"Det er meningen at man skal kose seg med maten, og kose seg frisk samtidig." Sitat: PirkePetter, 26. februar 2015 kl. 00.58.
"Om du PP skulle laget kapsler, hva ville du fylt dine med? Jeg ville ha satset på krydderurter, da disse har lang tradisjon som
helse og fordøyelsesfremmere. Når det gjelder urter så er der for mange
mulige komplikasjoner involvert, og veldig mye av det som er kjent av
virkninger er basert på sykdomsmyter og løgner. Hvor krydderurter
hjelper kroppens egne funksjoner overtar ofte andre urter slike
funksjoner, eller omgår eller kortslutter dem." Sitat: PirkePetter, 21. juli 2013 kl. 00.16.
"Stadig nyere forskning viser at næringsstoffer samarbeider i kroppen i
langt større grad enn legevitenskapens mekanistiske menneskesyn viser,
og også at bakterier og sopper og ormer er våre venner, ikke fiender. Og
akkurat som bakterier og sopper avgifter en rekke kjemikalier,
tungmetaller og giftige substanser i kroppen vår, så vel som i
melkesyregjæret mat og drikke, dukker det hele tiden opp forskning som
viser at også bakterier og sopper i jorda avgifter sprøytegiftrester,
tungmetaller, radioaktive substanser, pcb, halogenerte kjemikalier,
bifenyl, benzoat, naftalen, natriumnitritt, bisfenol-A, m.m." Sitat: PirkePetter, 7. juni 2013 kl. 13.41.
"Vi
er alle, akkurat som jorda og naturen, i stand til å helbrede oss selv
for hva det skal være så lenge vi nærer oss selv og våre
mikro-samarbeidspartnere. Våre fysiske legemer inneholder tross alt 14
ganger flere bakterier enn celler, slik at den kroppen vi ser i speilet
og liker å tenke på som oss selv, faktisk er mer bakterier og sopper enn
oss selv." Sitat: PirkePetter, 7. juni 2013 kl. 13.41.
"Jeg verken er for eller i mot drikker som kombucha og vannkefir, men
synes de ikke er verdt bryet med å holde liv i dem. Sunt kosthold er
fokuset, men jeg vil ikke la meg fange av det, på den måten at jeg støtt
og stadig har ditt eller datt jeg må tenke på å skifte, bytte, hente
melk til, gi mer sukker eller mer korn/mel, etc til eller på andre måter
gir meg mer å tenke på enn jeg allerede har." Sitat: PirkePetter, 3. september 2013 kl. 00.30.
"Av samme grunn
bruker jeg ikke melkekefir, da det er mye enklere å bare la melk stå og
surne uten å måtte følge med på den eller skifte ut noe i den så og så
ofte, etc." Sitat: PirkePetter, 3. september 2013 kl. 00.30.
"Sunt kosthold er for meg ment å gi mer mer energi og
helse til å være fri til å gjøre som jeg vil, oppleve, lære, undersøke,
forstå hva jeg vil, reise hvor jeg vil, takle alle fysiske eller
psykiske utfrodringer jeg vil og liknende. Der bryter jeg med
kraftmødrene, da jeg ikke vil ha mengder med matprosjekter som hele
tiden krever oppmerksomhet og tid av meg." Sitat: PirkePetter, 3. september 2013 kl. 00.30.
"På samme måte legger
jeg opp dyreholdet mitt slik at dyrene klarer seg selv i størst mulig
grad, med eget, rennende vann, mat på beitemarker, via bærbusker og
frukttrær, samt i krukker og forautomater, etc, slik at om jeg vil, så
kan jeg reise på tur/ferie eller gjøre noe helt annet, f.eks vie meg til
et bokprosjekt eller en hobby, lære noe nytt med mer uten å være bundet
av daglige plikter og sysler." Sitat: PirkePetter, 3. september 2013 kl. 00.30.
"Myse fra melk, både fersk og sur,
etter at man har ystet melken, er fin drikke, gjerne blandet med vann
eller hjemmelaget saft, etc, og det er som nevnt tidligere ingen sak å
bare tilsette kullsyre eller melkesyregjære f.eks saft for hjemmelaget
brus. Slikt er mindre komplisert og tar mindre tid, og krever heller
ikke så mye oppmerksomhet som melke og vannkefir, kombucha og liknende
drikker. Og man trenger ingen spesialkorn eller startkulturer eller
sopp/bakteriemødre." Sitat: PirkePetter, 3. september 2013 kl. 00.30.
"For normal mage-tarmfunksjon er spesielt proteiner nødvendig, for å bl.a
stimulere syreproduksjon i magesekken så vel som for å gi tarmcellene
nok energi til å fungere som de skal. Jeg anbefaler derfor så mye
animalske proteiner du kan få i henne, især innmat. Liker hun ikke
smaken kan denne kamufleres med f.eks uraffinert sukker, vaniljepulver
eller andre søtningsmidler. Måltider uten animalsk protein gir ingen
syreproduksjon i magesekken, slik at måltidet ikke blir fordøyd i
nevneverdig grad, og sukkere stort sett er det eneste som vil tas opp.
Når animalske matemner konsumeres varmebehandlet er det viktig å
inkludere enten kraft eller gelatin i måltidet for å sikre at de
varmebehandlede proteinene fordøyes skikkelig. Jo mer varmebehandlet
animalsk protein er, desto mer denaturert er de, og vanskeligere å
fordøye. Slike proteiner frastøter også magesyre, hvor aminosyrer i
gelatin tiltrekker magesyre til dem slik at de blir fordøyd allikevel.
Kryddere og salt i matlagingen har også en stimulerende virkning på
syreproduksjon og produksjon av enzymer og fordøyelsesvæsker." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.
"Jeg
anbefaler også tilskudd av henholdsvis gelatin (for mye glutaminsyre,
som i kroppen omdannes til glutamin, som er helt nødvendig for normal
mage-tarmfunksjon), magnesiumolje (tatt innvortes i et lite glass vann,
samt via huden), og gjæret fiskeleverolje for å bygge opp nivåene av
vitaminene A, D og K2. Vitamin D i tilskuddsform er helseskadelig, og
øker forkalkning i skjelett og organer, inkludert hjerne og nervesystem.
Selv naturlig vitamin D konsumert alene, uten protein, kalsium,
magnesium, og vitaminene A og K2 er helseskadelig da disse
næringsstoffene jobber sammen og er helt nødvendige for hverandres
funskjoner i kroppen." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.
"Spekemat i seg selv, samt rått/veldig lite
stekt kjøtt, er viktigere i seg selv enn ingen spekemat/kjøtt, slik at
spekemat med tilsetningsstoffer er bedre enn ingen spekemat." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.
"Husk
at mange grønnsaker inneholder tilstrekkelig med fiber til å binde
mange mineraler i kraft, slik at disse blir utilgjengelige for kroppen.
For din datters del er det en god ide å bruke så lite grønnsaker og
frukt som mulig i en periode, inntil du ser markert bedring. Finraspet
ost er et bedre fyllstoff for kraftsupper, og bidrar betydelig med
næringsstoffer. Samme gjelder egg eller bare eggeplommer, samt
melk/surmelk/kefir/yogurt (kun så mye at det ikke gjør smaken sur),
smør, talg, kokosolje, etc. For melkeprodukters del, og melk i seg selv,
så anbefales kun upasteuriserte versjoner, da disse er mye enklere å
fordøye." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.
"Melkesyregjærede grønnsaker er ment som tilbehør til
næringsrik animalsk mat, og da som fordøyelsesfremmer. Og ikke som
hovedmat i seg selv. Se på slik mat som på krydder og salt, og altså som
fordøyelseshjelpere og smaksstimulanter. Også melkesyregjærede/surnede
melkeprodukter er fordøyelseshjelpere, men også fullverdig kost da disse
er så næringsrike." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.
"Kjøpebrød inneholder som regel planteoljer
og/eller transfett, hvilket skader bl.a mage-tarmfunksjonen, og
blokkerer opptak av proteiner og andre næringsstoffer." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.
"Juice/saft
av frukt eller grønnsaker anbefales ikke da disse fremmer
blodsukkerubalanser, i tillegg til å være temmelig langt fra fullverdig
næring." Sitat: PirkePetter, 24. november 2013 kl. 20.06.
"Dette med fiber og stivelse er en del av myten industrien skapte for å
kunne selge fiber og kli, som ellers ble ansett som verdiløst og kastet
eller gitt til dyr." Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.
"At fiber og stivelse, inkludert ”resistent”
stivelse, bidrar nevneverdig med organiske syrer i tarmen er en myte, og
enhver person som spiser og drikker tradisjonelt får mengder av
organiske syrer, inkludert smørsyre, i seg hver eneste dag som langt
overgår de puslete mengdene man rent hypotetisk får fra fiber og
stivelse. Rent hypotetisk fordi det er så mange ting
(mage-tarmproblemer) som kan forhindre at denne prosessen skal gå bra,
og levere smørsyre og andre organiske syrer som sluttprodukt uten å lage
problemer i tarmen" Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.
"Poteter (og hvit ris) er helt ok, men
innholdet av stivelse øker når de avkjøles etter koking. Bønner er mer
problematiske så sant de ikke er melkesyregjæret, pga det høye
fiberinnholdet og innholdet av antinæringsstoffer. Krydderurter,
inkludert persille og alle typer løk (f.eks gressløk, pipeløk, luftløk,
skogsløk, ramsløk, potetløk, perleløk, bendelløk, prærieløk, purre,
kuleløk, etc utover vanlig gul løk og hvitløker, er også å regne som
karbohydratkilder, og disse er helt ok å spise daglig. Især de
grønne/myke delene, da det er litt mer fiber og stivelse i knoller, fedd
og stilker." Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.
"Jeg ser, som nevnt mange ganger tidligere,
vegetabilske matemner som kilde til smaks og aromavariasjon, og ikke som
kilde til næring av betydning. Min og de fleste av mine tidligere
pasienters erfaring er at jo mindre vegetabilske matemner (og dermed
også karbohydratkilder) i kosten, desto bedre mage-tarmfunksjon,
inkludert regelmessig og helt luktfri avføring med perfekt konsistens.
Mine konklusjoner basert på tilbakemeldinger og info jeg har lest i
bøker og artikler er at jo mer vegetabilske matemner/karbohydrater i
kosten, desto flere forstyrrelser i mage-tarmfunksjonen, inkludert
gjæring/gass, luftsmerter, oppblåsthet, diare eller forstoppelse, eller
en veksling mellom disse, enten større volum på avføringen eller at
denne blir mer vassen, sterkere lukt, m.m. Samt ymse små og store
helseproblemer, så vel som hodepine/migrene og følelsesmessige/mentale
problemer pga hovedsaklig serotonin og/eller dopamin forstyrrelser." Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.
"Motsatt
har de aller fleste perfekt mage-tarmfunksjon jo mer animalsk de
spiser, og det beste kostholdet for mage-tarmproblemer så vel som
såkalte allergier og intoleranser har alltid – i mine og andres
erfaringer - vist seg å være et rent eller tilnærmet rent animalsk
basert kosthold." Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.
"Faktiske og praktiske erfaringer motbeviser mao
alle påstander om helsegevinster ved konsum av fiber og stivelse,
samtidig som ekte vitenskap plukker fiber og stivelsesmyten fra
hverandre. Jeg har postet info om dette mange ganger under tittelen
”Fibermyten”" Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.
"Nok en faktor som går i mot de moderne konseptene om
helsegevinster ved konsum av fiber og stivelse er det at de fleste
kulturer jorden over historisk sett har pleid å koke, steke, tørke
og/eller melkesyregjære og gjære matvekster med mye fiber og stivelse
før konsum. Ofte kokes eller stekes matemnene, og deretter
melkesyregjæres eller gjære disse, og/eller tørkes og evt males til
mel/pulver." Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55.
"Et problem mange mødre har når det gjelder mine råd er at de
sjelden følger alle samtidig, men kun velger ut det som passer dem og
prøver med dette, med helt unødvendige negative reaksjoner i barna. Jeg
har skrevet mange ganger at det er viktig at alle faktorer er inkludert,
da disse både reparerer skadet vev og samtidig forhindrer de helt store
helbredsreaksjonene. Enhver person som leser mine innlegg om såkalt
gluten og kaseinintoleranse vil se at jeg ikke skriver at det er bare å
spise surdeig eller drikke surmelk, kefir, etc, men at jeg vektlegger
faktorer som bl.a gelatin, uraffinert salt og sukker, kort og
mellomkjedet fett og proteiner, etc for å kontrollere smerte og
betennelsesreaksjoner gjennom bl.a kontroll av serotonin og histamin i
tarmens nervesystem." Sitat: PirkePetter, 22.04.2013.kl. 19.26.
"Nok en forholdsvis vanlig reaksjon når man
reparerer tarmen, men ikke følger samtlige råd jeg pleier å gi, er
gjerne at barna får såkalt mark i tarmen. Dette oppfattes umiddelbart
som negativt av foreldre, og er jo ikke så kjekt for barna heller. Men
disse markene hjelper kroppen med å kontrollere betennelser i tarmen (i
følge mye moderne forskning, og ikke fordi jeg mener det). De er mao som
bakterier, hjelpere, og en del av kroppens selvhelbredsmekanismer. De
kommer heller ikke utenfra kroppen, via f.eks dårlig stekt mat, jord
eller hva man nå kan finne på å tro, men dannes i tarmen selv fra
grunnstadiet protitter, akkurat som celler dannes fra stamceller." Sitat: PirkePetter, 22.04.2013.kl. 19.26.
"Du kan ikke forvente at å hjelpe kroppen med å kvitte seg med
kjemikalier, eller bygge nye celler, eller stoppe en betennelse, skjer
på et døgn. Da snakker vi om undertrykkelse av den kjemiske prosessen
ved hjelp av medikamenter som ikke helbreder årsaken, men undertrykker
symptomene. Inntil de dukker opp andre steder i kroppen, av samme årsak" Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 07.28.
"Gi deg selv tid, eller gi etter for indoktrinert frykt. Valget er kun
ditt, fordi du er den eneste som bestemmer over deg selv og kroppen din.
At du er under stress fratar deg ikke selvansvar, og du er like mye i
stand til å ta de rette avgjørelsene for deg selv nå som ellers." Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 07.28.
"Tradisjonskost kurerer ikke, eller undertrykker symptomer, men renser og
avgifter, og reparerer og bygger en helt ny kropp, i kjemisk balanse.
Hvilket betyr null helseproblemer, mer energi enn hvem som helst,
klarhet og evne til full konsentrasjon om hvilken som helst oppgave,
optimalt sexliv og evne, og mye mer. Inkludert en alderdom uten annet
enn masse energi, styrke og vitalitet til å gjøre hva du vil, når du
vil." Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 07.28.
"Og, når du føler at du har levd lenge nok, og er tilfreds,
mett av dage (som man sier), så vil du forlate kroppen din rolig og
fredelig, uten smerte eller fordi organer svikter eller går på
sparebluss. Eller mens du er i rus, eller helt eller halveis bevisstløs,
pga virkningen av ymse medikamenter, som kanskje til og med gjør at du
blir tvunget til å forlate kroppen for tidlig, før du virkelig har levd
og oppfylt deg selv, og gjort alt du ville gjøre, samt blitt alt du
ville bli." Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 07.28.
"Et slikt liv er sjelden i dagens verden, og, når du kommer forbi helbredsprosessene, i sannhet et velsignet liv." Sitat: PirkePetter, 27. mars 2017 kl. 07.28.
"Man kan ikke spise noe
da, og noe annet senere, og forvente at kroppen kan fungere optimalt,
eller at et barn kan vokse og utvikle seg optimalt, om det får noen
næringsstoffer i et måltid og andre i et annet. Hvert eneste måltid
bestemmer kroppens (og hjernens/sinnets) kjemiske tilstand/helse i mange
timer etterpå, slik at optimale mengder næringsstoffer i hvert måltid
gir sterke, sunne og harmoniske barn, og ikke minst voksne." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 02.35.
"Alt det ovenstående vil kreve av deg at du er i stand til å motta og
sette deg inn i ny informasjon, samt endre forutinntatte holdninger og
meninger basert på helse og matindustriens løgner. Og ikke minst vil du
måtte både bruke tid og ressurser på å få tak i skikkelig mat og drikke
via ymse kilder" Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 05.07.
"..samt lære å lage mat på måter du kanskje aldri har gjort
før. Dvs gjennoppdage et tradisjonelt og hovedsaklig animalsk basert
kosthold." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 05.07.
"Og da både
generell og dokumentert informasjon du kan bruke til å sette deg inn i
logikken bak hvorfor et slikt kosthold skulle kunne hjelpe din sønn til
et mer normalt liv og helse." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 05.07.
"..har jeg mye
forskningsreferanser angående hvordan næringsstoffer i et tradisjonelt
kosthold blant mye annet helbreder alle former for tarmskader så vel som
hjerteproblemer." Sitat: PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 05.07.
"Helse består av egentlig bare to
ting slik jeg forstår det, hvor det ene er hva man spiser, og det andre
er ens sinnstilstand. Kroppen din, hvor all helse eller uhelse oppleves
bygges kun av næringsstoffer fra mat og mat alene. Utover bakterier, som
du har 10 ganger mer av enn du har celler i kroppen din, er kroppen din
dannet av byggestoffer fra kostholdet, og kun kostholdet. Og da også
din mors kosthold under svangerskapet. Så man kan si hva man vil om
kosthold, og gjerne generalisere, men uten kosthold ingen kropp. Og feil
kosthold gir "feil" kropp, altså uhelse. Ergo må kostholdet være den
viktigste faktoren når det gjelder helse." Sitat: PirkePetter, 22. april 2012 kl. 01.54.
"Når det gjelder ens
sinnstilstand så eksisterer ikke sinnet i en egen sfære, uten kontakt
med kroppen, men snarere er den indre siden av kroppen, i betydning
frekvens. Jeg tenker nå på at sinnet er energi, akkurat som kroppen er
på dypeste nivå (atomer). Dette betyr igjen at alt man spiser påvirker
en psykisk, både positivt og negativt, slik at kostholdet nok en gang
står som hovedfaktor i spørsmålet om helse eller uhelse, denne gangen
psykisk. Om man heller vil påstå at sinnet er i hjernen kommer vi igjen
inn på at alle substanser i hjernen, utover nerveceller og hjernecellene
som utgjør hjernen, kommer fra kostholdet alene." Sitat: PirkePetter, 22. april 2012 kl. 01.54.
"Det er riktig
som du sier at folk flest kan takle en del gifter, men ingen kropper
takler særlig godt måltider uten alle nødvendige næringsstoffer kroppen
trenger for å bygge kroppsegne proteiner og andre næringsstoffer med.
Bare et eneste måltid med f.eks brødskiver og syltynne påleggskiver
eller osteskiver gir minimalt med næring, utover de problematiske
substansene, slik at kroppen, for å danne den mengden næringsstoffer,
især aminosyrer, som den trenger for å bygge og reparere seg selv, må ta
de manglende næringsstoffene fra bl.a muskler og skjelett. Sånt sett
betyr hvert eneste måltid som ikke inneholder alle næringsstoffer
kroppen trenger til enhver tid for å reparere og bygge seg selv, mao
helbrede seg selv og avgifte gifter, kjemikalier, slaggstoffer, m.m at
kroppen bryter seg selv ned for å skaffe den manglende næringen. Ingen
god ide, og ikke sunt og helsefremmende heller." Sitat: PirkePetter, 22. april 2012 kl. 01.54.
"Uansett hvilke
elementer du må mene spiller inn så faller de fleste vekk om kostholdet
ikke blir hovedelementet, all den tid kostholdet bygger eller svekker
deg fysisk og psykisk, og dermed gir rammen du opplever livet ditt og
alt i det gjennom." Sitat: PirkePetter, 22. april 2012 kl. 01.54.
NÆRINGSUBALANSE
"Tenker du på
at kroppen kun består av næringsstoffer den får fra mat alene er det
ikke så ulogisk at kostholdet bestemmer helsetilstanden. Hormoner,
neurotransmittere, signalstoffer, antistoffer, enzymer og koenzymer, etc
bygges av næringsstoffer, og styrer alle prosesser og aktiviteter i
kroppen. Også i hjernen, slik at såkalt mentale og psykiske/psykiatriske
sykdommer, der hvor ingen konkret årsak finnes i personens liv, også
skyldes næringsubalanser." Sitat: PirkePetter, 15.12.2012 kl. 15.18.
"Da
alle næringsstoffer i kroppen jobber sammen, ikke bare i par, men i
grupper i mange tilfeller er det garantert at tungmetallforgiftning også
samtidig betyr næringsmangel av noe slag. Og da ikke bare
næringsstoffer som fungerer som antagonister til tungmetaller, men også
andre næringsstoffer som på forskjellige måter normalt avgifter
tungmetaller." Sitat: PirkePetter, 20.04.2012 kl. 12.26.
"Jeg vil derfor først og fremst anbefale at du
fokuserer på optimalt næringsopptak fremfor på konkrete årsaker. Et
kosthold som inneholder det kroppen trenger av næringsstoffer for å
avgifte og helbrede seg selv, samt som reparerer enhver form for
mage-tarmproblemer som kan sabotere næringsopptaket, er viktigere enn å
skulle finne en enkelt årsak. Det er veldig sjelden at fysiske og/eller
psykiske problemer har bare en enkelt årsak, og den årsaken som
fokuseres på er som regel bare den utløsende faktoren, og ikke de
egentlige årsaker som e rinvolvert i en gitt helsesituasjon. Den
utløsende årsaken er som dråpen som får begeret til å renne over, men
for at dette skal kunne skje, må begeret være nesten helt fullt i
utgangspunktet." Sitat: PirkePetter, 20.04.2012 kl. 12.26.
DYREVELFERD
"Det finnes mange veier til Rom,
men ikke alle gir en like god reise. OG en god del kommer ikke engang
fram på det kostholdet de har i dag. Veivalget og ruta jeg promoterer,
og som er det tradisjonelle veivalget i omtrent samtlige tradisjonelle
kulturer verden over (også dem som i dag påståes å ha vært vegetariske i
hundre eller tusenvis av år, hvilket historiske kilder ikke bekrefter)
har reddet utallige liv, og enda flere fra store og små helseproblemer,
en god del vegetarianere inkludert." Sitat: PirkePetter, 3. mai 2012 kl. 13.25.
"Jeg har ingen problemer emd å
respektere andres veivalg, men selvplaging basert på forkvaklede teorier
og ideologier eller abnorm forfengelighet hvor man heller selv går til
grunne enn å spise nærende basert på animalsk mat respekterer jeg ikke.
Og i alle tilfeller ikke når slikt påprakkes barn, som lider veldig
under det, noe all publisert forskning på slikt viser, inkludert mine
egne erfaringer gjennom mer enn 20 år." Sitat: PirkePetter, 3. mai 2012 kl. 13.25.
"Respekten mennesker med
andre kostholdsvalg har for dyr og dyrevelferd, og/eller miljøet har jeg
imidlertid den største respekt for." Sitat: PirkePetter, 3. mai 2012 kl. 13.25.
"..verken jeg eller Fleksi
promoterer en kostholdsretning eller ekstremkosthold, kun naturlig
tradisjonelt, og næringsrikt kosthold slik det har vært praktisert
verden over, og fremdeles blir i mange urinvåner og nomadekulturer. Slik
at kostholdet ikke bare er vitenskapelig dokumentert som nærende og
sunt, men også historisk dokumentert." Sitat: PirkePetter, 3. mai 2012 kl. 19.07.
VIL IKKE BLI FRISK
"..mennesker som
argumenterer for at cøliaki/glutenintoleranse er noe man ikke kan gjøre
noe med er mennesker som enten tjener på slik fatalisme eller de er
selvplagere som finner en forkvaklet stolthet (pride) i å ha det fælt.Sistnevnte er faktisk vanligere enn man skulle tro, og jeg har ikke tall
på alle menneskene jeg har møtt opp gjennom åra som med stolthet i
stemmen har fortalt om diagnose ditt eller sykdom datt, som om dette
gjorde dem unike eller spesielle. Eller, hvor selvplaging var en del av
bildet, som om de var spesielt utvalgt av gud eller høyere makter eller
liknende til å lide og ha det fælt gjennom sin tilsynelatende
uhelbredelige sykdom. Som om de ofret seg for menneskeheten ved å ikke
gjøre noe med helseproblemet sitt, og heller leve med det. Begge typer
mennesker er mennesker som liker å ikle seg offerrollen, og om man
prøver å være positiv og å fortelle slike at om de gjør sånn eller slik
så kan de bli friske igjen, så enten blånekter de, og sier leger har
sagt sånn eller slik, dermed basta, eller de blir fly forbannet og sloss
for harde livet for å kunne få fortsette å ha helseproblemene sine.
Enkelte mennesker er jammen noen rare dyr :-)" Sitat: PirkePetter, 30. april 2012 kl. 22.26.
MAT SOM GJØR DEG SYK
"Korn, frø, nøtter, særlig helkornbrød og ulike frokostblandinger, etc,
samt belgfrukter (soyarester finnes i all melk fra dyr som har fått soya
i kraftforet) sammen med melk er dermed en garantert oppskrift på
allergier, intoleranser og ulike immunproblemer. Herunder også såkalte
autoimmune sykdommer. Vårt industrialiserte velstandskosthold, som
inkluderer korn/kornprodukter og melk/melkeprodukter, og hvor frø,
nøtter og spesielt soyasubstanser er å finne i det meste, er mao
garantert å gjøre oss og barna våre syke og svekkede." Sitat: PirkePetter, 15.03.2012 kl. 01.09.
"Legg til
industripropagandaen fra matindustri, legemiddelindustri så vel som
helsemyndighetene A/S om "5 om dagen" og at næringsfattig og ofte også
kjemikaliebelastet (kjemisk dyrket, sprøytegiftbasert mat) råkost/raw
food og vegetabilske matemner (alle karbohydratdominerte, inkludert
stivelse, fibre, diverse antinæringsstoffer, samt ufullstendige
næringsnivåer, etc) er viktig å spise mye av, og vi nærmer oss dagens
vanvittige sykdomsstatistikker." Sitat: PirkePetter, 15.03.2012 kl. 01.09.
"Jeg
anbefaler at alle former for tilskudd av vitaminer og mineraler kastes,
da slike er verdiløse, og som regel syntetiske. Syntetiske
næringsstoffer virker ikke som naturlige, og blokkerer i tillegg
reseptorer ment for naturlige versjoner, slik at syntetiske
næringsstoffer kan fremme mangel på naturlige versjoner gjennom å
forhindre at de naturlige næringsstoffene får bundet seg til reseptorer
de trenger for å påvirke cellene positivt. Tilskudd av gelatin i
pulverform, samt magnesiumolje og melkesyregjæret fiskeleverolje, er de
eneste jeg anbefaler utenom mat." Sitat: PirkePetter, 9. oktober 2014 kl. 17.00.
"
MAT SOM GJØR DEG FRISK
"Mer animalsk mat, spesielt
innmat, samt rogn og melke fra sjødyr, og ikke minst rå melk og
melkeprodukter, som gir mer proteiner og naturlig fett, samt betydelig
mer mineraler og andre næringsstoffer enn vegetabilske matemner, er en
godt skritt i riktig retning, hvilket er bort fra sykdomsstatistikkene.
Og plusser man på med kraft, naturlig syrnet og melkesyregjæret mat og
drikke, samt ikke minst kjemikaliefri mat og drikke, så begynner man å
nærme seg et virkelig og ekte godt liv. Og ikke minst et liv hvor man
har god nok helse og også tilstrekkelig klarhet i sinnet til å virkelig
kunne glede seg over å verdsette livets mirakel." Sitat: PirkePetter, 15.03.2012 kl. 01.09.
"Jeg anbefaler at du plusser på gelatin til hvert måltid, samt at du
husker på å spise noe rått i hvert måltid. Dvs melkesyregjæret mat og
drikke for enzymer generelt, og rå animalsk mat i tillegg. Spiser du
fettrik mat så er det viktig at du også spiser fett som ikke har vært
varmebehandlet, så som f.eks upasteurisert smør (mao ikke smør fra
osteopprørerne, men det nye Le Gall smøret eller annet smør du får tak i
selv), slik at lipase i smøret bidrar til og eventuelt overtar for din
egen lipaseaktivitet. Spiser du f.eks en biff eller lammestek, etc,
inkluder litt biff eller lammestek i rå form, slik at enzymene i det rå
kjøttet hjelper på fordøyeksen av det varmebehandlede kjøttet.
Alternativ til rått kjøtt er tradisjonelt konserverte matemner som bl.a
fenalår, som kan kuttes i bittesmå biter og has som smaksvariasjon i
måltidet, sammen med varmebehandlet kjøtt. Sauser, dip og dressinger,
majones, etc kan også baseres på rå/upasteuriserte/melkesyregjærede
matemner, slik at tilbehøret hjelper kroppen å fordøye resten av
måltidet. Tanken er at måltidene i stor grad skal fordøye seg selv, og
dermed lette påkjenningen på i hovedsak lever og bukspyttkjertel." Sitat: PirkePetter, 28. september 2014 kl. 23.02.
"Jeg anbefaler heller enzymer via melkesyregjæret mat og drikke, så vel
som rå og tradisjonelt tilberedte (speket, tørket, gravet, raket, røykt,
etc) matemer, da slike matemner fremdeles inkluderer sine iboende
enzymer. Og melkesyregjærede matemner har i tillegg bakterie og
soppproduserte enzymer, som overtar for kroppens egne når dette trengs.
Pepsin anbefales, ikke, da det er viktigere å senke ph i magesekken via
mat og drikke, slik at magens eget pepsin er aktivt. Har han redusert
syreproduksjon i magesekken, eller spiser/spiste mye kornmat med f.eks
melk og animalske matemner/pålegg, så vil fytinsyren i kornmat blokkere
pepsin og en rekke andre fordøyelsesenzymer. Redusert syreproduksjon i
magesekken gjør ellers at pepsinogen ikke omdannes til pepsin, som er
enzymet som fordøyer protein, inkludert gluten og kasein." Sitat: PirkePetter, 9. oktober 2014 kl. 17.00.
"Av tilskudd som kan påskynde helbredsprosessen kan jeg nevne
melkesyregjæret fiskeleverolje for vitaminer som A, D og K2, og
magnesiumolje for rask økning av magnesiumnivåene. Eventuelt gelatin
også, som bygger alt kollagen i kroppen din. Hvilket vil si skjelett,
muskler, sener, leddbånd, brusk, tannbein, hud, deler av øyet, blodkar,
m.m. Av matemner er det upasteuriserte melkeprodukter som har best
virkning på fordøyelseskapasiteten" Sitat: PirkePetter, 15. august 2014 kl. 04.28.
"Et tredje alternativ, og som inngår i begrepet helbredskrise, er dumping
av kjemikalier og tungmetaller i tarmen, fra kroppsvevene de har vært
lagret i. Tradisjonskost, inkludert godt med surmelk/kefir,
upasteuriserte melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke, samt mye
animalske proteiner (spesielt fra innmat og tradisjonelt
tilberedte/konserverte animalske matemner), kraft og gelatin (begge,
ikke bare det ene), m.m vil avgifte disse, samtidig som tarmcellene
kontinuerlig bygges og erstattes." Sitat: PirkePetter, 12. juli 2014 kl. 16.38.
"Tradisjonskost med mye animalske/næringsrike matemner, sammen med bl.a
upasteuriserte melkeprodukter, og kraft, vil reversere betennelsen i
løpet av kort tid, og sette i gang nydanning av ben og benmargceller,
slik at dette aldri skjer igjen. Tilskudd av magnesium i form av
magnesiumolje og engelsk salt/magnesiumsulfat via bad anbefales, og også
jevnlig konsum av enten innmat og fet sjømat eller melkesyregjæret
fiskeleverolje, for vitaminene A, D og K2" Sitat: PirkePetter, 29. mai 2014 kl. 17.52.
"..det samme jeg anbefaler til alle som del av tradisjonskost, da alle
matemnene gir forskjellige næringsstoffer, organiske syrer og eventuelt
bakterier og gjærsopp til tarmen, og som påvirker tarmcellene på
forskjellige måter. Mye rå (inkl. speket, gjæret, raket, gravet, tørket,
og kaldrøykt) animalsk mat, inkludert surnede og upasteuriserte
melkeprodukter, og melkesyregjæret mat og drikke, etc gir også
verdifulle enzymer som hjelper på fordøyelsen av maten." Sitat: PirkePetter, 3. april 2014 kl. 15.49.
"Animalsk protein, mettet fett og dyrefett (spesielt kort og mellomkjedet
fett som i bl.a upasteurisert melkefett/fløte/rømme/smør og kokosolje,
samt arakindosyre i animalske matemner), glykosaminoglykaner i kraft,
surnede melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke, salt, kryddere,
og næringsstoffer som B vitaminer, vitamin C, A og D, samt mineraler
som jern, kopper, magnesium, natrium, og sink reduserer produksjon av
histamin i kroppen, og øker aktiviteten av enzymet som avgifter histamin
i tarmen." Sitat: PirkePetter, 5. februar 2014 kl. 23.29.
"Å blande kokte og/eller stekte proteiner med rå animalske matemner,
eller med melkesyregjæret mat og drikke (f.eks surkålen til svinekjøtt)
gir mao enzymer som bidrar til fordøyelsen av de varmebehandlede
animalske matemnene. Og salt, krydder, organiske syrer i melkesyregjæret
mat og drikke, samt gelatin i kraft bidrar til normale syrenivåer, samt
at syren bryter ned kokt og stekt mat. Alt dette er opprinnelig helt
vanlig som del av tradisjonelle kosthold verden rundt." Sitat: PirkePetter, 8. januar 2014 kl. 18.58.
"Også
konsum av sur myse i vann, surmelk i vann, eller eddik i vann, eller vin
eller hjemmelaget øl har vært vanlig tradisjonelt sammen med spesielt
kokt og stekt animalsk mat, da disse stimulerer syreproduksjonen. Bitre
urter også, før måltidet." Sitat: PirkePetter, 8. januar 2014 kl. 18.58.
"Min konklusjon, basert på det som finnes av seriøs historisk og moderne
forskning, er at vegetabilske matemner blir mer næringsrike av
varmebehandling, hvor animalske denatureres og blir vanskeligere å
fordøye. Historisk sett har vegetabilske matemner blitt varmebehandlet,
ofte i kombinasjon med andre tilberednings og konserveringsmetoder, hvor
animalske matemner i større grad har vært konservert og tilberedt på
tradisjonelle måter som ikke innebærer varme av noe slag. Historisk sett
har mat i større grad blitt varmebehandlet i byer og tettsteder i
forhold til utenfor disse/på landsbygda." Sitat: PirkePetter, 21. desember 2013 kl. 11.42.
"Nok en faktor som ofte
går igjen er en kombinasjon av rå og varmebehandlede animalske matemner,
hvor enzymer i førstnevnte bidrar til fordøyelsen av sistnevnte.
Tradisjonelt har også fordøyelseshjelpere som bl.a salt, kryddere, kraft
og melkesyregjæret mat og drikke vært brukt sammen med varmebehandlet
animalsk mat" Sitat: PirkePetter, 21. desember 2013 kl. 11.42.
"..alt som reparerer og bygger tarmene, så vel som stimulerer normal ph og
mikroflora viktig. Mao animalsk protein, mettet fett og dyrefett, kraft
og gelatin, upasteuriserte og surnede melkeprodukter, især smør for
smørsyre. Samt salt og organiske syrer som dem du får via surnede
melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke" Sitat: PirkePetter, 8. januar 2014 kl. 03.41.
"Litt rått eller speket/gjæret/raket/gravet/røykt, etc kjøtt eller fisk,
et glass upasteurisert melk/surmelk/kefir/yogurt, litt melkesyregjæret
mat eller drikke, litt upasteurisert ost, noen rå eggeplommer, etc gir
store mengder enzymer som bidrar til fordøyelsen din. Og da også
proteolytiske enzymer, som fordøyer proteiner." Sitat: PirkePetter, 19. oktober 2013 kl. 18.50.
"Minst mulig varmebehandlet animalsk mat ja, og helst kokte eller stekte,
tørkede eller gjærede vegetabilske matemner. Det er ikke negativt å
spise varmebehandlede animalske matemner, men du får i deg mindre
næringsstoffer fra disse, samtidig som de er vanskeligere å fordøye.
Avhengig av temperatur og lengde på varmeeksponeringen vil det også
kunne oppstå helseskadelige substanser som bl.a akrolein, HNE,
hydroperoksider, heterosykliske aminer, polyaromatiske
hydrokarboner/tjærestoffer, benzopyren, etc" Sitat: PirkePetter, 13. oktober 2013 kl. 00.04.
"Varmepåvirket
animalsk protein frastøter også væske, så som magesyre, slik at konsum
av gelatin (som binder magesyre til de kokte/stekte proteinene) eller
melkesyregjæret mat/drikke sammen med den kokte/stekte maten vil sikre
optimal fordøyelse og næringsopptak." Sitat: PirkePetter, 13. oktober 2013 kl. 00.04.
"Hva gjelder tarmhelsa di så trenger tarmcellene mye protein for
aminosyren glutamin, som tarmcellene bruker som drivstoff. Jo mer
protein og mettet fett eller dyrefett du spiser, desto bedre vil tarmen
fungere. Da forutsatt at du har normal syreproduksjon i magesekken, slik
at proteinene blir fordøyd. Spesielt kort og mellomkjedet fett er
viktig for tarmcellene, og den kortkjedede fettsyren smørsyre vil, alene
eller sammen med glutamin, helbrede alle kjente tarmproblemer. Smørsyre
til og med reverserer kreftceller tilbake til normale celler gjennom å
regulere genene i kreftcellene slik at de oppfører seg som folk. Og da
kreft i hele kroppen, og ikke bare i tarmen. Smørsyre og andre kort og
mellomkjedede fettsyrer får du mye av via upasteurisert smør og fløte
eller rømme eller melkefett, samt litt også gjennom melkesyregjæret mat
og drikke. Mellomkjedet fett får du ellers mye av via kokosolje" Sitat: PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.21.
"Utover generelt næringsrike måltider anbefaler jeg at han får
melkesyregjæret mat og/eller drikke til hvert måltid i en periode, evt
surnede melkeprodukter. Melkefett, især smør, inneholder lipase, som
hjelper på fordøyelsen av fett, og melk (upasteurisert) og
melkesyregjæret mat og drikke bidrar med andre enzymer som hjelper til
med å fordøye maten for ham. Tradisjonelt tilberedte matemner gjør det
samme, da disse enten inneholder enzymer som er en naturlig del av f.eks
muskelkjøtt, eller som produserer av bakterier og sopp under
gjæringsprosesser. Spekemat f.eks, som fenalår, inneholder dermed
enzymer som bl.a katepsin og kalpain, som for-fordøyer lammelåret slik
at næringsstoffene i dette ikke bare er betydelig lettere fordøyelige,
men også inkluderer disse enzymene, som hjelper på fordøyelsen av
kjøttet i magesekkens øverste del, inntil syreproduksjonen er optimal.
Deretter overtar magens eget proteinfordøyende enzym, pepsin. De fleste
enzymer fra mat og drikke bidrar med fordøyelse av maten før magesyre og
pepsin overtar, og flere fortsetter fordøyelsen av matens forskjellige
partikler når mageinnholdet kommer ut i tynntarmen. Slik at enzymer fra
mat bidrar til fordøyelse selv om tynntarmens egne enzymer mangler pga
betennelse. I tillegg til å være for-fordøyde og enzymrike, er også
tradisjonelt tilberedte animalske matemner, inkludert melk og
melkeprodukter, kilder til optimale mengder næringsstoffer som ikke har
blitt denaturert på noe vis via varme, væske, vann, luft eller lys. Og
heller ikke inneholder slike matemner helseskadelige substanser dannet
under tilberedning som involverer varme, så som heterosyliske aminer,
polyaromatiske hydrokarboner/tjærestoffer, benzopyren, akrolein, HNE,
akrylamid, forskjellige peroksider, acetaldehyd eller AGE’s, m.m." Sitat: PirkePetter, 26. juni 2013 kl. 16.29.
"Dette er hvorfor jeg konsekvent anbefaler animalske matemner som
hovedmat, hvor vegetabilske matemner, samt gjærede vegetabilske matemner
er ment som tilbehør og fordøyelseshjelpere. Maksimalt med næring,
minimalt med kjemikalier og negative substanser, mat som allerede er
delvis fordøyd, og som i tillegg hjelper din egen fordøyelse om denne
ikke er optimal – dette er ekte tradisjonskost og supermat, og ikke
surdeig, surkål og plantekost, råkost/raw food, vannkefir, kombucha,
m.m." Sitat: PirkePetter, 26. juni 2013 kl. 16.30.
"Mer protein (protein i alle måltider, og fortrinnsvis rå eller
tradisjonelt konservert (speket, gjæret, raket, gravet, tørket, og helt
rå som i bl.a carpaccio, ceviche, tartar, eggeplommer, upasteuriserte
melkeprodukter, m.m) animalsk mat, slik at fordøyelsen belastes minst
mulig samtidig som næringsopptaket er maksimalt), mettet fett,
uraffinert salt, evt krydder og unngåelse av fytinsyre i korn, frø,
nøtter og belgfrukter, samt pektin i en periode, hvor du overveiende
spiser animalsk og melkeprodukter, samt kraft og/eller gelatin, vil
normalisere magesyreproduksjonen så vel som tarmfunksjonen.
Upasteurisert melk drukket til hvert måltid bidrar både med fordøyelse
og næringsopptak så vel som næring i seg selv. Og upasteurisert melk
bidrar også med enzymer som kan overta fordøyelse av proteiner og fett,
samt karbohydrater om den er surnet, slik at melk bidrar til fordøyelse
av resten av måltidet om du selv skulle mangle fordøyelsesenzymer eller
syreproduksjon i magen. Andre kilder til organiske syrer og enzymer,
samt bakterier, er melkesyregjæret mat og drikke." Sitat: PirkePetter, 24. mai 2013 kl. 05.38.
"Mer protein fra innmat og gelatin er bare av det gode, og innmat
inneholder som regel mye mer protein enn muskelkjøtt. For gelatin sin
del er aminosyreprofilen ikke helt fullstendig, slik at gelatin ikke kan
brukes som proteintilskudd. Gelatin kompletterer imidlertid alle andre
matemner som inneholder protein/aminosyrer. Fordelen med gelatin, tross
den ufullstendige aminosyreprofilen, er at innholdet er svært høyt av de
fleste aminosyrer." Sitat: PirkePetter, 17. juni 2013 kl. 18.53.
"Det er fakisk lite mineraler i alger hva gjelder næringsverdi, men mange
sporstoffer i mikromengder. Imidlertid inneholder en del tang og tare
også alginater eller karragen, som akkurat som fytinsyre i korn, frø,
nøtter og bønner binder en rekke mineraler og gjør dem utilgjengelige
for kroppen. Så om tang og tare skal kunne brukes som kosttilskudd så må
det enten varmebehandles, bløtlegges i væske med f.eks eddik i, eller
melkesyregjæres. Det samme gjelder kosttilskuddet bipollen, som akkurat
som grønnalger og brunalger (tang/tare), promoteres for sitt
tilsynelatende høye næringsinnhold, men som inneholder ganske mye
fytinsyre som binder en god del mineraler og blokkerer protein og
sukkerfordøyelsen i mage-tarm. Tradisjonelt har derfor bipollen blitt
gjæret til alkoholiske drikker, eller melkesyregjæret før konsum, og
selv bier spiser aldri bipollen før dette er melkesyregjæret av biene
selv til bibrød. Bier som blir foret med fersk bipollen slik dette
selges i helsekosten dør etter få dager." Sitat: PirkePetter, 27. april 2013 kl. 01.13.
"At et matemne inneholder
næringsstoffer er derfor ikke synonymt med at disse næringsstoffene kan
fordøyes og utnyttes av kroppen." Sitat: PirkePetter, 27. april 2013 kl. 01.13.
"Spiser du tradisjonskost, og da et variert kosthold som gir synergisme
(som forklart i kommentar til deg ovenfor), så får du alle nødvendige
næringsstoffer i deg. Velger du imidlertid ut enkeltmatemner på
bekostning av helheten får du sterkere reaksjoner, og et mer
konsentrert, og begrenset næringsnivå. Svært mange mennesker reagerer
med diare på overgang til mer animalsk mat, og spesielt rå og/eller
speket animalsk mat, hvilket er hvorfor jeg pleier å anbefale at man
spiser rå animalsk mat sammen med kokt eller stekt animalsk mat, eller
sammen med fordøyelseshjelpere som krydder, salt, kraft, gelatin,
organiske syrer og melkesyregjæret mat og drikke. Rå lever kan f.eks gi
histaminreaksjon (bl.a diare), men spist sammen med
helmelk/surmelk/kefir/yogurt, eller smør/fløte/rømme, eller
kokosolje/palmeolje, eller arakidonsyre (omega-6 fettsyre i animalske
matemner), eller gelatin eller glykosaminoglykaner i kraft, eller
melkesyreghæret mat og drikke (bakterier øker enzymaktiviteten) som øker
aktiviteten til enzymet som deaminerer/avgifter histamin, så vil
reaksjonen være mindre eller ikke-eksisterende. Synergisme mellom
matemner, som balanserer hverandre og beskytter mot hverandres
eventuelle negative aspekter, er tradisjonskosthold." Sitat: PirkePetter, 16. desember 2013 kl. 23.22.
"Tradisjonskost er mange matemner i harmoni, og hvor synergismen mellom
de forskjellige næringsstoffene fra ulike matemner er viktigere enn
store mengder av enkeltnæringsstoffer eller begrensede mengder fra
enkeltmatemner. Høyt næringsinntak er kun helsefremmende når
næringsvariasjonen er optimal, slik at alle nædvendige næringsstoffer
konsumeres samtidig, eller i løpet av samme dag. Muskelkjøtt, innmat,
kraft/gelatin og melk og melkeprodukter gir mye av de samme
næringsstoffene, samtidig som de hver for seg bidrar med visse
næringsstoffer i større mengde enn de andre. På den måten konsumeres
alle relevante næringsstoffer i større mengder, og balanserer hverandre
samtidig som eventuelle ubehagelige symptomer på den ”kjemiske”
oppgraderingen av kroppens funksjonsnivå minimeres." Sitat: PirkePetter, 12. desember 2013 kl. 17.31.
"Enkelte typer kjøtt, spesielt viltkjøtt, kanin og hare, etc, og mer
fibrøse deler bør stekes godt skal de i det hele tatt kunne tygges, og
da er det en ide å alltid inkludere sjyet. Dette fordi sjyet normalt
inneholder gelatin, som bidrar til fordøyelsen av kokte og stekte
proteiner. Bruk av kraft i måltidene fungerer på samme måte, hvor
aminosyrer i gelatinet binder magesyre til de kokte og stekte proteinene
(som ellers frastøter væske, magesyre inkludert) og sikrer fordøyelse." Sitat: PirkePetter, 25. oktober 2013 kl. 14.12.
"Tradisjonelt
har også melkesyregjæret mat og drikke, surnede melkeprodukter
inkludert, og/eller kryddere blitt brukt som fordøyelseshjelpere ved
kokt og stekt mat." Sitat: PirkePetter, 25. oktober 2013 kl. 14.12.
"Nok en ide er å inkludere noe rå eller
speket/raket/gravet/gjæret/røykt animalsk mat, inkludert upasteuriserte
melkeprodukter, sammen med den kokte/stekte maten, slik at enzymer i
førstnevnte matemner bidrar til fordøyelse av sistnevnte." Sitat: PirkePetter, 25. oktober 2013 kl. 14.12.
"Drikker basert på krydderurter, i form av f.eks te eller saft og
uttrekk, eller i melkesyregjæret (f.eks meldrikke/kvass) eller gjæret
form (ulike drikker med lav alkoholprosent – som bl.a beskrevet i boken
Sacred and herbal Healing Beers - http://uploaded.net/file/si1v2oth),
samt ulike kombinasjoner av surmelk og vann (skjøreblenge eller blande),
sur myse og vann (syreblenge eller blande), eller kjernemelk og vann
(saupblenge eller blande), og surprim og vann (primblenge eller blande)
er hva man har drukket tradisjonelt både til måltider og som
tørstedrikker. Kildene til de norske drikkene er ulike husmorbøker,
Norsk Mat, og Drikkeskikker (av Astri Riddervold). Slike drikker
stimulerer syreproduksjonen, om denne er lav, og bidrar til å fordøye
måltidet pga innholdet av organiske syrer og andre
fordøyelsesstimulerende substanser. I uoppvarmede drikker, også enzymer." Sitat: PirkePetter, 7. mars 2014 kl. 10.40.
"Det
går også helt fint å blande f.eks surmelk eller sur myse med søt saft,
da søtsmaken ikke reduserer virkningen av de organiske syrene eller
enzymene, samtidig som de gjør drikken mer smakelig. Lager man saft selv
fra egne frukter og bær, etc, så går det også an å blande i små mengder
krydderurter som ikke påvirker saftsmaken negativt, og som dermed gjør
saften til fordøyelseshjelper. Krydderteer kan også kjøles og iblandes
saft eller annet søtningsmiddel, slik at de blir mer smakelige både for
store og små. En fordøyelsesfremmende te av f.eks anis eller fennikel,
gjerne med et hint av peppermynte eller karve i, blir betydelig mer
smakelig når den avkjøles, tilsettes noe søtning, og deretter f.eks
blandes med kullsyre. Da har man gjerne en helsedrikk også barn kan
like." Sitat: PirkePetter, 7. mars 2014 kl. 10.40.
"Mindre måltider eller måltider som inkluderer fordøyelseshjelpere i form
av f.eks kraft, melkesyregjæret mat og drikke, og/eller rå matemner som
gir enzymer som bidrar til fordøyelsen, kryddere og salt, etc kan
hjelpe, samt å alltid inkludere animalsk protein i måltidene" Sitat: PirkePetter, 24. april 2014 kl. 21.00.
"Reaksjonene dine på kefir er vanlige ved redusert syreproduksjon i
magesekken, samt ved redusert aktivitet av enzymet diamin oksidase, som
deaminerer/avgifter histamin, som det er en del av i melkesyregjæret mat
og drikke. mao at du "reagerer" på histaminet. Uansett hva som er
riktig her så vil dette utbedres etter 1-3 uker. prøv gjerne å drikke
litt eplecidereddikk i et lite glass vann rett før kefirkonsum, og se om
du opplever samme symptomer." Sitat: PirkePetter, 25. april 2014 kl. 23.32.
"Det er vanlig å spise veldig mye,
samt å gjerne ha ekstra lyst på spesifikke matemner, i en periode etter
kostomlegging. Noen er hekta på kefir eller surmelk, andre på kokosfett
eller eggeplommer. Og atter andre spiser spekemat til den tyter ut over
alt. Dette er som det skal være, og behovet vil avta ettersom kroppen
omjusterer seg selv kjemisk." Sitat: PirkePetter, 25. april 2014 kl. 23.32.
"Mengde honning og smør er heller for lav enn for stor, og 6 eggeplommer er en god begynnelse, og absolutt ikke fråtsing." Sitat: PirkePetter, 25. april 2014 kl. 23.32.
"Gurkemeie er helt ok, men som krydderurter generelt så er den best brukt
som del av matlaging, og ikke som "medisin" i større kvanta. Da med
tanke på at et næringsrikt kosthold er all medisin man trenger, og hvor
bl.a urter, kryddere og melkesyregjæret mat og drikke, samt
eddik/oljekombinasjoner (eller hver for seg), som i vinaigretter, funker
best som støttemidler og fordøyelsesfremmere." Sitat: PirkePetter, 24. oktober 2014 kl. 12.55.
"Kort sagt er et enzym og mikroorganismerikt kosthold det beste, hvilket
betyr mye rå eller tradisjonelt konservert animalsk mat, upasteuriserte
og surnede melkeprodukter, melkesyregjæret mat og drikke som tilbehør
til hvert måltid, mye kort og mellomkjedet fett i form av upasteurisert
fløte, rømme, smør og kokosolje. Når fettfordøyelsen er ok, og fett ikke
fremmer negative reaksjoner eller ubehag, bør også talg og eventuelt
smult inkluderes i kosten. Animalske matemner, inkludert eggeplommer og
melkeprodukter, er også viktig for å øke kolesterolnivåene raskt." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2014 kl. kl. 03.03.
"Fete
matemner, inkludert sjømat, er viktig for fettløselige vitaminer som A,
D og K2, og de mest næringsrike matemner som finnes er innmat som bl.a
lever, hjerte og nyrer. Innmat inneholder og så mye fettløselige
vitaminer, i tillegg til mye B vitaminer, som bygger nye nerver og
nervebaner sammen med magnesium." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2014 kl. kl. 03.03.
"Uraffinert salt er viktig i
hvert eneste måltid, men kun så mye som han selv foretrekker
smaksmessig. Enhver form for drikke bør inkludere en liten klype salt" Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2014 kl. kl. 03.03.
"De
eneste tilskudd jeg anbefaler er magnesium i form av magnesiumolje og
engelsk salt (for bad), samt gelatin til hvert måltid som ikke
inkluderer hjemmelaget kraft. Kraft og gelatin bygger alt kollagen i
kroppen. Gjæret fiskeleverolje er viktig om kosten ikke inkluderer gode
kilder til vitamin D, som bl.a fet sjømat (ikke oppdrettsfisk)." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2014 kl. kl. 03.03.
"Minimalt
med grønnsaker, og da kun kokte eller melkesyregjærede inntil
fordøyelsen er optimal. Korn kun i form av surdeigsbrød (ekte), og
eventuelt hvit ris som tilnehør til et ellers protein og fett (animalsk)
basert kosthold." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2014 kl. kl. 03.03.