SLANKING
"Som jeg har skrevet sikkert en million ganger så er vektoppgang, både pga økt tilbakeholdelse av væske, økt lagring av fett, så vel som økt produksjon av mucin under huden, vanlig helbredsreaksjon. Og også mest vanlig i kvinner. Denne vektoppgangen pleier å vare i fra uker til noen måneder." Sitat: PirkePetter, 6. februar 2014 kl. 16.41.
"I og med kroppen er i en stresstilstand, etter kostomlegging, mens den reparerer, bygger og avgifter i større grad enn tidligere, så vil man oppleve unaturlige variasjoner av kortisol og adrenalinaktivitet, som både kan bidra til økt fedme, væske i vevene, så vel som til at man bryter ned muskler, etc og dermed blir tynnere. Også søvnen kan bli forstyrret i en periode." Sitat: PirkePetter, 6. februar 2014 kl. 16.41.
"Så lenge man er konsekvent med næringsinntaket vil denne perioden følges av normalisering av fettmassen, og økt energi og vitalitet. Nærer man kroppen kan man aldri gå feil, og den vil ordne opp selv." Sitat: PirkePetter, 6. februar 2014 kl. 16.41.
"Å sulte deg er å jevnlig fremme adrenalin og kortisolreaksjoner, som bryter ned muskler, organer og eventuelt fettmasse, slik at dette er en potensielt svært helsefarlig måte å ”slanke” deg på. Og begge hormonene undertrykker skjoldbrukskkjertelens hormonproduksjon, slik at du, straks stresstilstanden går over, og du spiser mat igjen, vil legge sv’rt raskt på deg pga midlertidig redusert stoffskifte." Sitat: PirkePetter, 6. februar 2014 kl. 16.41.
"Den beste måten å slanke seg på er å bli frisk fra hva man enn feiler." Sitat: PirkePetter, 6. februar 2014 kl. 16.41.
"At fett er ja-mat er åpenbart av mange grunner, deriblant at du må spise fett for å forbrenne fett, og også må ha fett for fordøye proteiner skikkelig, samt ta opp en rekke næringsstoffer. Det er kun plantefett som lagres som fett i fettceller (og som blokkerer skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon), og det er uansett hovedsaklig overskudd av karbohydrater som omdannes til fett og lagres i fettceller etter at kroppens umiddelbare glukosebehov er møtt, samt glykogenlagrene i lever og muskler er fyllt. Proteiner og mettede fettsyrer lagres ikke som fett, selv ved overskudd." Sitat: PirkePetter, 26. mai 2013 kl. 04.09.
"Jeg har sagt dette mange ganger tidligere, at ved kostomlegging, hvor kroppen plutselig får tilgang til betydelig flere næringsstoffer enn den er vandt med, så settes kroppen i midlertidig stressreaksjon. Da undertrykkes stoffskiftet i perioder, og man får gjerne også problemer med å utnytte glukose. Hvilket er hvorfor jeg er konsekvent på hvor viktig kort- og mellomkjedet fett er, for å erstatte glukose i slike situasjoner
I tillegg repareres eventuelle fordøyelsesproblemer, kroppsvev og organer dumper kjemikalier, tungmetaller, m,.m i blodet, og avgifter mao seg selv. Mikrofloraen i hele kroppen omjusterer seg, fram og tilbake, inntil den reflekterer en normal og sunn mikroflora i tarmene
Det er mange flere variabler involvert, hvor en speielt vikitg er at magnesium regulerer forholdet mellom kalium og natrium, og natrium aldosteron. Ubalanse i dette forholdet øker aldosteron, som holder tilbake væske. Også kalsium-magnesiumubaløanse, via hormonet PTH, fører til tilbakeholdt væske.
Videre, for dem som har redusert syreproduksjon i magesekken, og som dermed ikke har sekretinproduksjon som er ment å fortelle lever om å produsere og dumpe galle, samt bukspyttkjertel om å produsere fordøyelsesenzymer som skal sendes til tynntarmen, så har vi nok en mulig grunn til tilbakeholdt væske.
Videre har mange redusert stoffskifte i utgangspunktet, og dermed forhøyet mucinproduksjon. Dette blir normalt først verre, og deretter bedre, for de aller fleste. Noen blir deretter bare bedre og bedre, dvs slankere, mens andre blir "større." For noen går det fram og tilbake, opp og ned, inntil kroppen har tilstrekkelig med næringsstoffer til å balansere seg selv 100%. Og, når den ikke lenger bruker alle næringstoffer den får på bestemte organer eller prosesser, på bekostning av stoffskifte og andre prosesser
Å holde tilbake væske er, derfor, vanlig i en periode ved kostomlegging, fordi kroppen er i stressmodus. Andre opplever det samme inntil forholdet melom kalium og natrium balanseres av tilstrekkelig med magnesium
Hva dette ikke, er med IKKE i store bokstaver, er fedme eller at man blir feitere i betydning forstørrede eller flere fettceller. Eksemplene på mennesker som spiser mye karbohydrater og allikevel forblir slanke er utallige, og logikken bak et godt dokumentert faktum, slik at vi kutter ut utsagn om at jo mer karbohydrater man spiser, desto mer legger man på seg. Dette er tull, fordi dere baserer dere på indoktrinert propaganda, og tror dere ser en årsaks og virkningssammenheng som faktisk ikke er der. Det er og blir kroppens nivåer av bestemte vitaminer og mineraler som til enhver tid regulerer både væskebalansen så vel som forstørrelse eller reduksjon av bestående fettceller. Spesifikke næringsstoffer regulerer både størrelse, nydannelse av, eller fjerning av fettceller. Og da uavhengig av mengde karbohydrater i kostholdet.
Jeg er trygg på at dem som spiser skikkelig tradisjonskost, og som ikke bare plukker ut enkeltmatemner eller substanser, blir friske og sterke, og da regulerer kroppen selv væske og fettnivå. Det er hovedgrunnen til at jeg ikke fokuserer på vekt i det meste jeg skriver.
__
.....Mitt fokus er på å få mennesker friske fra hva de enn opplever som vondt og dumt. Jeg gir blanke blaffen i hvorvidt noen legger på seg eller ikke i løpet av helbredsprosessen, da kroppen regulerer dette selv når den er frisk. Jeg vil ha folk friske, ikke degge om forfengeligheten deres
Opplever noen å bare bli større og større, se på kostholdet og næringsvariasjonen i måltidene, er den slik jeg anbefaler, eller tar dere snarveier, forholder dere til yndlingsmatemner eller sammensetninger, eller blander inn ting jeg ikke anbefaler, eller er i mot?"
"Da lurer jeg på om er det noen matemner og/eller behandlinger som er spesielt gunstige for raskere å få ned 'myxedema'/mucinnivåer i kroppen? Alt jeg har skrevet om kost ved hypotyreose og østrogenovervekt, ME/kronisk tretthet, blodsukkerubalanser/hypoglykemi, mage-tarmproblemer gjelder. Dvs alt som normaliserer, bedrer og balanserer kroppslige prosesser og energiproduksjonen i cellene, samt forhindrer svikt i noen av disse. Mao, ikke spis dritt og dø, men kos deg med næringsrik tradisjonskost." Sitat: PirkePetter, 24. august 2013 kl. 12.44.
"Jeg har sagt dette mange ganger tidligere, at ved kostomlegging, hvor kroppen plutselig får tilgang til betydelig flere næringsstoffer enn den er vandt med, så settes kroppen i midlertidig stressreaksjon. Da undertrykkes stoffskiftet i perioder, og man får gjerne også problemer med å utnytte glukose. Hvilket er hvorfor jeg er konsekvent på hvor viktig kort og mellomkjedet fett er, for å erstatte glukose i slike situasjoner" Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"I tillegg repareres eventuelle fordøyelsesproblemer, kroppsvev og organer dumper kjemikalier, tungmetaller, m,.m i blodet, og avgifter mao seg selv. Mikrofloraen i hele kroppen omjusterer seg, fram og tilbake, inntil den reflekterer en normal og sunn mikroflora i tarmene" Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Det er mange flere variabler involvert, hvor en spesielt viktig er at magnesium regulerer forholdet mellom kalium og natrium, og natrium aldosteron. Ubalanse i dette forholdet øker aldosteron, som holder tilbake væske. Også kalsium-magnesiumubalanse, via hormonet PTH, fører til tilbakeholdt væske." Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Videre, for dem som har redusert syreproduksjon i magesekken, og som dermed ikke har sekretinproduksjon som er ment å fortelle lever om å produsere og dumpe galle, samt bukspyttkjertel om å produsere fordøyelsesenzymer som skal sendes til tynntarmen, så har vi nok en mulig grunn til tilbakeholdt væske." Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Videre har mange redusert stoffskifte i utgangspunktet, og dermed forhøyet mucinproduksjon. Dette blir normalt først verre, og deretter bedre, for de aller fleste. Noen blir deretter bare bedre og bedre, dvs slankere, mens andre blir "større." For noen går det fram og tilbake, opp og ned, inntil kroppen har tilstrekkelig med næringsstoffer til å balansere seg selv 100%. Og, når den ikke lenger bruker alle næringstoffer den får på bestemte organer eller prosesser, på bekostning av stoffskifte og andre prosesser, så vil den regulere seg selv stoffskiftemessig og i forbindelse med mengde og størrelse på fettceller" Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Hva dette ikke er, med IKKE i store bokstaver, er fedme eller at man blir feitere i betydning forstørrede eller flere fettceller. Eksemplene på mennesker som spiser mye karbohydrater og allikevel forblir slanke er utallige, og logikken bak et godt dokumentert faktum, slik at vi kutter ut utsagn om at jo mer karbohydrater man spiser, desto mer legger man på seg. Dette er tull, fordi dere baserer dere på indoktrinerrt propaganda, og tror dere ser en årsaks og virkningssammenheng som faktisk ikke er der. Det er og blir kroppens nivåer av bestemte vitaminer og mineraler som til enhver tid regulerer både væskebalansen så vel som forstørrelse eller reduksjon av bestående fettceller. Spesifikke næringsstoffer regulerer både størrelse, nydannelse av, eller fjerning av fettceller. Og da uavhengig av mengde karbohydrater i kostholdet." Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Kroppen lagrer IKKE karbohydrater som fett, når man eventuelt spiser mer enn man trenger umiddelbart. Karbohydrater gir ikke bare energi, slik at overskudd betyr overskudd av energi som dermed må omdannes til fett eller lagret energi i form av glykogen, i og med at det finnes flere andre former for sukkerforbindelser i kroppen. Glykosaminoglykaner i brusk er et av flere eksempler" Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Kroppen lagrer heller ikke overskudd av fett som fett, verken kort, mellomkjedet eller langkjedet fett. Både dette, samt det at overskudd av karbohydrater lagres som fett, eller holder tilbake væske i kroppen, er myter basert på uholdbare teorier. Hvorav de fleste er motbevist, som f.eks dette med kalorier, glykemisk indeksnummer, mm" Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Stoffskiftet, den såkalte forbrenningen, har kun med energiproduksjon å gjøre, ikke med regulering av fettmengde eller væskenivå å gjøre. Var dette fakta, ville alle mennesker med hypotyreose ha vært smellfeite, når faktum er at svært mange med for lavt stoffskifte er for tynne, og sliter med å legge på seg. " Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
Gå ned i vekt?
http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1369000289558#c1022302407029503132
"Personlig tilpasset kostholdsveiledning basert på sykdom og funn av næringsmangel er svindel fordi en slik tankegang tar utgangspunkt i mangler på enkeltnæringsstoffer uten å ta i betraktning dette med synergister, agonister og antagonister, samt på moderne versus tradisjonelle tilberedningsmetoder, personlig opptaksevne versus bedsatt magesyreproduksjon og eventuelle tarmbetennelser, kombinasjoner av matemner som enten motvirker eller fremmer hverandres fordøyelse og opptak, etc. Og logikken baseres også på sykdommer og sykdomsårsaker slik de er definert av legemiddelindustrien." Sitat: PirkePetter, 02.01.2013 kl. 01.57.
"Jeg har lest at fett sammen med karbo reduserer fettforbrenning, men at protein og karbo ikke gjør det? Forstår at fitnessutøverne unngår for mye fett med karbobaserte måltider, type enten/eller? ..fett med karbohydrater er ingen god ide så lenge karbohydratene er raffinerte og lettopptakelige, og ellers ikke noe problem så lenge vi snakker om naturlige matemner og/eller matemner tilberedt på skikkelig måte. Forbreningen av fett dreier seg lite om sammensetningen av makronæringsstoffer i forhold til andre næringsstoffer, da så lenge man har tilstrekkelig av de sistnevnte så vil forbrenningen være høy." Sitat: PirkePetter, 01.01.2013 kl. 14.54.
"Stoffskiftet er avhengig av at alle næringsstoffer som trenges i skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon er tilstede, og at verken denne eller de andre hormonproduserende kjertlene er svekket på noe vis. Nok en faktor er graden av energiproduksjon i alle kroppens celler, da den samlede energiproduksjonen styrer aktivitets/funksjonsnivået og blir da en del av stoffskiftet uavhengig av skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon. Og, jo flere muskelceller, desto høyere stoffskifte, slik at (tradisjons)kosthold og trening som øker dannelsen av muskelceller er en god ting." Sitat: PirkePetter, 01.01.2013 kl. 14.54.
"Om man er slank eller ikke har veldig lite med hjerteproblemer å gjøre, og denne logikken er forankret i blodtrykk som omtrent eneste årsak til hjerteproblemer, slik logikken var i mange tiår. Slanke mennesker dør like ofte av hjerte-karproblemer som fete." Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 21.29.
"Smørsyre stimulerer normal tarmflora, normaliserer candidasoppens nivåer i kroppen, normaliserer ph i tarmsystemet, helbreder alle kjente betennelsesrelaterte tarmlidelser (inkl tarmlekkasje), stopper betennelser, helbreder en lang rekke krefttyper gjennom å reversere kreftcellene tilbake til normale celler eller ved å få kreftcellene til å begå selvmord/apoptose, øker forbrenningen og virker slankende, og forebygger diabetes 1 & 2, m,m. De beste kildene til smørsyre er upasteurisert melkefett/fløte/rømme/smør, oster, og melkesyregjæret mat og drikke." Sitat: PirkePetter, 10.12.2012 kl. 00.34.
"Det er også dokumentert som myte at overskudd av protein omdannes til fett i kroppen, og dette gjelder også mettet fett, både lang og mellom som kortkjedet." Sitat: PirkePetter, 14.12.2012 kl. 17.02.
"Lavkarbo har en del bra for seg, men er også ofte kilde til flere helseproblemer enn man har i utgangspunktet, og det er viktigere å fokusere på mer proteiner og fett, så tar karbohydratdelen seg av seg selv." Sitat: PirkePetter, 14.12.2012 kl. 01.18.
"Ketose er ikke et problem i tradisjonskostholdet, da kroppen uansett kan danne glukose fra aminosyrer eller fettsyrer, selv om den ikke får karbohydrater. Imidlertid er ikke tradisjonskosthold typisk lavkarbo, selv om det er mye fett og proteiner involvert." Sitat: PirkePetter, 16.01.2013 kl. 22.35.
"Kroppen trenger fett, og ikke minst fettløselige vitaminer for å ta opp og utnytte økt mengde proteiner. Spesielt vitamin A, som ikke finnes i melken, går tapt ved konsum av mye proteiner, slik at mer protein uten mettet fett og fettløselige vitaminer er å be om bråk, da vitamin A blant mye annet er helt nødvendig for skjoldbruskkjertelens funksjon. Stopper denne kjertelen opp og går på sparebluss (hypotyreose/lavt stoffskifte) legger man på seg da stoffskiftet/forbrenningen reduseres, og energinivået i kroppen vil ligge på samme nivå som mennesker som har såkalt kronisk tretthetssyndrom." Sitat: PirkePetter, 28. august 2012 kl. 13.54.
"Om du legger på deg av kraft/gelatin, som faktisk er slankende, må det være fordi kroppen din trenger det. Dette er vanlig i en overgangsperiodemens kroppen justerer seg selv og sin kjemiske balanse, akkurat som det er vanlig å oppleve ulike former for såkalte helbredskriser." Sitat: PirkePetter, 17.08.2012 kl. 15.32.
SELVBILDE
"Avslutningsvis kan jeg nevne selvbildet og hva man tenker og føler om seg selv som en viktig faktor i enhver helbredsprosess. Dette fordi om man ser seg selv som fet eller syk, konstant forteller kroppen at den er fet eller syk, og dermed ikke akkurat hjelper den i å komme ut av helsesituasjonen. Om man begynner med optimalt kosthold vil man bli frisk og slank, enten man vil det eller ikke, men hva man tenker og føler om saken vil enten kunne bremse og i det minste delvis sabotere fremgangen, eller påskynde denne. Så når man ser seg selv i speilet eller tenker over ens situasjon er det ikke dumt å se i speilet den man ønsker å være, slik man så gjerne vil se ut (idealkroppen og idealpersonen og idealhelsa), heller enn et fjell av fett eller en halvdød kropp :-)" Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 14.52.
"Sinnet kontrollerer jo alle aspekter av kroppen, og det man hele tiden tenker og føler om en selv og ens ytre spiller en veldig stor rolle for hvordan man faktisk ser ut og har det med seg selv rent kroppslig sett." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 14.52.
"Nyere forskning innen den nye formen for genvitenskap (som forøvrig er basert på den samme forskningen til professor i genetikk, Barbara McClintock, som avslørte at det legevitenskapen så frekt kaller virus er kroppens egne genkombinasjoner, og som er en del av kroppens selvhelbredelsesmekanismer) og som kalles epigenetikk, viser at sinnet ikke bare slår gener av og på hele tiden, men til og med at mors tanker og følelser under svangerskapet slår gener i fosteret av eller på." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 14.52.
Linker fra PP:
Konseptet "acting as if" er derfor veldig verdifullt som del av enhver helbredsprosess. Litt info -
http://www.huffingtonpost.com/mike-robbins/the-law-of-attraction-how_b_513219.html
http://www.angelavatar.com/ActASIF.pdf
http://www.yourjoyouslife.com/personal-power-actingif.html
Vektreduksjon:
"Vil du gå ned i vekt, og ha opp stoffskiftet må du først og fremst spise mer, slik at blodsukkeret ditt holdes stabilt. Mer enn ca 3 timer mellom måltidene gir adrenalin og kortisolrespons, og da er stoffskiftet ditt herpa for resten av dagen. Inkludert også kroppens evne til å utnytte den glukosen du senere får fra karbohydrater/sukker." Sitat: PirkePetter, 30. desember 2016 kl. 03.27.
"Jeg har anbefalt kostholdet jeg promoterer til ganske mange overvektige opp gjennom åra, og samtlige gikk ned i vekt på kostholdet alene. Flere ville gjerne begynne å trene også, men jeg nektet dem dette inntil de hadde mistet en god del av fettmassen, for å være helt sikker på at de ikke endte opp med hjerteinfarkt eller slag. Livet er for verdifullt til å risikere forhastet avgang til de evige jaktmarker, og det er jo bare tull og tøys å skulle begynne å spise sunt og trene for så å krepere neste dag eller uke." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 14.52.
"Mange fete mennesker har også leddproblemer pga den økte belastningen så vel som blodsukker/insulinubalanser, forhøyede nivåer av serotonin, østrogener og prolaktin, og mer eller mindre garanterte mage-tarmproblemer, nedsatt næringsopptak inkludert. Min taktikk har derfor alltid vært å redusere fettmengde og belastning på leddene, samtidig som kroppens underbalanse av næringsstoffer ble sikret før fysisk aktivitet. Dette for å sikre at kroppen hadde de næringsstoffer tilgjengelig for å reparere og bygge nye celler og eventuelt skadet kroppsvev, ledd inkludert." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 14.52.
"Normalisering av blodsukker og insulinnivåer er også viktig før trening, da man ellers bare promoterer stresshormoner og gjerne også østrogener og prolaktin, som er antitestosteron og antiveksthormon, og også antistoffskiftehormoner. Hvilket vil si trening bare ville forverre helsesituasjonen, samtidig som kroppen ikke bygger nye muskler eller forbrenner fett." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 14.52.
"Kunsten er å forberede kroppen på en slik måte at trening blir oppbyggende og styrkende, og ikke nedbrytende og svekkende. Og ikke minst overkommelig, da det ikke er noen spøk å drasse på mange kilo mer enn man er skapt for, og så begynne å f.eks jogge med den ekstra vekta på ledd og skjelett. Motivasjonen får raskt en knekk om man starter med for mye og er nødt til å innse at man ikke enda er i stand til det." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 14.52.
"Mer protein, mer mettet fett, mer næringsstoffer i mat og drikke, og som faktisk tas opp i kroppen (dvs at mage-tarmproblemer må ordnes før man kan forvente bedring i helsenivået), mer bruk av fortrinnsvis uraffinert salt uten aluminiumsbasert antiklumpemiddel, mer bruk av især varmende/hete kryddere (chili/cayenne, ingefær, gurkemeie, kanel, sort pepper, hvitløk, løk, etc), og mer kraft/gelatin optimaliserer stoffskiftet gjennom å bl.a regulere blodsukker og insulinnivåer, regulere østrogen/testosteronnivåer, samt stresshormon og prolaktinnivåer, og stoffskiftehormoner. Ikke alle de ovennevnte kostholdsfaktorer er nødvendige, men tilsammen sikrer disse at kroppen reparerer og bygger seg selv mye raskere, samtidig som helbredsreaksjoner (healing crisis) holdes på et minimum." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 14.52.
KARBOHYDRATER SAMMEN MED ORGANISK SYRE
"..når det gjelder konsum av karbohydrater, stivelse eller andre, så kommer igjen den tradisjonelle skikken med å drikke eller bruke noe syreholdig i matlaginga inn i bildet. Surmelk som inneholder bl.a melkesyre og eddiksyre er ideelt, og det samme er sitronsyre, samt eddik. Før i tida i Norge brukte alle husmødre sur myse i all matlaging, samt som basis i tørstedrikker av alle slag. Meldrikke, som var basert på gjæret rugmel og vann var også svært vanlig, og denne drikken er fremdeles vanlig i slaviske land under navnet kvass eller kvas. Skjønt i dag tilsatt sukker i mange tilfeller. Organiske syrer nøytraliserer sukkerfordøyende enzymer, slik at blodsukkerbalansen forblir uforstyrret, og den slanke linja forblir slank." Sitat: PirkePetter, 24. mars 2012 kl. 00.43.
"Det er fullt mulig å holde seg slank på bare kosthold alene, når kosten inneholder tilstrekkelig med protein og fett, og næringsstoffer generelt. Salt, krydder, organiske syrer som eddik, etc spiller også en stor rolle i bl.a blodsukker og stoffskifteregulering. Å unngå faktorer som på ulike måter saboterer stoffskiftet, så som dem jeg har nevnt i en av de ovenstående kommentarer, er også en fordel. Min forståelse har alltid vært å gi kroppen det den trenger for å helbrede seg selv fra hva det skal være, og det har alltid fungert. Kroppen er ikke det dummeste man har av slikt :-)" Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 14.52.
SPIS MER METTET FETT
"Mettet fett øker skjoldbruskkjertelens aktivitet, og dermed stoffskiftet, altså forbrenningen, og regulerer også karbohydraters virkning på blodsukkerbalansen og insulinnivåene. Kort og mellomkjedet mettet fett har også en stoffskifteøkende virkning via å stimulere energiproduksjonen i kroppens celler." Sitat: PirkePetter, 15. november 2012 kl. 00.33.
"I tillegg så regulerer mettet fett (og mer proteiner i kosten) stoffskiftehormoner som leptin og neuropeptid Y, og som bl.a regulerer appetitt, metthetsfølelse og forbrenning, slik at mettet fett er slankende på flere forskjellige måter." Sitat: PirkePetter, 15. november 2012 kl. 00.33.
"Jeg glemte å ta med at moderne forskning har vist at det ikke er riktig at fett i kosten blir til fett i kroppen, da det hovedsaklig er karbohydrater som ondannes til fett (triglyserider) i kroppen, og deretter lagres i fettceller." Sitat: PirkePetter, 17. november 2012 kl. 00.31.
"Planteoljer blokkerer jodopptaket i skjoldbruskkjertelen, og reduserer dermed stoffskiftet/forårsaker hypotyreose, som videre normalt gir økt fedme. Dette sistnevnte er grunnen til at landbruksindustrien bruker planteoljer som bl.a soya og rapsoljer i kraftfor til husdyr, slik at de skal legge på seg mer samtidig som de spiser mindre." Sitat: PirkePetter, 17. november 2012 kl. 00.31.
Linker fra PP:
Litt å gå på -
http://hartkeisonline.com/whole-and-natural-foods/butter-can-help-you-lose-weight/
http://www.eatnomad.com/coconut-oil-hypothyroidism-and-weight-loss/
http://www.naturalhealthstrategies.com/coconut-oil-and-weight-loss-cows.html
http://www.matoghelse.no/artikler/2006/arkiv/slank-og-frisk-med-animalsk-fett/
http://www.fitnessandhealthblog.com/healthy-living/the-big-fat-scam-for-the-obese-and-diabetic?wpmp_switcher=mobile
http://inhumanexperiment.blogspot.no/2009/07/sas-mufas-vs-pufas-fat-storage-depends.html
http://www.bt.se/debatt/fel-att-vi-blir-feta-av-fett-(1070187).gm
Vektøkning:
"Det er svært vanlig å legge på seg, pga midlertidige forstyrrelser i stoffskiftet, når man begynner på tradisjonskost. Det er imidlertid mest sannsynlig at det er snakk om ubalanse i væskebalansen, slik at det er tilbakeholdt væske, og ikke fett, du opplever. Dette skal normalt gå over av seg selv straks kroppen kommer ut av den stressreaksjonen det er å plutselig få en masse nye næringsstoffer til reparasjon og gjenoppbygging av kroppsvev og organer, etc er." Sitat: PirkePetter, 7. september 2013 kl. 15.11.
"..som jeg har skrevet gjentatte ganger, vanlig med både vektøkning (også økt tilbakeholdelse av væske, som gjerne mistolkes som mucin) og hormonell ubalanse i en periode etter kostholdsomlegging, og dette er normalt vanligere i kvinner enn i menn." Sitat: PirkePetter, 20. januar 2014 kl. 15.52.
Karbohydrater:
"Man blir ikke fet av karbohydrater. Dette er en myte, da sammensetningen av makronæringsstoffer som proteiner, fett og karbohydrater har svært lite med antall av, størrelse på, eller nydannelse av fettceller å gjøre. Her spiller nivået av spesifikke vitaminer og mineraler hovedrollen, stikk i strid med all teori som er grunnlaget for lavkarbo, lavglykemisk diett, kalorirestriksjon og steinalderkost, m.m." Sitat: PirkePetter, 8. desember 2016 kl. 22.46.
"..det anbefales kjøtt og innmat, sjømat, gelatin og kraft, melk og melkeprodukter, m.m, og slettes ikke karbohydrater av betydning. Og som nevnt nedenfor så er sukkerne i surdeigsbrød, som er hva som promoteres i bloggen, allerede omgjort til organiske syrer, og bidrar dermed ikke til blodsukkerbaluba." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2012 kl. 03.12.
"Ok, men brød? Er redd for å gå opp i vekt. Når kornet gjæres omdannes sukkere til organiske syrer som bl.a meleksyre og eddiksyre = null karbohydrater. ER du redd for å gå opp i vekt, spis mer mettet fett og proteiner heller enn å fokusere på å spise mindre karbohydrater." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2012 kl. 02.57.
Karbohydrater/Mucin:
"Rase opp i vekt gjør du ikke, heller ikke på karbohydrater, så det du opplever er økt tilbakeholdelse av væske i vevene. Alternativt, om du har hypotyreose, en opphopning av mucin under huden." Sitat: PirkePetter, 16. august 2013 kl. 05.01.
"Jeg har ikke mye fettmasse. Men mucin derimot. Da har du redusert stoffskifte/hypotyreose ja, enten i skjoldbruskkjertelen eller bare på cellenivå. Eller begge deler." Sitat: PirkePetter, 14. desember 2016 kl. 10.56.
"Fett feter ikke, og har aldri gjort det. Dette er bare en av mange myter basert på hypoteser og skremselspropaganda som har endt opp med å bli tilsynelatende sannheter. Det du opplever, etter så kort tid, er enten økt tilbakeholdelse av væske eller økt dannelse av mucin. Begge er vanlige reaksjoner på kostforandring, og skal normalt gå over av seg selv når kroppen gjenoppretter balanse." Sitat: PirkePetter, 4. september 2014 kl. 15.25.
"Bromlelyder er fra når tarmenes sopp og bakterieflora har fest og gjærer mat til bl.a kullsyre og ymse gassprodukter. Dette indikerer feil ph og mikroflora i tarmene, og muligens også redusert syreproduksjon i magesekken. Og/eller at du spiser overveiende karbohydratbaserte måltider" Sitat: PirkePetter, 4. september 2014 kl. 15.25.
"Du legger ikke på deg av verken proteiner, fett (kun plantefett, men da pga den undertrykkende virkningen på skjoldbruskkjertelen/stoffskiftet) eller karbohydrater, men av enten mangel på næringsstoffer som er involvert i å ta opp og utnytte disse næringsstoffene, eller pga blodsukkerubalanser/insulinubalanse og/eller stresshormoner." Sitat: PirkePetter, 17. september 2014 kl. 12.51.
"Husk at det er vanlig med midlertidig vektøkning etter kostomlegging, men at dette normalt er tilbakeholdt væske, og ikke fett. Når det i tillegg er snakk om midlertidig redusert stoffskifte, eller du har hypotyreose fra før av, så kan du oppleve en midlertidig økning av produksjonen av en substans som er en mellomting mellom slim og gummi, og som kalles mucin. Denne lagrer seg under bl.a huden, og gjør at du ser ut som om du eser ut og blir polstret. Dette er mao heller ikke fett, og også kun en midlertidig reaksjon inntil kroppen har omjustert seg selv kjemisk." Sitat: PirkePetter, 17. september 2014 kl. 12.51.
Mucin
"Kort fortalt bygges mucinnivåene opp i kroppen ved hypotilstander i celler og organer." Sitat: PirkePetter, 23. august 2013 kl. 21.53.
"Det beste du kan gjøre er å fokusere på å normalisere skjoldbruskkjertelens funksjon, og dermed stoffskiftet ditt. Mangler du B12 har du klart lavt stoffskiftet/hypotyreose, og da ikke bare legger du mer på deg/har lavere fettforbrenning og økt fettlagring, og holder tilbake væske, men også lagrer en masse mucin, som får kroppen din til å nærmest svelle ut, som om du har polstring. Mucin bidrar også med å holde på væske." Sitat: PirkePetter, 26. mai 2013 kl. 04.09.
"Videre har mange redusert stoffskifte i utgangspunktet, og dermed forhøyet mucinproduksjon. Dette blir normalt først verre, og deretter bedre, for de aller fleste. Noen blir deretter bare bedre og bedre, dvs slankere, mens andre blir "større." For noen går det fram og tilbake, opp og ned, inntil kroppen har tilstrekkelig med næringsstoffer til å balansere seg selv 100%. Og, når den ikke lenger bruker alle næringstoffer den får på bestemte organer eller prosesser, på bekostning av stoffskifte og andre prosesser, så vil den regulere seg selv stoffskiftemessig og i forbindelse med mengde og størrelse på fettceller" Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Helikobakter pylori - Den er som alle andre bakterier i kroppen med på å reparere og bygge kroppsvev, samt regulere gener i mage og tarmceller. Den reduserer også mageslimhinnenes innhold av mucin, som er svært forhøyet ved hypotyreose. Sistnevnte er en vanlig årsak til nedsatt magesyreproduksjon/for høy ph i magen, og symptomer dette gir. Så som refluks, magesår, oppblåsthet, smerter etter måltid, midlertidige smerter ved konsum av syreholdig drikke, alkohol inkludert, etc." Sitat: PirkePetter, 06.12.2012 kl. 15.20.
B12-MANGEL
"Angående B12 mangel så snakker vi ikke bare om hypotyreose, fedme eller kronisk tretthet/ME, men også det meste som finnes av såkalte "autoimmune" sykdommer, samt MS, ALS, og alle former for degenerasjon i nervesystemet. Som f.eks dem man finner i diabetes #neuropati#, Parkinsons, såkalt ataksi, m.m" Sitat: PirkePetter, 05.12.2012 kl. 17.16.
FEDME
"Det er også tull, og dokumentert som tull, at fedme er arvelig. Matvaner, næringsmangler og kjemikaliebelastning går over generasjoner, og har ikke noe med genetisk disposisjon å gjøre." Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.
"Mantraet til helsemyndighetene A/S og matindustrien om mer fysisk aktivitet som botemiddel mot fedme gjentas også flere ganger, og hun tenker ikke på at man ber om helseproblemer når man skal tvinge overvektige barn til å trene samtidig som de ikke får næring som støtter opp om den økte fysiske aktiviteten. Fedme betyr nedsatt funksjon av skjoldbruskkjertelen/hypotyreose, og dermed at hele resten av kroppen og alle organer går på sparebluss/har redusert energi/ATP produskjon i mitokondriene. Og snakker man om omfattende fedme, også betydelig belastning på hjertet i form av flere og lengre blodårer med økt trykk for å få blodet fra a til b. Økt fysisk trim med et slikt utgangspunkt er potensielt svært helsefarlig, og statistikken viser dette bl.a i form av antall mennesker, især overvektige mennesker, som dør av hjerteinfarkt eller slag ved f.eks jogging eller aerobics. Og man må være blind og døv for å ikke ha fått med seg alle tilfellene av plutselig hjertestopp i spesielt unge idrettsutøvere og fotballspillere de siste 5-10 årene, fete som slanke." Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.
"Om manglende fysisk aktivitet faktisk hadde vært en faktor ved fedme, hvorfor finnes det da så mange slanke mennesker som ikke trener eller har trent eller kommer til å trene?" Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.
"At årsaken til at vi er fetere i dag enn for 10-20 år siden skyldes inaktivitet og at vi spiser mer kalorier er også bare tull og tøys, da faktiske og dokumenterte årsaker til fedme er f.eks et karbohydratbasert kosthold (ikke kalori, men karbohydrat), et grønnsaksutvalg som domineres av grønnsaker fra korsblomstfamilien (alle kålarter, dvs familien brassica), da substanser i disse (goitrogener) blokkerer jodopptaket, og dermed hormondannelsen i skjoldbruskkjertelen, MSG (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen, og får oss til å spise mer enn vi har behov for), soyasubstanser i nesten all mat (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen), planteoljer (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen), transfett (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen), næringsfattig, kjemisk dyrket mat som ikke inneholder næringsstoffer kroppen/skjoldbruskkjertelen trenger for å holde stoffskiftet høyt, og som cellene trenger for at mitokondriene skal kunne produsere energi til å drive cellene/organene, sprøytegiftrester i mat som bl.a blokkerer skjoldbruskkjertelens funksjon, bruk av fluor, vaksiner, antibiotika, etc, og nedsatt magesyreproduksjon og/eller tarmskader som reduserer næringsopptaket, m.m." Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.
"Mange kjemikalier og tungmetaller i vaksiner og antibiotika, fluor inkludert, blokkerer jodopptaket i skjoldbruskkjertelen, eller tapper kroppen for næringsstoffer denne kjertelen trenger for å fungere normalt. Eksempel er vitamin A, som forbrukes i avgiftningen av bl.a kvikksølv, bly dioksiner, PCB, DDT, benzopyren, så vel som plantefett og transfett, etc" Sitat: PirkePetter, 12. juli 2012 kl. 00.28.
ÅRSAKER TIL FEDME
"Når man snakker om flere tilfeller i samme familie, i ung alder kommer man inn på spisevaner, kjemikaliebelastning og næringsubalanser som går over generasjoner, så vel som eventuelle faktorer i miljøet. Dvs huset de bor i, så som avgasser fra møbler, maling, etc og stråling fra mobiltelefoner, eventuelle trådløse basestasjoner, elektriske apparater, m.m, og ellers alle faktorer som spiller inn i helsetilstanden." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.10.
"Følelsesmessige omstendigheter, især mye stress, spiller også inn, og utover dette kommer årsaken til fedme, hypotyreose, inn som mulig faktor om fedme er involvert. Dette fordi hypotyreose øker betennelsestilstander i hele kroppen, og som kroppen prøver å kontrollere ved å øke kolesterolnivåene der betennelsene befinner seg." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.10.
"Andre faktorer til fedme enn de jeg har nevnt ovenfor finnes, da jeg i kommentaren kun fokuserte på skjoldbruskkjertelen. Denne kjertelen er uansett involvert i alle former for fedme, slik at de årsaksfaktorer jeg nevner dermed er involvert som hoved eller delårsaker. Ikke nødvendigvis alle på en gang selvfølgelig." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.11.
"Andre faktorer er bl.a for høye serotoninivåer, østrogen og/eller prolaktinnivåer, samt ved stress eller blodsukkerubalanser også kortisol og adrenalin så vel som for mye insulin og mulig insulininsensitivitet. Hormonelle ubalanser skyldes uansett kosthold og næringsnivåer vs kjemikalienivåer i mat og drikke, da inkludert både xenoøstrogener som plantehormoner i f.eks soyaprodukter/soyasubstanser i mat. Samt alle faktorer, både syntetiske som naturlige som på forskjellig vis slår ut enzymsyssystemer i kroppen, hvor planteoljer og tungmetaller er verst, og antinæringsstoffer i korn/frø/nøtter og belgrukter også spiller en større rolle i dag hvor så mange brød er basert på helkorn, med nettopp ymse frø og evt nøtter i. Eller som inkluderer soyamel for å øke proteinandelen." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.11.
"Jeg blander som du ser ikke inn rent psykiske årsaker, og med "rent" så sikter jeg til mentale eller følelsesmessige årsaker som ikke er forårsaket av kostholdets virkning på hjernene, både den i tarmen og den mellom ørene, og som skyldes reelle og konkrete hendelser i en persons liv." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.11.
"Planteoljer blokkerer jodopptaket i skjoldbruskkjertelen, og reduserer dermed stoffskiftet/forårsaker hypotyreose, som videre normalt gir økt fedme. Dette sistnevnte er grunnen til at landbruksindustrien bruker planteoljer som bl.a soya og rapsoljer i kraftfor til husdyr, slik at de skal legge på seg mer samtidig som de spiser mindre." Sitat: PirkePetter, 17. november 2012 kl. 00.31.
"..det kan være du mangler magnesium og/eller B vitaminer som deltar i fordøyelse og omdanning av karbohydrater, fett og protein til energi. Begge faktorer er involvert i fedme og hudproblemer." Sitat: PirkePetter, 29. november 2012 kl. 17.16.
"Eller du mangler næringsstoffer for skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon, slik at den ikke holder stoffskiftet normalt. Vektøkning og hudproblemer er begge vanlige tegn på at skjoldbruskkjertelen skranter litt, dvs midlertidig eller kronisk hypotyreose." Sitat: PirkePetter, 29. november 2012 kl. 17.16.
"Å gå opp i vekt og hudproblemer (Uren hud sier meg ingenting da dette kan bety ganske mye) er også typiske symptomer på både næringsubalanse, kjemikaliebelastning så vel som helbredsreaksjoner," Sitat: PirkePetter, 29. november 2012 kl. 17.16.
"Fedme og hudproblemer er ikke sykdom i seg selv, men tegn på en dypere ubalanse," Sitat: PirkePetter, 30. november 2012 kl. 00.15.
"Om du bruker kraft daglig skal du få i deg en del magnesium, men du ville kanskje ha godt av å bruke magnesiumolje utvortes også, for å optimalisere magnesiumnivåene så raskt som mulig. Jeg sr ingen spesielle kilder til B vitaminer, som f.eks lever, nyrer, hjerte eller eggeplommer/egg. Spekemat er bra, men du har ikke vondt av mer protein for å øke stoffskiftet, slik at mer kjøtt, innmat, fisk og annen sjømat er en god ide. Kraft, gelatin, kokosolje og smør er veldig bra i seg selv, og også fordi disse matemnene bidrar til økt opptak av en god del andre næringsstoffer, og som bør komme hovedsaklig fra animalske matemner og eventuelt upasteurisert melk og melkeprodukter om du vil øke kroppens næringsnivåer raskest mulig." Sitat: PirkePetter, 30. november 2012 kl. 00.15.
TRENING
"Jeg kjenner også flere idrettsutøvere som får i seg mye karbohydrater, men som pga av den høye forbrenningen holder seg slanke. Delvis også fordi trening beskytter mot for høye insulinnivåer. En av dem jeg kjenner er flere ganger europa og norgesmester i maraton i hans aldersklasser opp gjennom åra. Og jeg ser også at han omtrent eser ut hver gang han av ulike grunner ikke kan trene hver dag i en periode. Som f.eks når han pleier skader i perioder." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.11.
SOYA
"Når soyasubstanser, olje inkludert, finnes i så mye mat barn spiser daglig er det ikke rart stadig flere barn blir fete, har allergier og intoleranser, mentale og følelsesmessige problemer, lese og skrivevansker (i følge statistikken mer enn noensinne i den kjente historien), stadig økende immunrelaterte helseproblemer, m.m. Og plusser man på det økende konsumet av planteoljer, i tillegg til de andre faktorene nevnt ovenfor, så blir det direkte latterlig å skylde på kalorier eller manglende fysisk aktivitet." Sitat: PirkePetter, 14. juli 2012 kl. 01.39.
FETE OPP DYR
"Det er først når slike konsumeres ofte, sammen med et protein og næringsfattig og gjerne industrimatbasert kosthold, at de forårsaker problemer. Er man allerede overvektig eller har hypotyreose eller hjerteproblemer (hypotyreose øker sjansen for hjerteinfarkt med 70%) er slike grønnsaker en veldig dårlig ide. Industrien som promoterer korsblomstrede grønnsaker vet dette veldig godt, da forskning på disse tingene har eksistert siden 1800-tallet. Og dette er også grunnen til at promotering av slike grønnsaker er vanlig innen landbruksindustrien og landbruksskoler som eies av samme industri, da husdyr legger raskere på seg med mindre forforbruk om de får slike grønnsaker = større profitt og mindre utgifter. Gjerne kombinert med planteoljer, spesielt soya, eller soyamel i kraftforet, somm har samme virkning på skjoldbruskkjertelen. Måten man feter dyr på i industrielt så vel som økologisk husdyrhold, eller som man anser som den beste måten å få dyr til å vokse raskt på, er dermed gjennom å gi dyrene hypotyreose. Dette er dyremishandling, uansett hvordan man ser det eller begrunner det." Sitat: PirkePetter, 13. juli 2012 kl. 15.29.
Linker fra PP:
Om mellomkjedede fettsyrer og bl.a stoffskiftet -
http://raypeat.com/articles/articles/coconut-oil.shtml
http://www.naturalnews.com/026808_oil_coconut.html
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/11/08/thyroid-health-part-two.aspx
http://healthimpactnews.com/2012/coconut-oil-and-weight-loss-facts-vs-fiction-what-you-need-to-know-about-coconut-oil-and-losing-weight/
http://www.muscle-health-fitness.com/coconut-oil-benefits-2.html
Symptomer på hypotyreose -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypothyroidism
http://thyroid.about.com/cs/basics_starthere/a/10signs.htm
http://www.articlesbase.com/alternative-medicine-articles/underactive-thyroid-hypothyroidism-causes-symptoms-and-natural-treatment-2523411.html
Linker fra PP:
Litt info (sidesøk på mucin) –
- http://www.townsendletter.com/Dec2008/hypothyroid1208.htm
- http://www.tuberose.com/HypothyroidSymptoms.html
Vektøkning - Tilbakeholdt væske/Vannansamling:
"Vektøkning, i betydning tilbakeholdt væske, er svært vanlig reaksjon på kostforandring, og vil normalt bedres ettersom kroppen balanseres. En frisk kropp, i kjemisk balanse, verken lagrer fett eller holder tilbake væske i vevene" Sitat: PirkePetter, 6. januar 2017 kl. 23.56.
"Kroppens 2 hovedmåter i holde tilbake væske på er gjennom aldosteron, som kontrolleres av natrium, og renin, som aktiveres ved mangel på vitamin D. Renin aktiverer vider angiotensin, og deretter aldosteron." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2017 kl. 00.56.
"Å holde tilbake væske er, derfor, vanlig i en periode ved kostomlegging, fordi kroppen er i stressmodus. Andre opplever det samme inntil forholdet mellom kalium og natrium balanseres av tilstrekkelig med magnesium" Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Hva dette ikke er, med IKKE i store bokstaver, er fedme eller at man blir feitere i betydning forstørrede eller flere fettceller. Eksemplene på mennesker som spiser mye karbohydrater og allikevel forblir slanke er utallige, og logikken bak et godt dokumentert faktum, slik at vi kutter ut utsagn om at jo mer karbohydrater man spiser, desto mer legger man på seg. Dette er tull, fordi dere baserer dere på indoktrinerrt propaganda, og tror dere ser en årsaks og virkningssammenheng som faktisk ikke er der. Det er og blir kroppens nivåer av bestemte vitaminer og mineraler som til enhver tid regulerer både væskebalansen så vel som forstørrelse eller reduksjon av bestående fettceller. Spesifikke næringsstoffer regulerer både størrelse, nydannelse av, eller fjerning av fettceller. Og da uavhengig av mengde karbohydrater i kostholdet." Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Kroppen lagrer IKKE karbohydrater som fett, når man eventuelt spiser mer enn man trenger umiddelbart. Karbohydrater gir ikke bare energi, slik at overskudd betyr overskudd av energi som dermed må omdannes til fett eller lagret energi i form av glykogen, i og med at det finnes flere andre former for sukkerforbindelser i kroppen. Glykosaminoglykaner i brusk er et av flere eksempler" Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Kroppen lagrer heller ikke overskudd av fett som fett, verken kort, mellomkjedet eller langkjedet fett. Både dette, samt det at overskudd av karbohydrater lagres som fett, eller holder tilbake væske i kroppen, er myter basert på uholdbare teorier. Hvorav de fleste er motbevist, som f.eks dette med kalorier, glykemisk indeksnummer, mm" Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Stoffskiftet, den såkalte forbrenningen, har kun med energiproduksjon å gjøre, ikke med regulering av fettmengde eller væskenivå å gjøre. Var dette fakta, ville alle mennesker med hypotyreose ha vært smellfeite, når faktum er at svært mange med for lavt stoffskifte er for tynne, og sliter med å legge på seg. " Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
FASTE
"Næringsfattig, karbohydratdominert kosthold som også inneholder mye fenoler, flavonoider, planteøstrogener, fiber og antinæringsstoffer, mm gir blodsukkerubalanser og stresshormonreaksjon. Og som videre gir årvåkenhet og fokus, og masse energi og tiltakslyst. Så lenge det varer. "Den samme stresshormonresponsen er ansvarlig for de samme opplevelser når man faster." Sitat: PirkePetter, 28. januar 2017 kl. 12.35.
"Faste = lavt blodsukker = stresshormonrespons = lavt stoffskifte = uhelse = de evige jaktmarker" Sitat: PirkePetter, 29. januar 2017 kl. 03.49.
Lavkarbo:
"Jeg sier ikke at lavkarbo er helsefarlig i det lange løp, bare at det er forskjell på friske og syke menneskers stoffskifte, energiproduksjon og evne til å fordøye og utnytte karbohydrater. Karbohydrater er helt ok så lenge man har normal mage-tarmfunksjon og de næringsstoffer som trenges for sukkerstoffskiftet, og mindre ok om man mangler noen av de sistnevnte. Eller har redusert syreproduksjon eller enzymproduksjon i mage-tarm, kombinert med bakterievekst i magesekken. Om lavkarbo skal være bra forusettes det at du har helt normal helse, og gjerne at du er fysisk aktiv også, slik at du lettere forbrenner fett uten samtidig å få betennelsesreaksjoner i kroppen. Jeg anbefaler normalt å redusere karbohydratnivåene, men promoterer ikke lavkarbo. Og samtidig passer jeg alltid på å anbefale næringsstoffer som er nødvendige for sukkerstoffskiftet, samt matemner som balanserer virkningen på blodsukkerbalansen og insulinresponsen på måltidet." Sitat: PirkePetter, 16. august 2013 kl. 05.01.
"Lavkarbo er ikke lur taktikk for å gå ned i vekt; fokus på mer mettet fett og protein er. Og du er nok ikke klar over at f.eks planteoljer/vegetabilsk fett er mye mer fetende enn karbohydrater pga virkningen på jodopptaket i skjoldbruskkjertelen. Slik at stoffskiftet reduseres. Leveren trenger glukose for å omdanne trijodtyronin/T3 fra skjoldbruskkjertelen til den aktive formen som øker stoffksiftet, slik at lavkarbo ofte fører til redusert stoffskifte og skjoldbruskkjertelaktivitet/hypotyreose." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2012 kl. 03.12.
"Jeg har selv alt som finnes av forskning på lavkarbo, og vet veldig godt at det er både fordeler og ulemper, og ulemper dukker ofte opp i fortsettelsen av studier og forsøk som lavkarbofolk bruker som "bevis" på at lavkarbo er bra, etter kun uker på lavkarbo. Og jeg vil ha meg frabedt insinuasjoner om at jeg bare plukker ut forskning som støtter mine poeng, da mine poeng er å finne hva som er sant og fungerende, og ikke å spre egne meninger eller teorier jeg eventuelt liker. Jeg har nemlig noe som kalles integritet, og som gjør at det som er viktig for meg er hva som fungerer og er sant, og ikke hva som passer meg og mine eventuelle teorier eller hva jeg har lyst til å promotere." Sitat: PirkePetter, 1. november 2012 kl. 17.14.
"Om du tar en gjennomgang av alt som noensinne har vært publisert angående lavkarbo, og da mener jeg ikke i media, men via MedLine's, så finner du at mange blir bedre av alle slags helseproblemer, og fortsetter med dette i årevis, og kanskje livet ut. Dette finnes det imidlertid ingen forskning på eller private historier man kan forholde seg til. Andre blir bedre av helseproblemer i løpet av dager, uker eller måneder, men etter hvert dukker det opp nye helseproblemer. En god del blir også sykere av å gå over til lavkarbo, i hovedsak dem som mangler næringsstoffer som trenges for å fordøye og ta opp mer fett og/eller protein i kosten. Disse menneskene hører du aldri noe om i media, da de sår tvil om logikken og virkningen bak lavkarbo." Sitat: PirkePetter, 1. november 2012 kl. 17.14.
"Jeg pleier å anbefale mer protein og fett, dvs animalsk mat, melkeprodukter inkludert, i forhold til karbohydratkilder, men ikke lavkarbo, da spesielt syke mennesker med energi/stoffskifteubalanse som hoved eller delårsak trenger sukker for å opprettholde en visst minimum av energiproduksjon. Sukker (og salt) reduserer også adrenalin, noradrenalin og kortisol, samt serotonin." Sitat: PirkePetter, 30. desember 2016 kl. 10.35.
"Vel, jeg sliter veldig med dette blodsukkeret. Å spise hver tredje time, for meg svært ofte, er ikke engang ofte nok; jeg får voldsomme blodsukkersvingninger og masse stresshormon. Migrenen er tilbake. Du mangler klart næringsstoffer som deltar i sukkerstoffskiftet. Lavkarbo og ketogent kosthold sparer/forbruker ikke like mange av disse næringsstoffene, slik at du opplever mindre, om noen, mangelsymptomer på dem. Men, dette er en omgåelse av problemet, da du må få i deg tilstrekkelig med næringsstoffer som tar opp og omgjør sukker til energi skal du slippe blodsukkerforstyrrelser" Sitat: PirkePetter, 21. februar 2017 kl. 11.09.
"Næringsstoffer som deltar i omdanning av sukker til energi, samt deltar i insulin, glukosetoleransefaktor og regulering av cellenes insulinreseptorsensitivitet er de fleste B vitaminer, vitamin A og D, fosfor, jern, kopper, krom, magnesium, mangan og sink." Sitat: PirkePetter, 21. februar 2017 kl. 11.09.
"Kort og mellomkjedet fett gir deg tilstrekkelig med ketoner, som erstatter glukose i celler som ikke er mottakelige for eller får glukose, slik at du kan oppleve helsefordelene ved ketose samtidig som du spiser karbohydrater." Sitat: PirkePetter, 21. februar 2017 kl. 11.09.
"..de fleste som begynner med lavkarbo pleier heller å øke proteinkonsumet enn konsumet av mettet fett. Mange tyr også til proteinpulvere for å øke proteinnivået." Sitat: PirkePetter, 3. mai 2012 kl. 19.07.
"Det er faktisk ikke så mye mettet fett i de fleste animalske produkter i forhold til enumettet fett, slik at de beste kildene til mer mettet fett, som er melkefett/fløte/rømme/smør og fårefett, samt kokos og palmeolje, ofte ignoreres til fordel for kjøtt og sjømat og andre proteinkilder. Mange lavkarbofantaster har fått med seg at det er sunt å redusere karbohydratmengden, samt øke proteinmengden i kostholdet, men mange lever fremdeles under illusjonen om at mettet fett og kolesterol er helseskadelig. En del lavkarboutøvere lever også under illusjonen om at de har en såkalt melke eller laktoseallergi, som også gjør at de unngår melk og melkeprodukter." Sitat: PirkePetter, 3. mai 2012 kl. 19.07.
""For lite karbohydrater gir for rask senking av blodsukkernivået, all den tid både fett, protein og karbohydrater stimulerer insulinrespons. Lavkarbologikken vil jo ha det til at bare karbohydrater gjør dette.
Da er det bedre med en viss mengde karbohydrater, samtidig som måltidene inkluderer kort og/eller mellomkjedet mettet fett, som omdannes til ketoner ved behov, men uten å gi ketose, eller at man må unngå karbohydrater for å oppnå ketose. Man kan altså oppleve helsefordelen som ligger i ketoner, men uten å måtte unngå karbohydrater, og også uten å måtte forbrenne, dvs frigjøre, lagret fett. Frigjøring av lagret fett forårsaker betennelser via massive oksidasjonsprosesser, slår ut enzymer og fordøyelsesenzymer, undertrykker kroppens evne til å utnytte glukose som energi, forstyrrer insulinets evne til å frakte glukose og næring til celler, og blokkerer midlertidig stoffskiftet. Blant mye annet lite sosialt. Frigjort lagret fett binder, forresten, også bl.a magnesium og blokkerer magnesiumets funksjoner.
Når du er frisk skal du, med letthet, kunne skifte mellom sukker og fett som energikilde, også uten å oppleve overgangssymptomer, men det anbefales å alltid inkludere noe karbohydrater/sukker i det daglige kostholdet"
_
Vil det si att når man kommer dithen att kroppen skal kvitte seg med fett(om man har overskudd) så kan man forvente noen symptomer og problemer? Eller vil det ikke da være snakk om å frigjøre lagret fett? Annen prosess?
"Nei, overhodet ikke. Som jeg skrev tidligere i dag, så bruker kroppen spesifikke næringsstoffer til å ganske enkelt fjerne fettceller, eller redusere dem. Mangel på disse næringsstoffene gjør at størrelsen på fettcellene ølkes, samtidig som det dannes nye.
Dette med fettforbrenning, lavt eller høyt stoffskifte, sukkerinntak, fettinntak, kalori inn vs kalori ut, trening vs stillestittende liv, mm har alle vært udokumenterte hypoteser, og manipulering av folket henimot helseskadelige løsninger og alternativer, samtidig som faktiske og godt dokumenterte kjemiske prosesser i kroppen, som står som egentlige regulatører av bl.a fettmengde, har blitt holdt borte fra media og lærebøker innen kosthold og ernæring, "medisin" og liknende.
Kort sagt, så har alle blitt manipulert og løyet til i mange titalls generasjoner.""
"Noen klarer seg helt bra på lavkarbo, men mange opplever økt stresshormonrespons og økende psykiske problemer etter å ha fulgt lavkarbokosthold i mer enn 6 måneder sammenhengende." Sitat: PirkePetter, 18.03.2012 kl. 14.44.
"Det er ingen tvil om at lavkarbo er et skritt i riktig retning, og mange mennesker har blitt friske fra alle slags helseproblemer ved å redusere sukkere i kostholdet, men de fleste som går på et slikt kosthold øker konsumet av plantefett eller enumettet fett, ikke mettet fett, og det er gjennomdokumentert at enumettet fett er tilnærmet like helseskadelig som flerumettet fett. Dette fordi (flerumettet og) enumettet fett blokkerer opptaket av vitamin D i tarmen, og om du ser på alle mangelsymptomene på bare vitamin D alene skjønner du hvor alvorlig dette er. Flere bruker også mye rapsolje, uten å vite at denne kommer fra opprinnelig genmodifiserte foreldreplanter som videre har blitt hybridisert via selektiv avl til å inneholde mer enumettet enn flerumettet fett. Rapsolje er dermed ikke en naturlig kilde til enumettet fett, og innholdet av fettsyren erukasyre er fremdeles høyt nok til å blant mye annet blokkerer mineralopptaket i hjertet." Sitat: PirkePetter, 18.03.2012 kl. 14.44.
"Det høye proteinkonsumet på lavkarbokosthold uten samidig økt fokus på kilder til bl.a vitamin A gir etter hvert kroniske mangler på dette livsviktige vitaminet da det forbrukes i stadig større grad under proteinstoffskiftet. Mye mer kan bli sagt om de negative aspektene ved moderne, ikke tradisjonell, lavkarbo, men jeg vil heller henvise til artikler om noen skulle være interessert." Sitat: PirkePetter, 18.03.2012 kl. 14.44.
DAG VILJEN POLESZYNSKI
"Det at han i det hele tatt kaller det lavkarbo viser ikke integritet, da han vet veldig godt at det ikke er snakk om karbohydratrestriksjoner så mye som det er økning av proteiner og fett som er hele poenget. Begge typer kosthold han promoterer har for lengst blitt avslørt som svindel, og da selv lavkarbo i og med at folk som bare tenker på å redusere karbohydrater, uten å samtidig øke andelen av proteiner og mettet fett, særlig fettrike matemner som inkluderer fettløselige vitaminer, får helseproblemer etter noen måneder på lavkarbo." Sitat: PirkePetter, 18.03.2012 kl. 14.44.
"Det er helt riktig som du sier at trikset er riktig behandling av mat, og ikke minst tradisjonelle kosthold slik disse egentlig ble praktisert, og ikke moderniserte versjoner av slike hvor mye livsviktig informasjon, og dermed praksis, er helt utelatt." Sitat: PirkePetter, 18.03.2012 kl. 14.44.
Linker fra PP:
Og her er noen om lavkarbokritikk -
http://180degreehealth.com/tag/low-carb-diet-dangers
http://perfecthealthdiet.com/?cat=49
http://raypeat.com/articles/articles/glycemia.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/insanities.shtml
Kalorirestriksjonsmyten
"Kalorier inn og kalorier ut er en myte, og ikke del av tradisjonskost. Når kroppen er frisk, regulerer den stoffskiftet og fettmengde selv." Sitat: PirkePetter, 26. januar 2017 kl. 23.47.
"Jeg kjenner godt til faste fra eldre naturvitenskaper som ayurveda, unani og kinesisk medisin, etc men har allikevel ikke tro på det da det er for mye vitenskap og logikk som går mot det. Jeg leser noe annet enn deg i de kilder du refererer til fordi jeg har et annet ståsted enn deg. Som f.eks dette med faste og kreft, at faste liksom skal "sulte" kreftcellene. Samme logikk gjelder reduksjon av karbohydrater og kreft, da kreftceller gjærer glukose. Problemet med slik logikk er at den er oppkonstruert (fabricated), og ikke tar i betraktning at om kroppen ikke får næring eller sukker, så bryter den ned kroppsvev og skjelett for å få aminosyrer eller fettsyrer den kan omdanne til glukose via en prosess som kalles glukoneogeneseprosessen. Og da går denne fine faste/karboreduksjon – antikreftlogikken i dass. Slikt gjør seg bra på papiret, men er bare hypoteser, ikke fakta." Sitat: PirkePetter, 2. september 2012 kl. 02.11.
"Jeg har også den holdningen at det ikke finnes sykdommer slik de defineres av legemiddelindustrien, da all seriøs forskning som noen gang har vært gjort på slikt viser at alle kjente fysiske og såkalt psykiske/psykiatriske sykdommer og helseproblemer kans pores til næringsubalanser og kjemikaliebelastning. Og når en såkalt sykdom, som f.eks kreft, egentlig er symptom på at man mangler en rekke næringsstoffer, hva er da logikken i å nekte dem disse via faste? Det er mye mer vettugt å heller gi kroppen det den mangler, så ordner den opp selv. Og er det snakk om kjemikaliebelastning så må kroppen uansett ha næringsstoffer som i seg selv, eller via koenzymer de deltar i eller er en bestanddel av, eller via at de omdannes til kroppsegne enzymer som katalase, glutation eller superoksid dismutase, eller via deres funksjon som antioksidanter, avgifter tungmetaller og kjemikalier." Sitat: PirkePetter, 2. september 2012 kl. 02.11.
"Og jeg kjenner ikke til forskning på faste i dyr og livslengde, kun såkalt kalorirestriksjon og livslengde. Disse har imidlertid for lengst blitt plukket fra hverandre pga ymse mangler i logikken eller forskningsrammene. Og nyere gjennomgang av slike studier har vist at det var karbo, og ikke kalorirestriksjon som var hva som ga dyrene lenger livslengde." Sitat: PirkePetter, 2. september 2012 kl. 02.11.
"Schrødingers katt er for meg som forskning.no, en promotør av løgner og halvsannheter og mye teorier som går for fakta." Sitat: PirkePetter, 2. september 2012 kl. 02.11.
"Bedrer man næringstatus og spesielt kollagenet i kroppen øker man livslengden mer enn noen fattige år. Og enda viktigere enn det, man øker også livskvaliteten samtidig. Jeg kan ikke se noen god grunn til å ødsle dager av mitt liv, dette ene livet jeg har som meg selv, til å nekte meg selv mat, karbohydrater eller kalorier eller sex eller hva søren. Jeg vil heller spise og drikke godt og nærende, og leve lenge allikevel, enn å skulle nekte meg selv ditt eller datt for noen rent hypotetiske få år lenger i livslengde. Og hva med å faste som en helt til jeg har plusset på disse hypotetiske årene, og så går jeg ut på gata og blir nedkjørt av en bil, eller lynet slår ned i meg, Gud knuser meg med pekefingeren sin eller noe slikt?" Sitat: PirkePetter, 2. september 2012 kl. 02.11.
"Normalt, når du observerer følelsene dine, eller "lytter" til kroppen din, så forteller den deg hva du trenger å spise, hvor mye og hvor ofte du trenger de. Naturlige instinkter og impulser er gode veiledere, så lenge du styrer klar av åpenbare negative impulser, som f.eks akutt eller hyppig behov for mat eller drikke du vet skader deg på et viss" Sitat: PirkePetter, 5. april 2017 kl. 08.06.
"Kalorimyten har jeg skrevet om såpass mange ganger at jeg anser den som avlivet. Du bør spise det du føler er riktig for deg og kroppen din, ikke følge intellektuelle forestilinger om hva som er riktig, og absolutt ikke forestillinger basert på forfengelighet. Dvs på frykt for fedme og slikt." Sitat: PirkePetter, 5. april 2017 kl. 08.06.
MER HER: http://gryhammer.blogspot.no/2012/08/hvor-tjukke-i-hue-er-det-mulig-bli-da.html?m=1
GLYKEMISK INDEKS
"At blodsukkeret fyker i været på hvitt mel, etc er en myte, basert på bløffen om glykemisk indeksnummer og slikt, og tar uansett ikke i betraktning at tradisjonskosten fremmer måltider med mer protein og fett enn karbohydrater, samt tilbehør som salt, kryddere, organiske syrer, etc som kontrollerer måltidets virkning på blodsukkernivået." Sitat: PirkePetter, 10. desember 2016 kl. 12.25.
"Det er ca 35% fritt fruktose i yaconsirup. Og fruktose har ikke noe med GI å gjøre, og hele logikken bak denne tabellen er sludder og ren laboratorieteori. Bundet fruktose i frukt, etc er ikke noe helseproblem." Sitat: PirkePetter, 24. mai 2012 kl. 23.28.
"GI har blitt avslørt som verdiløst." Sitat: PirkePetter, 24. juni 2012 kl. 20.51.
"GI konseptet er også svindel, og tar ikke i betraktning alle faktorene som påvirker indeksen i et normalt kosthold. Hele logikken bak glykemisk indeks nummere, så vel som den siste Glycemic Load teorien, er en bløff som har blitt motbevist gang på gang. Om et matemne har et gitt GI nummer forandres dette nummeret avhengig av hva du spiser sammen med matemnet, om du varmebehandler matemnet eller ikke, om du spiser fett sammen med dette eller ikke, om du spiser eddik eller andre organiske syrer sammen med det eller ikke, hvor mye eller lite proteiner du spiser med dette eller ikke, om du spiser krydderurter sammen med dette eller ikke, osv. Dette fordi fett senker utslippet av mageinnholdet til tynntarmen slik at blodsukkeret ikke blir negativt påvirket uansett hvilken GI matemnet har. Eddik og andre organiske syrer inaktiverer enzymer som fordøyer sukkere/karbohydrater, og kryddere oppregulerer insulinsensitiviteten i kroppens celler og forhindrer også abnorm stigning av blodsukkernivået. Proteiner gjør det samme, slik at hele logikken bak GI nummere kun holder i et laboratorium." Sitat: PirkePetter, 24. juni 2012 kl. 20.51.
"Glykemiske indeksnummere er kun teoretisk gyldige om du spiser et gitt matemne akkurat slik det er oppgitt i tabellene, og da uten andre matemner eller ingredienser av noe slag samtidig." Sitat: PirkePetter, 24. juni 2012 kl. 20.51.
"Og glykemiske indekser og den slags er meningsløse teorier, ikke fakta, men teorier, som for lengst har blitt avlivet, sammen med kalorimyten, at karbohydrater står bak fedme, diabetes eller whatever, fibermyten, saltmyten, etc." Sitat: PirkePetter, 13.01.2013 kl. 12.33.
LINKER FRA PP:
Glykemisk indeks myten -
http://www.raisin-hell.com/2011/07/glycemic-index-has-passed-its-use-by.html
http://wholehealthsource.blogspot.no/2009/03/its-time-to-let-go-of-glycemic-index.html
http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/03/more-thoughts-on-glycemic-index.html
http://wholehealthsource.blogspot.com/2010/08/saturated-fat-glycemic-index-and.html
http://www.second-opinions.co.uk/gi-blues.html
http://www.phlaunt.com/diabetes/22168291.php
http://leanbodiesconsulting.com/articles/The+Hoax+of+the+Glycemic+Index
LINKER FRA PP:
Kalorimyten -
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/04/30/fructose-and-protein-related-to-obesity.aspx
http://www.nytimes.com/2010/01/12/health/12calo.html?_r=1
http://www.second-opinions.co.uk/do-calories-really-count.html
http://www.second-opinions.co.uk/food-labelling-nonsense.html
http://www.naturalnews.com/027126_diet_body_dieting.html
http://scottabel.blogspot.com/2011/03/calories-myth.html
http://180degreehealth.com/2011/12/the-calorie-myth-part-i-raw-food-weight-loss
LINKER FRA PP:
Kalorirestriksjonsmyten -
http://wholehealthsource.blogspot.no/2012/08/does-calorie-restriction-extend.html
http://online.wsj.com/article/SB10000872396390444772804577619394017185860.html
http://www.marksdailyapple.com/calorie-restriction-bone-loss/
LINKER FRA PP:
Råkost - Raw Food -
http://rawchefdan.typepad.com/rawchefdan/2010/02/do-you-buy-from-sunfoodcom-better-think-twice.html
http://www.ecologos.org/wolfe.htm
http://www.myhealthblog.org/2009/11/30/david-wolfe-hits-the-raw-vegan-wall-and-eats-animals-to-survive/
http://forum.davidicke.com/showthread.php?p=1060042167
http://www.beyondveg.com/billings-t/special/raw-vegan-gurus.shtml
Linker fra PP:
Her er noe om blodtypedietten -
http://www.earthsave.org/health/bloodtyp.htm
http://editor.nourishedmagazine.com.au/articles/book-review-eat-right-for-your-type-hype
http://rawpaleodiet.vpinf.com/blood-type-1.html
Heard of the Glycemic Index? Forget About It! -
http://www.greenmedinfo.com/.../heard-glycemic-index...
http://davidgillespie.org/the-glycemic-index-has-passed.../
http://wholehealthsource.blogspot.no/.../its-time-to-let...
http://wholehealthsource.blogspot.com/.../more-thoughts...
http://wholehealthsource.blogspot.com/.../saturated-fat...
GI Blues - What's wrong with the GI Diet –
http://www.second-opinions.co.uk/gi-blues.html
Is the Glycemic Index a Scam –
http://www.phlaunt.com/diabetes/22168291.php
The Hoax of the Glycemic Index –
http://leanbodiesconsulting.com/.../The+Hoax+of+the...
Heard of the Glycemic Index? Forget About It! -
http://www.greenmedinfo.com/.../heard-glycemic-index...
Anita - Kokossukker og glykemisk indeksnummer er tull og tøys. Hele logikken bak glykemisk indeks nummere, så vel som den siste Glycemic Load teorien, er en bløff som har blitt motbevist gang på gang. Om et matemne har et gitt GI nummer forandres dette nummeret avhengig av hva du spiser sammen med matemnet, om du varmebehandler matemnet eller ikke, om du spiser fett sammen med dette eller ikke, om du spiser eddik eller andre organiske syrer sammen med det eller ikke, hvor mye eller lite proteiner du spiser med dette eller ikke, om du spiser krydderurter sammen med dette eller ikke, osv. Dette fordi fett senker utslippet av mageinnholdet til tynntarmen slik at blodsukkeret ikke blir negativt påvirket uansett hvilken GI matemnet har. Eddik og andre organiske syrer inaktiverer enzymer som fordøyer sukkere/karbohydrater, og kryddere oppregulerer insulinsensitiviteten i kroppens celler og forhindrer også abnorm stigning av blodsukkernivået. Proteiner gjør det samme, slik at hele logikken bak GI nummere kun holder i et laboratorium.
Glykemiske indeksnummere er kun teoretisk gyldige om du spiser et gitt matemne akkurat slik det er oppgitt i tabellene, og da uten andre matemner eller ingredienser av noe slag samtidig -
http://liveneshage.blogspot.com/.../linker-verdt-lese-om...
http://frajordtilbord.no/.../fy-skam-til-tine-som.../
Du er ikke alene om å ikke vite dette, da samtlige leger, forskere, ernæringsterapeuter, forfattere, etc som promoterer lavkarbo eller glykemisk indeksdietter, diabeteskosthold eller hypoglykemikontroll, m.m har ikke satt seg tilstrekkelig inn i sukkerstoffskiftet til å vite dette. Og dem som burde vite det, som f.eks leger og forskere som kaller seg eksperter på hormoner (endokrinologer), har heller ikke peiling. Hvilket er triste saker. Jeg har nettopp lest ferdig flere bøker av Diana Schwarzbein, som er endokrinolog, og som derfor burde vite hva hun snakker om hva gjelder hormoner og helse, så vel som kosthold og hormoner. Men bøkene inkluderer så mange feil og misforståelser at det er merkmystisk ingen har påpekt dette offentlig. Jeg er absolutt ingen hormonekspert, men kjenner til mye forskning som viser at en hel del av logikken hun forholder seg til i programmet hennes er feil. Deriblant den klassiske misforståelsen promotert av lavkarboentusiaster og diabeteskostveiledere, at kun karbohydrater stimulerer insulin. Både protein og fett stimulerer insulin, slik at hele logikken bak alt disse menneskene promoterer som bra og ”kur” blir feil. Dvs så lenge logikken er basert på feil grunnlag.
Er det informasjon som er offentlig, godt kjent, promotert av kjente/ledende eksperter, etc, så er det 99% sjanse for at informasjonen er ren løgn i beste fall, og full av huller og manglende logikk, dvs rent sludder, i verste fall. Og da selv om hensikten er god, og forfatteren velmenende -
http://liveneshage.blogspot.com/.../naturkjttvarer-fra...
Nyttig info fra PP:
En kuriositet –
Although Clive McKay's studies of life extension through caloric restriction were done in the 1930s, only a few studies have been done to find out which nutrients' restriction contributes most to extending the life span. Restricting toxic heavy metals, without restricting calories, produces about the same life-extending effect as caloric restriction. Restricting only tryptophan, or only cysteine, produces a greater extension of the life span than achieved in most of the studies of caloric restriction. How great would be the life-span extension if both tryptophan and cysteine were restricted at the same time? – http://raypeat.com/articles/articles/gelatin.shtml
Kalorimyten - http://www.second-opinions.co.uk/do-calories-really-count...
http://www.second-opinions.co.uk/food-labelling-nonsense...
http://www.naturalnews.com/027126_diet_body_dieting.html
http://itsthewooo.blogspot.no/.../lets-settle-this-once...
http://180degreehealth.com/the-calorie-restriction-myth/
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-i-raw.../
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-2-%e2.../
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-3-the.../
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-4-%e2.../
http://180degreehealth.com/calorie-restriction-fact-fiction/
http://www.worldclassbodybuilding.com/.../showthread.php... (originalartikkel er død)
https://www.youtube.com/watch?v=mZ7ip-KxFL4
http://www.nytimes.com/2010/01/12/health/12calo.html?_r=1
http://articles.mercola.com/.../fructose-and-protein..."
Linker fra PP:
Kalorimyten -
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/04/30/fructose-and-protein-related-to-obesity.aspx
http://www.nytimes.com/2010/01/12/health/12calo.html?_r=1
http://www.second-opinions.co.uk/do-calories-really-count.html
http://www.second-opinions.co.uk/food-labelling-nonsense.html
http://www.naturalnews.com/027126_diet_body_dieting.html
http://scottabel.blogspot.com/2011/03/calories-myth.html
http://180degreehealth.com/2011/12/the-calorie-myth-part-i-raw-food-weight-loss
Kalorimyten -
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/04/30/fructose-and-protein-related-to-obesity.aspx
http://www.nytimes.com/2010/01/12/health/12calo.html?_r=1
http://www.second-opinions.co.uk/do-calories-really-count.html
http://www.second-opinions.co.uk/food-labelling-nonsense.html
http://www.naturalnews.com/027126_diet_body_dieting.html
http://scottabel.blogspot.com/2011/03/calories-myth.html
http://180degreehealth.com/2011/12/the-calorie-myth-part-i-raw-food-weight-loss
Linker fra PP:
Does Calorie Restriction Extend Lifespan in Mammals? -
http://wholehealthsource.blogspot.no/.../does-calorie...
Does Caloric Restriction Prolong Life? -
http://drcate.com/does-caloric-restriction-prolong-life/
Calorie Restriction Doesn't Extend Life Span –
http://online.wsj.com/.../SB10000872396390444772804577619...
Calorie Restriction and Bone Loss -
http://www.marksdailyapple.com/calorie-restriction-bone.../
Re-Examining Calories In vs Calories Out -
http://180degreehealth.com/examining-calories-calories/
Calorie Restriction – Fact from Fiction -
http://180degreehealth.com/calorie-restriction-fact-fiction/
The Calorie Myth -
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-i-raw.../
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-2-%e2.../
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-3-the.../
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-4-%e2.../
http://scottabelfitness.com/a-calorie-is-a-calorie-um-not/
http://articles.mercola.com/.../fructose-and-protein...
http://www.nytimes.com/2010/01/12/health/12calo.html?_r=1
http://www.second-opinions.co.uk/do-calories-really-count...
http://www.second-opinions.co.uk/food-labelling-nonsense...
http://www.naturalnews.com/027126_diet_body_dieting.html
http://itsthewooo.blogspot.no/.../lets-settle-this-once...
Nyttig info fra PP:
Litt seriøs info om lavkarbo og helsevirkninger som ikke kommer fram i medias lovprisningsserenader om lavkarbodietter -
The GAPS Diet –
http://180degreehealth.com/2012/04/the-gaps-diet
Dangers of Zero-Carb Diets –
http://perfecthealthdiet.com/?p=1032
Going Low-Carb too Fast May Trigger Thyroid Troubles and Hormone Imbalance -
http://drcate.com/going-low-carb-too-fast-may-trigger-thyroid-troubles-and-hormone-imbalance/
Got Fatigue from Low-Carb Diet –
http://drcate.com/got-fatigue-from-low-carb-diet-enter-contest-win-books/#more-2639
Long-term Effects of a Very Low-Carbohydrate Diet and a Low-Fat Diet on Mood and Cognitive Function -
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1108558
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa022207
Subjects on the low-carbohydrate diet had lost more weight than subjects on the conventional diet at 3 months (mean –6.8 vs. –2.7 percent of body weight) and 6 months (–7.0 vs. –3.2 %), but the difference at 12 months was not significant (–4.4 vs. –2.5 percent). No playing “catch up” for the high-carb group – their weight loss remained constant, while the low-carb group began regaining the weight they’d lost, to the point where the difference was no longer statistically significant.
http://care.diabetesjournals.org/content/early/2009/04/14/dc08-2108.full.pdf+html
In this study, the low-carb dieters lost weight quicker – and regained it quicker. Both the high- and low-carbers lost the same amount of weight at 12 months.
http://www.annals.org/content/140/10/778.full.pdf+html
Participants on the low-carbohydrate diet maintained most of their 6-month weight loss, whereas those on a conventional diet continued to lose weight throughout the year. The final 1-year weight change was -5.1 kg in the low-carbohydrate group and -3.1 kg in the conventional diet group. The difference in weight loss between the 2 diet groups was not significant
But wait, there’s more…
Persons on the low-carbohydrate diet who dropped out of the study lost less weight than those who completed the study (change, -0.2 vs. -7.3 kg, respectively). In contrast, weight loss was not significantly different for those on the conventional diet, whether they dropped out or completed the study (change, -2.2 vs. -3.7 respectively). Like the overall weight loss result, this difference was not statistically significant.
http://jama.ama-assn.org/content/293/1/43.full.pdf
Nyttig info fra PP:
Mean weight loss at 1 year was 2.1 kg for Atkins, 3.2 kg for Zone, 3.0 kg for Weight Watchers, and 3.3 kg for Ornish. Amount of weight loss was associated with self-reported dietary adherence level but not with diet type
http://archinte.ama-assn.org/cgi/reprint/169/20/1873
At 12 months, mean (SE) weight loss was 13.7 kg, with no significant difference between the low- and high-carb groups. The low-carb group, however, did have poorer outcomes on total mood disturbance, anger-hostility, confusion-bewilderment, and depression-dejection. Which goes some way to explaining the persistently irrational behaviour of the low-carb crowd. The low-carb diet also worsened flow-mediated dilatation, a measure of endothelial function, compared to the high-carb diet.
http://www.annals.org/content/152/5/334.2
At 36 months, persons in the low-carbohydrate group weighed 2.2 kg less than at baseline compared with 4.3 kg less in the low-fat group (difference not statistically significant). From months 12 to 36, the mean difference in weight change was also not significant, although the low-carbohydrate group regained weight and the low-fat group did not.
http://www.annals.org/content/153/3/147.full.pdf
Weight loss was approximately 11 kg (11%) at 1 year and 7 kg (7%) at 2 years. There were no differences in weight, body composition, or bone mineral density between the groups at any time point.
The Carbohydrate Hypothesis of Obesity - a Critical Examination -
http://wholehealthsource.blogspot.no/2011/08/carbohydrate-hypothesis-of-obesity.html
Nyttig info fra PP:Litt info om lavkarbo for perspektiv -
NuSI Hall Study: No Ketogenic Advantage -
http://www.functionalps.com/.../nusi-hall-study-no.../
Why I Ditched Low Carb -
http://www.cheeseslave.com/why-i-ditched-low-carb/
Stop Eating Low-Carb (If You Care About Your Thyroid) -
http://www.forefronthealth.com/low-carb-thyroid-dangers/
On this blog, I’ve repeatedly cautioned against using very low carb diets to treat gut issues. One major reason is because of the well-documented effect of these diets to induce euthyroid sick syndrome (ESS). (1) (2) (3) (4) Common symptoms reported by many on these ketogenic-type diets include lethargy, cold hands and feet, thinning or dry skin, insomnia, and constipation.
These are all symptoms of ESS. The last thing in the world a person needs who suffers from gut dysbiosis is depressed metabolism. And as I’ve blogged, low thyroid function via its negative effects on intestinal peristalsis is more than capable of precipitating a case of small intestinal bacterial overgrowth (SIBO).
Another major concern of mine with these diets is their propensity to deplete the glucose-rich mucus layer lining both the respiratory and digestive tracts. I explained those reservations here. http://gutcritters.com/dietary-recommendations-for-gut.../
LavKarbo gir Lavt Stoffskifte?
http://www.dinlokalavis.no/artikkel.php?aid=16405...
Is a Low Carb Diet Bad For Your Thyroid –
http://anthonycolpo.com/is-a-low-carb-diet-bad-for-your.../
Diet Dogma Rears Ugly Head Again Become a Fat Burner, Eat Your Own Crap, and Live Longer -
http://www.andrewkimblog.com/.../diet-dogma-rears-ugly...
Going Low-Carb too Fast May Trigger Thyroid Troubles and Hormone Imbalance -
http://drcate.com/going-low-carb-too-fast-may-trigger.../
Got Fatigue from Low-Carb Diet –
http://drcate.com/got-fatigue-from-low-carb-diet.../...
Low Carb Diet – Death to Metabolism –
http://www.functionalps.com/.../low-carb-diet-death-to.../
Carbohydrates and the Thyroid –
http://perfecthealthdiet.com/.../carbohydrates-and-the.../
Dangers of Zero-Carb Diets –
http://perfecthealthdiet.com/.../dangers-of-zero-carb.../
http://perfecthealthdiet.com/.../dangers-of-zero-carb.../
http://perfecthealthdiet.com/.../danger-of-zero-carb.../
http://perfecthealthdiet.com/.../dangers-of-zero-carb.../
Drawbacks of Low Carb (Fasting, Metabolic Rate, Cortisol) -
http://www.raypeatforum.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=63
http://www.raypeatforum.com/forum/download/file.php?id=24...
Low-Carb Diets Still Suck for Athletes! -
http://anthonycolpo.com/sorry-danny-albers-but-low-carb.../
How to Burn Fat and Why You Shouldn’t -
http://180degreehealth.com/how-to-burn-fat-and-why-you.../
The GAPS Diet –
http://180degreehealth.com/the-gaps-diet/
Is a Low-Carb Diet Counterproductive -
http://180degreehealth.com/is-a-low-carb-diet.../
Long Term Very Low Carb and Ketogenic Diets = Bad News -
http://freetheanimal.com/2014/02/ketogenic-diets-news.html
Long-term Effects of a Very Low-Carbohydrate Diet and a Low-Fat Diet on Mood and Cognitive Function -
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx...
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa022207
Subjects on the low-carbohydrate diet had lost more weight than subjects on the conventional diet at 3 months (mean –6.8 vs. –2.7 percent of body weight) and 6 months (–7.0 vs. –3.2 %), but the difference at 12 months was not significant (–4.4 vs. –2.5 percent). No playing “catch up” for the high-carb group – their weight loss remained constant, while the low-carb group began regaining the weight they’d lost, to the point where the difference was no longer statistically significant.
http://care.diabetesjournals.org/.../dc08-2108.full.pdf+html
In this study, the low-carb dieters lost weight quicker – and regained it quicker. Both the high- and low-carbers lost the same amount of weight at 12 months.
http://www.annals.org/content/140/10/778.full.pdf+html
Participants on the low-carbohydrate diet maintained most of their 6-month weight loss, whereas those on a conventional diet continued to lose weight throughout the year. The final 1-year weight change was -5.1 kg in the low-carbohydrate group and -3.1 kg in the conventional diet group. The difference in weight loss between the 2 diet groups was not significant
But wait, there’s more…
Persons on the low-carbohydrate diet who dropped out of the study lost less weight than those who completed the study (change, -0.2 vs. -7.3 kg, respectively). In contrast, weight loss was not significantly different for those on the conventional diet, whether they dropped out or completed the study (change, -2.2 vs. -3.7 respectively). Like the overall weight loss result, this difference was not statistically significant.
http://jama.ama-assn.org/content/293/1/43.full.pdf
Mean weight loss at 1 year was 2.1 kg for Atkins, 3.2 kg for Zone, 3.0 kg for Weight Watchers, and 3.3 kg for Ornish. Amount of weight loss was associated with self-reported dietary adherence level but not with diet type
http://archinte.ama-assn.org/cgi/reprint/169/20/1873
At 12 months, mean (SE) weight loss was 13.7 kg, with no significant difference between the low- and high-carb groups. The low-carb group, however, did have poorer outcomes on total mood disturbance, anger-hostility, confusion-bewilderment, and depression-dejection. Which goes some way to explaining the persistently irrational behaviour of the low-carb crowd. The low-carb diet also worsened flow-mediated dilatation, a measure of endothelial function, compared to the high-carb diet.
http://www.annals.org/content/152/5/334.2
At 36 months, persons in the low-carbohydrate group weighed 2.2 kg less than at baseline compared with 4.3 kg less in the low-fat group (difference not statistically significant). From months 12 to 36, the mean difference in weight change was also not significant, although the low-carbohydrate group regained weight and the low-fat group did not.
http://www.annals.org/content/153/3/147.full.pdf
Weight loss was approximately 11 kg (11%) at 1 year and 7 kg (7%) at 2 years. There were no differences in weight, body composition, or bone mineral density between the groups at any time point.
Linker fra PP: Sitat: PirkePetter, 5. april 2017 kl. 10.02.
Kalorier inn og kalorier ut er en myte, og ikke del av tradisjonskost. Når kroppen er frisk, regulerer den stoffskiftet og fettmengde selv.
Do Calories Really Count? -
http://www.second-opinions.co.uk/do-calories-really-count...
Why calorie food labelling is a nonsense -
http://www.second-opinions.co.uk/food-labelling-nonsense...
The Myth of Low-Calorie Dieting for Weight Loss Exposed -
http://www.naturalnews.com/027126_diet_body_dieting.html
What you eat is more important than how much you eat -
http://itsthewooo.blogspot.no/.../lets-settle-this-once...
The Calorie Myth -
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-i-raw.../
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-2-%e2.../
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-3-the.../
http://180degreehealth.com/the-calorie-myth-part-4-%e2.../
Re-Examining Calories In vs Calories Out -
http://180degreehealth.com/examining-calories-calories/
“A calorie is a calorie” — Um… NOT -
http://scottabelfitness.com/a-calorie-is-a-calorie-um-not/
The Calories Myth -
http://www.worldclassbodybuilding.com/.../showthread.php... (originalartikkel er død)
Counting of Calories Isn’t Always Accurate -
http://www.nytimes.com/2010/01/12/health/12calo.html?_r=1
5 reasons why you should NEVER count your calories -
https://www.youtube.com/watch?v=mZ7ip-KxFL4
Kalorirestriksjonsmyten –
Does Calorie Restriction Extend Lifespan in Mammals? -
http://wholehealthsource.blogspot.no/.../does-calorie...
Does Caloric Restriction Prolong Life? -
http://drcate.com/does-caloric-restriction-prolong-life/
Calorie Restriction Doesn't Extend Life Span –
http://online.wsj.com/.../SB10000872396390444772804577619...
Calorie Restriction and Bone Loss -
http://www.marksdailyapple.com/calorie-restriction-bone.../
Calorie Restriction – Fact from Fiction -
http://180degreehealth.com/calorie-restriction-fact-fiction/
Info fra PP:
En kuriositet -
Although Clive McKay's studies of life extension through caloric restriction were done in the 1930s, only a few studies have been done to find out which nutrients' restriction contributes most to extending the life span. Restricting toxic heavy metals, without restricting calories, produces about the same life-extending effect as caloric restriction. Restricting only tryptophan, or only cysteine, produces a greater extension of the life span than achieved in most of the studies of caloric restriction. How great would be the life-span extension if both tryptophan and cysteine were restricted at the same time? - http://raypeat.com/articles/articles/gelatin.shtml
Linker fra PP:
Litt info -
http://hartkeisonline.com/whole-and-natural-foods/butter-can-help-you-lose-weight/
http://wholehealthsource.blogspot.no/2009/12/butyric-acid-ancient-controller-of.html
http://huntgatherlove.com/content/human-colon-evolution-part-4-secrets-butyrate
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/030698778590043X
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0024320580903975
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10408699891274200
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10890033
http://www.ajcn.org/content/80/3/550.full#ref-73
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11724360
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8205551
http://www.mwt.net/~drbrewer/FreeButyAcid_Can.htm
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/030698778590043X
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3251809/
http://meridianvalleylab.com/other-tests/analytical-chemistry-department/butyrate-determination-and-colon-cancer/
http://bloodjournal.hematologylibrary.org/content/95/7/2391.full.html
http://journals.cambridge.org/download.php?file=%2FPNS%2FPNS55_03%2FS0029665196000353a.pdf&code=a1f0c78a2b5898cb533e435a6523a1b7
http://www.ajcn.org/content/80/3/550.full
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2950926/