lørdag 25. august 2018

PirkePetter om Lavt Stoffskifte - Hypotyreose! En skjoldbruskkjertel og et stoffskifte til besvær - Del 2

En venninne av meg har nylig fått påvist lavt stoffskifte, og har fått beskjed fra legen sin om å forvente å måtte stå på stoffskiftemedikamenter til evig tid. Jeg oppfordret henne først til å lese "En skjoldbruskkjertel og et stoffskifte til besvær - Del 1", og lovet henne samtidig å sammenfatte et nytt stoffskifteinnlegg med fokus på årsaker, følgetilstander og sammenhenger som fører til lavt stoffskifte.
 





INNLEDNING
Hvordan kan man med ekte tradisjonskost snu utviklingen, spise seg frisk, og til og med få skjoldbruskkjertelen til å vokse ut og fungere igjen? Det handler om helheten og forståelsen for at hypotyreose ikke bare har en årsak, og derfor heller ikke kan kureres uten helhetlig tankegang og gjennomføring. De er dessverre mange, og de kommer fra ulike hold - de som ikke har forstått helheten. Eksempelvis de som forteller deg at du må stå på stoffskiftemedikamenter resten av livet, eller de som forteller deg at du må pøse på med kosttilskudd for å bli frisk, eller de som forteller deg at du må spise mye fiber, eller de som forteller deg at mineralubalanse, ubunden kobber og lagret jern alene har skylden, eller de som forteller deg at du bør spise mer umettet fett, og begrense inntaket av mettet fett, eller de som forteller deg at du blir frisk av lavt stoffskifte ved å bli veganer eller vegetarianer.

 

Jeg har all forståelse for at dette lange og omfattende PirkePetter-innlegget kan oppleves som overveldende for en som knapt kjenner til den ekte tradisjonskosten, men håper det likevel kan inspirere min venninne et par steg i riktig retning. Dette er et Skattekammerinnlegg som nok bør leses både tre og fem ganger for den som ønsker å dypdykke i detaljer, lære mer om hvordan stoffskifteproblemer oppstår, og hva som skal til for å spise seg frisk. Jeg har blant annet tatt med sitater som forklarer viktigheten av magesyre og blodsukkerbalanse, hvorfor væskeansamlinger/ødem ofte oppstår i forbindelse med hypotyreose, og sammenhenger mellom ME, kronisk tretthetssyndrom og lavt stoffskifte. I tillegg finner du informasjon rundt omdanning av T4 til T3, og om målinger av TSH og anti-TPO er nødvendig eller ikke. Innlegget inneholder også grundige forklaringer på hvorfor man bør unngå stoffskiftemedikamenter og eksterne hormoner, samt oppfordringer til gradvis nedtrapping av medikamentene sammen med innføring av næringsrik tradisjonskost.






ETHVERT HELSEPROBLEM HAR FLERE ÅRSAKER 
"Ethvert helseproblem du kan tenke deg har alltid opptil flere årsaker, og da også på flere nivåer. Hypotyreose, for eksempel, skaper i seg selv en rekke helseproblemer, men heller enn å bare si, som leger pleier, at hypotyreose er årsaken til disse helseproblemene, så må man heller se på hva som er årsaken til selve hypotyreosen, snarere enn å behandle problemene som har oppstått pga denne."
Sitat: PirkePetter, 30. november 2012 kl. 00.15.




"Bak enhver såkalt sykdom eller helseproblem ligger alltid flere årsaker, på forskjellige nivåer, og via symptomer" Sitat: PirkePetter, 30. november 2012 kl. 00.15.



"Sykdommer/tilstander med en eneste årsak, enten denne er næringsrelatert, kjemikalierelatert, hormonelt relatert, genetisk relatert, etc finnes ikke. Såkalte sykdommer er kjemiske prosesser, ubalanser, i kroppen som er i konstant flyt i bedre eller verre retning, og er aldri statiske eller kroniske i og av seg selv. Et helseproblem som vedvarer blir tilsynelatende kronisk så lenge ingenting gjøres med årsaken(e). For mange virker dette nok direkte kjettersk, og for andre genialt, men dette er helt elementær logikk, da kroppene våre lever og puster og forandrer seg hele tiden. Vi er tross alt ikke døde, slik at begreper som kronisk og statisk blir mer fornuftig" Sitat: PirkePetter, 28. januar 2014 kl. 22.20.



https://www.westonaprice.org/health-topics/vegetarianism-and-plant-foods/bearers-of-the-cross-crucifers-in-the-context-of-traditional-diets-and-modern-science/
https://www.westonaprice.org/health-topics/vegetarianism-and-plant-foods/bearers-of-the-cross-crucifers-in-the-context-of-traditional-diets-and-modern-science/



GENERELLE ÅRSAKER TIL LAVT STOFFSKIFTE 
"Mangel på protein, kort og mellomkjedet fett, vitamin A, B12, D, jod (også for mye), magnesium, natrium, selen, sink forårsaker hypotyreose" Sitat: PirkePetter, 24. august 2014 kl. 13.10.



"Samt - bisfenol-A, PCB, ftalater, perklorat, triklosan, fluor i enhver form, kvikksølv, aluminium, kopperbelastning, en rekke legemidler og psykiatriske legemidler, vaksiner, de fleste sprøytegifter, MSG, fritt fruktose, gluten/korn, soya, matemner i korsblomstfamilien, søtpoteter, bambusskudd, hirse, linfrø, kassava, limabønner, tang og tare, et kosthold rikt på flerumettet fett, planteoljer, fiskeoljer (ugjærede), kosttilskudd med linol og linolensyre, lavkarbo, høyt proteinkonsum når proteinet inneholder mye pro-betennelse og anti-skjoldbruskkjertel-aminosyrer som tryptofan, cystein, histidin eller metionin (muskelkjøtt, eggehvite, melk/melkeprodukter) på bekostning av betennelseshemmende og pro-skjoldbruskkjertel-aminosyrer som bl.a glycin, alanin, prolin og taurin i kraft, gelatin, og innmat" Sitat: PirkePetter, 12. april 2017 kl. 00.03

 

"P-piller/hormonpiller, planteøstrogener, østrogenovervekt/progesteronmangel, jevnlige blodsukkerfall/hypoglykemi, diabetes, leverskade/svekket funksjon, mage-tarmproblemer/redusert næringsopptak, serotoninovervekt, forkalkning i hypofysen eller hypotalamuskjertelen, stress/adrenalin og/eller kortisolovervekt, lipolyse/frigjøring av fett som brennstoff, overtrening, etc kan også forårsake hypotyreose"
Sitat: PirkePetter, 12. april 2017 kl. 00.03.



"...hypotyreose faktisk bare i få tilfeller skylles underfunksjon i skjoldbruskkjertelen. Begrepet hypotyreose er manipulerende, fordi folk automatisk assosierer løgner og myter med det, eller søker det opp på nettet og får helt feil kunnskap, om hva lavt stoffskifte faktisk er." Sitat: PirkePetter, 12. januar 2017 kl. 13.42



"I en del tilfeller skyldes det lave stoffskiftet mangel på råstoffer til hormonproduksjonen i selve kjertelen, i andre skyldes det forstyrret funksjon av enzymene som setter sammen hormonene. I veldig mange tilfeller skyldes imidlertid det lave stoffskiftet slettes ikke noe i eller med selve kjertelen, men skyldes manglende stoffskifte på cellenivå, og, som via hormonelle tilbakemeldingsprosesser, fører til at kjertelen nedregulerer seg deretter. I en del tilfeller er også feil holdning og/eller subluksasjoner i spesielt nakkeområdet involvert, som hoved eller delårsak.
Sitat: PirkePetter, 12. januar 2017 kl. 13.42.



"Lavt stoffskifte har bare, i svært liten grad, med selve skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon å gjøre, da årsaken som regel ligger i cellestoffskiftet, pga ovennevnte faktorer, evt mangel på aminosyren tyrosin (inkludert også manglende proteinfordøyelse i magesekken) som kjertelen danner hormoner fra. Eller mangel på næringsstoffer som er involvert i hormondannelsen, i omdanning av T4 til T3, eller som er nødvendige for at T3 skal kunne påvirke kroppens celler, via cellereseptorer dannet av vitaminene A og D" Sitat: PirkePetter, 18. april 2017 kl. 01.42. 



"Ellers spiller østrogenovervekt, serotoninovervekt, samt hyppige stresshormonresponser pga stress, blodsukkerproblemer, å spise for lite eller for sjelden, mm en rolle i å undertrykke stoffskiftet både på kjertel og cellenivå samtidig." Sitat: PirkePetter, 18. april 2017 kl. 01.42.



"Tar du ikke opp næring vil hele kroppen din gå på sparebluss, slik at du raskt utvikler hypotyreose/lav skjoldbruskkjertelfunksjon, kronisk tretthetssyndrom, fibromyalgi og ymse såkalte allergier og intoleranser utover såkalt immunrelaterte sykdommer." Sitat: PirkePetter, 09.04.2012 kl. 16.40.



"Barnefødsler utløste sykdommen hos meg. Nei, næringsmangler gjorde. Du fikk ikke nok av viktige næringsstoffer i deg til å dekke både ditt og fosterets behov, slik at du dermed fikk mangelsymptomer. Kostholdet ditt utløste mao den kjemiske ubalansen, ikke svangerskap.I ditt tilfelle de symptomene som går under fellesbetegnelsen lavt stoffskifte" Sitat: PirkePetter, 7. januar 2017 kl. 18.09.







LAVT STOFFSKIFTE ER IKKE EN AUTOIMMUN SYKDOM 
"Hypotyreose er hypotyreose, og skyldes ikke, og har aldri gjort det, såkalt autoimmun reaksjon fra det såkalte immunforsvaret. Dette er en hypotese som aldri har blitt bevist, kun antatt som fakta og presentert som dokumenterte fakta i media." Sitat: PirkePetter, 13.05.2013 kl. 23.44.



"..dere har ikke autoimmun sykdom, da slikt ikke finnes. Alt dere har lært om såkalt hashimoto's, thyreoiditt, etc er udokumentert sludder. Dere har hypotyreose, enten fordi dere har for lav hormonproduksjon i skjoldbruskkjertelen, for lav omdanning av T4 til T3 i lever og tarm, eller fordi dere har for lavt stoffskifte på cellenivå" Sitat: PirkePetter, 20. februar 2017 kl. 12.27.



"Ved å konsekvent forholde seg til symptomer, ikke definerte sykdommer og merkelapper, får man et mer sannferdig, konkret og fungerende bilder av ens helsetilstand som er fri fra alt annet enn det som faktisk er riktig og vitenskapelig dokumentert. Eller i det minste som er logisk og sannsynlig. Å f.eks vite at de og de næringsstoffer er involvert i stoffskiftet gir folk muligheten til å forstå hva de kan gjøre for seg selv, samt midlene til hvordan også, fremfor å la seg manipulere inn i en jungel av feilinformasjon, manipulerte forskningsdata, misforståelser, prøver/tester som er ren svindel og bløffbasert, m.m. Og som de færreste noensinne kommer seg ut fra med liv og helse i behold" Sitat: PirkePetter, 12. januar 2017 kl. 13.42.

 

"Hypotyreose er f.eks ikke autoimmun, det finnes ikke flere typer hypotyreose (bare forskjellige årsaker), og TSH, TRH, anti-TPO og blabla er helt irrelevant for å bli frisk, og er røykteppet A/S helsemyndighetene legger ut for å manipulere folkets fokus henimot såkalte sykdomsmarkører og oppdiktede årsaker, slik at man forvirres og ender med å enten jage luftslott (man prøver å behandle årsaker som ikke finnes, eller som egentlig er virkninger), og/eller bare gir opp og lar seg selv bli avhengig av injeksjoner av kunstige eller eksterne hormoner, og/eller av medikamenter. I begge tilfeller for resten av livet.
"
Sitat: PirkePetter, 12. januar 2017 kl. 13.42.



https://www.verywellhealth.com/thyroid-disease-causes-4013368
https://www.verywellhealth.com/thyroid-disease-causes-4013368



HYPOTYREOSE - ME - KRONISK TRETTHETSSYNDROM - EN SAMMENHENG
"ME er ingen sykdom, men en prosess i utvikling, og har mange årsaker. I tillegg kommer hvor i prosessen man får diagnosen, da mellomstadiet, som er svikt i energiproduksjonen i mitokondrier, og hormonell og neurotransmitterubalanse, fremmer helt nye symptomer som ikke nødvendigvis kan relateres til de opprinnelige årsakene. Vi snakker mao om flere grunnårsaker, eller opprinnelige årsaker, og deretter nye årsaker som fortsetter den negative utviklingen inntil man, eller rettere sagt kroppen, nærmest føler for å omtrent gå i dvale." Sitat: PirkePetter, 28. januar 2014 kl. 22.20.



"Hvilket viser, utover næringsubalanse og sannsynlig kjemikaliebelastning i mange tilfeller, forhøyet serotoninaktivitet som følge av bl.a tarmproblemer som betennelse, forstyrret ph og mikroflora. Næringsubalanser, kjemikaliebelastning og ubalansert, karbohydratdominert kosthold, fremmer også abnorm serotoninaktivitet. Og serotonin øker østrogennivåene, som regel adrenalin og kortisol også, samt prolaktin, og undertrykker stoffskiftet gjennom å undertrykke skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon. Serotonin underrtrykker dermed også energiproduksjonen i mitokondriene. I tillegg økes også enten produksjonen av histamin, eller frigjørelse av histamin fra mastceller øker, samtidig som aktivitetsnivået til de enzymene som demaminerer/avgifter histamin reduseres. Hvilket etterhvert gir varierende grad av svikt i mitokondriers energiproduksjon, så vel som alle symtpomene histaminubalanse/intoleranse gir. Deriblant en betydelig mengde såkalte allergi og intoleransesymptomer." Sitat: PirkePetter, 28. januar 2014 kl. 22.20.



"Da hypotyreose og redusert magesyreproduksjon svært ofte er en involvert faktor i ME har en god del mennesker, spesielt kvinner, antipati mot kjøtt og animalske matemner, slik at graden av bedring ofte har blitt begrenset av manglende evne til å spise proteiner i hvert måltid." Sitat: PirkePetter, 10.02.2013 kl. 04.01.



"Utmattelse, dypest sett, er svikt i mitokondrienes energiproduksjon, men ellers hormonelle ubalanser, næringsubalanser, kjemikaliebelastning, etc på andre nivåer." Sitat: PirkePetter, 27.01.2013 kl. 01.28.



"Kronisk tretthetssyndrom har mange årsaker, men alle dreier seg om enten næringsubalanser (for mye eller for lite av næringsstoffer) eller kjemikaliebelastning. I de fleste tilfeller snakker vi om begge tilstander samtidig. En veldig vanlig årsak, via tap av næringsstoffer utover at disse mangler i kostholdet, er nedsatt magesyreproduksjon/hypoklorhydria, da magesyre trenges for å fordøye de fleste næringsstoffer. Nok en vanlig årsak er tarmskader/betennelser, som saboterer opptak av næringsstoffer i tynntarmen." Sitat: PirkePetter, 26.10.2012 kl. 13.01.





LAVT STOFFSKIFTE - VÆSKEANSAMLING - ØDEMER - EN SAMMENHENG
"Grunnen til at jeg prøver holder meg unna for mye natrium, er at jeg av en eller annen grunn, forvandles fra menneske til vannballong når jeg får i meg for mye natrium, og også blir himla tørst, hva kan grunnen være til at man blir så vannholdig av mye natrium tror du? Da er det ikke natrium som er problemet, men andre faktorer som kontrollerer natrium-kaliumbalansen, samt som kontrollerer kroppens væskebalanse. For lite natrium gjør at et blodprotein/serum albumin ikke klarer å forhindre at vann forlater blodet og lekker ut i kroppsvev, som da sveller opp (ødem) samtidig som blodvolumet reduseres. Og sistnevnte gir redusert oksygen og næringstilstrømming til kroppens celler, som videre kan gi nedsatt energiproduksjon og såkalt ME, hypofunksjoner i celler/organer og kroppsvev, og kroniske betennelsestilstander." Sitat: PirkePetter, 11.12.2012 kl. 16.54.



"Nedsatt skjoldbruskkjertelaktivitet/hypotyreose er den vanligste årsaken til vannballongtilstander i kvinner, og forårsaker også overdrevent tap av natrium via nyrene. Slik at konsum av natrium midlertidig vil gi ødemer inntil kroppen regulerer væskebalansen effektivt. Dette skjer især om du ikke konsumerer protein, som er vanndrivende, til hvert måltid. Både mer protein, mettet fett, næringsstoffer generelt så vel som økt salt (og til og med sukker)-konsum er betennelseshemmende, samt stoffskiftestimulerende/anti-hypotyreose, og da på sikt regulerende på kroppens væskebalanse." Sitat: PirkePetter, 11.12.2012 kl. 16.54.


 

"Kroppens 2 hovedmåter i holde tilbake væske på er gjennom aldosteron, som kontrolleres av natrium, og renin, som aktiveres ved mangel på vitamin D. Renin aktiverer vider angiotensin, og deretter aldosteron." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2017 kl. 00.56

 

"Du har nettopp begynt kostforandring, og er langt fra i mål enda med dette, slik at du bør være mer tålmodig. Kosthold erikke medikamenter som undertrykker symptomene, slik at du kan inbille deg at du er kurert, og frisk."
Sitat: PirkePetter, 7. januar 2017 kl. 00.56


 

"Dessuten bruker du eksternt hormon, som forstyrrer kroppens naturlige kjemiske balanse, i tillegg til å forverre den egentlige, underliggende årsaken til at du har lavt stoffskifte. Hormonet overkjører kroppens naturlige kjemiske balanse, i ditt tilfelle ubalanse, og tvinger kroppen til å fungere uten å samtidig bygge opp om dette økte kravet via næring. Sånt sett er eksterne hormoner bare en annen versjon av koffein og nikotin, m.m."
Sitat: PirkePetter, 7. januar 2017 kl. 00.56.

  


"Økt saltinntak kontrollerer hormoner som renin, angiotensin og aldosteron, som sammen/i samarbeide med hverandre i en prosess som kalles RAAS (renin-angiotensin-aldosteron-system), øker graden av betennelse i hele kroppen, samt tilbakeholdelse av natrium og væske. Ved hypotyreose er RAAS dysfunksjonelt, og årsaken til de ødemer man ofte opplever når man har hypotyreose." Sitat: PirkePetter, 11.12.2012 kl. 16.54.




"Angiotensin, via virkningen på antidiuretisk hormon (ADH) stimulerer også tørstsenteret i hjernen, hvilket gir økt tørst." Sitat: PirkePetter, 11.12.2012 kl. 16.54.




"Nok en faktor involvert her kan være magnesiummangel, da natrium bruker magnesium som transport inn og ut av celler. Mangler du magnesium blir mao natrium værende der det befinner seg og holder på væske etterhvert som natriummengden øker. For lite magnesium er også årsaker til både ødemer, økt grad av betennelser i kroppen, hypotyreose og overaktivt RAAS. Et symptom på magnesiummangel er også økt tørst." Sitat: PirkePetter, 11.12.2012 kl. 16.54.




"Aldosteron, det ene hormonet i RAAS, øker tapet av magnesium (og kalium og kalsium) via urinen, samtidig som natrium holdes tilbake, og for å snu denne prosessen, og øke tilbakeholdelsen av magnesium, må du konsumere tilstrekkelig med natrium. Også mer magnesium kontrollerer aldosteron" Sitat: PirkePetter, 11.12.2012 kl. 16.54.






ANDRE PLAGER TILKNYTTET LAVT STOFFSKIFTE
"Lavt stoffskifte kan forårsake østrogendominans, og østrogendominans kan undertrykke stoffskiftet både i skjoldbruskkjertelen og energiproduksjonen på cellenivå gitt at man samtidig har mangel på magnesium. Problemet ligger ikke i binyrene, og i alle fall ikke defekt i kortisolproduksjon eller kompensasjon via økt østrogenproduksjon." Sitat: PirkePetter, 26. desember 2016 kl. 19.14.



"Jeg har ikke stoffskifteproblemer, men fibromyalgi med veldig utmattelse, og høyt kolesterol. ..du har stoffskifteproblemer, da lavt stoffskifte gir utmattelse, smerter i muskler (fibro = muskelfibre/muskelvev, myalgi = muskelsmerter) og høyt kolesterolnivå, fordi kroppen aktivt prøver å kontrollere alle betennelsene som oppstår pga lavt stoffskifte på cellenivå. Både fibromyalgi og såkalt ME er variasjoner av samme ubalanse, og som har lavt stoffskifte som fellesnevner i de fleste tiflellene. Jeg bruker ordene "de fleste" fordi en del tilfeller er relatert til holdningsfeil" Sitat: PirkePetter, 3. april 2017 kl. 19.40.



"Lite energi, tynt hår som ikke vokser, hudutslett/hudkløe samt tørr hud og hovne øyelokk. ..da du helt klart mangler minst flere av de næringsstoffer som omtales ofte. Så som jod, magnesium eller sink, samt vitamin A, D eller de fleste B vitaminer, især folinsyre og B12. Symptomene er alle tegn på hypotyreose (http://www.tuberose.com/HypothyroidSymptoms.html), men hypotyreose forårsakes av næringsmangel og evt kjemikaliebelastning. Spørsmålet er om du mangler relevante næringsstoffer i kosten, eller har problemer med å ta dem opp." Sitat: PirkePetter, 22.12.2012 kl. 04.02



"Jeg hadde ekstremt tørr hud på hendene (oversiden). Om vintrene var det så ille at huden sprakk opp og blødde på knokene. Knær med hvit, tørr, skjellaktig hud. Symptomene du beskriver er mangel på sink og vitamin A. Begge fordi sink er nødvbendig for å omdanne vitamin A til hormonformen. Mangel på vitamin A stopper hormonproduksjonen i skjoldbruskkjertelen, samt reseptordannelsen på cellenivå, og som T3 og magnesium må binde seg til for å stimulere stoffskiftet på cellenivå. Mangel på vitamin A er mao årsak til såkalt hypotyreose både hormonelt og på cellenivå" Sitat: PirkePetter, 18. januar 2017 kl. 17.24



"Kronisk forstoppelse i kvinner har også hypotyreose som hyppig årsak, og hypotyreose, dvs nedsatt stoffskifte og energiproduksjon i bl.a magecellene, kan videre forårsake nedsatt magesyreproduksjon. Hypotyreose er alltid involvert i kronisk tretthet, men kun som delårsak, da poenget er å finne hva som forårsaker det reduserte stoffskiftet. Eller å spise, drikke og leve på en måte som normaliserer skjoldbruskkjertelens funksjon, og også øker stoffskiftet på andre måter. Samt normaliserer leverfunksjonen, da hormonene skjoldbrukskkjertelen produserer omdannes til aktive former i leveren." Sitat: PirkePetter, 27.01.2013 kl. 01.28.



"Hypotyreose reduserer tarmperistaltikken, og gir forstoppelse, eller forstoppelse og diare om hverandre" Sitat: PirkePetter, 18. februar 2017 kl. 08.27. 



"Det samme gjør for høyt serotoninnivå i tarmen, og stive muskler i hals og nakke, især pga framoverbøyd hode, som "irriterer vagusnerven. Dvs at negativ påvirkning av vagusnerven stopper peristaltikken i tykktarmen" Sitat: PirkePetter, 18. februar 2017 kl. 08.27.



"Hva kan man gjøre med hemorroider og kløe i endetarmen? Utover det åpenbare i hemorroider så er også hypotyreose så vel som anemi forårsaket av jernmangel og/eller B12mangel vanlige årsaker til kløe i bakdøra." Sitat: PirkePetter, 13. november 2012 kl. 21.30.



"Er det da slik at hvis man sliter med tarmen og lever så har man problemer med å omdanne t4 til t3? Hva gjelder leveren så må den ha tilstrekkelig med glukose for å omdanne T4 til T3, samt ellers fungere noenlunde normalt, og tarmene må ha normal ph og mikroflora." Sitat: PirkePetter, 18. april 2017 kl. 01.42.



"Mononukleose er ingen sykdom eller tilstand, men en samling symptomer som har flere årsaker avhengig av hvilke symptomer som dominerer. De vanligste årsaker involvert er mangel på flere B vitaminer, eller vitamin A og D sammen, eller vitamin C eller E. Hypotyreose, redusert leverfunksjon, anemi pga jern eller B9 og B12 mangel, tungmetallbelastning, etc er også vanlige årsaker. Alle tilfeller av såkalt kyssesyke jeg noensinne har vært borte i har forsvunnet som dugg for sola etter at dem som mente de hadde dette la om kosten til mer næringsrik mat." Sitat: PirkePetter, 29. januar 2014 kl. 17.16.



"Kløe i ørene. Kan være et symptom på lavt stoffskifte. Nei, ikke på lavt stoffskifte, men på det som forårsaker det lave stoffskiftet. Kløe i ørene, og i andre kroppsåpninger, er ellers vanlig tegn på ubalanse i tarmene. Ubalansert mikroflora i tarmene reflekteres i mikrofloraen i alle kroppsåpninger" Sitat: PirkePetter, 2. mars 2017 kl. 02.46.



"Det skjer noe etter hver gang jeg spiser, og det er det samme hva jeg spiser. Syrnet melk, fiskekaker, poteter, egg jeg blir like trøtt. Blir helt slått ut. Kan nesten sovne med hodet på tallerken. Tips - http://180degreehealth.com/sleepy-eat/ - http://180degreehealth.com/ray-peat-broda-barnes/" Sitat: PirkePetter, 28. april 2017 kl. 10.48.



"Mørkere/grovere stemme er jo et kjent tegn ved LS/nedsatt funksjon i skjoldbruskkjertelen. Ikke bare grovere stemme, men også, hesere, og dermed like gjerne lysere stemme enn mørkere. Mange, især menn, som normalt har dyp/mørk stemme, blir lysere når de er hese/har kontinuerlig slim i halsen, eller følelse av slim, pga skjoldbruskkjertelen" Sitat: PirkePetter, 20. januar 2017 kl. 00.46.



"Struma er en av flere forklaringer på hvordan skjoldbruskkjertelubalanse påvirker stemmen"
Sitat: PirkePetter, 20. januar 2017 kl. 00.46.



"Sangstemmen er tilbake. Jeg har fått ganske mange, liknende tilbakemeldinger opp gjennom årene. Skjønt de fleste refererte til at den normale stemmen kom tilbake, og noen få spesifiserte sangstemmen" Sitat: PirkePetter, 19. januar 2017 kl. 21.56.



"Har du noen tanker om hva årsaken kan være? Normalisering av stoffskiftet, av magesyren, av blodsukkerbalansen, av stresshormonivået, av østrogennivået, av serotoninivået, samt næringsnivået er noen forklaringer. Også fysisk forandring i nakke/halsområdet, især når subluksasjoner er involvert." Sitat: PirkePetter, 19. januar 2017 kl. 22.27.  



https://tradisjonskost2.blogspot.com/2017/05/magnesiums-oppgaver-i-kroppen-og.html
https://tradisjonskost.blogspot.com/2017/03/magnesiums-oppgaver-i-kroppen-og.html



EN ÅRSAK - NEDSATT MAGESYREPRODUKSJON
"Manglende eller nedsatt magesyreproduksjon, som medfører næringsmangel, er også en vanlig årsak, og det samme er skader i tynntarmen, av samme grunn. Mangel på mineraler som bl.a magnesium, sink, og natrium, vitaminer som B1, B3 og B5, samt protein/aminosyrer som glycin, glutamin, lysin og histamin gjør at magecellenes mitokondrier ikke gidder produsere energi/ATP, og dermed heller ingen magesyre. Og ingen magesyre betyr null produksjon av "intrinsisk faktor" som produseres av de samme cellene som produserer magesyre, og som er helt nødvendig for opptak av vitamin B12. Ingen B12 = ME og hypotyreose og omtrent alt innimellom, nedsatt magesyreproduksjon inkludert. Nedsatt eller manglende magesyre medfører tap av protein og det meste av vitaminer og mineraler, og også at ph i hele resten av tarmen forstyrres, slik at hele fordøyelsessystemet slås mer eller mindre ut. Og da er man ute på helsemessig lang tur på en kort brygge." Sitat: PirkePetter, 11.05.2012 kl. 20.21.



"Mangel på mineraler som bl.a magnesium, sink, og natrium, vitaminer som B1, B3 og B5, samt protein/aminosyrer som glycin, glutamin, lysin og histamin gjør at magecellenes mitokondrier ikke gidder produsere energi/ATP, og dermed heller ingen magesyre. Og ingen magesyre betyr null produksjon av "intrinsisk faktor" som produseres av de samme cellene som produserer magesyre, og som er helt nødvendig for opptak av vitamin B12. Ingen B12 = ME og hypotyreose og omtrent alt innimellom, nedsatt magesyreproduksjon inkludert." Sitat: PirkePetter, 11.05.2012 kl. 20.21.



"Flere av de samme næringsmangeler som forårsaker lavt stoffskifte, forårsaker også redusert syreproduksjon" Sitat: PirkePetter, 29. januar 2017 kl. 03.59.






EN ÅRSAK - B12-MANGEL
"En av hovedårsakene til både nedsatt magesyreproduksjon så vel som hypotyreose er mangel på B12. Og mangler man magesyre tas ikke B12 lenger opp i tarmen, da magesyre er nødvendig for at magecellene skal danne et protein som B12 trenger å binde seg til for å kunne tas opp i tynntarmen. For mye B12 er svært usannsynlig, og forutsetter enten høyt konsum av animalske matemner som inneholder B12, eller leverskade som skrumplever eller betennelse/hepatitt. Dette er i så tilfelle en midlertidig tilstand, og de forhøyede nivåene indikerer at kroppen jobber med betennelsen." Sitat: PirkePetter, 06.12.2012 kl. 15.20.
 


"Angående B12 mangel så snakker vi ikke bare om hypotyreose, fedme eller kronisk tretthet/ME, men også det meste som finnes av såkalte "autoimmune" sykdommer, samt MS, ALS, og alle former for degenerasjon i nervesystemet. Som f.eks dem man finner i diabetes #neuropati#, Parkinsons, såkalt ataksi, m.m" Sitat: PirkePetter, 05.12.2012 kl. 17.16.



"Og la oss da si at hypotyreosen i dette tilfellet skyldes mangel på vitamin B12, så spørs det om dette igjen skyldes mangel i kostholdet, mangel på faktorer som trenges for opptak av B12 (sm f.eks kalsium og vitamin B6), konsum av matemner som inneholder B12 sammen med matemner som blokkerer opptak og utnyttelse, eller nedsatt magesyreproduksjon, eller betennelser i tarmen. Og da begynner vi å nærme oss årsaken(e)." Sitat: PirkePetter, 30. november 2012 kl. 00.15.





EN ÅRSAK - BETENNELSE I TARMEN / FOR HØYT SEROTONINNIVÅ 
"Grunnen til at du eventuelt har for lavt serotoninnivå i hjernen, er fordi du har for høy produksjon i nervesystemet i tarmen. Og da pga betennelse der. For høyt serotoninnivå i tarmen stopper aktiviteten i hjernen, og undertrykker også både skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon, så vel som energiproduksjonen på cellenivå, som styres av hormonet trijodtyronin/T3 og magnesium. Og da har du alle symptomene på både såkalt hypotyreose (Hashimotos er en tullediagnose; du har kun lavt stoffskifte pga næringmangel og for høyt stresshormonnivå og serotoninnivå; ikke noe autoimmunt sludder, hvor kroppen din liksom bedriver selvtekt) og såkalt kronisk tretthetssyndrom/ME." Sitat: PirkePetter, 30. desember 2016 kl. 05.16



"Det samme gjelder ved ulike psykiske problemer som kan ha hypotyreose som årsak/delårsak, især depresjon og alle mentale/følelsesmessige problemer som skyldes serotoninoverproduksjon. Dette fordi hypotyreose øker serotoninaktiviteten, som igjen fremmer bl.a betennelser i hele kroppen, og ymse ubalanser i hjernen. Har man i tillegg tarmskader fra et korn/soya/pasteurisert melk basert kosthold med lite protein/glutamin til tarmcellene vil serotoninaktiviteten allerede være svært høy, slik at nedsatt produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen kan være den lille tuen som velter det store dasset slik at all slags dritt bokstavelig talt skjer (shit happens for verbale kverulanter :-)" Sitat: PirkePetter, 13. juli 2012, kl. 15.29.




"Om forhøyede nivåer av serotonin (mer protein, mettet fett, kolesterol, næringsstoffer, kraft/gelatin (aminosyren glycin, som også fungerer som neurotransmitter i hjerne og nervesystem, er en serotoninantagonist), salt, sukker, kryddere, melkesyregjæret mat og drikke, normal tarmflora, samt negative ioner, rødt lys, m.m, reduserer serotonin og/eller motvirker serotoninets negative virkninger i hjerne og nervesystem)" Sitat: PirkePetter, 10. januar 2017 kl. 10.06.



"Mer animalsk protein, mer dyrefett eller mettet fett, kraft/gelatin, salt, mer næringsrik kost generelt, og ellers alt som helbreder mage-tarmproblemer, hypotyreose, og kontrollerer blodsukkernivået/forhindrer hypoglykemi, balanserer serotonin."
Sitat: PirkePetter, 10. januar 2017 kl. 10.06.
 




EN ÅRSAK - MAGNESIUMMANGEL 
"Lavt stoffskifte skyldes ofte for lite magnesium, og det samme gjelder migrene når migrenen skyldes sammentrukne blodkar i hjernen." Sitat: PirkePetter, 8. mai 2017 kl. 00.15.



"Problemet kan også skyldes mangel på magnesium, som T3 må jobbe sammen med for å stimulere cellenes mitokondrier til å produsere energi/ATP. Magnesium binder seg også til ATP og sørger for at levetiden økes; dvs at energinivået varer lenger" Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 07.38.



"På cellenivå må hormonet trijodtyronin binde seg med magnesium for å påvirke cellene til å produsere energi, og de gjør det via reseptorer dannet av vitaminene A og D. Osv." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2017 kl. 17.40.



"Hypotyreose (og årsaken til hypotyreose, når det er snakk om mangel på næringsstoffer som også deltar i syreproduksjon i magesekken), østrogenovervekt (fordi østrogenet aktiverer stresshormoner som undertrykker stoffskiftet både i skjoldbruskkjertelen og på cellenivå), og serotoninovervekt (av samme årsak som østrogen) gir svikt i syreproduksjon, enzymaktivitet i tynntarmen, og både forbruker og samtidig skiller ut mye magnesium via urin. Dvs forbruket av magnesium mangedobles, samtidig som tapet via urin også økes. Og magnesium er nøkkelfaktoren i alle problemer relatert til energiproduksjon, gjennom å være en bestandel av insulin, og helt nødvendig for cellenes sensitivitet for insulin, samt for glukosetoleransefaktor. Magnesium er mao omtrent alfa og omega for blodsukkerbalalansen, samt for utnyttelse av glukose som eneri i alle celler gjenom å være nødvendig for at stoffskiftehormonet trijodtyronin/T3 kan stimulere celler til økt energiproduksjon" Sitat: PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 10.22.



"Når du har svikt i stoffskiftet/energiproduksjonen på cellenivå, pga mangel på magnesium eller vitamin A eller D, så vil enhver behandling med skjoldbruskkjertelhormoner forverre symptomene. Magnesium er nødvendig for at vitamin D skal omdannes til hormonformen som virker i kroppen, og alle 3 næringsstoffer er helt nødvendige for skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon. Magnesium og vitamin D er også involvert i energiproduksjonen i mageceller som produserer magesyre" Sitat: PirkePetter, 6. mars 2017 kl. 18.23.

 

"Ergo = magnesiumtilskudd, samt magnesiumolje, evt bad med magnesiumklorid eller magnesiumsulfat/engelsk salt er en god ide. Også konsum av upasteurisert melk, ost, etc for kalsium, som jobber sammen med magnesium, og fet sjømat, smult, blod, upasteurisert smør og annet dyrefett, etc eller melkesyregjæret fiskeleverolje for vitamin A og D er en god ide."
Sitat: PirkePetter, 6. mars 2017 kl. 18.23.






EN ÅRSAK - BLODSUKKERUBALANSE - STRESSRESPONS
"Når sukker og karbohydrater fremmer uhelse så er det fordi man mangler næringsstoffer som er en del av sukkerstoffskiftet/opptaks og utnyttelsesprosessen, og det er mangel på et eller flere av disse næringsstoffene som gir de symptomsamlinger legemiddelindustrien kaller f.eks diabetes." Sitat: PirkePetter, 28.10.2013 kl. 03.52.



"Sukker og karbohydrater som spises sammen med proteiner og fett, evt kryddere og/eller surnede melkeprodukter eller eddik/vinaigrette, etc forstyrres ikke blodsukkerbalansen, slik at man ikke opplever abnorm stigning med like abnorm insulinrespons. Og blodsukkernivået vil heller ikke falle drastisk slik at man ender opp i stressreaksjon med adrenalin og kortisol på banen." Sitat: PirkePetter, 28.10.2013 kl. 03.52.



"Skjer en slik stressrespons ofte varer det ikke lenge før man har forhøyet nivå av bl.a serotonin, histamin og gjerne også østrogen og prolaktin. Og både adrenalin og kortisol undertrykker skjoldbruskkjertelen direkte, i tillegg til å stoppe omdanningen av det minst aktive skjoldbruskkjertelhormonet tyroksin/T4 til triojodtyrinin/T3, slik at midlertidig eller kronisk hypotyreose er mulig resultat. De samme næringsstoffer som forbrukes i sukkerstoffskiftet deltar også i regulering av både blodsukkerbalanse, glukosetoleransefaktor så vel som cellenes insulinsensitivitet. Og også adrenalin og kortisol. Sukker, gjennom å stimulere insulinrespons, blokkerer adrenalin og kortisolaktivitet, slik at sukker i seg selv kan stoppe stressresponsen." Sitat: PirkePetter, 28.10.2013 kl. 03.52.



"Stresshormonene undertrykker også stoffskiftet, både i skjoldbruskkjertelen og på cellenivå, samtidig som tap og forbruk av magnesium mangedobles. I tillegg forstyrres insulinets funksjon, samt kroppens evne til å utnytte glukose som energi. Frigjøring av lagret fett forårsaker ytterligere undertrykkelse av stoffskifte og evne til å utnytte glukose som energi, og fremmer økt peroksidasjon i hele kroppen, som videre gir varierende grad av betennelse i kroppen. Avhengig av kroppens næringsstatus, og da især kolesterol og andre næringsstoffer som har antioksidantvirkning" Sitat: PirkePetter, 10. mars 2017 kl. 19.03



"Trening? Om det lave stoffskiftet skyldes stresshormoner, pga hyppige tilfeller av lavt blodsukker, eller problemer med blodsukkeregulering, er det lite smart å stresse kroppen ytterligere, slik at du oppnår enda større stresshormonaktivitet. Og dermed enda lavere stoffskifte. Trening både forbruker og tapper deg også for mye næringsstoffer." Sitat: PirkePetter, 12.februar 2017 kl. 21.22.



"Økende kvalme og diaré. Tung følelse øverst i magen, og kjenner at maten synker når jeg har tatt nok eddik, men føler at dosen må økes mer og mer for å fordøyelsen i gang. I tillegg tar jeg en Ts salt før hvert måltid pluss 2 krydderkapsler. Blir helt energitom av dette. Sliter med utmattelse "ME" problematikk. Da har du lavt stoffskifte, og antakelig blodsukkerproblemer også. Krydder reduserer blodsukkernivået raskt etter måltid, hvilket vil gi fall, og stresshormonrespons, om du spiser for lite karbohydrater. Eddik før eller under måltidet nøytraliserer enzymer som fordøyer enkle sukkere, hvilket altså reduserer sukkeropptaket. Og som videre kan gi for raskt fall i blodsukkeret = stresshormonrespons og rask sult etter forrige måltid, evt utmattelse, frysetokter eller hetetokter, kvalme, manglende matlyst (kombinert med klar sultfølelse), mm." Sitat: PirkePetter, 17. april 2017 kl. 07.28



https://tradisjonskost2.blogspot.com/2017/05/har-vegetabilske-matemner-en-plass-i.html
https://tradisjonskost.blogspot.com/2016/10/har-vegetabilske-matemner-en-plass-i.html



EN ÅRSAK -  PLANTEOLJER  - UMETTET FETT
"Planteoljer blokkerer jodopptaket i skjoldbruskkjertelen, og reduserer dermed stoffskiftet/forårsaker hypotyreose, som videre normalt gir økt fedme. Dette sistnevnte er grunnen til at landbruksindustrien bruker planteoljer som bl.a soya og rapsoljer i kraftfor til husdyr, slik at de skal legge på seg mer samtidig som de spiser mindre." Sitat: PirkePetter, 17. november 2012 kl. 00.31.



"Planteoljer og soyasubstanser må unngåes helt om man vil ha normal skjoldbruskkjertelfunksjon." Sitat: PirkePetter, 18.01.2013 kl. 16.41



"Planteoljer mangedobler også (per)oksideringsreaksjoner i kroppen som skaper ymse betennelsesreaksjoner, inkludert slike som kan diagnostiseres som tarmlekkasje. Mye flerumettet fett/planteoljer slår også ut energiproduksjonen i det meste av kroppens mitokondrier (kraftverkene inni cellene som produserer energi/ATP cellene trenger for å fungere normalt), hvilket i seg selv er en vanlig årsak til bl.a hypotyreose, kronisk tretthetssyndrom og ellers alt du kan tenke deg av såkalte autoimmune sykdommer." Sitat: PirkePetter, 09.04.2012 kl. 16.40. 



"Det jeg mener er en og flerumettede planteoljer og alle produkter basert på slike, nøttesmør inkludert. Planteoljer forbruker næringsstoffer og kroppsegne substanser som fungerer som antioksidanter så raskt at du lett utvikler betennelsesreaksjoner i kroppen ved jevnlig konsum av slike. Planteoljer blokkerer også aktiviteten til enzymer som fordøyer bl.a proteiner, hvilket ikke er akkurat helsosamt." Sitat: PirkePetter, 22. april 2012 kl. 16.41.



"Utover næringsmangler er planteoljer og transfett en vanlig årsak til det meste av allergier og intoleranser da slike oljer blokkerer syreproduksjonen i magesekken, og dermed stopper ganske mye av næringsopptaket. Svikt i syrebalansen i magesekken forstyrrer hele resten av tarmsystemet." Sitat: PirkePetter, 09.04.2012 kl. 16.40.



"Ellers er det vikitg å unngå planteoljer som pesten, både fordi de stopper enzymaktiviteten i magen, slik at næringsstoffer ikke blir fordøyd, forårsaker betennelser i tarmen, og ikke minst stopper energiproduksjonen i svært mange av kroppens kraftverk/mitokondrier, slik at manglende energi/kronisk tretthet raskt blir konsekvensen." Sitat: PirkePetter, 15.10.2012 kl. 19.32.



"Kan man redusere skadevirkningene av f.eks. litt rapsolje hvis man spiser mettet animalsk fett i samme måltid? Mettet fett og dyrefett beskytter mot oksidasjonsvirkningene av flerumettet fett, men ikke mot de negative helsevirkningene av rapsolje, soyaolje eller margarin. Dette fordi raps og soyaolje inneholder flere helseskadelige substanser utover selve fettsyrene, og margarin er transfett. Mettet fett hjelper imidlertid leveren å avgifte en del av transfettet" Sitat: PirkePetter, 11.april 2017 kl. 08.05.





EN ÅRSAK - GOITROGENER - PLANTEKOST FRA KORSBLOMSTFAMILIEN
"Goitrogener i matemner i korsblomstfamilien blokkerer skjoldbruskkjertelens evne til å binde jod til aminosyren tyrosin, for å danne skjoldbruskkjertelhormonene trijodtyronin/T3 og tyroksin/T4. Dette er mer enn godt nok dokumentert, og det er ikke rom for tvil." Sitat: PirkePetter,  04. mai 2017 kl. 14.52.



"Grønnsaker i korsblomsfamilien, dvs kålsorter, m, m, bør ikke spises mer enn et par ganger i uka om man vil unngå problemer med skjoldbruskkjertelen/stoffskiftet." Sitat: PirkePetter, 16. juni 2013 kl. 22.58.



"Om du har hypotyreose anbefales du å unngå grønnsaker i korsblomstfamilien da de forstyrrer skjoldbruskkjertelens funksjon. Hypotyreose er en vanlig delårsak i kronisk tretthetssyndrom, og alle former for redusert energiproduksjon." Sitat: PirkePetter, 16.01.2013 kl. 22.35



"Brokkolli, så lenge vi ikke snakker om Albert, og blomkål er helt ok i et ellers næringsrikt kosthold. Daglig konsum er en annen ting, men selv der vil måltider med tilstrekkelig protein, mettet fett (især mellomkjedet fett - smør, kokosolje, palmeolje, palmekjerneolje - som stimulerer skjoldbruskkjertelen indirekte) og næringsstoffer dempe den negative virkningen. Proteiner for bl.a aminosyrene fenalalanin og/eller tyrosin som kjertelen bruker for å danne stoffskiftehormoner sammen med bl.a jod, og næringsstoffer som vitamin A og D, B-vitaminer (især B12) samt mineraler som bl.a jod, selen, sink, og magnesium som skjoldbruskkjertelen trenger for å jobbe normalt." Sitat: PirkePetter, 13. juli 2012 kl. 15.29.



"Det er først når slike konsumeres ofte, sammen med et protein og næringsfattig og gjerne industrimatbasert kosthold, at de forårsaker problemer. Er man allerede overvektig eller har hypotyreose eller hjerteproblemer (hypotyreose øker sjansen for hjerteinfarkt med 70%) er slike grønnsaker en veldig dårlig ide. Industrien som promoterer korsblomstrede grønnsaker vet dette veldig godt, da forskning på disse tingene har eksistert siden 1800-tallet. Og dette er også grunnen til at promotering av slike grønnsaker er vanlig innen landbruksindustrien og landbruksskoler som eies av samme industri, da husdyr legger raskere på seg med mindre forforbruk om de får slike grønnsaker = større profitt og mindre utgifter. Gjerne kombinert med planteoljer, spesielt soya, eller soyamel i kraftforet, somm har samme virkning på skjoldbruskkjertelen. Måten man feter dyr på i industrielt så vel som økologisk husdyrhold, eller som man anser som den beste måten å få dyr til å vokse raskt på, er dermed gjennom å gi dyrene hypotyreose. Dette er dyremishandling, uansett hvordan man ser det eller begrunner det."
Sitat: PirkePetter, 13. juli 2012 kl. 15.29.






EN ÅRSAK - FIBER I MATEN
"Måltider som inkluderer kilder til bl.a vitamin B12 bør ikke inneholde grønnsaker rike på pektin, da pektin binder B12 og forhindrer opptak. Mye fiber, især kornfiber, binder både vitaminer og mineraler i tarmen, og forhindrer opptak, og reduserer også gjenopptaket av kolesterol og andre verdifulle næringsstoffer fra gallen." Sitat: PirkePetter, 16. juni 2013 kl. 22.58.



"..pektin binder magesyre også, og reduserer dermed både magesyrenivåer og pepsinaktiviteten. Sistnevnte reduserer fordøyelse av proteiner og mineraler" Sitat: PirkePetter, 22.01.2013 kl. 16.29.



"..jo mer vegetabilske matemner/karbohydrater i kosten, desto flere forstyrrelser i mage-tarmfunksjonen, inkludert gjæring/gass, luftsmerter, oppblåsthet, diare eller forstoppelse, eller en veksling mellom disse, enten større volum på avføringen eller at denne blir mer vassen, sterkere lukt, m.m. Samt ymse små og store helseproblemer, så vel som hodepine/migrene og følelsesmessige/mentale problemer pga hovedsaklig serotonin og/eller dopamin forstyrrelser."  Sitat: PirkePetter, 2. januar 2014 kl. 22.55 



"Fiber suger altså opp stoffskiftehormonet t4? Dette er rett og galt; rett på den måten at fiber binder T4 i tarmen, slik at bakterier der ikke får omdannet T4 til T3. Og galt fordi fiber ikke påvirker leverens omdanning av T4 til T3. Vel 20% av kroppens omdanning av T4 til T3 skjer i tarmen, og det meste som kødder til tarmhelsa, eller som blokkerer næringsopptaket i tarmen, kødder med stoffskiftet også." Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 00.54



"Med tanke på hvor mange neurotransmittere som dannes i tarmen, og hvor mange hormoner som tas opp igjen i tarmen, så er fiber et klart helseskadelig matemne, bare på dette grunnlaget alene. Pluss på at fiber blokkerer gjenopptak av viktige næringsstoffer, utover opptak av næringsstoffer fra mat, og man får dagens sykdomsstatistikker" Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 00.54.



https://tradisjonskost2.blogspot.com/2018/04/pirkepetters-kjkkentips-alt-om-kefir.html
https://tradisjonskost2.blogspot.com/2018/04/pirkepetters-kjkkentips-alt-om-kefir.html



EN ÅRSAK - P-PILLER
"P-piller bidrar enormt til kjemisk ubalanse/sykdom gjennom den kunstige hormkonbalansen disse fører til, samt tapet av bl.a vitaminene B1, B2, B6, B9/folsyre, B12, C, E og magnesium og sink. Også coenzym10/Q10 reduseres betydelig, hvilket blant mye annet gir redusert energiproduksjon i alle kroppens kraftverk/mitokondrier. Reduksjon av både B vitaminene, samt magnesium og sink er svært alvorlig, da samtlige vitaminer og mineraler inngår i (hver for seg) opptil flere hundre enzymprosesser i kroppen, deriblant opptak og utnyttelse av karbohydrater, fett og proteiner, samt produksjon av energi i kroppens kraftverk/mitokondrier." Sitat: PirkePetter, 21.10.12 kl. 20.07.



"Langvarig bruk av p-piller, og levaxin, tapper kroppen for så mange næringsstoffer at skulle jeg skrive noe om dette ville det raskt bli en hel bok. Levaxin, som er syntetisk tyroksin/T4, er verdiløst og på sikt helseskadelig. Det er trijodtyronin/T3 som er hva alle mennesker med hypotyreose trenger." Sitat: PirkePetter, 28.01.2013 kl. 17.49.



"Både østrogen fra p-piller som spiraler, samt kopper om det er en kopperspiral, er dokumenterte årsaker til forhøyede kortisolnivåer." Sitat: PirkePetter, 11. juni 2013 kl. 16.04.





EN ÅRSAK - HORMONSPIRAL - KOPPERSPIRAL
"Det er også mulig at det er snakk om magnesiummangel da p-piller og hormonspiraler tapper kroppen for vitamin B6, som magnesium trenger for å fungere i kroppen. Og slik at de økte nivåene av magnesium via olje gjør vondt verre. Har du kopperspiral kan det være snakk om kopperforgiftning, eller mangel på et hvilket som helst av de ovennevnte næringsstoffer da kopper forstyrrer opptak og utnyttelse av disse." Sitat: PirkePetter, 22. mai 2013 kl. 17.29.



"Både østrogen så vel som kopper, om spiralen du nevner er kopperbasert, kan forårsake samtlige symptomer du oppgir, utover å være årsak til både hypotyreose og væskeansamling. Både forhøyede østrogennivåer så vel som koppernivåer tapper kroppen for bl.a magnesium og sink, samt B vitaminer." Sitat: PirkePetter, 22. mai 2013 kl. 04.16.



"Om du har hatt et typisk norsk velstandskosthold (mao næringsmangel og kjemikaliebelastning) og deretter fått kopperforgiftning (mer næringsmangel), og i tillegg fortsatt hatt samme næringsfattige og kjemikaliebaserte kosthold (enda mer næringsmangel), fått østrogenovervekt pga kopperspiralen (økt kopper øker østrogen, som igjen øker prolaktin, serotonin, evt kortisol og blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen, tapper kroppen for bl.a magnesium og natrium og kalsium, m.m – mao litt næringsmangel til), fått satt inn ny hormonspiral som bidro til videre østrogenovervekt, konsentrasjon av kopper i kroppen, og tap av næringsstoffer (især B vitaminer og magnesium), trent i tillegg og altså belastet en allerede alvorlig svekket kropp, etc så er det et rent lite mirakel du fremdeles lever." Sitat: PirkePetter, 24. mai 2013 kl. 05.38.





EN ÅRSAK - KVIKKSØLV - VAKSINER - AMALGAM
"Det er kvikksølv i vaksiner, legemidler, øyelinsevann, kosmetikk og deodoranter, sprøytegifter, soppmidler, i matvekster dyrket med kjemisk gjødsel, (sparepærer), m.m." Sitat: PirkePetter, 23. oktober 2013 kl. 19.15.



"Kvikksølv, aluminium, kadmium, fluor, klor, formaldehyd, benzen, MSG, antibiotika, propylenglykol, squalen, planteoljer, cellerester fra dyreorganer, m.m som er vanlige bestanddeler av vaksiner dreper bakteriefloraen i større deler av kroppen og lammer immunfunksjonene. Å injisere tungmetaller og dokumentert giftige kjemikalier rett inn i blodet på barn er barnemishandling!" Sitat: PirkePetter, 11.07.2012 kl. 23.01.



"En slik dominovirkning tar normalt tid for å utvikles, men plutselig eksponering for en større dose av f.eks kvikksølv eller andre tungmetaller og kjemikalier gjennom medikamenter, vaksiner, teflon, tannkrem og munnhygieneprodukter, amalgam, en knust sparepære (inneholder veldig mye kvikksølv), m.m kan slå ut så mange av kroppens enzym og koenzymsystemer, samt tappe kroppen samtidig for så mange næringsstoffer på en gang, at en dominovirkning kan skje umiddelbart."
Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.


 
"To eksempler er når kvikksølv fra f.eks amalgam binder seg til og nøytraliserer selenbaserte enzymer i skjoldbruskkjertelen. Da går kroppen inn for å kvitte seg med selen-kvikksølvkombinasjonen, samt erstatte det manglende selenet med mer selen. Har man ikke dette, oppstår bl.a skjoldbruskkjertelproblemer, da den ikke klarer å danne hormoner. Skjer dette gjentatte ganger, gjerne daglig, fra amalgam, vil kroppen kontinuerlig prøve å kvitte seg med selen-kvikksølvkombinasjonen, og den gjør det via enzymer, organiske syrer og hydrogenperoksid produsert av bakterier og hvite blodceller. I mens faller stoffskiftet så langt ned at man risikerer å snuble i det. Her ser leger en autoimmun sykdom hvor kroppen angriper seg selv, når det den gjør er å aktivt avgifte seg selv"
Sitat: PirkePetter, 13. mai 2017 kl. 14.13.




"Næringstoffer som avgifter kvikksølv er aminosyrer som cystein, glycin, glutation og metionin, mineraler som kalsium, kisel, magnesium, selen og sink, samt vitaminer som A, C (naturlig vitamin C, og ikke syntetisk askorbinsyre), D, E (naturlig vitamin E, og ikke enkelttokoferoler eller tokotrienoler), K2, og flere B vitaminer. Kvikksølv i tarmen blokkerer opptaket av bl.a vitamin B12, som hvis mangel gir mange av de symptomer man assosierer med kvikksølvforgiftning. Upasteuriserte melkeprodukter, især surnede, inneholder et protein som kan overta for proteinet i magesekken (haptokorrin), som må binde seg til B12 i magesekken skal vitaminet tas opp i tynntarmen. Slik at melk konsumert med matemner rike på bl.a B12, garanterer opptak og utnyttelse" Sitat: PirkePetter, 17. februar 2017 kl. 07.45.





EN ÅRSAK - FLUOR
"Fluor i enhver form er giftig, og har ingen kjente funksjoner i levende organismer. Natriumfluor regnes som enda giftigere enn naturlig fluor fordi det er menneskelagd, slik at kroppen, i følge logikken, ikke ha naturlige enzymatiske avgiftningsmekanismer for natriumfluor." Sitat: PirkePetter, 31. mars 2014 kl. 00.05.



"Fluor er gjennomdokumentert som ekstrent giftig, og da især den formen som brukes i fluortabletter og i tannkremer og munnskyllevann, etc, og som er natriumfluor, et avfallsprodukt fra aluminiums og fosfatindustrien. Natriumfluor er mye brukt i psykiatriske legemidler og antibiotika, vaksiner, sprøytegifter, som tilsetningsstoff, bundet til fosfatet i NPK og ikke minst som rotte og musegift." Sitat: PirkePetter, 25.04.2012 kl. 19.48.



"Det er riktig at fluor ikke brukes i norsk drikkevann. Hovedkilden i Norge er kjemisk gjødsel, da fluor er bundet til fosfatet i NPK. Andre kilder er bl.a teflon, sprøytegifter, tannkremer og munnhygieneprodukter, vaksiner og ymse legemidler, inkludert serotoninopptakshemmere (f.eks prozac og paxil, etc), m.m" Sitat: PirkePetter, 29.05.2012 kl. 23.05.



"Teflonpanner gir fluorbelastning, som videre blant mye annet fremmer hypotyreose, gjennom å blokkere jodopptaket til aminosyren tyrosin i skjoldbruskkjertelen. Avgasser fra slike panner er dokumentert giftige" Sitat: PirkePetter, 19. januar 2017 kl. 02.17.






EN ÅRSAK - MEDIKAMENTER MED FLUOR
"Ciproxin inneholder ekstremt giftig fluor, og er mao tungmetallbasert. At du ikke har alvorlige stoffskifteproblemer eller er døden nær i dag, er ganske utrolig." Sitat: PirkePetter, 6. mars 2017 kl. 08.37.



"Cipro er ekstremt farlig, da det er basert på tungmetallet fluor, som er på nivå med bly og kvikksølv, hva gjelder giftighet." Sitat: PirkePetter, 24. april 2017 kl. 17.34. 
 


"Citalopram - Antidepressiva - Enkelt sagt er du i god gang med en rask joggetur på en veldig kort brygge, da medikamentet inneholder både ekstremt giftig fluor, og brom, som begge blokkerer jodopptaket i skjoldbruskkjertelen din, slik at den ikke kan binde jod til aminosyren tyrison for å danne hormonene tyroksin og trijodtyrionin. Konsekvensen er selvfølgelig hypotyreose, samt eventuelt ME og/eller fibromyalgi. Medikamentet tapper også kroppen for bl.a magnesium, som er helt nødvendig for energiproduksjon i cellenes mitokondrier, såvel som hormonproduksjonen i skjoldbruskkjertelen." Sitat: PirkePetter, 30. desember 2016 kl. 05.16



"Da cipramil er basert på det ekstremt giftige tungmetaller fluor, vil du med tiden også få symptomer på fluorforgiftning, og antakelig først hypotyreose. Den roen du opplever pga medikamentet er den samme virkningen som var grunnen til at det tdiligere Sovjet importerte tonnevis med fluor og brukte på fanger i gulags, da fluor reduserer stoffskiftet og sløver folk ned, slik at de blir apatiske og ikke stiller spørsmål ved autoriteter eller lager bråk. Med tiden forkalker også fluoret, skjelett og brusk/kollagen, pinealkjertelen, hypofysen, skjoldbruskkjertelen, samt de testosteronproduserende kjertlene i lodda dine." Sitat: PirkePetter, 28. september 2014 kl. 23.03.



"Det er ikke lurt å slutte brått, da kan man bli svært dårlig og få forverring av eventuelle angstsymptomer. Jeg trappet selv sakte ned over nesten to måneder på Remeron. Enig, at nedtrapping foregår over flere uker, samtidig som man spiser mye kraft/gelatin i måltider, for å få mye av aminosyren glycin, som avgifter kjemikalier i legemidler, virker beroligende, og kontrollerer serotonin. Det er også veldig viktig at måltidene inneholder animalsk protein og dyrefett eller mettet fett, og ikke er karbohydratdominerte, slik at blodsukkerbalansen holdes stabil, og stresshormonrespons, som forverrer "psykiske" problemer, utløses" Sitat: PirkePetter, 18. mai 2017 kl. 20.22.





EN ÅRSAK - NARKOSE
"Jeg overså helt det du skrev om at du opererte ryggen, og opplevde reduksjon i stoffskiftet etterpå. Om du ble bedøvd under operasjonen er sannsynligheten stor for at det var snakk om nitrogenoksid som bedøvelsesmiddel, og dette tapper kroppen for vitamin B12. Og vitamin B12, ved mangel, gir hypotyreose, med mer." Sitat: PirkePetter, 27. februar 2017 kl. 08.45.





EN ÅRSAK - RADIOAKTIVT JOD
"..du tar ikke behandling med radioaktivt jod, men ødelegger skjoldbruskkjertelen din for livet med radioaktivt jod." Sitat: PirkePetter, 03.10.2013 kl. 14.55.
 


http://drweyrich.weyrich.com/disorders/hypothyroid.html
http://drweyrich.weyrich.com/disorders/hypothyroid.html



STOFFSKIFTEMEDIKAMENTER OG EKSTERNE HORMONER
"..det er feil å kalle eksterne hormoner, eller et hvilket som helst medikament fra legemiddelindustrien for medisin. Da med tanke på hva de inneholder, hvor mye galt de faktisk gjør i kroppen, med tanke på at de fremmer et livsvarig avhengighetsforhold til dem og leger, mm." Sitat: PirkePetter, 2. mai 2017 kl. 21.18.



"Man blir ikke syk av å slutte med medikamenter; man gjenopplever de undertrykkede symptomene, som medikamentet undertrykket eller omgikk" Sitat: PirkePetter, 22. april 2017 kl. 15.19.



"Og bruk av medikamenter, og jeg påpeker ordet medikament istedenfor såkalt medisin, da medikamenter absolutt ikke er medisin, i ordets egentlige og sanne forstand, er også selvbedrag, og ansvarsfraskrivelse" Sitat: PirkePetter, 18. april 2017 kl. 01.42.



"Merker lite under nedtrapping/tiden medisinene får ut av kroppen. Eksterne hormoner er medikamenter, ikke medisin, i ordets rette betydning. Og, hormoner blir brukt opp, de går ikke ut av kroppen" Sitat: PirkePetter, 2. juni 2017 kl. 12.36.



"..så lenge du gir kroppen hormoner utenfra, produserer ikke skjoldbruskkjertelen din sine egne hormoner." Sitat: PirkePetter, 17. april 2017 kl. 20.42. 
 


"Å bøte på lavt stoffskifte via eksterne hormoner er svindel og bedrageri, med alvorlige helsekonsekvenser, og en omgåelse av problemenes faktiske årsaker, som aldri blir gjort noe med. Å bruke eksterne hormoner for lavt stoffskifte, og leve med dette fordi man føler seg bedre da, er som å undertrykke symptomer på f.eks depresjon via lykkepiller, eller dempe smerter som forteller at noe er alvorlig galt i kroppen, gjenom bruk av smertestillende medikamenter" Sitat: PirkePetter, 18. april 2017 kl. 01.42.



"Nok en grunn til at bruk av eksterne hormoner er helseskadelig er fordi de også er meningsløse, all den tid problemet sjelden ligger i selve skjoldbruskkjertelen. Redusert stoffskifte kan like gjerne skyldes normal skjoldbruskkjertelhormonproduksjon, men manglende omdannelse av T4 til T3 i leveren (pga mangel på protein eller glukose) eller tarmen (tarmbakterier omdanner vel 20% av T4 til T3, men det forutsetter at tarmens ph og mikroflora er normal), eller at T3 ikke kan påvirke cellene pga vitamin A eller D mangel, da vitamin A og D trenges for å danne reseptorer som T3 må binde seg til skal hormonet kunne stimulere energiproduksjon (mao øke stoffskiftet) i cellene." Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 07.38.



"I og med at kopperbelastning, østrogenovervekt, serotoninovervekt, samt hyppig eller kronisk høye nivåer av adrenalin og kortisol undertrykker skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon, så vil bruk av eksterne skjoldbruskkjertelhormoner aldri påvirke selve årsaken til problemet, men kun virkningen/symptomet. Og da vil årsaken i seg selv fremme enda større ubalanse/sykdom, selv ved bruk av eksterne hormoner." Sitat: PirkePetter, 13. juni 2014 kl. 21.40.



"En lege som uten kvalm forteller en person at han eller hun blir avhengig av kjemikalier eller syntetiske hormoner resten av livet er ikke bare en dust, men en ufølsom, hjerteløs og uvitende dritt. Hypotyreose er veldig lett å gjøre noe med via kostholdet, og eventuelt bruk av kryddere og/eller adaptogener, så det er bare tull å skulle leve på dokumentert helseskadelige kjemikalier eller syntetiske hormoner resten av livet." Sitat: PirkePetter, 01.07.2012 kl. 03.52.






LEVAXIN
"Syntetisk skjoldbruskkjertelhormon vil omgå årsaken til helseproblemet, og aldri helbrede det; bare gi en følelse av lettelse. Slik at du på den ene siden blir avhengig for livet av levaxin, samtidig som årsaken til helseproblemene dine utvikler seg og fremmer flere helseproblemer." Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 07.38.


  
"Levaxin, som er syntetisk tyroksin/T4, er verdiløst og på sikt svært helseskadelig. Det er trijodtyronin/T3 som er hva alle mennesker med hypotyreose trenger." Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 07.38



"Jeg anbefaler at du gradvis reduserer bruken av levaxin, og deretter avslutter helt. Utover at syntetiske hormoner er helseskadelige i seg selv, så stopper de kroppens egen produksjon, slik at om du vil at skjoldbruskkjertelen din noen gang skal produsere egne hormoner, så må den ikke overkjøres av et syntetisk hormon som forteller den at den ikke trenger å produsere noe selv. I svært mange tilfeller så skrumper skjoldbruskkjertelen inn og blir ødelagt pga bruk av eksterne skjoldbruskkjertelhormoner, både syntetiske som såkalt naturlige. Hvilket betyr at mange blir avhengige av disse hormonpreparatene for livet."
Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 07.38






ERFA
"Erfa forsvinner såvidt jeg vet fortere ut av kroppen enn Levaxin. ..erfa er eksterne hormoner, og forsvinner ikke ut av kroppen, men blir brukt opp, rett og slett, av kroppen. Og så må du ha en ny dose." Sitat: PirkePetter, 25. april 2017 kl. 23.35



"Reduksjon av erfa. Ettersom cellestoffskiftet ditt økes pga bl.a at magnesiumnivåene øker, vil du ha naturlig behov for å redusere dosene" Sitat: PirkePetter, 25. april 2017 kl. 23.35.






NDT THYROID
"Om 4 uker er medisinen ute av kroppen? ..det er ikke slik eksterne hormoner fungerer, at de har noen slags halveringstid. T4 fra NDT omdannes til T3 etter behov, som er forskjellig fra menneske til menneske, og som også er avhengig av lever og tarmhelse (lever og tarmbakterier omdanner T4 til T3), samt hvorvidt man har næringsstoffer som danner enzymene som står for disse oppgavene" Sitat: PirkePetter, 17. april 2017 kl. 21.10.



"T3 trenger, som nevnt mange ganger, magnesium for å binde seg til cellereseptorer, for å stimulere energiproduksjon, samt også vitamin A og D, som danner selve reseptorene" Sitat: PirkePetter, 17. april 2017 kl. 21.10. 





ARMOUR
"Jeg bruker Armour Thyroid som medisin uten at det hjelper noe. Om medikamentet ikke hjelper, prøv å bare slutte med det, gradvis. Øk konsumet av magnesium, samt vitamin A, D og K2"
Sitat: PirkePetter, 19. mai 2017 kl. 18.59.


 
"Tør ikke slutte med Armour. Føler meg endelig i form. Har heldigvis Dr. Sundt på Lynx og ellers en oppegående fastlege som tar vare på meg. At du ikke tør er din sak, og jeg kan forsåvidt forstå det. Men, at du påstår at du har leger som tar vare på deg, all den tid de ikke har hjulpet deg å bli frisk, kun å bli avhengig av eksterne hormoner, er drittprat!" Sitat: PirkePetter, 17. april 2017 kl. 21.42





DU BØR GRADVIS TRAPPE NED BRUKEN AV STOFFSKIFTEMEDIKAMENTENE
"Når det er sagt så er min vurdering at X sluttet for raskt, da det ikke er nok å slutte gradvis med et medikament; man må samtidig ha hatt tilstrekkelig tid til å bygge opp næringsnivåer, som videre sikrer normale hormonelle og neurotransmitternivåer, før man begynner nedtrappingen." Sitat: PirkePetter, 22. april 2017 kl. 15.16.

 

"I og med at her er involvert null egenproduksjon, etter lang tids bruk av eksterne hormoner, bør alle faktorer som sikrer normalt stoffskifte, inkludert normal hormonproduksjon i skjoldbruskkjertelen, og normalt cellestoffskifte, være på plass, og ha vært det i minst uker, helst måneder, før gradvis nedtrapping. Kjertelen trenger tid til å regenerere seg selv, før den i det hele tatt produserer egne hormoner."
Sitat: PirkePetter, 22. april 2017 kl. 15.16.

 

"I et tilfelle som dette er blodprøver greie for å se på nivået av T4 og T3, og blodcelle og urinprøver for å se på magnesiumnivået. Da selv optimalt T3 nivå ikke vil kunne stimulere cellestoffskiftet et nanogram uten at hormonet har magnesium å binde seg til. T3 og magnesium sammen binder seg så til reseptorer dannet av vitamin A og D, for å kunne påvirke cellenes mitokondrier til å produsere energi"
Sitat: PirkePetter, 22. april 2017 kl. 15.16.



"Burde jeg begynne på medisiner igjen, er det det du sier? Eksterne hormoner er ikke medisiner, men medikamenter. Jeg anbefaler ikke at du begynner med disse igjen, men at du er veldig nøye med å spise optimalt, circa hver tredje time, hver dag, til hvert måltid. Samt at du ikke stresser eller trener, og sover og hviler så mye du kan" Sitat: PirkePetter, 23. april 2017 kl. 01.25.



"Ut over nok karbohydrater for energi, og balanserte måltider (mellom proteiner, fett, etc), er det viktig at du spiser mye kort og mellomkjedet fett som, sammen med glukose, gir cellene drivstoff til å opprettholde cellestoffskiftet. Skei gjerne ut med sterke kryddere, som gjør deg varm, og får deg til å svette, også. Og sikre så mye magnesium du kan, samt tilstrekkelig med natrium til at du føler deg bra, hele tiden"
Sitat: PirkePetter, 23. april 2017 kl. 01.25.



"Og gå inn for å tenke og føle som om du er frisk,"
Sitat: PirkePetter, 23. april 2017 kl. 01.25.



"..så er det uhyre viktig å fortelle kroppen at den har det bra og er sterk og vital. Å gi etter for tvil, gir feil signal, og kroppen vil reflektere hva man føler og tenker" Sitat: PirkePetter, 22. april 2017 kl. 15.16.






KAN SKJOLDBRUSKKJERTELEN VOKSE UT IGJEN? 
"Skjoldbruskkjertelen din vil regenerere seg selv, men det vil kun skje når du slutter å bruke hormontilskudd." Sitat: PirkePetter, 30. desember 2016 kl. 05.16.



"Om bare litt av kjertelen gjenstår, noe den visstnok gjør i de aller fleste tilfeller, så kan den regenerere seg selv" Sitat: PirkePetter, 4. mai 2017 kl. 22.31.



"..det er mer enn nok forskning som viser at kjertelen vokser ut igjen når man slutter med eksterne hormoner" Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 07.58.



"..kjertelen vokser ut igjen, men kun om du slutter med eksterne hormoner" Sitat: PirkePetter, 17. april 2017 kl. 20.42.



"..den delen som er igjen vil begynne å produsere egne hormoner først når du selv ikke bruker eksterne hormoner. Så lenge du bruker eksterne hormoner, får ikke kroppen tilbakemelding om å regenerere kjertelen" Sitat: PirkePetter, 17. april 2017 kl. 21.22.



 "Regner med at det ikke er så mye igjen av kjertelen, men kan det være håp om å få den i gang igjen, evt kunne redusere dosen med thyroid? Den vil,.,vokse ut igjen når du slutter med eksternt hormon som forteller kroppen at kjertelen ikke trenges" Sitat: PirkePetter, 11. mai 2017 kl. 19.00.



"Hva som kom først og sist aner jeg ikke, da jeg ikke kjenner forhistorien din. Dette spiller uansett ikke noen rolle, da den vil regenerere seg selv forutsatt at du spiser næringsrikt og kutter ut medikamentene." Sitat: PirkePetter, 30. desember 2016 kl. 05.43.



"Kjertelen krymper fordi den ikke lenger får noe å gjøre, forresten, og ikke pga såkalte antistoffer angriper den" Sitat: PirkePetter, 23. april 2017 kl. 12.26.



"Det finnes prøver som viser både hormonelle nivåer så vel som hvorvidt kjertelen fungerer og har vokst ut igjen." Sitat: PirkePetter, 23. april 2017 kl. 12.26.



"Har noen erfaring med at knuter på skjoldbruskkjertelen kan gå bort? Jeg har fått flere tilbakemeldinger om dette, opp gjennom årene, men har ingen egen erfaring" Sitat: PirkePetter, 27. februar 2017 kl. 00.29.



"Leger baserer seg på indoktrinering fra legevitenskapen, som har som formål å fremme legemiddel og vaksineindustrien. Legevitenskapen fremmer kun paradigmer og dogmer som styrker propagandaen som sikrer kontinuerlig frykt og uvitenhet, ubesluttsomhet, etc i pasientene. Dermed kan de ikke ha noe av informasjon eller forskning som viser at kjertelen kan regenerere seg selv, eller produserer hormoner selv. For et lønnsomt livsvarig forhold til pasienten, må pasienten tro at bruk av eksterne hormoner er det eneste som står mellom ham/henne og uhelse eller død" Sitat: PirkePetter, 23. april 2017 kl. 12.26.



https://tradisjonskost2.blogspot.com/2018/01/hva-innebrer-egentlig-pirkepetters.html
https://tradisjonskost.blogspot.com/p/pirkepetters-tradisjonskost.html



PIRKEPETTERS KOSTANBEFALINGER
"Mer proteiner og mettet fett er en god ting, og ikke minst mer næringsrik mat. Men først og fremst må du sikre at du tar opp næringsstoffer, slik at du, utover mer næringsrikt kosthold, hovedsaklig animalsk og melkebasert, anbefales å bruke hjemmelaget kraft og/eller gelatin i en periode slik at eventuell magesyremangel (indikeres via elveblest og eksem; også mangel på vitamin A, B1, B2, B3, B6, B12, som igjen skyldes nedsatt magesyre eller mangel i kostholdet) normaliseres og eventuelle tarmskader helbredes slik at næringsopptaket normaliseres. Det er godt mulig at dette er alt du trenger å gjøre, men legger du om kostholdet....vil du ikke bare bli kvitt det du har av helseproblemer, men også komme deg flere hakk over det normale helse og funksjonsnivået. Og da snakker vi om å virkelig leve, ikke bare overleve." Sitat: PirkePetter, 16.05.2012 kl. 20.42.



"Du anbefales også konsum av upasteurisert melk og/eller fløte/rømme/smør for smørsyrens del, da smørsyre, sammen med glutamin, som dannes i kroppen din fra glutaminsyren i gelatin, reparerer tarmen din. Slik melk, især om den er surnet (inkl i form av kefir eller yogurt) bidrar også med næringsopptak, normalisering av tarmflora og tarmens ph via bakterier og organiske syrer som melkesyre og eddiksyre, m.m. Slike syrer bidrar også med å stimulere magesyreproduksjonen, og melk inneholder sin egen "intrinsisk faktor" som binder vitamin B12 og sikrer opptak selv når magesyrenivået er lavt." Sitat: PirkePetter, 16.05.2012 kl. 20.42.



"Å øke stoffskiftet på andre måter er bl.a å spise så næringsrikt som mulig, og da også mye mellomkjedet og kortkjedet fett. Sistnevnte fordi slike fettsyrer stimulerer energiproduksjonen, og dermed stoffskiftet, i kroppens celler. Høyner man cellenes stoffskifte/energiproduksjon, påvirker man skjoldbruskkjertelen til å skjerpe seg og øke stoffskiftet. Økt proteinkonsum stimulerer dannelse av muskelceller, som har høyere stoffskifte enn andre celler, og salt og kryddere øker også stoffskiftet. Økt næringskonsum generelt, bidrar til økning av stoffskiftet på flere måter, hvor omdanning av næringsstoffer i maten til aktive virkestoffer i kroppen, samt økt avgiftningsevne, er de viktigste virkningene. Denne fremgangsmåten er også den beste ved kronisk tretthetssyndrom/ME, da den gjør noe med årsakene, istedenfor å bare omgå virkningene." Sitat: PirkePetter, 27.01.2013 kl. 13.15.

 

"For normal hudhelse er vitaminene A, D, E og de fleste B vitaminer helt nødvendige, samt magnesium, kisel/silisium, kopper, sink og svovel. Svovel da hovedsaklig fra svovelholdige aminosyrer, hvilket vil si animalske matemner. Alle næringsstoffer eller matemner som bygger nytt kollagen og nye glykosaminoglykaner (mye i kraft) er også verdifulle, og påskynder helbredsprosessen. Her er gelatin og kraft i særstilling, samt mer protein for aminosyrer som arginin, glutamin, glycin, lysin, prolin, og taurin, og vitaminer som A, C og de fleste B vitaminer. Normal skjoldbruskkjertelfunksjon er også nødvendig for normal hudhelse, samt et velfungerende mage-tarmsystem." Sitat: PirkePetter, 08.12.2012 kl. 00.22.



"Mye protein, dvs et kosthold som domineres av protein og (animalsk og/eller mettet) fett i forhold til karbohydrater, er nødvendig for optimal skjoldbruskkjertelfunksjon. Og det samme er bl.a vitamin A. Protein er også nødvendig for å bedre leverens evne til å avgifte østrogen, inkludert kjemikalier som virker som østrogen (østrogenovervekt forårsaker hypotyrose/økt fettlagring og tilbakeholdelse av væske), for å bedre omdannelsen av tyroksin/T4 til det mer aktive trijodtyronin/T3, og både protein og animalsk og/eller mettet fett (spesielt kort og mellomkjedet fett i upasteurisert melk, fløte, rømme, smør og kokosolje) øker energi(varme)produksjonen i kroppens celler, uavhengig av skjoldbruskkjertelen. I tillegg kommer det faktum at begge skjoldbruskkjertelhormonene dannes fra aminosyren tyrosin, som du kun får via animalske matemner. Tyrosin er også råmaterialet for L-dopa, dopamin såvel som for noradrenalin og adrenalin."
Sitat: PirkePetter, 11. februar 2017 kl. 07.38



"Animalsk protein er også helt nødvendig for normalt stoffskifte, både via å gi aminosyren tyrosin til skjoldbruskkjertelen, som, via selenbaserte enzymer, legger til jod, slik at T3 og T4 dannes, samt også for å opprettholde normalt stoffskifte på cellenivå. I denne prosessen er også, vitamin A viktig for selve skjoldbruskkjertelen." Sitat: PirkePetter, 17. april 2017 kl. 21.10.  



"..skjoldbruskkjertelens hormoner består av næringsstoffer som kommer fra mat, og næringsstoffer fra mat katalyserer prosessen også" Sitat: PirkePetter, 7. januar 2017 kl. 17.40. 



"Ut over sterke kryddere, øker også kort og mellomkjedet fett (Kokosolje og smør) cellestoffskiftet, gjennom å erstatte glukose om glukosenivået er for lavt, eller kroppen ikke klarer å brukle glukose som energi. Karbohydrater/sukker gir ellers glukose." Sitat: PirkePetter, 17. april 2017 kl. 21.10. 



"Å bare innta sukker i helgen er en garanti for enda lavere stoffskifte, da du trenger energi for å kunne fungere normalt, og at kroppens organer, etc fungerer som de skal" Sitat: PirkePetter, 29. mai 2017 kl. 16.28.



"Vi får feire at legevitenskapen har dype sprekker. Heller enn å feire at legevitenskapen har dype sprekker var det mye mer vettugt å heller feire at skikkelig mat og drikke kan helbrede hva som helst. I en verden hvor legevitenskapen ikke engang er en faktor" Sitat: PirkePetter, 2. juni 2017 kl. 12.39.





PIRKEPETTER ANBEFALER METTET FETT FOR Å ØKE STOFFSKIFTET
"..det er dokumentert gjentatte ganger at mettet fett øker stoffskiftet, og at mettet fett ikke omdannes til fett som lagres i kroppen.. Umettet fett derimot er kjent for å redusere stoffskiftet/blokkere hormonproduksjonen i skjoldbruskkjertelen, og har vært brukt i nærmere 100 år innen husdyrproduksjon fordi planteoljer gjør dyra fete samtidig som de spiser mindre.." Sitat: PirkePetter, 12. desember 2012 kl.05.11.

  

"Kroppen trenger fett, og ikke minst fettløselige vitaminer for å ta opp og utnytte økt mengde proteiner. Spesielt vitamin A, som ikke finnes i melken, går tapt ved konsum av mye proteiner, slik at mer protein uten mettet fett og fettløselige vitaminer er å be om bråk, da vitamin A blant mye annet er helt nødvendig for skjoldbruskkjertelens funksjon. Stopper denne kjertelen opp og går på sparebluss (hypotyreose/lavt stoffskifte) legger man på seg da stoffskiftet/forbrenningen reduseres, og energinivået i kroppen vil ligge på samme nivå som mennesker som har såkalt kronisk tretthetssyndrom." Sitat: PirkePetter, 28. august 2012 kl. 13.54.



"Mettet fett øker skjoldbruskkjertelens aktivitet, og dermed stoffskiftet, altså forbrenningen, og regulerer også karbohydraters virkning på blodsukkerbalansen og insulinnivåene. Kort og mellomkjedet mettet fett har også en stoffskifteøkende virkning via å stimulere energiproduksjonen i kroppens celler." Sitat: PirkePetter, 15. november 2012 kl. 00.33.



"I tillegg så regulerer mettet fett (og mer proteiner i kosten) stoffskiftehormoner som leptin og neuropeptid Y, og som bl.a regulerer appetitt, metthetsfølelse og forbrenning, slik at mettet fett er slankende på flere forskjellige måter."
Sitat: PirkePetter, 15. november 2012 kl. 00.33.



"..mettet fett bidrar med opptak av proteiner samt fettløselige vitaminer som trenges for opptak og utnyttelse av proteiner. Når stoffskiftet øker pga høyere proteinkonsum jobber også skjoldbruskkjertelen mer, og forbruker da mer av enkelte fettløselige vitaminer." Sitat: PirkePetter, 3. mai 2012 kl. 13.25.



"De mellomkjedede fettsyrene i bl.a kokosolje og upasteurisert smør/melkefett stimulerer også stoffskiftet uavhengig av skjoldbruskkjertelen, og hjelper ved eventuell hypothyreose og/eller overvekt. De samme fettsyrene, sammen med kortkjedede i smør og melkefett, kontrollerer betennelser i tarmen og helbreder skadde tarmceller." Sitat: PirkePetter, 04.06.2012 kl. 13.10.



"Mettet fett som det i bl.a kokosolje øker også opptaket av bl.a magnesium og kalsium fra maten (mye i kraft), og brukes av kroppens celler som et alternativt brennstoff i celler som av en eller annen grunn mangler glukose (pga insulininsensitivitet, etc) eller ikke klarer å bruke glukose lenger. Slik at mettet fett/kokosolje vil bidra med energi til selvhelbredelse." Sitat: PirkePetter, 04.06.2012 kl. 13.10.



"..mer kokosfett vil nok være gavnlig da de mellomkjedede fettsyrene i kokosfettet kan brukes av kroppens kraftverk/mitokondrier til å produsere energi istedenfor glukose. Redusert energiproduksjon i mitokondriene er ofte en hovedfaktor i kronisk tretthetssyndrom. Og gjennom å øke energiproduksjonen i kroppens celler, dvs stoffskiftet i disse, så stimuleres skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon. Nedsatt funksjon av skjoldbruskkjertelen, dvs hypotyreose, er ofte en faktor i kronisk tretthet, da redusert stoffskifte betyr at alt i kroppen, inkludert energiproduksjon, går på sparebluss." Sitat: PirkePetter, 19.12.2012 kl. 00.36



"Har kokoskefir (kefirkorn + kokosmelk) negativ virkning på skjoldbruskkjertelen? Svar nei, da det ikke er faktorer i kokosmelk som på noen måte påvirker hormondannelsen i skjoldbruskkjertelen. Har du vurdert f.eks bisfenol-A som faktor i boksene/flaskene du får kokosmelken i? Kefirkorn dør i kokosmelk, da det ikke er laktose eller proteiner for dem der, som de kan leve av" Sitat: PirkePetter, 9. mars 2017 kl. 20.49.






KURERE LAVT STOFFSKIFTE BARE MED MAT?
"Mener du at en kan kurere lavt stoffskifte med mat? Ikke alltid, da i noen tilfeller skyldes det subluksasjoner i nakkeområdet, og som en kiropraktor eller atlasprofilaxterapeut kan ordne opp med." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2017 kl. 17.40.



Jeg vet ikke nok om deg til å si noe om årsaks og virkningssammenheng i deg, mao om næringsubalanse eller holdningsfeil kom først, og deretter forårsaket det andre, men du anbefales å først få atlas korrigert, og deretter utredning hos en kiropraktor, inntil kroppen din er i naturlig balanse holdningsmessig sett. Den skjeive nakken din, dvs musklene som er involvert (pga virkningen på blodsirkulasjon, nerver og triggerpunkter) er nok i seg selv til å forårsake symptomene du kaller utmattelse, lavt stoffskifte og irritabel tykktarm, via virkningen dette har på vagusnerven." Sitat: PirkePetter, 13. desember 2016 kl. 08.38.





ADAPTOGENER
"Adaptogener påvirker kroppens hormonproduserende kjertler og normaliserer disses hormonproduksjon slik at kroppen lettere tilpasser (adapt) seg til fysisk og psykisk stress." Sitat: PirkePetter.

 

"Prøv gjerne et adaptogen også, med tanke på å normalisere hormonene. Fotrinnsvis reinrot/leuzea carthamoides eller ashwagandha/withania somnifera" Sitat: PirkePetter, 23. april 2017 kl. 01.25.



"Hva er best for å normalisere hormonene i en nedtrappingsfase, reinrot eller ashwagandha? Begge er omtrent like, men virker via forskjellige substanser. Meg bekjent selges ingen ok produkter i Norge (det fra Valdres er utspedd med tørkede blader), og ashwagandha er ulovlig" Sitat: PirkePetter, 23. april 2017 kl. 12.25.



"..ettersom den har slik umiddelbar skjerpende virkning på meg. Ashwagandha stimulerer stoffskiftet via skjoldbruskkjertelen, og vil ha en stimulerende virkning på mennesker som har lavt stoffskifte. Også på mennesker som i utgangspunktet har for lav testosteronproduksjon eller binyreaktivitet. Slik at virkningen du beskriver pleier å være midlertidig, da roten normalt er nerveberoligende og energigivende på et dypere nivå enn den stimulerende virkningen du beskriver. I alle fall for normale mennesker :-)" Sitat: PirkePetter, 31. mai 2012 kl. 21.09.



"Ashwagandha ..den stimulerer stoffskiftet, via skjoldbruskkjertelen, og skjoldbruskkjertelen stimulerer videre binyrene" Sitat: PirkePetter, 19. mai 2017 kl. 14.28.



"Er den ok å bruke da, siden jeg har lavt stoffskifte og er konstant stupsliten? Ashwagandha er helt ok" Sitat: PirkePetter, 19. mai 2017 kl. 18.59.



 

TYPISKE HELBREDSREAKSJONER VED KOSTOMLEGGING 
"Kan mer ekstraslag på hjertet enn man har hatt før være et helbredskrise-symptom? Ikke et helbredssymptom, men da kroppen ofte settes i stressmodus ved kostforandring, kan det være aldrenalinbeitnget. Når en masse næringsstoffer plutselig blir tilgjengelig for kroppen vil den reparere og bygge på nytt celler, etc, og flere enzymer, koenzymer, neurotransmittere, hormoner, m.m, og dette vil normalt gi en del symptomer som kan oppfattes som ubehagelige eller skremmende. Et alternativ er at du f.eks har begynt å få i deg mye kalsium via upasteurisert melk eller ost, og som øker forbruket av magnesium, som videre er hovedkontrollør (sammen med aminosyren taurin) av hjerterytmen." Sitat: PirkePetter, 2. januar 2017 kl. 23.08.



"Økt tilbakeholdelse av væske, mao å tilsynelatende legge på seg, samt fordøyelsesproblemer, inkludert forstoppelse og/eller diare, er vanlige helbredsreaksjoner, så vel som vanlig med for lavt stoffskifte." Sitat: PirkePetter, 4. mars 2017 kl. 19.34. 

 

"Høyt konsum av kalsium, magnesium, natrium og vitaminene A, D og K2, samt B vitaminer ordner opp i disse symptomene. Det samme gjelder normalisering av eventuell for lav magesyreproduksjon, av veldig mange årsaker, men, relatert til dette med å tilbakeholde væske, fordi hormonet sekretin, som ikke produseres når magesyrenivået er for lavt, også bidrar til å holde tilbake væske."
Sitat: PirkePetter, 4. mars 2017 kl. 19.34.



"Mer protein, mer mettet fett, mer næringsstoffer i mat og drikke, og som faktisk tas opp i kroppen (dvs at mage-tarmproblemer må ordnes før man kan forvente bedring i helsenivået), mer bruk av fortrinnsvis uraffinert salt uten aluminiumsbasert antiklumpemiddel, mer bruk av især varmende/hete kryddere (chili/cayenne, ingefær, gurkemeie, kanel, sort pepper, hvitløk, løk, etc), og mer kraft/gelatin optimaliserer stoffskiftet gjennom å bl.a regulere blodsukker og insulinnivåer, regulere østrogen/testosteronnivåer, samt stresshormon og prolaktinnivåer, og stoffskiftehormoner. Ikke alle de ovennevnte kostholdsfaktorer er nødvendige, men tilsammen sikrer disse at kroppen reparerer og bygger seg selv mye raskere, samtidig som helbredsreaksjoner (healing crisis) holdes på et minimum." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 14.52.
 


"Når det gjelder helbredsreaksjoner så styrer du disse til enhver tid selv, og kan kutte ned på de matemner, etc du bruker for å bli frisk. Og du kan også bruke kryddere, adaptogener og andre former for terapier samtidig, og som vil kontrollere helbredsreaksjonene. Varme krydderteer f.eks, ville ha hjulpet kroppen gjennom, samt akselerert de reaksjonene du oppgir, slik at kroppen ble raskere ferdig med prosessen." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.



"..jeg vet ikke nok om verken deg eller kostholdet ditt til å kunne vite om du gjør noe feil. Spiser du som anbefalt vil problemet ditt gå over. Spiser du noe, og får i deg en gitt mengde næringsstoffer, setter du i gang helbredsreaksjoner som forutsetter stadig påførsel av enda flere næringsstoffer. Og da gjerne fra matemner du enda ikke har begynt å bruke, eller ikke vil bruke pga motvilje, etc. Som f.eks lever, som mange mener er omtrent som matversjonen av en skrekkfilm." Sitat: PirkePetter, 21.01.2013 kl. 20.18.



https://tradisjonskost2.blogspot.com/2018/08/pirkepetters-kjkkentips-alt-om.html
https://tradisjonskost.blogspot.com/2018/08/pirkepetters-kjkkentips-alt-om.html



MÅLING AV ANTI-TPO
"Anti-TPO er bløff, og har ikke noe som helst emd tilstanden din å gjøre." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2017 kl. 21.40.



"Fikk akkurat svar fra legen og anti tpo var steget fra 199 til over 300. Antistoffer mot noe som helst i kroppen er dokumentert som myte fra vaksineindustrien. Det finnes ikke noe slikt som antistoffer som har fest på deg, og det er null vitenskap og logikk bak såkalte autoimmune sykdommer" Sitat: PirkePetter, 24. januar 2017 kl. 14.31.



"Det mye forskning faktisk viser er at en lang rekke kjemikalier, tilsetningsstoffer, plantestoffer, mm aktiverer samtlige antistoffer som påståes å enten skyldes virus/bakterier, eller som tilsynelatende er en såkalt autoimmun reaksjon." Sitat: PirkePetter, 9. februar 2017 kl.18.58.


 
"I vår familie er det mange som har skyhøge såkalte anti TPO. Hvorfor er det slik? Anti-TPO er et oppdiktet begrep, da det ikke finnes antistoffer som angriper sin egen vertsorganisme. Mao det finnes ikke noe slikt som en såkalt autoimmun sykdom. For flere tiår siden fokuserte legevitenskapen på konkrete sykdommer og merkelapper, men senere har det blitt vanligere å dra inn såkalte markører også, samt skape markører der ingen finnes. Og vipps var profitten mangedoblet, fordi stadig flere mennesker kan kalles syke, selv om de ikke faktisk har en sykdom, slik disse er definert av legevitenskapen" Sitat: PirkePetter, 1. april 2017 kl. 17.21.



"Pluss på at grenseverdier og nivåer har blitt justert slik at stadig flere nå tilsynelatende er syke, f.eks at man har såkalt pre-diabetes, pre-hjertesykdom, etc, men faktisk ikke den definerte sykdommen, og at verdier for f.eks kolesterol har blitt senket til å omfatte nesten hvem som helst, selv babyer. Og vi snakker om hundrevis av milliarder i økt fortjeneste"
Sitat: PirkePetter, 1. april 2017 kl. 17.21.



"Trodde anti-TPO viste at man har betennelse i kroppen jeg? Anti-TPO betyr, i følge legevitenskapen, at kroppen produserer antistoffer som tilsynelatende angriper enzymet tyreoperoxidase, som binder jod til aminosyren tyrosin i skjoldbruskkjertelen. Kombinasjonen jod og tyrosin blir stoffskiftehormonene tyroksin og trijodtyronin." Sitat: PirkePetter, 3. april 2017 kl. 14.38.



"Antistoffer angriper aldri vertsorganismen selv, ja angriper aldri noe som helst, og fokus på antistoffer er like mye bløff som fokus på såkalte sykdomsmarkører, snarere enn selve sykdommene. Så jeg kutter ganske enkelt ut hele opplegget, og fokuserer på godt dokumenterte og logiske, og naturlige årsaker til helseproblemer" Sitat: PirkePetter, 3. april 2017 kl. 18.38.






MÅLING AV TSH
"TSH påvirkes av næringsmangel - anemi, lav syreproduksjon i magesekken, stress/stresshormoner og blodsukkerfall, ME, fibromyalgi, diabetes og insulininsensitivitet (såkalt resistens), østrogenovervekt, serotoninovervekt, betennelser, smerte (pga at dette forårsaker stress), samt slankekurer, og goitrogener og andre substanser i mat og drikke som påvirker skjoldbruskkjertelen negativt. Dvs især soya, raps og planteoljer." Sitat: PirkePetter, 12. april 2017 kl. 00.03.



"TSH påvirkes av en rekke faktorer utover TRH, deriblant næringsubalanser, kjemikalier, tungmetaller, nikotin, koffein, hormonelle og neurotransmitterubalanser, mm. slik at TSH nivåer kun er veiledende, ikke absolutt tegn på for lavt nivå av skjoldbruskkjertelhormoner." Sitat: PirkePetter, 27. februar 2017 kl. 01.02.



"..du har forhøyet TSH fordi du har hypotyreose. Ved hypotyreose er normalt hormonet TRH for høyt, og dette øker nivået av TSH. TRH forårsaker hjerteproblemer, deriblant rytmeforstyrrelser/hjertebank, høyt blodtrykk, delvis lammelse av tykktarmen (forstoppelse), økt trykk innenfor øynene, samt økte nivåer av prolaktin" Sitat: PirkePetter, 7. januar 2017 kl. 21.40.



"Fikk svar fra legen på blod og stoffskifteprøver. Som vanlig er alt bra unntatt TSH, som er veldig lav. TSH skal være lav, da for høyt TSH gir alvorlige helseproblemer." Sitat: PirkePetter, 3. mars 2017 kl. 22.54.



"Dere som har sluttet med stoffskiftemedisin, hvordan er blodprøvesvar? Får dere TSH innenfor ref.omr? Og hva med FT3 og FT4? Poenget er ikke å få TSH, en markør, innenfor referanseområde, eller å få fritt T3 og T4 innenfor referanseområder, men om å få normal produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen, normal omdanning av T4 til T3 i lever, normal omdanning av T4 til T3 i tynntarmen, reduksjon av RT3, samt normalt magnesium, og vitamin A og D nivå. Magnesium fordi magnesium og T3 stimulerer cellestoffskiftet sammen, T3 kan ikke gjøre det alene. Og vitamin A og D fordi T3 og magnesium kun kan stimulere cellenes mitokondrier via reseptorer dannet spontant av disse vitaminene, som begge fungerer som hormoner i kroppen. Det hele er mer komplisert enn som så, og innebærer enzymer og koenzymer fra mange næringsstoffer." Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 12.28.



"Videre må man sikre at man har normal fordøyelse, da enhver provokasjon av serotonin i tarmens nervesystem effektivt undertrykker både stoffskiftet og kroppens evne til å utnytte glukose som energi. Økt østrogennivå gjør det samme, samt adrenalin og kortisol pga stress og/eller hyppige blodsukkerfall eller manglende evne til å utnytte sukker som energi"
Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 12.28.


 
"Det er dermed ren idioti, og udokumentert sludder og vås å basere seg på myter (markører og såkalte referansenivåer) fra legevitenskapen skal man bli frisk fra hypotyreose"
Sitat: PirkePetter, 31. mai 2017 kl. 12.28.





BLODPRØVER
"Kan man ha stoffskifteproblemer uten at det vises på blodprøve?   
http://hypothyroidmom.com/top-5-reasons-doctors-fail-to-diagnose-hypothyroidism/
https://chriskresser.com/5-thyroid-patterns-that-wont-show-up-on-standard-lab-tests/
http://www.huffingtonpost.com/dr-raphael-kellman/why-routine-blood-tests-o_b_6801130.html
http://raypeat.com/articles/articles/thyroid.shtml
" Sitat: PirkePetter, 11. april 2017 kl. 23.57.



"Kanskje jeg til og med kan få legen til å gjøre en utvidet test? Eller du kan gi blaffen i å skulle gi deg selv en meningsløs merkelapp, og bare spise og drikke næringsrikt inntil kroppen er regenerert?" Sitat: PirkePetter, 15. april 2017 kl. 09.29.





NEDSATT ENERGIPRODUKSJON - ATP - MITOKONDRIER - CELLESTOFFSKIFTET
"Ved tradisjonskost i forhold til stoffskifte, øker man produksjonen til kjertelen eller får man økt energi sånn generelt? ..man øker hormonproduksjonen i kjertelen, omdannelsen av tyroksin/T4 til trijodtyronin/T3 i både leveren og i tarmen, samt øker T3's evne til å binde seg til celler og stimulere energiproduksjon på cellenivå" Sitat: PirkePetter, 17. januar 2017 kl. 21.24.



"Noen som kan forklare meg sammenhengen mellom aktivitet i mitokondriene og stoffskiftet? Sukker/glukose, og ketoner fra fettsyrer, brukes til å danne energi/ATP i alle celler. Mao cellestoffskiftet. Hormonet trijodtyronin/T3 stimulerer dette stoffskiftet gjennom å binde seg til reseptorer på celler som lages av vitamin A og D, og sammen med magnesium opprettholdes energiproduksjonen i alle celler, det være seg hjerneceller, organceller, muskelceller, etc" Sitat: PirkePetter, 23. februar 2017 kl. 12.22.



"Når cellestoffskiftet reduseres øker skjoldbruskkjertelen produksjonen av tyroksin/T4 og trijodtyronin/T3 for å få dette opp, men når du mangler næringsstoffene som er nødvendige for dette, og hvor vitamin A og D, samt magnesium er viktigst, så funker dette ikke, og bare svekker kjertelen. Når kjertelen har blitt tilstrekkelig svekket, og selv om årsaken til det lave stofsfkiftet er på cellenivå, og ikke noe som startet i skjoldbruskkjertelen, så får du allikevel diagnosen hypotyreose, og blir satt på kunstig tyroksin/levaksin. Og så er du avhengig av dette for resten av livet."
Sitat: PirkePetter, 23. februar 2017 kl. 12.22.



"O2= oksygen, oksidativ fosforylering = en prosess som ved hjelp av oksygen danner Atp (energi) ? Hvis ikke tilstrekkelig oksygen tilgjengelig blir prosessen anaerob og det dannes melkesyre istedet. Hvilken rolle spiller Ft3 her? Grovt forenklet er det slik du skriver, men sammen med T3 er også bl.a magnesium, og som backupsystem, natrium involvert i opprettholdelse av ATP produksjon (magnesium forlenger også levetiden til ATP) via fosforylering. En lang rekke faktorer blokkerer eller bremser denne prosessen, hvorav noen gjør det via direkte undertrykkelse av T3, eller av omdanning av T4 til T3 i lever og/eller tynntarm, og andre via undertrykkelse av enzymer og koenzymer involvert i produksjonen av T4 og T3 i skjoldbruskkjertelen. For glykolyse (gjæring) sin del er frigjøring av frie fettsyrer også involvert, utover frigjøring av lagret glukose fra glykogenlagre, og flere enzymer og koenzymer er involvert som både blokkerer eller fremmer gjæring til bl.a melkesyre." Sitat: PirkePetter, 24. februar 2017 kl. 07.00.  



Linker fra PP:
Her er info som nyanserer, og involverer flere faktorer i det totale bildet av prosessen -
http://www.functionalps.com/.../comparison-oxidative.../
http://www.functionalps.com/.../promoters-of-efficient-v.../
http://www.functionalps.com/.../14/mitochondrial-medicine-2/

Og via søk på ordet phosphorylation i artiklene her -
http://raypeat.com/articles/




https://livingthenourishedlife.com/10-foods-that-affect-thyroid-health-for/
https://livingthenourishedlife.com/10-foods-that-affect-thyroid-health-for/



Linker fra PP:
Litt info -



Linker fra PP:
Litt info -



Linker fra PP:
TSH Info -



Linker fra PP:
Litt info om (mild) hypotyreose, som jeg mistenker kan være involvert -



Linker fra PP:
Om serotonin -

 

Om mellomkjedede fettsyrer og bl.a stoffskiftet -

 

Om korsblomstrede grønnsaker og helse -



Symptomer på hypotyreose -


 

Link fra PP:
Goitrogener - Tips -


 

Linker fra PP
Stoffskiftehormoner - Litt info -



Linker fra PP:
For kaffe og colaelskere -


En kuriositet -




INFO FRA PP:
Normal skjoldbruskkjertelfunksjon er også nødvendig for normal hudhelse, samt et velfungerende mage-tarmsystem. Litt info -

The following are implicated with low HCl deficiencies and toxicity: Septicemia (electrolytes are needed to heal wounds [11]), boils, abscesses, adult acne, infl ammatory skin disease, rosacea, psoriasis, chronic hives, eczema, lupus erythematosis, dermatitis herpetiformes [10] and vitiligo. [2] (See Dysbiosis) - http://drmanlove.com/diet-and-nutrition-articles/low-stomach-acid.html




INFO FRA PP:
The Gastrointestinal Tract and Liver in Hypothyroidism
Triiodothyronine (T3) down-regulates lactase, stimulates alkaline phosphatase, and does not affect sucrase gene expression (40). T3 causes epithelial hypertrophy and villus hyperplasia with minimal change in the morphometry of the crypts (40). Thyroid-associated changes in colonic epithelial membrane lipid composition and fluidity may exert generalized functional changes on epithelial function (41). In sum, the effects of thyroid hormone on intestinal function are significant and complex; their clinical implications are not so clear. In developing animals, hypothyroidism results in decreased mucosal thickness and villous height, weight, and protein content of the small intestine (48) and in abnormal peptide content and binding properties (16,49,50). ?

http://www.functionalps.com/blog/2010/12/22/the-gastrointestinal-tract-and-liver-in-hypothyroidism/

The gut-bacteria-thyroid connection

One little known role of the gut bacteria is to assist in converting inactive T4 into the active form of thyroid hormone, T3. About 20 percent of T4 is converted to T3 in the GI tract, in the forms of T3 sulfate (T3S) and triidothyroacetic acid (T3AC). The conversion of T3S and T3AC into active T3 requires an enzyme called intestinal sulfatase.

Where does intestinal sulfatase come from? You guessed it: healthy gut bacteria. Intestinal dysbiosis, an imbalance between pathogenic and beneficial bacteria in the gut, significantly reduces the conversion of T3S and T3AC to T3. This is one reason why people with poor gut function may have thyroid symptoms but normal lab results.

Inflammation in the gut also reduces T3 by raising cortisol. Cortisol decreases active T3 levels while increasing levels of inactive T3. 1

http://chriskresser.com/the-thyroid-gut-connection