Du behøver til 2-3 personer:
- 400-500 g Torsketunger
- 1 Økologisk Egg
- 3-4 ss Arrowroot (Pilerot)
- 1 ts Mineralsalt
- Kvernet Økologisk Pepperblanding
- Ghee eller smakløs Kokosolje til steking
Slik gjør du:
Klipp eller skjær av det løse skinnet. Skyll torsketungene, og tørk dem deretter godt. Bland arrowroot, salt og pepper i en skål. Visp egget, og ha i en egen skål. Vend torsketungene først i det vispede egget, og deretter i arrowrootblandingen. Du kan dobbeldyppe hvis du har tid. Varm en god mengde med ghee eller kokosolje i stekepanna. Torsketungene stekes til de er gyllenbrune. Beregn 2-3 minutter på hver side.
Serveringstips:
Etter min mening er disse enkle sprøstekte torsketungene aller aller best som fingermat. Lag en kjapp hjemmelaget remulade og du har den perfekte kveldskosen.
Hjemmelaget Remulade (variant av hjemmelaget majones):
- 2 Økologiske Eggeplommer (romstempererte)
- 3 dl Smeltet Ghee (klarnet smør)
- 1 ts Dijon Sennep
- 1-2 ts Mineralsalt
- 1-2 stk Melkesyregjæret Sylteagurk
- Finhakket hvitløk og purre
Ta eggene ut fra kjøleskapet, og la de bli romstempererte. Ha ghee i en kjele, og la smelte på lav varme. Avkjøles til fingertemperatur. Grovhakk sylteagurken, og finhakk hvitløk og purre.
Hent frem stavmikser eller foodprosessor. Miks sammen eggeplommer, sennep og salt. Mens mikseren går, heller du i ghee`en - sakte og i en tynn stråle til all olje er blandet inn. Rør inn sylteagurk, hvitløk og purre. Serveres mens remuladen fortsatt er myk. Ved avkjøling og oppbevaring i kjøleskap vil remuladen ha konsistens som smør.
Torsketunger - På andre måter:
- Uten gluten, Sprøstekte skreitunger, like enkelt som det er godt!
- Lila Life, Torskekjaker med glaserte grønnsaker.
- Kjøkkentjeneste, Frityrstekte torsketunger - sesong-junk food!
- Apèritif, Karristekte torsketunger med mango- og eplesalsa.
- NRK, Sprøstekte Torsketunger (video).