"Du
kommer ikke unna soya uansett hønseoppdretter, da alle bruker soya i
dag, i den tro at det er sunt for dyra. Skal du ha soyafrie dyr må du
avle dem selv, og ikke gi dem kommersielt for. Holteegg har jeg ingen
kunnskap om, så de rmå andre svare." Sitat: PirkePetter, 18.01.2013 kl. 16.41.
"Planteoljer og soyasubstanser må unngåes helt om man vil ha normal skjoldbruskkjertelfunksjon." Sitat: PirkePetter, 18.01.2013 kl. 16.41.
"Økologisk
soya f.eks er like helseskadelig som soya dyrket med kjemikalier, slik
at det er meningsløst å dele soya opp i øko versus ikke-øko." Sitat: PirkePetter, 05.06.2012 kl. 02.44.
SOYA I MELK
"Vær obs på at om bonden det er snakk om forer dyrene sine med kraftfor,
økologisk som vanlig, så er der soyasubstanser, m.m i melkeproduktene om
disse ikke er gjæret først slik at bakterienezymer har fått brutt ned i
det minste en del av substansene. Gjærede melkeprodukter holder seg jo
også lenger, slik at nytelsen kan vare en stund., men er gjerne en smak
man må vende seg til." Sitat: PirkePetter, 14.03.2012 kl. 23.49.
"Soyabønner trenger en
melkesyregjæringseriode på minimum 2 år for å nøytralisere alle
skadestoffer, og jeg kjenner ikke til forskning som viser hvordan
soyasubstanser påvirkes i flermagede dyr. Det eneste jeg vet med
sikkerhet er at man finner soyasubstanser i kumelk (og i egg fra høns
som får soya i foret), og jeg antar, og understreker antar, at
bakterienzymer vil i det minste bryte ned deler av disse substansene ved
surning av melk. Her har jeg imidlertid ingen forskning å støtte meg
til, men jeg regner med at soyasubstanser i det minste delvis fordøyes i
flermagede dyr, slik at disse enklere kan viderefordøyes av
bakterienenzymer." Sitat: PirkePetter, 18.05.2012 kl. 18.23.
"Uansett beskytter surnede melkeprodukter mot de
fleste av soyas negative helsevirkninger, slik at jeg selv anser det
som ok, ikke optimalt, men ok, å drikke surnede melkeprodukter fra kyr
på kraftfor." Sitat: PirkePetter, 18.05.2012 kl. 18.23.
"Plusser
man på med et kosthold som inneholder mer protein enn vanlig, for
aminosyrer som beskytter bl.a mage, tarm og lever mot skadevirkninger av
bl.a soya og ulike kjemikalier, og/eller kraft eller gelatin, som
fungerer på samme måte, så skal man være dobbelt beskyttet mot
eventuelle negative virkninger av soyasubstansene. Da inkludert at slike
slipper inn i blodet via tarmlekkasje." Sitat: PirkePetter, 18.05.2012 kl. 18.23.
SOYA I SMØR
"Rørosssmør er fra økorømme, men det betyr svært lite da økologisk
kraftfor består av de samme matemnene som er helseskadelige i vanlig
kraftor. Soya, raps, korn, mais, etc mao, og selv om disse ikke er
besprøytet i økologisk kraftfor skader de dyra på samme måte, og
konsumentene på samme måte. Særlig soyastoffer er å finne i både øko så
vel som vanlig melk.." Sitat: PirkePetter, 08.04.2012 kl. 21.52.
SOYA I LEVER
"Da såkalt
økolever kommer fra dyr som normalt får de samme dokumentert
helseskadelige matemnene som finnes i vanlig kraftfor,
tilsetningsstoffer og sprøytegiftrester unntatt, så er ikke økolever
noen garanti for at leveren ikke skulle inneholde kjemikalier." Sitat: PirkePetter, 17.03.2012 kl. 05.59.
"Særlig
soya gir mye aluminium og mangan, bl.a, og mangan i slike mengder
nedregulerer serotonin og dopaminnivåene i hjernen, en sikker oppskrift
på alvorlige mentale og/eller følelsesmessige problemer i både voksne og
barn. Og ikke minst husdyr og kjæledyr. Kyr f.eks. Juksediagnosen og
soyaindustribløffen kugalskap er et eksempel, da forskning har vist
hinsides enhver tvil at denne tilstanden egentlig er manganforgiftning,
til vanlig kallt mangangalskap (manganese madness)." Sitat: PirkePetter, 17.03.2012 kl. 05.59.
"Når det gjelder konsum av soya så blokkerer
substanser i soya (og korn, frø, nøtter, etc) det meste av mineraler fra
å bli tatt opp, og også proteiner som trenges for å danne hormoner,
neurotransmittere, signalstoffer, enzymer, m.m. Dette betyr at alle
kjente hjerneskader og atferdsproblemer kan følge et kosthold med mye
soya eller korn/frø/nøtter som ikke har vært bløtlagt på tradisjonelt
vis. Utover dette kommer altså både aluminium og manganforgiftning hos
særlig barn som har fått mye soya via melkeerstatning, eller hvor moren
konsumerte mye soya under svangerskapet." Sitat: PirkePetter, 20.04.2012 kl. 12.26.
Linker fra PP:
Litt info -
http://www.flcv.com/tmlbn.html
http://www.westonaprice.org/soy-alert/manganese-madness
http://www.expertlaw.com/library/environmental_law/manganism.html
"Soyabønner
inneholder mer enn 200 ganger mer mangan enn morsmelk, slik at det
nærmest er garantert at barn og dyr som får soyabaserte
melkeerstatninger eller soya i for/mat vil få hjerneskader og
atferdsforstyrrelser." Sitat: PirkePetter, 17.03.2012 kl. 05.59.
"..soyasubstanser er ikke i
nørheten av å likne molekylmessig på kasein, mens gluten og kasein
derimot, er ganske like og har identisk virkning i tarmen og kroppen for
øvrig." Sitat: PirkePetter, 8. september 2012 kl. 22.49.
"..man er ikke allergisk mot soya,
da soya inneholder så mange helseskadelige substanser med både direkte
og indirekte negativ virkning på kroppen, hvorav ingen er såkalt allergi
eller allergiske symptomer. Det ville være som å si at det er allergi
som gjør at man ikke tåler blåsyre." Sitat: PirkePetter, 10. november 2012 kl. 17.16.
"Man
kan ikke være allergisk mot soya, da man reagerer på soya som om soyaen
skulle være gift pga alle faktorene som er helseskadelige i soyabønner.
Så antistofftester, som prikktesten, er meningsløs. Dessuten vet man
ikke hvilken del av soyabønnen som brukes i prikktesten, om det er snakk
om hele eller bare isolerte substanser fra soyabønnen. Samt at denne
baseres på antistoffreaksjoner i "hudceller," og ikke slik kroppen
faktisk reagerer, både immunmessig, hormonelt og på andre måter, når
soyaprodukter kommer inn i kroppen via fordøyelseskanalen. Substanser i
soya skader f.eks tarmen på samme måte som gluten i korn og kasein i
pasteurisert melk, men dette gir ingen allergisk reaksjon da det er
snakk om konkret, direkte skade, og ikke skade som følge av
betennelsesreaksjon pga såkalt allergi." Sitat: PirkePetter, 13. november 2012 kl. 05.14.
"De fleste vegetariske soyaprodukter jeg kjenner til er både økologiske og GMO frie. Dette står opplyst på produktene. Det er soyaen som produseres for dyrefor og som brukes i kjøttprodukter f.eks pølser som er genmodifisert. Det er dessverre ikke riktig da Monsanto eier patentet på over 90% av
den totale soyadyrkingen på verdensbasis (soya dyrkes i mange land på
lisens fra Monsanto), og all denne er genmodifisert." Sitat: PirkePetter, 21. mars 2012 kl. 03.11.
"Ja det er jo det jeg skriver. Små
foretak som lager sunne vegetarprodukter er ikke Genmodifisert. Det
finnes flere produkter hos min lokale helsekost som selger GMO frie
soyaprodukter. Det er faktisk ikke hva du skriver, men man kan anta at du kan mene dette med hva du skrev. Selges soyaproduktet i helsekostbutikker skal den ikke være
genmodifisert, der er vi enige. Men, det er allikevel dokumentert mye
korrupsjon innen offentlige godkjenningsinnstanser angående også soya,
og hvorvidt den er øko eller genmodifisert. Jeg vil tro at større
foretak, som bl.a Monsanto og Novartis, er synderne her da mindre
foretak ikke har så mye penger eller politisk makt at de kan påvirke
offentlige organer. Og de fleste mindre foretak vil det nok heller ikke,
da slike ofte er drevet av idealister og ærlige mennesker som gjerne er
anti-GMO." Sitat: PirkePetter, 23. mars 2012 kl. 01.00.
"Det du skrev som var feil er følgende: "Det er soyaen
som produseres for dyrefor og som brukes i kjøttprodukter f.eks pølser
som er genmodifisert" da all soya i vanlige butikker er genmodifisert.
All soyaolje i vanlige butikker kommer fra genmodifserte bønner, og har
gjort det i minst 20 år som jeg er klar over. Slik at dette med
genmodifisering ikke akkurat er noe nytt. Alle soyasubstanser i
industrimat kommer fra genmodifiserte bønner, og med tanke på hvor mange
matvarer som inneholder substanser fra soyabønner så snakker vi om mer
enn halvparten av det som finnes i de fleste butikker. Brød og
bakevarer, hermetikk, kjøttprodukter, sjømatprodukter, snop og søtsaker,
sjokolade inkludert med tanke på lecithinet fra soya, m.m, og ikke
minst alt kjæledyrfor. MSG, i form av hydrolysert soyaprotein, samt
modifiserte fettsyrer, etc i mange produkter er også fra soyabønner. Det
er bare å velge og vrake." Sitat: PirkePetter, 23. mars 2012 kl. 01.00.
"Imidlertid er ikke poenget her om
soyabønnene er genmodifserte eller ikke, da soyabønner og alle produkter
fra disse er gjennomdokumenterte som helseskadelige så fremt
soyabønnene ikke har vært gjæret i minimum 2 år. Dette gjelder økobønner
som genmodifiserte, slik all forskningen som nevnt i artikler og
forskningsreferanser ovenfor viser." Sitat: PirkePetter, 23. mars 2012 kl. 01.00.
"All soya, soyaolje
inkludert, som brukes i kjøtt, innmat og sjømatprodukter, brød og andre
bakeprodukter, diverse søtsaker, som melkeerstatning for barn, som
tilsetningsstoff/ingrediens i det meste av ferdigvarer, i det meste av
kjæledyrfor utover husdyrfor, etc er genmodifisert." Sitat: PirkePetter, 21. mars 2012 kl. 03.11.
"All soyaolje er
delvis herdet i ekstraksjonsprosessen, som innebærer høy varmepåvirkning
under trykk, hvilket omdanner flerumettet plantefett til delvis herdet
fett. Det samme skjer med plantefett i korn, etc som ekstruderes, da
prosessen er identisk (høy varme og høyt trykk). Kun soya fra mindre
foretak er ikke det genmodifisert, men Monsanto jobber effektivt med å
bli kvitt all konkurranse slik at industrikartellet får monopol." Sitat: PirkePetter, 21. mars 2012 kl. 03.11.
"Soya som ikke har vært melkesyregjæret på tradisjonelt vis i minst 2 år
er svært helseskadelig, hvilket all seriøs - dvs ikke industristyrt -
forskning viser." Sitat: PirkePetter, 21. mars 2012 kl. 03.11.
"Soyabønner trenger en
melkesyregjæringseriode på minimum 2 år for å nøytralisere alle
skadestoffer, og jeg kjenner ikke til forskning som viser hvordan
soyasubstanser påvirkes i flermagede dyr. Det eneste jeg vet med
sikkerhet er at man finner soyasubstanser i kumelk (og i egg fra høns
som får soya i foret), og jeg antar, og understreker antar, at
bakterienzymer vil i det minste bryte ned deler av disse substansene ved
surning av melk. Her har jeg imidlertid ingen forskning å støtte meg
til, men jeg regner med at soyasubstanser i det minste delvis fordøyes i
flermagede dyr, slik at disse enklere kan viderefordøyes av
bakterienenzymer." Sitat: PirkePetter, 18.05.2012 kl. 18.23.
"Også frø, nøtter og belgfrukter, især soya
og soyaprodukter, som ikke har vært enten bløtlagt eller gjæret (for
soyabønners del i minst 2 år) skader tarmen og tarmtottene på flere
måter, ikke minst gjennom å binde næringsstoffer som ellers ville kunne
bli brukt som energi/drivstoff (ATP) i tarmcellene, samt bli brukt til å
danne fordøyelsesenzymer i den delen av tynntarmen som inneholder
tarmtottene." Sitat: PirkePetter, 1. mai 2012 kl. 02.46.
"Korn, frø, nøtter, særlig helkornbrød og ulike frokostblandinger, etc,
samt belgfrukter (soyarester finnes i all melk fra dyr som har fått soya
i kraftforet) sammen med melk er dermed en garantert oppskrift på
allergier, intoleranser og ulike immunproblemer. Herunder også såkalte
autoimmune sykdommer. Vårt industrialiserte velstandskosthold, som
inkluderer korn/kornprodukter og melk/melkeprodukter, og hvor frø,
nøtter og spesielt soyasubstanser er å finne i det meste, er mao
garantert å gjøre oss og barna våre syke og svekkede." Sitat: PirkePetter, 15.03.2012 kl. 01.09.
SPIS HELLER
"Mer animalsk mat, spesielt
innmat, samt rogn og melke fra sjødyr, og ikke minst rå melk og
melkeprodukter, som gir mer proteiner og naturlig fett, samt betydelig
mer mineraler og andre næringsstoffer enn vegetabilske matemner, er en
godt skritt i riktig retning, hvilket er bort fra sykdomsstatistikkene.
Og plusser man på med kraft, naturlig syrnet og melkesyregjæret mat og
drikke, samt ikke minst kjemikaliefri mat og drikke, så begynner man å
nærme seg et virkelig og ekte godt liv. Og ikke minst et liv hvor man
har god nok helse og også tilstrekkelig klarhet i sinnet til å virkelig
kunne glede seg over å verdsette livets mirakel." Sitat: PirkePetter, 15.03.2012 kl. 01.09.
"Når
soyasubstanser, olje inkludert, finnes i så mye mat barn spiser daglig
er det ikke rart stadig flere barn blir fete, har allergier og
intoleranser, mentale og følelsesmessige problemer, lese og
skrivevansker (i følge statistikken mer enn noensinne i den kjente
historien), stadig økende immunrelaterte helseproblemer, m.m. Og plusser
man på det økende konsumet av planteoljer, i tillegg til de andre
faktorene nevnt ovenfor, så blir det direkte latterlig å skylde på
kalorier eller manglende fysisk aktivitet." Sitat: PirkePetter, 14. juli 2012 kl. 01.39.
"Rapsfrø og olje er også
helseskadelig, men ikke på samme måte som soya og planteoljer. Og alle
rapsfrøprodukter i vesten, enten de er øko eller ikke, kommer fra de
samme genmodifserte foreldreplantene fra Monsantos dyrkningsanlegg.
Monsanto eier mer enn 90% av all verdens soyadyrking og produksjon, og
tilnærmet 100% av det som dyrkes og produseres av raps. Så all raps som
selges som øko i helsekostbutikker er svindel og bedrag, og er dyrket på
lisens fra Monsanto."
Sitat: PirkePetter, 16. august 2012 kl. 01.58.
"Nok et eksempel på hvor proindustri og hensynsløse disse postordreforskerne er -
http://www.forskning.no/artikler/2012/august/329580 Det
blir først innrømmet at soya skader tarmen i oppdrettsfisk (og i alle
husdyr og kjæledyr, men det nevnes ikke i denne artikkelen), noe
oppdrettsindustrien har nektet for i mange år. Men istedenfor å kutte ut
soyamel i foret satser de heller på å genmodifisere fisker slik at de
kan få enda mer soya! Dette viser litt om hvor mye makt Monsanto har i
landet vårt. Slike mennesker skulle ha blitt kjeppjaget fra
sivilisasjonen! Vel og merke etter å ha blitt tvunget til å spise noen
tonn med soyamel." Sitat: PirkePetter, 22. august 2012 kl. 03.13.
Linker fra PP:
Litt info -
http://www.dldewey.com/columns/soyupdf.htm
http://www.westonaprice.org/soy-alert
http://www.westonaprice.org/soy-alert/dangers-of-dietary-isoflavones
http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-soy
http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-isoflavones
http://www.foodrenegade.com/dangers-of-soy/
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx
http://www.naturalhealthstrategies.com/dangers-of-soy.html
http://www.litalee.com/shopexd.asp?id=188
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal13.php#a27
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/mn29.php
http://thyroid.about.com/cs/soyinfo/a/soy.htm
http://hartkeisonline.com/natural-health/sounding-the-alarm-about-soy/
http://www.laleva.cc/food/canola.html
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/the-great-con-ola
http://www.karinya.com/canola.htm
Linker fra PP:
Apropos soya og fedme/hypotyreose, samt mye mer -
Second-hand Soy from Animal Feeds -
Studies Showing the Toxicity of Soy in the US Food & Drug Administration's Poisonous Plant Database -
Studies Showing Adverse Effects of Dietary Soy, 1939-2008 -
Studies Showing Adverse Effects of Isoflavones, 1950-2010 -
Link fra PP:
Soy Toxicity -
http://www.litalee.com/shopexd.asp?id=188
Linker fra PP:
Eksempler -
http://www.westonaprice.org/soy-alert
http://www.foodrenegade.com/dangers-of-soy/
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx
http://www.naturalhealthstrategies.com/dangers-of-soy.html
http://www.litalee.com/shopexd.asp?id=188
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal13.php#a27
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/mn29.php
http://thyroid.about.com/cs/soyinfo/a/soy.htm
http://hartkeisonline.com/natural-health/sounding-the-alarm-about-soy/
Boktips fra PP:
The Whole Soy Story - Kaayla T. Daniel, PhD, CCN, New Trends Publishing, Inc., ISBN 0-9670897-5-1
Nourishing
Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition
and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat
Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735
Seeds of Deception - Jeffrey M. Smith, Green Books, ISBN 1903998417
Genetic
Roulette: The Documented Health Risks of Genetically Engineered Foods -
Jeffrey M. Smith, Chelsea Green, ISBN 0972966528
Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of Genetic Manipulation - F. William Engdahl, Global Research, ISBN 0973714727
Genetically
Engineered Food: Changing the Nature of Nature - Martin Teitel Ph.D.,
Kimberly A. Wilson, Park Street Press, ISBN 0892819480
Uncertain Peril: Genetic Engineering and the Future of Seeds - Claire Hope Cummings, Beacon Press, ISBN 0807085804
Genetic
Engineering, Dream or Nightmare?: Turning the Tide on the Brave New
World of Bad Science and Big Business - Mae-Wan Ho, Continuum
International Publishing Group, ISBN 0826412572