrokondriene til å produsere energi, avgifter en rekke tungmetaller og kjemikalier, fungerer som antioksidant, stor del av skjelett og tenner, m.m samtidig som forbruket øker jo mer karbohydrater man spiser, eller jo mer stresset man er, eller jo hyppigere blodsukkerfall man opplever, eller jo lavere stoffskifte man har, eller jo høyere nivåer av østrogen og/eller kopper man har, m.m. Jo mer man drikker (av rent vann eller urindrivende drikker) og deretter tisser spiller også en rolle, da magnesium så vel som natrium og andre mineraler går tapt via urinen." Sitat: PirkePetter, 27. mai 2014 kl. 20.10.

"Jeg anbefaler at alle former for tilskudd av vitaminer og mineraler kastes, da slike er verdiløse, og som regel syntetiske. Syntetiske næringsstoffer virker ikke som naturlige, og blokkerer i tillegg reseptorer ment for naturlige versjoner, slik at syntetiske næringsstoffer kan fremme mangel på naturlige versjoner gjennom å forhindre at de naturlige næringsstoffene får bundet seg til reseptorer de trenger for å påvirke cellene positivt. Tilskudd av gelatin i pulverform, samt magnesiumolje og melkesyregjæret fiskeleverolje, er de eneste jeg anbefaler utenom mat." Sitat: PirkePetter, 9. oktober 2014 kl. 17.00

"Magnesiumolje er magnesiumklorid,..Magnesiumsulfat, altså magnesium og svovel i engelsk salt, gir også bra med magnesium via huden. Alle magnesiumforbindelser du får i deg, oralt eller via huden, omdannes i kroppen til magnesiumklorid." Sitat: PirkePetter, 7. mai 2014 kl. 23.06.

Edit:
Opprinnelig tekst er fjernet pga misvisende informasjon. Les kommentarfelt.Tidsporten: Magnesiumklorid i matkvalitet kan kjøpes HER.


Tidsporten: Magnesiumolje, spray, kan kjøpes HER.


Tidsporten: Magnesiumsulfat, Epsomsalt kan kjøpes HER.

6 kommentarer:

 1. Om man mangler magnesium er ikke oralt tilskudd veien å gå, da opptaket ikke bare forutsetter den best opptakelige magnesiumforbindelsen, men også at tilskuddet tas sammen med mat (fiberrik, som inneholder fytinsyre og andre antinæringsstoffer, tilsetningsstoffer, fruktose, sukker, etc) som ikke saboterer opptaket, samt at magesyrenivået er normalt, og at man ikke har tarmproblemer. Hvilket svært mange i dag har.

  I tillegg må man allerede inneha tilstrekkelige nivåer av næringsstoffer som trenges for opptak og utnyttelse av magnesium, så som bl.a vitamin B6, B13/orotinsyre, og D, og kalsium. Næringsstoffer som bedrer eller deltar i magnesiumfunksjonene i kroppen er også viktig, samt opptaksfaktorer som øker opptaket. Så som organiske syrer (eddiksyre, melkesyre, sitronsyre, propionsyre, etc), kort og mellomkjedet fett (smør/melkefett, kokosolje, palmeolje, palmekjerneolje), protein (for aminosyrer som aspartinsyre, glycin eller taurin), etc.

  En rekke kjemiske ubalanser/tilstander, deriblant hypotyreose, østrogenovervekt, diabetes og kjemikaliebelastning (bl.a aluminium, kvikksølv, bly, en lang rekke medikamenter, samt vaksiner), m.m, og konsum av fritt fruktose, kaffe/koffein, brus, raffinert sukker, flere tilsetningsstoffer, sprøytegiftrester, m.m tapper kroppen kontinuerlig for magnesium og andre næringsstoffer, og det samme gjør et kosthold med overvekt av karbohydrater, da magnesium deltar i sensitivisering av kroppens celler for insulin, i tillegg til å være en del av selve hormonet. Næringsstoffer som mer protein, mer mettet fett (kort og mellomkjedet), mer salt (natrium), samt bor hjelper kroppen å holde på magnesiumet (slik at mineralet ikke skilles ut via urin eller avføring).

  Nok en ting er at kroppen kun tar opp en begrenset mengde, ca. en tredjedel, magnesium pr gang, uansett hvor mye man tar, slik at tilskudd med høy dose er verdiløse og bortkastede penger.

  Med de ovenstående fakta i tankene er det beste magnesiumtilskuddet magnesiumolje, som omgår eventuelle mage-tarmproblemer, samt eventuelt fiber/antinæringsinnhold i mat som spises sammen med magnesium, og magnesium tatt utvortes blir heller ikke regulert slik at kun en brøkdel av mengden blir tatt opp og utnyttet.

  Apropos magnesiumcitrat, så er sitronsyren ofte utvunnet fra mais, som både kan være genmodifisert, og også inkludere aminosyrer som aspartinsyre eller glutaminsyre, som ikke har blitt fjernet i løpet av utvinningsprosessen. Begge aminosyrer i fri form er eksitotoksiner, dvs hjerne og nerveskadelige.

  Den beste kostkilden er hjemmelaget kraft, og magnesiumet er bundet til aminosyren glycin i kraft, slik at opptaket mangedobles. Magnesiumkonsum oralt er best i mindre og jevnlige doser.

  PirkePetter

  SvarSlett
  Svar
  1. Oioi, nå ble jeg litt starstruck :)
   Jeg har lest mange av dine interessante kommentarer rundt omkring i bloggverdenen, og lar meg stadig imponere. Tusen takk for informativ kommentar. Tenk om du kunne opprettet en PirkePetterblogg? Det hadde vært noe :)

   Slett
  2. Noen stjerne er jeg nok ikke, heller en planet. Med tanke på at jeg så ofte har fått høre at om jeg ikke passer mine egne saker så får jeg meg en midt i planeten.

   Pirkeblogg har jeg ikke tid til foreløpig. Og det er uansett for få mennesker som gir innrykk av å skjønne mitt egentlige budskap, som ikke så mye er ekte tradisjonskost som det å avlive legemiddel og vaksineindustriens sykdomsparadigmer. Og da tenker jeg på sykdommer som selvstendige "enheter" som nærmest forårsaker seg selv, og som ikke har noe med næringsubalanser eller kjemikaliebelastning å gjøre, samt alle løgnene om eksistensen av virus, at bakterier kan forårsake sykdom, at det finnes noe slikt som genetisk disponerte sykdommer, at følelsesmessige eller mentale, (såkalt psykiatriske) problemer ikke har noe med kostholdet å gjøre, m.m.

   PirkePetter

   Slett
  3. Dette synes jeg er kjempeinteressant!
   Hvis det ikke blir blogg, så kanskje du burde vurdere å skrive bok? :) Lille Måne forlag burde melde sin interesse!

   Slett
  4. Har nettopp oppdaget denne bloggen (i dag) - og har funnet flere interessante innlegg her. Tusen takk til bloggeier - hvem du nå enn er! :-)

   Gleder meg også stort å se PP her inne.

   Jeg drømmer også om at du skal starte din egen blogg, PP - eller gi ut bok (helst flere). Tror det er flere enn du tror som følger ditt budskap! (Du har i allefall overbevist min gamle mor - som var den største og mest negative skeptiker for bare et år siden).

   P.S. Husker du alenepappaen og datteren med leukemi? Hun døde i dag ...

   Budskapene dine, PP - og budskapene i denne bloggen er VIKTIGE!!!!!

   Takk igjen til bloggeier. Gleder meg til å følge denne bloggen videre!

   Klem fra Heidi

   Slett
  5. Tusen takk Heidi! Hyggelig med sånn fin tilbakemelding :)

   Slett